Rapport från insidan,,, val 2006


  Nu har vi fått alla valsedlar för kommun,region och riksdagsvalet så nu gäller det att blada in det i vårt hushållsutskick som har rubriken `Rösta långsiktigt`

Det innebär att min moder har huvuduppgiften att lägga in valsedlar i 17 700 hushålls utskick som vi sedan skickar ut till Lidköpings samtliga hushåll i slutet av augusti månad.
Min moder räknar med att göra ca 1000/dagen vilket skulle innbära ca 18 dagars arbete..

Med detta vill jag beskriva att detta med valet inte bara är en dans på roser om någon trodde detta utan det krävs ett hårt internt arbete i demokratins tjänst för att det ska kunna bli en bra valrörelse , där medborgarna får sin förväntade information och valsedlar hem till sig.

Sedan så  ska man se till att vi kan bemanna vår valstuga (campingvagn) i ca 4,a veckor inför valet, vilket ockspå kräver mycket arbete för att serva medborgarnas rätta till att ställa frågor till våra politiker och få ut material om olika politiker områden som man har särskilt intresse av...

Jag kommer att informera er läsare lite kring valet och hur man arbetar internt med det för att allt ska fungera så att man som medborgare kan få så bra information som möjligt för att slutligen kunna fatta beslut om vilket parti man ska stödja på riks,region och kommunal plan.

Det är så att ett valarbete börjar i stort sett året innan ,,För då skall alla val till de olika listorna börja förberedas genom att man har så kallade interna val som slutligen mynnar ut i att valberedningar för riks,region och kommunal nivå föreslår hur listorna ska se ut till årsmöten på lokal plan för den kommunala listan och på distrikt nivå för riks och region listan.
Efter årsmötes beslut så ska man se till att alla som deltager i valet skriver under en särskild blankett och när all dessa blanketter är underskrivna (kommunal-regional o riks nivån) så skickas dessa av ett ansvarigt valombud till länsstyrelsen för beställning av valsedelar.
Dessa valsedlar kommer sedan till respektive kommun där mp finns och som sedan ansvarar att dessa kommer till alla vallokaler på valdagen samt till de lokaler där förröstning kan göras.

Man planerar också valturne på regional nivå,, Vi ska se till att besöka alla kommuner i skaraborg under slutspurten samt att vi kommer att få besök från kända mp politiker från riks i slutskedet vilket planeras in av distriktet i skaraborg samt av regionens valsamordnare. 
På lokal nivå så håller alla mp organisationer var för sig i vad de ska göra lokalt.
I Lidköping så kommer vi ju vara på torget med vår fina camping vagn i slutspurten av valet och där kommer det ju varje lördag finnas taltid för varje parti och vi ska försöka planera in någon känd rikspolitker från mp på ngn av dessa lördagar.. Det kan också bli ngn onsdag då vi också har taltid.

I morgon ska jag tala med postens representant när det gäller vårt hushållsutskick  och hur vi ska hantera utskicket för samtliga mp kommuner i skaraborg...

Detta var lite korta inblick från insidan av ett val...jo en sista sak.. på onsdag ska jag träffa vår gu politker i Lidköping för att diskutera hur de ser på valspurten mm mm.

mvh

Göran Larsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback