Kärnkraften är inte framtiden i en modern energipolitik

detta står att läsa på Mp,s hemsida ! Jag är verkligen stolt över vårt parti nu och jag hoppas att medborgarna kommer att förstå detta och ta avstånd mot den gråa alliansen katastrof politik i energifrågan !
vad ska de gamla centerväljarna tänka egentligen ! Ni är välkomna att rösta på oss !!!

Regeringen saboterar för förnybar energi

Miljöpartiet står fast vid kravet på nedläggning av kärnkraften. Regeringens öppning för ny kärnkraft är ett sabotage mot förnybar energi, menar Peter Eriksson och Per Bolund.

Pressträff kärnkraft mittenbild, fotograf: Johan Schiff

  
Acrobat ikon, fotograf: cc-by Mark James Läs PM: Kärnkraft i klimatkrisens tidevarv»

Under torsdagen höll miljöpartiets språkrör Peter Eriksson och riksdagsledamoten Per Bolund pressträff med anledning av att regeringen öppnar upp för ny kärnkraft.

- Miljöpartiet står fast vid att kärnkraften ska avvecklas. Centerns svek riskerar att minska investeringarna i förnybar energi och en hållbar utveckling, säger Peter Eriksson.

Miljöpartiet menar att förnybar energi och energieffektivisering är en bättre och mer klimatvänlig lösning på elförsörjningen.

- Vi kan inte satsa på att bygga ut kärnkraften, en utbyggnad som realistiskt sett inte kan vara färdig förrän tidigast 2025. Då får industrin mindre el istället för mer. De förnybara energikällorna har vi på plats långt tidigare än så, och till ett lägre pris, säger Peter Eriksson.

- De planer vi vill se för förnybar energi är ingen utopi, motsvarande utbyggnad har redan gjorts i exempelvis Tyskland. Förnybar energi har en enorm potential, säger Per Bolund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback