GL nytt

i går var jag i skövde och träffade min HSG(Hälso och sjukvårdsgrupp) och vi jobbar nu med plattformen för vår budgetskrivning gällande hälso och sjukvården som omfattar 17 sjukhus, 140 vårdcentraler, 120 tandvårdskliniker och en del annat. En Personal på nästan 50 000 och en budgetomfattning på ca 30 miljarder (Lidköpings kommun har en på ca 1,7 miljarder )
Det är jobbigt nu med den konjunkturnedgång som finns men vi vill vara ett parti som tar ansvar och gruppen var mycket positivt till denna ingång och detta innebär ju fortsatt arbete med : strukturfrågan hos våra 17 sjukhus, primärvården och närsjukvården(samverkan mellan kommun och region), den planerade vården samt inte minst den förebyggande vården. Vi ska vara klara i maj för presentation till medborgare via press med våra förslag !

I dag var jag på första mötet i kommunen inför budgetförslaget 10-12. Vi fick en bra genomgång av läget som ser allt annat än ljus ut men det finns möjligheter och detta kommer vi i den rödgröna majoriteten att återkomma med !
Jag är säker på att -vi rer ut detta ! Vi har en solid grund att stå på men vi måste våga att förändra och se till möjligheterna !

Var också på regionen i dag och fick en information om läget i NU-sjukvården( Näl och Uddevalla sjukhusområde) gällande 2008 års resultat !
Roland Andersson stälde ett 20 tal frågor till Sten Axelsson som är chef för nusjukvården och det blev en del intressanta svar ! Men struktur frågan när det gäller att göra uddevalla sjukhus till planerad sjukhus och Näl till Akutsjukhuset är nästan klart och man har stora förhoppningar att klara ett underskott som i dag finns på lite över 100 millioner .


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback