Val 2006

Värmen fortsätter och man blir ju allt mer fundersam över växthuseffekten och att vi faktiskt måste ta ansvar och det, NU,.


Men man man kan ju inte låta bli att oroa sig över det som händer ute i världen och den eviga mellanösternkonflikten som pågått långt innan jag föddes 1967 , men som jag själv när jag började bli intresserad av min omvärld, vid slutet av 70 talet har hört om och främst varit ledsen över hur cevilbefolkningen drabbas och blir konfliktens offer på bägge sidor .

Det måste bli ett eldupphör samt att Fn kommer in där snarast igen och jag kommer själv att lägga pengar till stöd för hjälpen till Libanon..


Annars så löper sommaren på och snart är det 1/8 och 41 dagar kvar till valdagen, men glöm inte att förröstningen startar den 31/8 (I Lidköping i kommunhuset) .

Jag pratade med en ung Kristdemokrat i dag  vid Skogshyddan och han hoppades på att Kd skulle växa från 5 till 7 mandat i kommunfullmäktige och jag själv sade att det kommer att bli ett mycket spännande val både på riks och lokalt där det slutligen är så att det är MP som är ` tungan på vågen`och det är ju ett mycket intressant läge och som det ser ut nu så har ju Mp på riks sagt att de inte kan vara med i en M ledd regering pga miljöfrågan ( M har ingen miljöpolitik) och denna position har vi ju också gått ut med lokalt här i Lidköping, som nu har följande styrkeförhållande ..

Alliansen (;M-C-d-Fp) 22
S -V-MP                         29

Jag tror på ett jämnt val på både riks o lokalt här i Lidköping och det ger förhoppningsvis ett högt valdeltagande,, förra valet var det 80,2 % på riks och ngt lägre lokalt.. Kan vi komma upp till 82,5 % så vore det bra och jag tror också för S-V och mp..

Vad jag förstår så ligger mp väljare i täten, när det gäller sofflocket så det gäller att vi i Mp uppmuntrar våra väljare att rösta nu när valspurten ska till att börja.

Vi har ju fotbollsmatchen mellan oss i S-V-Mp mot Alliansen den 15/8 på Hagavallen ..
rolig form av vänskapmatch aom kommer bli kul för åskådarna -
Kära läsare passa nu på att se era lokala poitiker . Detta när det gör något som ni alldrig upplevt dem förut- det kommer bli mycket underhållande det lovar jag.

Vi kommer under vecka 34 ställa upp vår husvagn på torget,,, tillsammans med alla andra partier på valtorget.
Så kom fram o ställ frågor till oss i mp vad vi vill med Lidköping..

he det bra så länge

Göran


27/7 51 dagar + 14 timmar kvar till vallokalerna öppnar 17/9.


27/7


Mitt valarbete fortsätter med att jag i dag åkte till regionkansliet i Borås för att träffa Regionkanslisten Invgar Högström för att gå igenom kommande utskick till våra valansvariga i kommunerna i Skaraborg.
Gällande våra hushållsutskick till kommunerna inför valet 2006.

Det är ca 105 000 hushåll och det är viktigt att denna samhällsinformation kommer fram för att väljarna ska kunna ta del av vår politik på riks,regional och kommunal plan.

Kommunerna själva ser till att valsedlar från alla tre valen finns med i hushållsutskicket.
I Lidköping sköts detta av min moder , som har ett gediget arbete med att få in valsedlar i 17 700 i hushållsutskicket.


Jag kommer i kväll att dela ut valmaterial i Borås, i min funktion som regionpolitiker i Västra Götalands regionen . Jag står på 4,e plats på Södras Landstings Lista.

mvh

Göran


Miljöbilar ja tack..Kristdemokraterna med Holger Gustavsson i spetsen visar prov på sällan skådad politisk populism.

Att gå ut med sänkt bensinskatt, som jag bedömmer inte kommer att gå igenom då detta förslag inte har Alliansen med sig, har bara att göra med att man vill vinna röster på detta som man själv sedan inte kommer att kunna genomföra.Vi ska minska beroendet av olja och vi i mp vill att vi ska gå över till miljbränsle(har i dag skatte befrielse), typ biogas.etanol mm och detta sker nu tack vare våra Gröna skatte växling medan Kd uppenbarligen är ointresserad av detta utan vill öka vårt beroende av olja vilket är en politik i helt fel riktning och varför just kd driver detta är underligt tycker jag då det ofta tar upp att samhället ska ta ansvar på olika sätt inom vården samt att vi människor själva ska vara ansvarssamma..

Vi måste ta bort vårt oljeberoende och inte öka det ,, samhället ska aktivt gangna miljöbil utvecklingen och detta går mp i fronten för,, vi har ett ansvar för bl,a växthuseffekten mm och detta ansvar vill människor ta om de ges möjlighet till detta.
Sedan så är det så att det är underligt att man i Kalifonien pga stränga utsläpp tillverkar bilar  som drar typ 0,2 liter/mil och detta tycker jag kunde bli mer vanligt här också..

mvh
Göran

Opera... för alla


Jag kan inte annat än imponeras av Läckös Opera och dess ensamble. !

Finkulturen har blivit allas , om man säger så.. Vi var ca 350 begeistrade åskådare denna tisdagskväll på läckö och jag måste medge att detta min första gång jag går på opera inte blir min sista.

Det är kul att vi i kommunen stöder detta genom Läckö stiftelsen och det skapar ökad turism till vår härliga stad.

Jag kan inte säga annat än att jag är säker på att denna opera lätt kunde tre dubbla sin publik om mer fick plats inne på Läckös borggård.

Kanske dags att göra en större spelning redan nästa år utomhus på Läcköområdet , där vi har de populära konsererna !

Vi har ju Linne året 2007 så det skulle vara intressant om detta gjordes !

mvh

Göran

Val 2006


Jag tycker det var trevligt att Cristina Kvist såg på mig som en snäll och positiv person och det är klart att jag av och till kanske ska vara mera lyssnande än pratande om man säger så och det är en viktig sak att ta till sig och utveckla som person. Jag hade egentligen aldrig tänkt att bli politiker utan mer vara en person med ett mycket stort intresse för samhället och hur det utvecklas och hur vi som människor påverkas på olika sätt i samspel med vår natur , men när jag då fick chansen så tog jag den och gör så gott jag kan om man ska säga så !


Jag tror väl inte på något sätt att jag ska hålla på i ytterligare 30 år med detta men dock typ 2 mandatperioder till vore nog trevligt. Jag gillar att möta olika människor och finner det mycket stimulerande att få ta del av deras erfarenheter och kunskaper . Sedan så finns det ju ideologiska skillnader och då utgångspunkter när man diskuterar saker och ting , men gör man det på ett sakligt sätt så är det bara trevligt och stimulerande. Jag vill naturligtvis med själ och hjärta få igenom vår gröna politik och ser det som absolut nödvändigt att man tar hänsyn till miljöaspekter när det gäller alla typer av politiska beslut som tas och det finns så många kunniga tjäntemän inom detta område som på olika sätt bidrar tll att Sverige utvecklas i en grönare riktning.

Jag är tacksam att jag fått vara förtroendevald på kommunal plan sedan 1998 och på regional plan sedan 2002 och nu går jag till val där jag finns representerad på alla nivåer och det får bli väljarna som bestämmer om jag ska till kommunfullmäktige samt antingen regionfullmäktige eller riksdagen.
 
Jag vet att jag kan göra ett gott jobb när gäller socialpolitik samt hälso o sjukvårdpolitik i riksadgen och då vill jag framförallt betona de människor som nu är socialt utslagna(hemlösa mm) och psykisk sjuka. De har kommit utanför vårt välfärdssamhälle och det kan jag inte acceptera.
Jag anser att miljöpartiet måste stärka sin profil när det gäller dessa områden och det gjordes också till viss del av kongressen när man antog följande text som var förslag från kongressens AU.

20. Rätten till en bostad - grunden för egenmakt

Alla har rätt till en bostad. För att ge hemlösa möjlighet att komma tillbaka till ett anständigt liv behövs fler typer av individanpassade boenden både ur ett ekonomiskt och ur ett socialt perspektiv. Nya sociala nätverk i samband med bostaden är en viktig förutsättning.


Miljöpartiet värnar om naturen och dess djur och växter och vi vill ge kommande generationen en röst nu.. De vill leva under omständigheter som har livsbetingelser som går att leva under .
Klarar vi inte växthuseffekten och tar anvsvar för att komma fri från våra fossila bränslen så kommer vi få mycket stora problem med klimatet och det krävs ansvarstagande nu och Sverige har råd att gå före.


Men vi måste också ta ansvar nu om våra psykisk sjuka och de som är socialt handikappade, Det är dags att inse att vi har lämnat dem på efterkälken i dagens Sverige och får jag förtroendet till Riksadge så blir det detta jag kommer att verka för som första prioritet och det är ju så att Miljöpartiet värnar om människor och alla ska kunna ha en plats i vårt samhälle och  vi har ett ansvar att ny tydligare visa detta och att om vi kommer i regeringsförhandlingar att detta verkligen prioriteras.

mvh

Göran


Snart börjar valspurtenJag vill bara hoppas er alla läsare en härlig sommarvecka med allt vad ni ska göra och inte göra.

Jag själv har fullt upp av arbete men det är helt ok då jag trivs med mitt sjuksköterskearbete i kommunen och det ger mig så mycket tillbaka att arbeta med de äldre .

Jag själv ser fram mot kommande valrörelse med allt vad det innebär av möten med människor på torg och debatter mot politiska motståndare mm mm.
Det kommer ju att bli en del evanemang som fotbollsmatch den 15/8 mot högeralliansen mm.

Vi kommer att ha möte intern den 8/8 i Falköping för att dra upp detaljerna för valet i skaraborg. Vi har ju som mål att få en riksdagsplats, två platser i regionen samt öka från 17 till 28 kommunfullmäktige platser i våra kommuner i skaraborg.

Så det gäller att vi kan få ut vår politik till våra väljare genom debattarticklar, interjuver och annat typ annonser, vårt hushållsutskick mm.

mvh
Göran

Sossar som är gröna ?


Hej !


Tack Irena !   Jag får väl ta detta med sosse som komplimang , men om man säger så här !

-  Det finns gröna i Socialdemokratin och du är en av dem och flera andra inom S i Lidköping, vilket är kul.


Jag hoppas på fortsatt skön värme , men man kan ju undra om inte växthuseffekten har sin roll i detta och det innebär naturligtvis ett ännu större ansvar för oss i politiken att föra en ansvarsfull miljöpolitik.

Detta är ju något som vi i mp anser att högeralliansen inte kommer att göra så för oss är det enkelt att säga nej till en sådan regering.


mvh

Göran

Läckö Slott och campingen mm

Jag är glad att vi har en så bra skogscamping på läckö som är så populär . Detta berättades för mig av en av camparna (från Hyltebruk) Mp har stått bakom denna Camping hela tiden, vilket inte alla har gjort.

Det var också nästan fullbelagt när jag gick där i går. Tyskar, Svenskar och Tjeckier mm mm.

Jag är också mycket glad åt att vi har ett så vackert och populärt Läcköslott som har över 1000 beökare per dag enligt uppgift från en av de som jobbar där. Trädgården är också fantastisk,.. Kom i håg att vi har Linneåret nästa år.

Ha en bra dag

Göran

Skogshyddan i brand 2006-07-19


Jag blev mycket bestört när jag hörde att skogshyddan brunnit ner och vi var många ledsna människor som besåg den till stora delar nedbrända byggnaden i går kväll. Jag träffade min farbror där som verkligen med ledsnad konstaterade detta, men samtidigt hoppades han att man nu skulle bygga upp skogshyddan så fort som möjligt.

Man är ju uppväxt med skogshyddan och dess besöksvänlighet som vi alla besökare har upplevt genom åren och då inte minst symboliserande av min farbror född på 1920 talet.

Skogshyddan är en del av Lidköpingshjärtad som vi alla håller kär och det finns inte uttryck för den ledsnad som många nu känner efter denna tragedi.

När jag var där så sa jag till min nära vän Alex att jag absolut kunde tänka mig att ge pengar till en återuppbyggnad av skogshyddan.

Till sist så vill jag rikta mig till de som drivit denna fantastiska verksamhet på skogshyddan.
Ni har mina tankar denna dag. Er betydelse i Lidköping är inte av ord beskrivbart.


Göran

FISKMÅSAR I LIDKÖPING


När det gäller denna fråga om vårt fågelliv i vår stad så har den senaste debatten engagerat människor mycket mer än vad jag trott. Det visar att det finns ett stort intresse och engagemang om vår stad och dessa fågelliv och då inte minst våra fiskmåsar.

Jag pratade senast igår med två grannar till mig som verkligen poängterade hur positivt de såg på fågellivet och där inkluderades även våra fiskmåsar här i Lidköping och de stördes absolut inte av några fiskmåseljud på natten.
Detta visar att många har olika uppfattningar även i denna fråga och alla upplever inte våra fiskmåsar så besvärande som t.ex Kjell Hedvall gör i ett av sina blogginlägg nyligen.

 Jag tycker heller inte att Fiskmåsproblemet är så stort som Kjell Hedvall vill göra gällande , men jag har förståelse för att man tar upp det men då är det viktigt att man försöker se hela problemet ur ett helhetsperspektiv .
Det är rätt att fiskmåsar samlas kring vårt värmeverk då det finns föda där för dem som vi kastar i vårt avfall till förbränning. Om vi började sopsortera bättre och komposterade avfall så skulle vi kunna motverka ansamlingen av fiskmåsar kring vårt värmeverk då vi minskar deras tillgång till föda.
Vad jag förstog från senaste fullmäktige den 12 juni i år så finns det diskussioner att starta en avfallsgrupp igen där alla partier i fullmäktige finns representerade och vikten av detta har ju inte minskat efter den senaste fiskmåsdebatten i Lidköping.

Jag vill också påstå att man lägger alldeles för mycket skuld på själva fiskmåsen och dess beteende i sig i denna debatt i stället för att ta upp själva grundorsakerna till att vi har väsentligt fler fiskmåsar centralt i staden är tidigare. Vi människor skapar alltså ett problem som vi sedan skyller ifrån på en fågelart `fiskmåsen` som bara uppvisar ett naturligt beteende för sin art.

Det är ju så att vi har ett känsligt ekosystem och det är ju så att det är vi människor som pga kortsiktigt tänkande ofta rubbar på detta viket i sig slutligen leder till konsekvenser för människor vilket hon själv har skapat.
Lidköping är en fantastisk stad med en fantastisk natur ,djur och växtliv som vi i miljöpartiet vill värna om.

Vi vill därför att  man som väljare ska tänka långsiktigt och inte kortsiktigt när man ska till att lägga sin röst på något parti. Vi från Miljöpartiet i Lidköping kan lova er Lidköpingsbor att vi kommer att föra en politik byggd på långsiktighet om vi får ert stöd i lokalvalet 2006.

mvh

Göran Larsson


Ha en god semestervecka


Hej !

Hoppas ni alla som av och till läser  får en härlig vecka i dessa semestertider... Jag tycker det är fantastisk kul med att vi nu snart går in i valspurten till detta ödesmättade Val 2006...

Högeralliansen vill krossa all offensiv miljöpolitik och detta kan vi i Mp inte acceptera. Så uipp till kamp för miljön och de kommande generationerna

mvh

Göran

Rapport från insidan,,, val 2006


  Nu har vi fått alla valsedlar för kommun,region och riksdagsvalet så nu gäller det att blada in det i vårt hushållsutskick som har rubriken `Rösta långsiktigt`

Det innebär att min moder har huvuduppgiften att lägga in valsedlar i 17 700 hushålls utskick som vi sedan skickar ut till Lidköpings samtliga hushåll i slutet av augusti månad.
Min moder räknar med att göra ca 1000/dagen vilket skulle innbära ca 18 dagars arbete..

Med detta vill jag beskriva att detta med valet inte bara är en dans på roser om någon trodde detta utan det krävs ett hårt internt arbete i demokratins tjänst för att det ska kunna bli en bra valrörelse , där medborgarna får sin förväntade information och valsedlar hem till sig.

Sedan så  ska man se till att vi kan bemanna vår valstuga (campingvagn) i ca 4,a veckor inför valet, vilket ockspå kräver mycket arbete för att serva medborgarnas rätta till att ställa frågor till våra politiker och få ut material om olika politiker områden som man har särskilt intresse av...

Jag kommer att informera er läsare lite kring valet och hur man arbetar internt med det för att allt ska fungera så att man som medborgare kan få så bra information som möjligt för att slutligen kunna fatta beslut om vilket parti man ska stödja på riks,region och kommunal plan.

Det är så att ett valarbete börjar i stort sett året innan ,,För då skall alla val till de olika listorna börja förberedas genom att man har så kallade interna val som slutligen mynnar ut i att valberedningar för riks,region och kommunal nivå föreslår hur listorna ska se ut till årsmöten på lokal plan för den kommunala listan och på distrikt nivå för riks och region listan.
Efter årsmötes beslut så ska man se till att alla som deltager i valet skriver under en särskild blankett och när all dessa blanketter är underskrivna (kommunal-regional o riks nivån) så skickas dessa av ett ansvarigt valombud till länsstyrelsen för beställning av valsedelar.
Dessa valsedlar kommer sedan till respektive kommun där mp finns och som sedan ansvarar att dessa kommer till alla vallokaler på valdagen samt till de lokaler där förröstning kan göras.

Man planerar också valturne på regional nivå,, Vi ska se till att besöka alla kommuner i skaraborg under slutspurten samt att vi kommer att få besök från kända mp politiker från riks i slutskedet vilket planeras in av distriktet i skaraborg samt av regionens valsamordnare. 
På lokal nivå så håller alla mp organisationer var för sig i vad de ska göra lokalt.
I Lidköping så kommer vi ju vara på torget med vår fina camping vagn i slutspurten av valet och där kommer det ju varje lördag finnas taltid för varje parti och vi ska försöka planera in någon känd rikspolitker från mp på ngn av dessa lördagar.. Det kan också bli ngn onsdag då vi också har taltid.

I morgon ska jag tala med postens representant när det gäller vårt hushållsutskick  och hur vi ska hantera utskicket för samtliga mp kommuner i skaraborg...

Detta var lite korta inblick från insidan av ett val...jo en sista sak.. på onsdag ska jag träffa vår gu politker i Lidköping för att diskutera hur de ser på valspurten mm mm.

mvh

Göran Larsson

Övernskommelsen Mellan Mp- S - V .

Överenskommelse om budgetramar för 2007 och prel. verksamhetsplan mellan Socialdemokraterna – Vänsterpartiet - Miljöpartiet i Lidköping

 

Överenskommelse

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Lidköping har enats om förslag till budgetramar för kommunens verksamheter 2007 och prel. verksamhetsplan. Partierna konstaterar att behoven och de politiska ambitionerna medför att det är nödvändigt att tillföra mer pengar till vissa verksamheter. Det är partiernas bedömning att kommunens kapitalförvaltning generar sådana belopp att det är möjligt och realistiskt att skriva upp intäkterna från kapitalförvaltning med 18 miljoner eller till en genomsnittlig intäkt på 73 miljoner kr/år.

 

I förhållande till de föregående år planerade ekonomiska ramarna för 2007 vill vi göra följande tillägg:

 Barn o Skola            +10 miljonerVård o Omsorg          +6 miljonerUtbildning                 + 2 miljonerSocialnämnden           +2 miljonerLöner                        +10 miljonerKommunstyrelse        +2 miljoner 

Barn och skola:

Partierna är överens om att sänka antalet barn i barngrupperna i förskolan. Samtidigt är det allt fler barn som vill gå i förskolan. För att klara att ta emot ett ökat antal barn och samtidigt påbörja arbetet med att minska antalet barn i grupperna måste Barn- och skolnämnden få ett rejält tillskott.

 Vård- och omsorg:

Kostnaderna för omsorg om de funktionshindrade har ökat. Samtidigt är det viktigt att slå vakt om äldreomsorgen. Partierna är överens om att äldres och funktionshindrades behov inte ska konkurrera med varandra. Vård- och omsorgsnämndens ram måste därför förstärkas.

 

Utbildningsnämnden:

Partierna anser att vuxenutbildning är viktig. Det handlar t.ex. om att ge möjlighet för arbetslösa med ofullständig grundskole- eller gymnasieutbildning eller de som behöver byta inriktning i arbetslivet och därför behöver komplettera. För att kommunen ska kunna fortsätta att tillhandahålla bra vuxenutbildning utökas utbildningsnämndens ram.

 Socialnämnden:

Att sänka arbetslösheten, inte minst ungdomsarbetslösheten, är en av de absolut viktigaste frågorna. Socialnämnden har ansvaret för arbetsmarknadsenheten och därmed kommunens satsningar mot arbetslösheten genom enheten. Socialnämndens ram höjs så att ytterligare satsningar för att minska framförallt ungdomsarbetslösheten möjliggörs.

     Löner:

Kommunen har kommit en bit på väg i arbetet för att kvinnor och män ska ha jämställda löner i jämförbara arbeten. För att fullfölja den gjorda satsningen krävs mer pengar. Det är därför nödvändigt att anslå ytterligare medel för löner.

 

Kommunstyrelsen:

Det finns en del projekt och verksamhet som kräver pengar eller utökade medel varför kommunstyrelsens ram förstärks. Främst handlar det om att

 • pengar måste satsas på brottsförebyggande verksamhet.
 • medel till skapande av det ”nya” Rörstrand måste fram.
 • flygplatsbolagets underskott måste täckas.
 • Partierna är också överens om att kollektivtrafiken är viktigt såväl som service som ur miljösynpunkt. För att uppmuntra kollektivtrafikresandet vill partierna därför börja med avgiftsfri lokaltrafik under lördagar.
 Övrigt
 • Partierna är överens om att satsa på en konstgräsplan redan under 2006.
 • Motorstadion kan komma att kosta mer och vi måste ha beredskap för detta.
 • Kring frågan om mer isyta och byggandet av en ishall/evenemangshall rådet det oklarheter för närvarande men partierna är beredda att medverka om det kommer fram bra lösningar som medför bättre förutsättningar för isidrotterna.
 

Andra områden som vi särskilt vill framhålla är att

 • åtgärder måste vidtas för att förbättra Kinnevikens vattenkvalité och därmed också vårt badvatten.
 • Näringspolitiken är viktig för arbetstillfällena och samarbetet med det lokala näringslivet skall fortsätta. Kommunikationer och kompetensutveckling är några sådana områden som stärker näringslivet och därmed möjligheten till fler jobb i Lidköping.
 • Lidköpings skall vara väl framme i energiomställningen och vi skall stödja näringslivets satsningar på hållbara framtidslösningar inom miljöområdet
 • Vi har tidigare avsatt 1 miljon kr/år för Ungdomens Hus. Avsikten är inte att hela denna summa ska till gå till kommunal verksamhet. En del av summan går till Föreningen Kulturmuren för verksamhet i Sockerbruket redan 2006.
 Socialdemokraterna                    Vänsterpartiet                MiljöpartietHej,!

Så här ser vår överenskommelse ut inför den antagna rambudgeten som togs den 12/6 i kommunfullmäktige.
Vi kommer slutligen att fastställa budgeten i november i år och om vi får mandat så ingår detta i kommande beslut om budgeten.

mvh

Göran  
  

                                                                 

 

Vi behöver vår härliga natur


Hej !

Var på sandvikens badplats i dag och njöt tillsamman med min broder hans tjej och deras brorsbarn Simon (5 år) och hade det fantastiskt trevligt i den fantastiska naturen där med en alldeles underbar badmiljö.

Jag nämnde ju till Nlt i deras intervju med mig inför valet att detta var mitt verkliga smultronställe som barn och jag upplevde verkligen att Simon också tyckte detta när han badade i över en timme i det 20 gradiga vattnet.

Så vad skulle vi göra utan dessa fantastiska naturupplevelser .  Om det vore omöjligt att få njuta i sådana omgivningar om vi skulle förstöra vår natur och dess vattenliv.

Då skulle livet sannerligen vara nödtorftigt .

Vi har ett ansvar för kommande generationer att ta hand om vår natur och bryta mot den kortsiktiga exploatering som finns på många ställen av vårt jordklot i dag, Vi måste ge våra växter-djur och sjöar-skog -marker chansen att finnas i god samverkan med oss människor.

Vi kan heller inte stillasittande se på när klimatförändringar pga växthuseffekten på sikt hotar liv på många platser på jorden, Vi måste bryta beroendet av fossil energi som olja och kol mm.

Det gör vi genom en stark mijlöpolitik där pengar styr över till bla energiomställning (Vind-vatten-sol)
Kallas grön skatte växling.

mvh

Göran

Val 2006

Ja nu är man igång med arbete igen efter några veckors semester och det är ok så länge man kan njuta av det underbara sommarvädret och vårt fantastiska Lidköping.

Jag måste uttrycka en viss häpnad att måsfrågan kan renders sådan politisk debatt på högsta nivå som den gjort sedan kommunstyrelsen på fråga av Tommy Larsson den 21/6 juni sade att man sak tala med miljö och hälso skydd efter semestern .

Att detta skull bli en politisk viktig fråga i media bevisar väl mer att det saknades annat mer viktigt stoff för media att hantera än att denna fråga i sig skulle vara av sådan betydelse att det skulle vara viktigt för , Västnytt, skaraborgsradion mm mm.

Jag hoppas den kommande valrörelsen kommer att handla om viktiga frågor som hur vi ska klara att vara oljeoberoende innan 2015 och hur den gröna omställning kommer att ge nya jobb.
Vi har vindkraften , etanolen, biogastillverkning .
Det är också vikttigt att vi nu under kommande mandatperiod gör en stor satsning på Vattnet och hur vi ska få en rent sådant.
Andra frågor som skolan och barnomsorgen är naturligtvis mycket viktiga och vi måste ge våra unga en bra start i livet. Små grupper i omsorgen till fler lärare och andra vuxna i skolan.
Det är viktigt att våra äldre kan ha ett så aktivt liv som möjligt oavsett funktionshinder och det vore bra om det etablerades fler alternativ som + 55 boende i Lidköping.

Detta var några exempel på frågor som borde komma upp på dagordningen i kommande valrörelse, som kommer bli mycket jämn på alla nivåer.

Det finns ett borgerligt övertag just nu (riks som i Lidköping) som jag hoppas kommer att vändasi valspurten när det verkligen gäller att visa väljarna vad man vill konkret.
Om frågor gällande , Jänstäldhet, mijön och minska sociala klyftor blir viktiga så kommer vi att vända detta borgerliga övertag . Där finns det föga trovärdighet i den såkallade allians politiken som jag ser det.

Jag hoppas ni alla får en mycket bra semester.....

mvh

Göran

Almedalen


Almedalen var en fantastisk upplevelse i hart när tropisk värme...

Från den 2/7 till den 6/7 befann jag mig på en av Sveriges politiska centra så här på sommaren (Almedalen) som startades upp av Sossarna i mitten av 70 talet (Olof Palme) men som nu är ett politikens hultsfred som vårt språkrör Peter Eriksson sade i sitt tal på vår dag som var tisdagen den 4/7.

Vi hade faktiskt publik rekord för vår del , ca 2000, och det var ett fantastiskt väder och härlig stämning.
Vi bjöd på fotboll under eftermiddagen , där jag fick dömma en match på 2 gånger 20 min mellan ett uppdelat damlag från Gotland ,P 18 och våra damvärdstjärnor från Brasilien , Marta och Elaine samt inte minst tre spelare från nördlaget FcZ ... Dom spelade 4 mot 4 och var som sagt uppdelade i jämna lag där Marta och Elaine spelade i olika lag ,,,
Det var mycket publik runt matchen och barnen tog masser av autografer efter matchen av Marta och Elaine... En kul grej var att jag fick blåsa av en av FcZ killarna för hands och undra om Glenn Hysen inte lärt dem detta,, Det blir en omgång FcZ i höst.,.. så kolla in dem om ni vill ha lite roligt....
Marta undrade i paus varför de var så dåliga ...(kände inte till detta lag)
Senare vid 18 tiden så spelade Marta och Elaine 5 minuter mot Peter och Maria och det var kul och efter detta var det trixningstävling mellan dem.,.. Marta 23 gånger, Peter 22 gånger, Elaine 21 gånger och Maria 4 gånger.... Sedan så avslutades detta med an Match mellan FcZ mot Elaine och Marta samt att jag var med FcZ och Marta och Elaine förstärktes med två från mp,,,,
Vi fick naturligtvis stryk med typ 4-0 på 6 minuters match , men jag fick i alla fall bryta bollen från Marta en gång samt var nära att göra mål till publikens uppenbara glädje,,,, Jag blev till sist också tunnlad av Marta , då hon gjorde de sista 4,a noll målet,,,,
Det fick man bjuda på, men mindre roligt att kallas sållet av Herr Garnström dagen därpå,,,men vad göra åt detta !
Talen från Peter och Maria var positiva och inspirerande,,, och musiken reaggy innan vi startade upp talen var härlig att dansa till ........

Det var som sagt var inspirerande på Almedalen.,.. men jag ska åka till Tyskland starx så jag får återkomma i nästa vecka ,, den 13/7 med mer detaljer,,,

he det gott i sommaren

mvh
Göran