Bra av av De rödgröna

Detta är ett bra sätt att tackla Allikansens kortsiktiga utspel på !
Vi kan ju inte låta kärnkraftslobbyn bestämma den framtida energipolitiken och det vi måste komma överens om är att nå det fossilfria samhället och utifrån detta ska absolut inte kärnkraftens spela en prioriterande roll utan det kan inte vara så att vi nu ska ändra lagstiftningen som berör vår kärnkraft då detta måste ses som ett misslyckande i så fall !

S, V och MP välkomnar samtal: Bred energiöverenskommelse möjlig

En samlad opposition välkomnar näringsminister Maud Olofssons inbjudan idag till blocköverskridande samtal om energipolitiken.

- För att kunna ge långsiktigt hållbara besked till industrin och hushållen krävs en bred överenskommelse över blockgränsen. Vi har väntat i två och ett halvt år på att regeringen ska få till dessa energisamtal. De borgerligas agerande har inte ökat förutsättningarna för en bred överenskommelse. Nu måste kortsiktig partitaktik läggas åt sidan till förmån för långsiktiga besked för jobben och miljön. Ensidiga utspel och att besked rivs upp vart fjärde år är inte värt mycket i en så här långsiktig fråga. Jag är övertygad om att en bred energiöverenskommelse är möjlig, säger Tomas Eneroth, socialdemokraternas näringspolitiska talesperson.

- Vi i den rödgröna oppositionen kommer att delta i samtalen på ett seriöst och konstruktivt sätt. Vi hoppas att alla nu gör ett ärligt försök att komma överens om en hållbar energitillförsel som är bra för både jobben, hushållen, klimatet och miljön, säger Per Bolund energipolitisk talesperson för Miljöpartiet de Gröna

- Jag är övertygad om att en blocköverskridande överenskommelse fortfarande är möjlig. Vi behöver långsiktiga besked för jobben och miljön. En bred uppgörelse som bygger på energieffektivisering och att förnyelsebar energi introduceras i snabbare takt, säger Kent Persson energipolitisk talesperson från Västerpartiet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback