MP i Lidköping rekommenderar Peters bok; Gröna recept för godare mat.

Riktig och god mat

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson har släppt boken Gröna recept för godare mat. I boken blandas gröna recept med politik. Målet är att höja matkvaliteten - både i hemmen och i offentliga verksamheter.

 
Peter Eriksson lagar mat

Det hörs ett sus över landet, det jäser och kokar. Vi är många som har tröttnat på mikrovärmd mat i svarta plastlådor i hemtjänsten, på att barn får korta sockerkickar av färdigmaten i skolan och inte blir mätta och inte orkar prestera. Vi har tröttnat på all äcklig mat som patienter på sjukhusen slänger i massor sedan den i fryst skick transporterats miltals från ett centralkök.

Det är viktigt att vi serverar god mat till våra äldre, till sjuka och till barn i skolan. Vad vi lagar för mat hemma är vårt enskilda ansvar, men vi har ett gemensamt ansvar för människor i skolan, vården och äldreomsorgen.

Hälsa och mat hänger ihop. I dag mår många av våra äldre inte bra. De har redan problem med magen av allt stillasittande, men problemen förvärras av näringsfattig industrimat värmda i portionsförpackningar. Bra mat kan bidra till livskvalitet och ett friskare liv.

Omslag - Gröna<br /><br /><br />recept för godare matDet är också viktigt att våra ungar mår bra. Om de ska fungera i skolan och lära sig är det viktigt att de får i sig tillräckligt med näring. Barn reagerar precis som vi vuxna – är maten inte god så slänger de den.

Miljöpartiets kokbok handlar om just det: riktigt god mat. Jag, Isabella Lövin och de tre C:na – Carola, Carina och Camilla – vill visa hur man snabbt och enkelt lagar mat från grunden. God, billig och klimatsmart mat!

Peter Eriksson

Energisäkra Sverige

COP-bloggen, Miljöpartiets nyhetsblogg om ett globalt klimatavtal


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback