Juni ,,, första sommarmånaden !

hej på er läsare !

Tiden går fort och denna helg har rusat fram skulle jag väl säga !
Först i fredags var det möte med Miljöpartister som är gruppledare i landsting /regioner och vi var 7 personer som träffade riksdagsledamoterna Gunvor G Eriksson och Tomas Nihlen !
De berättade om att vi kommer att protestera mot nedläggningen av socialförsäkringsnämnderna som Alliansen skall göra vid årsskiftet 07/08 samt att kostnadsbesparingen som tidigare beräknat på 20 mille nu är nere på ca 2,,,
För mig är det en vilja att minska öppenheten i systemet när man byter ut förtroendvalda till jurister ! Som skall besluta om sjukersättning, arbetsskador mm mm !

En annan fråga gäller tanvården och den frisktanvårdsreform som Mp vill genomföra utifrån en abbonemangssystem som priorieterar förebyggande tandvård ! Detta vill inte Alliansen ha förståss och deras reform inom tandvården kommer att bli till väsentlig del urholkad och problemet med tanvårdskostnader som är för höga för enskilda individer,

Annars så diskuterade hur det ser ut i våra landsting och regioner i landet samt vår samverkan med andra partier,
Ett kan sägas att problem med ekonomin verkar finnas i Skåne regionen samt i landsting som Örebron där Mp som sitter i opposition vill höja skatten med 25 öre år 2010.
Ekonomin i Västra Götaland ser ju bra ut och jag redogjorde för MP,s hälso o sjukvårdssatsningar utöver plan,,

I går var jag i Göteborg och var Järntorget och representerade MP mellan kl 15 till 19 på Hbt festivalen , där jag delade ut Material till många intresserade . I detta material så står det om våra ideer i regionen om tex en kunskapsbank i regionen för politiker och anstälda samt att starta upp en säskild gynmottagning för lesbiska .
Jag tycker det är mycket viktigt att vi hela tiden verkar för allas rätt till kärlek oavsett sexualitet och att det inte skall finnas någon diskriminering i samhället och där är vi ännu inte !
Jag blir lite orolig för C när deras tidigare partiledare (statsmininster) i en tidningsartickel med bl,a Alf Svensson inte vill göra det möjligt för homosexuella att gifta sig med motivet att möjlighet till reproduktion är själva motiveringen vilket är en urbaskat dumt argument för skulle det vara på detta sättet så är det många hetrosexuella par som pga att de inte av en eller annan orsak kan skaffa barn inte skulle få gifta sig pga detta !
Detta är väl helt emot kristen etisk uppfattning skulle jag vilja påstå !

I dag var jag på Sahlgrenska och besökte min tjej Kija !
Hon mår efter omständigheterna väl och säger att hon saknar sitt Lidköping !


mvh
Göran

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback