Okt. 25, 2009,,,,10 1/2 månad till val 10....

Haft en fantastisk helg i Örebro med 450 härliga mp,are...på vår valupptakt och samtidigt kommun och landstingsdagar.

Jag var på tre viktiga seminarier om klimatet, ensamstående föräldrar och landsbygdpolitik..
Vi har som mål att fördubbla oss i alla tre valen = riks,landsting/region o kommun..
Vi är i dag i opposition i 85 % av kommuner o landsting/region och detta kommer att ändras på naturligtvis när vi nu siktar på att bli det tredje största partiet...

Tittar man vår trovärdighet som nu är upp på hög av 35 % av sveriges befolkning så är detta en historisk hög nivå och bara ca 5-10 % under S och M samt 10 % över de andra borgerliga partierna..

Det var mycket inspirerande att höra Marias och Peters invigning och avslutningstal som apploderades mycket....
Vi ska morska oss som de säger lokalt och ta ett ledaransvar över allt där vi finns..Detta är en utmaning för partiet men det ska vi klara och Lidköping tar listan den 1 nov och den 14 tar skaraborg sin region/riksdags lista och det är fler är någonsin som vill vara på dessa listor,,,

Gällande synen på SD från de rödgröna så kommer här en artickel från våra ledare..

I dag har samtliga de fyra borgerliga partiledarna med statsminister Reinfeldt i spetsen givit besked. Högeralliansen tänker sitta kvar i regeringsställning, även om de inte skulle få egen majoritet efter valet 2010 och om Sverigedemokraterna skulle komma in och bli en maktfaktor.

Vi har gång på gång pressat de borgerliga på den punkten. Efter många turer samlade de sig till ett svar. Det står nu helt klart att de är beredda att göra sig beroende av Sverigedemokraterna. Den egna principiella uppfattningen de tidigare drivit – både i Riksdagen och i Grundlagsutredningen – att en regering som inte längre får en majoritet av väljarna ska avgå, är som bortsopat. Makten framför allt är signalen, alltså även om det innebär passivt beroende av ett främlingsfientligt parti. De borgerligas ställningstagande innebär i praktiken att en sådan minoritetsregering ger Sverigedemokraterna stora möjligheter att försöka skaffa sig inflytande i varje förslag som regeringen lägger fram. Det liknar situationen de borgerliga försatte Sverige i 1991-1994 med Ny Demokrati, men den här gången med ett ännu värre högerparti med ännu grumligare värderingar än då.

Våra tre parter är eniga.

Vi tror och hoppas att vi kan få väljarnas förtroende att för jobbens skull, för klimathotets skull och för rättvisans skull bilda en rödgrön majoritetsregering efter 2010 års val. Den allt högre arbetslösheten, de växande budgetunderskotten, de ökande klyftorna och den passiva miljöpolitiken kräver en ny regering och en ny politik. Vi är också eniga att vi tre – till skillnad från de borgerliga – aldrig tänker göra oss passivt eller aktivt beroende av Sverigedemokraterna. I denna fråga tänker vi agera gemensamt och vi är förvissade om att vi med gemensamma krafter kan hålla Sverigedemokraterna utanför Riksdagen och att en rödgrön regering vinner väljarnas förtroende.

För alla väljare som avvisar tanken att ge främlingsfientliga krafter inflytande finns nu bara ett regeringsalternativ!

Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson, Lars Ohly


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback