En dagboksskrivning för den 30/8


En dag håller på att gå till ända och det är dags ett reflektera något över den...

På morgonen hade jag socialförsäkringsnämnden !
Där tar vi beslut om sjukersättningar.

Vi är representanter från de politiska partierna på regional nivå samt att representanter från fack och företagarna finns med också.

Till årsskiftet har vi vårt uppdrag sedan så blir det förändrad organisation inom hela Försäkringskassan. Alla förtroendevalda försvinner,dvs, att Socialförsäkringsnämnderna lägges ner och ersättes av tjänstemän med juridiska kunskaper .(Ej helt klart i nuläget)
Detta beslut kommer att fattas i och med Riksdagens öppnande när budgeten skall antas i Oktober.
Jag som suttit som förtroendevald i SFN sedan 2002 är tveksam till den nya organisationen med nedläggning av oss förtroendevalda på denna nivå. Vad jag förstår så kommer det knappt att bli någon besparing alls som man tidigare sagt.
Det händer f.ö mycket inom försäkringskassan som alla medborgare behöver se till att få information om. Gå in på deras webbsida och läs.
Jag återkommer med fler åsikter i frågan.

Jag var sedan på lunch på ågården och träffade förståss Irene som är sekreterare för sjuksköterskorna som gav mig extra jobb på söndagkvällen den 16 saptember på Galeasen.. Så är det när man går till sitt jobb på fritiden.

Jag var sedan på badhuset och nyttjade friskvård,, bastu i en timma och 200 meter simning. På Tisdagar och Torsdagar är det halva priset för kommunalanstälda.Så om jag är stan så brukar jag gå dit för det mesta på eftermiddagarna. Man behöver ju gå ner lite i vikt -- ler---
Jag måste få vara lite stolt när det gäller detta.. Typ mellan januari/april så pendlade jag mellan 113/115 kilo och nu är jag nere mellan 108/106 kilo... Jag tror dock att jag förlorade det vad jag hade till en person när det gäller att gå ner till 99 kilo---- Jag har dock kontrollerat mitt fett% som visade sig ligga på ca 17 % och normalt skall ligga mellan 10-20%.
Vi har ett stort problem med allt fler som har problem med fetma och inte minst barnfetma och jag tycker det är viktigt att man stimulerar människor att idka friskvård på många sätt och att vi har så låga priser för att gå in till vårt Badhus är mycket bra utifrån ett hälso perspektiv.
Jag själv ser det som viktigt att hålla igån fysiskt för att klara av både jobb och politik som kan vara mycket ansträngande. Utan god fysik så är det svårt att orka stora psykiska påfrestningar vilket man sannerligen utsätter sig för !
Jag tycker alltid att det är trevligt att träffa människor och då inte minst på vårt badhus där det är många man känner igen som kommer kontinuerligt.

På eftermiddagen åkte jag och min moder till ett studiebesök på örtaträdgården på Sparlösa trädgård som handhavs av Göran och Isabell. Det ligger mellan Lidköping och Vara och man svänger in i Stora Levene och åker rakt fram tills man kommer till en skylt riktning Täng som man svänger in på och sedan så åker man rakt fram(typ 5-7 km) tills vägen svänger mot Gillstad, där åker man rakt fram på en mindre väg i några få kilometer tills på vänster hand ser en trädgård och en byggnad där man svänger in till vänster (Finns en liten skylt Sparlösa Trädgård)
Detta är en biologisk (krav) odlad örtaträdgård. 
Vi var där med miljöpartiet i Skaraborg och vi var 9 personer. 
Det är sannerligen värt ett besök. För 65 kronor får man utmärkt fika och kan uppleva en härlig trädgård med underbara dofter. 
Jag hoppas att de kan få allt fler besök hit framöver.

Sedann så var jag hemma vid 22 tiden och innan dess han jag hyra en film på macken (magnus) vid Guldvingen samt att Moder handlade lite på Matmagasinet ! Bra att det är öppet till 22 och jag hoppas verkligen att det ska gå bra för affären framöver då Margretelundsområdet verkligen behöver denna affär !

Japp.. nu ska jag kolla en video och sluta skriva om den 30 /8.....

Göran

ps ännu en dag i en deltidspolitikers liv är tillända och jag önskar er alla allt gott där ute !
 

Invånarträffen........Jag måste skriva om att det verkligen var lyckat med medborgarträffen i dag på Parketten kl 18 till 20 i går där Järpås, Uvered och Häggesled bor var inbjudna.

Jag uppskattade till att det var över 300 personer som kom och jag som hade gissat på ca 150. Fantastiskt !
Får gratulera Hedvall för det var ju hans ide som vi stöttade förståss.
Nu är det bara att fortsätta och vad jag förstog på Hedvall så blir nästa område Vinninga.

Jag träffade många som jag känner från Järpås trakten. Min Kusin och hennes man med barn var där bl,a och det var kul att träffa dem där.

Jag har jobbat mycket på äldreboendet i Järpås . Björkhaga under större delen av 90 talet som timanstäld sjuksköterska samt att jag fick min anställning 99 på Björkhaga Äldreboende.

Upplägget var mycket bra , där Hedvall överblickligt presenterade arrangamanget ( bakgrund-syfte-mål) och sedan så berättade Kent Lindström (kommunchefen) om kommunens egna verksamheter samt vad som är på gång framöver.

Efter detta så gick man runt till stationer där förvaltningscheferna deltog.
Och man gjorde också en tipspromenad . En fråga på varje monter. Vi som var där från kommunstyrelsen var:
Karin Lexmon (M), Tommy Larsson (Kd), Henrik Artursson (C), Morten Ryan (S), Kenneth Lundell (s), Marita Bengtsson (s), Lise Britt Karlsson (S), Kjell Hedvall (S), Linda Berling (mp) och jag själv.

Synd att representanter från V och Fp saknades från kommunstyrelsen men de kan säkert komma framöver.
Jag tycker att det är mycket viktigt att medborgarna får se de som styr för det skapar i sig en bättre förutsättning till kommunikation.
Frågan vi hade ? Var hur många ordinarie ledamöter har vår kommunstyrelse och svaret är 11.
Vad jag förstog på Karin Lexmon så var det nog många som gick bet på denna fråga.
De andra alternativet var 22 eller 51.
I Kommunfullmäktige är vi 51 ledamöter och ordinarie med ersättare blir 22.

Ett annat initiativ var att Kjell Hedvall skickade runt ett block där de som ville vara med i ett Järpåsråd kunnä skriva på namn och dessa skulle sedan kontaktas av kommunen för kommande träffar.
Vi får se vad det blir av detta. Spännande och intressant initiativ av Kjell Hedvall.

Japp det var lite kort om detta.

I dag är det socialförsäkringsnämnd och sedan så blir det ledighet !
åker till Örebro på fredag !  

Ha det gott där ute

Göran

lite av varje från MIG

76717-38

Sommaren är slut . Eller ?  För mig känns det något vemodigt då jag precis tagit lite semester igen efter att ha jobbat mycket hårt ett tag.

Man kanske skulle beställa lite mer `klimatechange``  ... Ett skämt förståss¨. Jag anser att även denna sommar är ett offer för den stora klimatförändringen och vi måste börja agera nu för att stoppa detta, PÅ alla nivåer om man säger så..

Jag var på en fantastisk händelse i söndags då min tvillingsysters adoptivson Theo (snart 3 år) blev döpt i Örebro.
Jag och mina två bröder blev samtidigt faddrar för Theo och det känns fantastiskt skulle jag vilja säga.
Theo kom till Sverige från Vietnamn på senhösten 2006 och han har varit en glädjespridare med sitt härliga leende sedan dess !
Jag tycker min tvillingsyster är fantastisk som själv har adopterat detta härliga barn och jag tycker att det är mycket bra att Sverige har ett sådant human inställning till ensamadoption. Detta har ju väldigt få andra länder tillåtit i världen.
Så jag kan säga att jag är stolt att ´vara fadder för Theo och stolt för Sveriges humana inställning i denna fråga gällande adoption.

Det var kommunstryrelse i dag och det viktigaste var att vi i det Demokratiråd som jag tillhör fick handlingsplanen godkänd samt att vi ska ansöka om att deltaga i ett projekt med medborgarpanel som organiseras av SKL.
Jag återkommer om information om detta. Vi hade också besök av Näringslivskommiten som jobbat fram en handlingsplan för näringslivsutveckling som vi skall ta beslut om på nästa kommunstyrelse.
Annars var stämningen mycket trevlig efter sommaruppehållet och vi samverkar bra över blockgränserna i många frågor vilket är bra tycker jag.

vi höres

Göran

ps Jag fick ett anonymt brev på posten som innehöll följande :
En DVD som handlade om en 13 årig tonårspojkes tankar och funderingar, som bodde i ett fosterhem.
En cd med musik som handlar om brusten kärlek där man gär skilda vägar. PÅ  cd står att jag ska lyssna på texten.
En cd med en inspelning från sveriges radio från november 2006, som handlade om ett barn fylda 8 med Damp problem.

Jag får passa denna anonyma person för dessa intressanta gåvor. Jag gillar överraskningar och detta var absolut en sådan .

Från Residentet


En dag på residentet i Vänersborg där jag tjänstgör en gång i veckan som politisk sekreterare för Miljöpartiet i Regionen är alltid stimulerande och intressant.

Vår regionstyrelsegrupp träffas alltid måndagar mellan klockan 10 till 12 där vi går igenom regionstyrelsehandlingarna och frågor inför kommande regionfullmäktige.

Jag själv som är ansvarig för sjukvårdsfrågorna tar också upp frågeställningar som kommit upp i Hälso o sjukvårdsutskottet och som är på ge till Rs och Rf.

På eftermiddagarna sysslar jag med planering när den gäller den Hälso och sjukvårdsgrupp vi har där alla som har hälso och sjukvårdsuppdrag i regionen deltar.

Vi kommer i höst ha två möten där jag planerar studiebesök till Angered Närsjukhus den 28/9 samt till Sjukhuset i södra älfsborg (SÄS) i Borås den 23 november.

Det var lite kort om en dag på Residentet.

Göran

LONDON


Godmorgon !

Jag skall nu snart ta flyget hem via Stansted til Göteborg !

Det var en fantastisk trevlig uppehälle här i London ! En storstad som erbjuder så mycket att jag bara måste åka hit igen !
Alla som jag har träffat är mycket gästvänliga. !

I går var jag hela dagen på Naturhistoriska och det var fantastiskt ! Alla museum i London har fritt inträde vilket är bra !

Japp ...

thats all from London

Göran

ps ..
Solen kom i går kväll och det var över 20 grader varmt på kvällen !

London rapport


I går var sannerligen en fantastisk upplevelse i London.

Först var jag i Westminister Abbey ! En helt fantastisk upplevelse där du verkligen upplever engelsk/brittisk historia med dess kungar och drottningar som många är begravda där.

Dianas begrvaningscermoni var här 1997 och nu pratar många om det stundande 10 års dagen av hennes tragiska bortgång. Hon lever verkligen fortfarande hos engelsmännen och andra.

Själva arkitekturen är enorm och i sig en upplevelse när man går genom kyrkan.

Efter detta så var jag på Westminister parlament. Gjorde en rudvandring som var guidad och fick reda på mycket om engelsk politisk historia fram till dagens.
En vandring från överhus till underhus , där man har ca 400 platser och då ska man betänka att man har något över 600 invalda i det brittiska parlamentet.
En fantastisk byggnad som byggdes upp på 1800 talet efter den stora branden där bara två byggnader klarade sig.


Jag kan varmt rekommendera ett besök på dessa två platser.

Göran
vädret : mulet, lite regn och ca 20 grader.. summa sumarium typisk engelsk altså.

ps i Kyrkan tände jag ett särskilt ljus för en person ! ?
Med hopp om lycka för personen !

London rapport

Tunga moln hängde över London i går och det blåste också så att man kände hösten men vad gör detta när man är i en världsstad som London där så mycket finns att se.

Jag såg igår på en Shakespeare pjäs på the Globe..Fantastiskt
Denna teaterbyggnad är uppbygd som på Shakespeares tid.

Dagen går så fantastiskt fort när man är i London

Idag blir det  bl.a ett besök till ; Westminister Abbey.
Kyrkan där Diana blev begravd i.


Ha det gott

Göran


Från London


Hej !

Skriver från Svenska Kyrkans dator i centrala London.

I går kom jag till ett ganska varmt och som vanligt mulet London.

Jag och min vän gick på Fantom of the Opera och den har ju gått här i London i 21 år och den visade sig vara klart bättre än vad jag tänkt mig.
Biljetterna köpte vi på plats-- Tur kan man säga--
Det brukar vara fullbokat långt i förväg.

London är verkligem en metropol och det känns härligt att gå omkring i centrum på trafalgar och piccadely mm-

Det var en kortis från mig i London---

Göran

Jag kan varmt rekommendera at bo på Svenska Kyrkan här i London.
Nära centrum och bra priser. Trevlig personal mm

ta det lugnt där ute och värna om varandra

76717-17


Jag är en obotlig optimist som sagt var och tror på något sätt att det goda alltid segrar och att människor kan hitta tillbaka till varandra om det sedan tidigare funnits något mycket gott i deras relation.

Inget kan bli detsamma men väl bra på ett annat sätt. Ingen människa klarar sig utan social gemenskap och vi behöver alla känna oss sedda och behövda.

I går var det möte med vår Mp väst styrelse och det var trevligt och vi planerar en del saker framöver som skall utveckla vår gemensamma organisation i Miljöpartiet i Västra Götaland.

Vi som sitter i denna styrelse kommer från alla valkretsar i regionen; Bohuslän, Göteborg, Sjuhärad, Norra Älfsborg och Skaraborg.
Det är alltid trevligt att träffas och utbyta ideer och tankar i syfte att utveckla något.

På tisdag morgon så far jag till London och är där tom Lördag och då får jag väl försöka göra en liten resume av det jag upplevde i denna världsstad som i sig har lika många invånare som hela Sverige.

Som sagt

Ta det lugnt där ute och värna om varandra...

Göran

Nu börjar det politiska efter sommaren,,.. kul

Arn-Fimen
Hej !

Nu börjar politiken lite lätt efter denna för mig så intensiva för och sommarperiod.

I dag är det möte med Miljöpartiets styrelse i Västra Götaland--

Sedan så åker jag med en vän till London tisdag till lördag...

Sedan så är det kommunstyrelsen den 28 /8 för att sedan vara ett möte den 29/8 med allmänheten från Järpås  och omnejd. den 29,,
Den 30 augusti så kommer vi ha möte i skaraborgsstyrelsen på sparlösa trädgård,, Ska bli spännande att se vad de har att berätta om denna kravodlade trädgård.

Så nu är det slut på den politiska ledigheten om man säger så.. Jag kan också som Kjell Hedvall konstatera att det har varit en lugn politisk sommar och det var ju så att Mp stod bakom S när det gäller att säga nej till det beslut som togs gällande motorstadion.. den oheliga alliansen var oförsiktig och omedveten . Vi ville gå försiktigare fram . Nu har vi också ansvar att lösa detta .

vi höres..

HJULAFTON VERSES HINDENSREV ?

76717-31

Visst är Lidköping vackert och jag måste säga att jag själv föredrar en tur till hindensrev framför kvällens begivenhet ` hjulafton`i stan..

Det blir nog en del co2 utsläpp om man säger så. Men kärleken till bil och motorcyklar är stark i Lidköping och kommunen tar nu sitt ansvar med utvecklingen av Motorstadion.

Jag tränade simning på framnäs i dag. en fantastisk simanläggning och jag var ensam i badet förutom en till,
Kostnaden på 20 kronor är verkligen låg och jag önskar att fler kom hit .

Efter detta var jag på ågården, och lunchade samt fick utmaningen att jobba kväll i dag pga sjukdom och jag kunde inte säga nej,,,
En rolig sak var att jag träffade en busschauför som kör lokaltrafiken här i lidköping som sade att den avgiftsfria lördagstrafiken fungerar alldeles utmärkt och att det verkligen uppskattas av de som åker. Han sade att de är dubbla bussar och att han körde över 300 en lördag totalt..
Jättekul tycker jag naturligtvis,, Jag kommer verka för att detta ska fortsätta med avgiftsfritt på lördagar framöver.

Göran

Sommar och kamratskap

76717-38foto Gunnar Karlqvist

Jag måste säga att det känns otroligt gott att ha en vän som Gunnar . Vi jobbar inte bara ihop som natt-sjuksköterskor utan vi gör också saker tillsammans på fritiden.

Det har ju varit en hektisk tid för mig där jag på 26 nätter jobbat 21 samt att det hänt saker i mitt privatliv som gjort att en vänskap som den med Gunnar är än mer betydelsefult .

Detta med vänskap i sig är ju mycket viktigt för alla och verklig vänskap är inget som dimper ner från skyn utan det måste man visa att man vill ha.

Det är därför mycket synd tycker jag när man haft en vänskap att den plötsligt bryts av någon orsak.
Jag tror nämligen att vänskap även kan överleva relationer .
Jag har svårt att förstå varför människor är så prestigefulla när de bryter relationer att de inte försöker bevara vänskap.
I grund och botten så handlar varje relation om vänskap och har man en gång kunnat nå vänskap mellan sig så borde man kunna göra det igen bara man släpper på sin egna prestige.

Med detta vill jag slå ett slag för vänskap / kamratskap. Det behöver vi alla .

I går kväll träffade jag Kjell Hedvall i samband att jag så på matchen Valencia-Elfsborg . Vi har en politisk kamratskap mellan oss fastän vi tillhör två olika partier , vilket gör att vi kan sammarbeta bra, men denna kamratskap har växit fram sedan jag började i politiken 98 då Kjell redan varit kommunalråd sedan 94.  Vi delar inte alltid samma uppfattningar men har respekt för varandras ståndpunkter.

Vi träffade på trevliga damer där en har hand om Forshems gästgiveri och en var från Hamburg och var docent i Svenska och undervisade tyskar i svenska. Det är alltid trevligt att umgås på detta avslappna sättet som vi gjorde.

Göran

Sommarnatt funderingar

76717-10


En viktig frågeställning framöver är hur vi ska leva med de krav det moderna samhället ställer på var och en av oss ?

Jag tror att varje människa måste försöka se det som egentligen är värdefult och försöka kasta det ytliga och onödiga i papperskorgen.

Som jag tidigare beskrivet så krävs det ofattbara händelser som får en vakna upp.
Att när man klarar sig igenom sådana saker som ställer livet upp och ner på ett ögonblick av en sekund så lär man sig värdera och respektera livet på ett annat sätt.

Att se att det man är och inte det man gör är det viktigaste.

För har man inte livet så kvittar det ju vad man gör och vilka reser man ska göra eller vad man vill köpa utan det är ju att bara finnas till som är det viktigaste.

Jag misste min fader som ung i en olycka och jag känner så starkt för barns behov av sina föräldrar och att de får leva tillsammans med dem tillsammas eller var för sig om så är fallet.

Kärleken är ju till själva livet i sig och inte minst våra barn känner och upplever det på detta sättet och det har inget med vad man har och vad man gör.

Man vi glömmer så lätt av detta och så sitter man där och värderar sig själv och andra i vad man gör och hur man gör det och kärleken till livet i sig faller till glömska,  i det moderna samhällets jakt på lycka , som när man skalar av det , är som sagan om kejsaren utan kläder.

Jag önskar inget annat än att vara med om att utveckla ett samhälle som är hållbart och där vi alla kan känna oss värdefulla i det vi är och inte i det vi gör. Vi har alla en plats att fylla och vi har alla en mening med våra liv.
Ingen skall var osedda och ingen skall vara ohörd i ett humant samhälle.

Men det är så lätt att säga detta i ord men att försöka se detta när handlingen, konsumtionen, ägandet mm tenderar att bli allt viktigare i vårt samhälle av i dag så är det lätt att vi själva glömmer av den ärliga meningen om vad kärlek igentligen är och så ser vi stället till det kortsiktiga , förgängliga där kärleken till saker och vad människor har och gör överskuggar allt annat.

ta hand om er där ute

Göran

existensiella funderingar

76717-15

När händelser sker som förändrar saker så påverkar det allt man gör vilket innebör att man ser över hela sin livssitvation, vilket i sig är positivt men ger hög tankeenergi vilket gör det jobbigt.

Jag har ju under en lång tid varit mycket engagerad i det politiska arbetet och det privata har liksom löpt på men den sista tiden har jag ju mer varit focuserad på det privata och detta har nu förändras och nu är jag liksom vid en vägkorsning ånyå, vilket är spännande men kräver mycket energi.

Jag har mycket intressant farmför mig inom politiken på den kommunala och regionala planet och detta ska bli intressant. Man det krävs balans mellan kropp och själ som det heter och detta innebär som jag ser det även mellan det såkallade privata och profetionella livet och hur detta ske beror ju på vad jag vill göra framöver.

Jag ska åka till London med en mycket nära vän den 21 till 25 augusti och jag tror på något sätt att jag efter detta har hittat en någorlunda balans igen.

Man måste våga för att vinna och jag är en sådan person som sällan räds för utmaningar och detta har jag inte gjort nu heller men man gör ju sina livslärdomar och det lär en att läsa av sitt liv allt bättre.

Detta var lite personliga funderingar i denna varma sommarnatt på något över 20 grader. Hoppas ni har det bra där ute och att ni har en god sommar på ert alldeles egna sätt.

Göran

Vädret alltid närvarande på något sätt eller ?Hej !


En ny dag denna sommar och mulen sådan vilket inte är förvånande eller hur.

Snälla ni som läser denna blogg av och till ,,, Berätta hur gärna hur ofta ni tänker på vädrer och diskuterar det med andra och hur det påverkar er, om ni har lust förståss.

Jag tycker att vädret alltid är med en på ett sätt och man förhåller sig till det på på olika sätt !

Glad för värme och sur för pissväder på sommaren.
Glad för kyla och snö och sur för tö och regnväder på vintern...

ha en god dag...


Göran

Föreningslivet en grund för vår gemensamma demokrati

76717-10

I dag så såg jag min broder (målvakt) och vårt lag Kållandsö GoIF vinna mot Tun med 6-0 i DIV 6 Lidköping och det var trevligt må jag säga.

I Lidköping har vi ca 5000 medlemmar i våra över 10 fotbollsklubbar och det är naturligtvis de högsta antal medlemmar oavsett typ av förening inom kommunen.
Här möts verkligen människor, ung som gamal, svensk som ny svensk och det skapar en grund för förståelse och samförstånd som är så viktigt inte minst i dagens samhälle som allt för mycket driver på det individualistiska hos oss människor.

Jag har själv varit aktiv inom föreningsfotbollen sedan barndomen såsom spelare, ledare och ungsomsdomare och lärt mig så mycket tack vare detta vilket bidragit stort till min personliga utveckling.


Jag vill slå ett slag för föreningsverksamhet oavsett typ av aktivitet inom kultur, konst och sport såsom mycket värdefult för hela vårt samhälle och som grundvalar för vår gemensamma demokrati.

Jag själv ser en fara att vi har många ungdomar som inte är föreningsaktiva och att det skapar problem på sikt såsom untanförskap mm.
Därför är det viktigt att samhället aktivt stöder utvecklingen av föreningslivet som inte minst vi i Lidköping genom Kultur och fritidsnämndes försorg gör ett utmärkt arbete inom.
Satsningen på Sockerbruket är mycket viktigt när det gäller att nå våra ungdomar.

Göran

Existensiella funderingar

76717-20


ja så har man upplevt en riktig svalnäsdag på stranden där solen steker alll hundratals solande människor , unga som gamla ,,, Dagen var i tisdags och sannerligen var den efterlängtad.

Jag var där tillsammans med goda vänner och särskilt en tänkte jag på då hon är kollega i partiet och misste sin fader natten till söndag.

Jag vill skänka henne mycket varma tankar !

Här på stranden möts människor verkligen i glädje och denna känsla är verkligen behövlig känner jag just nu.

Min nära vän har drabbats av sorg då hon mist sin fader och jag vill stödja henne och då kändes det bra för oss att vara på svalnäs denna tisdag.

Detta med saknad som är oåterkallelig är inte lätt att hantera , men det gäller att se det vackra och ta med det goda !
Jag själv var bara 4, a år när min ´fader dog i vårt hem och man kan säga att i livet efter detta så har förlusten av en fadersgestalt gjort att man sökt det genom andra äldre män som varit oss nära i familjen.
Min tyska kusins man i tyskland var en sådan och jag kan väl säga att min politiska mentor som är en äldre man också till viss del känat som detta nu när jag är äldre.

Man kompenserar förlust med annan och detta kan man ju också göra när relationer brister och saknaden blir oerhörd stor att man känner det i hela kroppen..
Förlusten är ju då inte oåterkallelig men i sig omöjlig att få åter på grund av den ena eller andra orsaken.


Livet i sig är fantastiskt och detta att allt kan hända är i livets natur och jag älskar att uppleva livet genom dess alla nyanser och det är ju känslor som bringas som gör att man känner sig levande.

Känslan av kärlek är lika underbar som känslan av avstegstagande är fruktansvärt, men det är ju den upplevda skillnaden av denna som gör att man vekligen kan uppskatta saker när det känns gott annars så blir ju allt bara grått.

Jag vill verkligen ge rådet till människor att våga leva och uppskatta livet här och nu. Man ska våga gå in och uppleva saker annars så blir man ju bara en åskådare på livets väg.


Samt att försöka se ljuset även när det känns som mörkast och faktiskt ta med det vackra i det man upplevt även om det är så lätt att se mörkret och det fula, men då har man sannerligen förlorat och vandrat vidare med tyngd i sinnet , vilket jag inte på något sätt ämnar att göra utan jag börjar vandringen med en ny fantastisk kärleksresa i bagaget som jag verkligen, verkligen känner en stor tacksamhet att ha få vandrat.

Jag kanske är naiv men i min värld så vinner alltid godheten i längden. De mesta av oss människor vill innerst inne väl men i viss tid och rum kan de bli fel vilket är ytterst ytterst förstårligt.

Jag tykte det var intressant att dela med mig av dessa livsfunderingar och jag vill sända ut varma hälsningar till er alla som läser denna blogg och dela gärna med er av livsexistensiella funderingar.

I går fick jag första kallelsen;för kännedom,  till kommunstyrelsens arbetsutskott som skall ha möte den 14 augusti i denna sitter , Kjell hedvall (s) , Bo Eliasson (v), Marita Bengtsson (s) , Karin Lexmon (M) och Henrik Artursson (C)

Vi i mp får vara med på dessa möten när KSAU har budgetberedningar och träffar förvaltningsledarna.
Jag brukar då vara med.

Kommunstyrelsen har möte den 28 augusti i denna månad och här sitter jag och LInda berling som ersättare.

Jag vill passa på att önska Pär Nyström lycka till i Göteborg.  Han är avgående förvaltningschef för utbildningsnämnden och han har verkligen skött detta med De La Gardieskolan exellent vilket jag också framfört till mina MP kollegor i Göteborg.

Det kommer att bli en spännande politisk höst där vi ska ta beslut om Evanemangshallen mm.
Vi kommer också börja arbetet med den nya resecentrumet vid nuvarande järnvägsstation..
Jag kommer att återkomma med rapporter i detta ..
Samt så går ju regionen i gång med regionfullmäktige i saptember och jag tänkte följa upp detta med Su,s hantering av insiminationsrätt till lesbiska par som jag tillsammans med ett par som ansåg sig vara diskriminerade tog upp i media i våras..

Göran

sommarsnackis

76717-16

denna bild togs i början av maj men kan också symbolisera glädjen över att nu äntligen kommer sommaren på riktigt detta år !

det kan också symbolisera den glädje jag känner inombords att så mycket har gått bra för människor jag håller varmt om samt också symbolisera en förhoppning om förståelse och försoning mellan människor framöver.

Vi är inte felfria som människor och i bland tar det tid att förstå olika saker i livet och vad det är man verkligen skall värdera i sitt liv och med denna bild vill jag tydliggöra en sak att det är själva livet i sig som är det betydelsefulla och kärleken till livet överskuggar allt annat. Jag har under kort tid förstått att vädera livet mer och jag har lärt mig väldigt mycket på denna tid och vill särskilt tacka de som låtit mig få vara närvarande !

I livet vänds blad så som nya blad kommer varje år till lövträden och det känns som jag nu står starkare för att möta nya utmaningar på livets väg än tidigare !
Sedan så är det ju så att vi lever med ett ben i vår historia och ett i vår framtid samtidigt som vi är här och nu !
Det är viktigt att känna en harmonisk balans i detta och på denna väg är jag omän inte helt harmonisk ännu, men så är jag ju enbart 39 år , så som sann optimist så är jag säker på att jag en dag ska nå total harmoni i mitt liv.

Jag tror att alla människor i sig är sökande och i vårt nuvarande sätt att leva på i det västerländska konsumtionsamhället gör inte livet enklare utan snårigare skulle jag vilja säga.

Jag hoppas ni alla kommer att ha en skön dag...

Göran

Sommar snackis

God morgon !


I dag så är det onsdag och vi ser väl alla fram mot en härlig sommardag och detta behöver vi efter dessa regninga dagar.
Vi har klimatförändringar som också innebär att när det regnar så blir det mer av den varan och så fungerar det med värmen också.

Tack Peter för din kommentar gällande skillnaden mellan blogg och hemsida !

Det är kul att media uppmärksammar bloggar som är politiska och ni som läste intervjuven med mig i SKLT , vet lite mer om hur jag ser på mitt bloggande kan man säga. Jag hoppas förståss på att jag får ett ökat antal kommentarer om allt möjligt inom det politiska området och jag ämnar förståss att besvara eventuella frågor mm.

Jag kan väl inte låta bli att kommentera vår store filmare Ingmar Bergmans bortgång i måndags. Jag vill verkligen hålla med om de som nu hyllar hans enorma gärning för svensk film och drama . Hans betydelse är nog större än vad svenskar i allmänhet trott. Omvärlden hyllar han mer är i Sverige då Ingmar verkligen förnyade filmen i sig och att Woody Alllen hylllar honom starkt säger väl allt om Ingemar Bergmans storhet.

Jag ska tillsammans med några vänner hedra hans minne med en speciell Bergman-kväll i dag.
Vi skall diskutera livets existensiella sider som Ingmar så väl tog upp i sina filmer.


ha en god dag
GL