FISKMÅSAR I LIDKÖPING


När det gäller denna fråga om vårt fågelliv i vår stad så har den senaste debatten engagerat människor mycket mer än vad jag trott. Det visar att det finns ett stort intresse och engagemang om vår stad och dessa fågelliv och då inte minst våra fiskmåsar.

Jag pratade senast igår med två grannar till mig som verkligen poängterade hur positivt de såg på fågellivet och där inkluderades även våra fiskmåsar här i Lidköping och de stördes absolut inte av några fiskmåseljud på natten.
Detta visar att många har olika uppfattningar även i denna fråga och alla upplever inte våra fiskmåsar så besvärande som t.ex Kjell Hedvall gör i ett av sina blogginlägg nyligen.

 Jag tycker heller inte att Fiskmåsproblemet är så stort som Kjell Hedvall vill göra gällande , men jag har förståelse för att man tar upp det men då är det viktigt att man försöker se hela problemet ur ett helhetsperspektiv .
Det är rätt att fiskmåsar samlas kring vårt värmeverk då det finns föda där för dem som vi kastar i vårt avfall till förbränning. Om vi började sopsortera bättre och komposterade avfall så skulle vi kunna motverka ansamlingen av fiskmåsar kring vårt värmeverk då vi minskar deras tillgång till föda.
Vad jag förstog från senaste fullmäktige den 12 juni i år så finns det diskussioner att starta en avfallsgrupp igen där alla partier i fullmäktige finns representerade och vikten av detta har ju inte minskat efter den senaste fiskmåsdebatten i Lidköping.

Jag vill också påstå att man lägger alldeles för mycket skuld på själva fiskmåsen och dess beteende i sig i denna debatt i stället för att ta upp själva grundorsakerna till att vi har väsentligt fler fiskmåsar centralt i staden är tidigare. Vi människor skapar alltså ett problem som vi sedan skyller ifrån på en fågelart `fiskmåsen` som bara uppvisar ett naturligt beteende för sin art.

Det är ju så att vi har ett känsligt ekosystem och det är ju så att det är vi människor som pga kortsiktigt tänkande ofta rubbar på detta viket i sig slutligen leder till konsekvenser för människor vilket hon själv har skapat.
Lidköping är en fantastisk stad med en fantastisk natur ,djur och växtliv som vi i miljöpartiet vill värna om.

Vi vill därför att  man som väljare ska tänka långsiktigt och inte kortsiktigt när man ska till att lägga sin röst på något parti. Vi från Miljöpartiet i Lidköping kan lova er Lidköpingsbor att vi kommer att föra en politik byggd på långsiktighet om vi får ert stöd i lokalvalet 2006.

mvh

Göran Larsson


Kommentarer
Postat av: Anonymius Hemligius

Vet att detta är en gammal artikel, men tycker den är lika aktuell då som nu. Vi har fortfarande skränande måsar i LDKP. Jag har inte tänkt på det ur detta perspektiv förut men inser nu att det är vi människor som måste ändra hur vi hanterar sopor, sortering, skräp på gatan m.m. Det måste göras något! kanske att vi återvinner mera och inte slänger skräp på gatan, mer papperskorgar och dessa bör vara tätade på ett annat sätt så fåglar ej kommer in, skyddade sopor vid värmeverket så att fåglarana ej når dom, nät på hustaken som omöjliggör bobyggning för fåglarna etc.

2012-07-15 @ 14:39:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback