Info.,. villa koll mm


Villa fick stryk mot Vetlanda med 5-4 efter att de gjort sista målet när det var lite under 10 minuter kvar av matchen på hörna.

Sett två hemmamatcher på raken,, Sandviken i söndags och i dag Vetlanda och publiktillströmningen är ca 1500 .
Kostnad a 100kr för inträde.

Talade i kväll med tvä Vetlanda supporters som hade en son som spelar i laget men som i dag var skadad.
De berättade att det finns en diskussion att göra hall i Vetlanda men han var orolig för kostnaderna och hade förståelse för att detta var svårt för politiken .

Vi var båda överrens om att det är en fantastisk idrott Bandyn och att den kan stå sig starkt även framöver om man kan locka till sig ungdomen. Det finns härliga historiska och kulturella arv i denna idrott och den är verkligen en folksport i Sverige och framtiden har inte enbart med att det byggs hallar för idrotten utan om att föreningarna överlever både de på bredden och de på spetsen. Detta har med ekonomin att göra och det är viktigt att kommunerna har satsningar på ungdomsidrotten och att man har föreningsbidrag samt inte för höga hyres kostnader för föreningarna.

Jag kände att denna djupare diskussion måste finnas här i stan oxå och att vi får en mer lugnare dialog som ser till helheten för både isidrotterna och kommunen och samtidigt ska man väga in eventuella evanemangs möjligheter. Dialogen nu är mer antingen eller karaktär men nu ska vi nog kunna få till en bättre politisk dialog med Centerns beslut att se över kostnaderna .

Hall ska det bli och beslut kommer att tas i kommunfullmäktige inom några månader.

Det var trevligt att träffa Peter Böckman (M) kommunstyrelse ledamot på bandyn . Det är inte allt för ofta jag träffar på andra från kommunstyrelsen vill jag säga.
Moderaterna har ju redan nu bedömt att man kan säga ja till den presenterade hallen
Kostnad 104 millioner i investering  . samt Sparbanken 70 millioner .
Drift kostnad  17 millioner
Intäkter  0.5 millioner per år.

Men nu när , MP-S-V-C = 31 mandat i kommunfullmäktige av 51 sagt att driftkostnaden för hallen
inte ska överstiga 10 millioner och att man vi se över kostnaden för bygget samt se över intäktsidan och få in fler sponsorer, så tror jag att Moderaterna kommer att följa med i dialogen att nå lägre kostnader ,,, Detta gäller Fp också (sagt ja) Kd har inte sagt vad de tycker ännu.

kritiken från Johan i NLT på fria ord mot S-V-Mp styret får man ta till sig men vi har gjort mycket mer än byggt om De La Gardie,,
Motorstadion, Konstgräsplan, resecentrum, förskole byggnation, äldreboende byggnation, gratis lördags buss trafik., planerar hamnstaden med affärer och lägenheter,.
satsningar på skola-vård - omsorg på 17 milllioner i drift 2008.
Satsningar på vårt sockerbruk som kostade 14 millioner för kommunen,,
Ny bygge av villaområden som sjölunda  och råda mosse,,
Jag vi gör mycket mer än detta.,. gå in på Lidköpings hemsida,,

Vi invetsterar på över 160 millioner per år vilket är 4 ggr så mycket som exempelvis Götene gör som har en befolkning som är 3 ggr lägre än våran..
Men det är ju så att vi människor värderar olika men jag värderar högt att vi bygger bra förskolor,, kanske modernast i landet för våra barn och sedan ska vi oxå betänka att regionen ny bygger en del av sjukhuset i Lidköping för 250 millioner,, detta är fantastiskt eller hur.,..

Ha det gott
Göran


Kommentarer
Postat av: Hanna

Det härligaste är iaf att vi bor i en "rik" kommun som inte behöver snåla på allt. Hoppas på en hall av något slag iaf, så man kan se bandy utan katastrofal is o regn
;)

Postat av: Gunnar

Hej Göran!
Jag läste ditt senaste debattinlägg på www.lidkopingsnytt.nu angående den omtalade och omskrivna hallen.
Som kommentar vill jag säga att jag till fullo delar dina åsikter i ämnet.
Om inte annars så syns vi på jobbet på lördag!
Middagshälsning
Gunnar
Ps jag var och simmade idag 'tillsammans' med ett antal mogna kvinnor Ds

2007-11-29 @ 13:48:43
URL: http://www.gunnarkarlqvist.se
Postat av: Gunnar

....och ikväll träffade jag Mats Andersson och Jan Magnusson på Gustavs fotbollsträning. Dom tycker båda att ditt ställningstagande gällande arenan visar på ett imponerande kurage.
Hälsning från Solhaga
Gunnar

2007-11-29 @ 21:55:37
URL: http://www.gunnarkarlqvist.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback