GOTT NYTT 2008

76717-76  Vinter bild av Lidan i Lidköping

Jag vill bara önska er alla ett glädjerikt och lyckosamt 2008.  Ett år som förhoppningsvis ger oss lite vinter som denna ovanstående bild symbolisrera ! Jag börjar tröttna på den ständiga hösten !
Jag kommer att önska detta i mitt kommande nyårslöfte med annat förståss !

Livet går fort framåt så det gäller att våga göra saker annars så  ångrar man sig efteråt !  Nästa år ska jag tillsammans med Hanna träna Kållandsö damlag i div 5 och detta ska bli mycket trevligt och jag kommer att ha ytterligare något nytt att skriva om på denna blogg vilket kanske inspirterar än fler än det 20 till 35 som nu går in på denna blogg var dag.
När året började låg det på 10 till 25 så jag antar att jag har en lite mer intressant blogg nu än tidigare !

Jag har ju utvecklat den till att inte bara vara politiskt utan även privatlivet får komma med av och till !

I kväll så firar jag men några trevliga vänner och tillsammans går vi ut till torget strax innna 24 för att se raketerna mm !

Ha ett bra nyårsfirande !

Göran

Kort och gott

76717-100 Hindens rev !

Vi lever i ett fantastiskt naturlandskap och en av dessa områden i kommunen är Hindensrev som är en morän som bildades efter den senaste istiden för 10 000 år sedan---
Vi har så mycket värden i vår natur som vi måste tillse och behålla för framtida generationen och det är viktigt att framhålla dessa värden hela tiden.
Jag vet att många vid den tid på året går ut på `hinna`för att grilla och ha det gott.  Jag gjorde det med vänner för några år sedan .

Tack Jane för din kommentar och ett riktigt gott nytt år till dig och Peter tillönskar jag dig. Ni är välkomna till Lidköping när ni har vägarna förbi !
Tack Gunnar för din vänskap och  det gångna året har stärkt denna och jag ser fram mot 2008.
Ha du ett riktigt gott sådant och hälsa Gustav och Maria !

Jag har haft ett intressant år och lärt mig mycket genom denna årsresa inte minst detta med betydelsen av att hjälpa andra och att det ger så mycket tillbaka. Jag mötte en hel familj och fick lära känna dem och sedan hjälpte jag dem efter att min dåvarande flickvän var med i olyckan den 5 maj.. Jag önskar henne och hela hennes familj ett fantastiskt 2008 . För mig har detta bevisat för mig att inget är omöjligt bara man kämpar och aldrig ger upp.

Jag har fått vara med i Arn-filmen som statist och detta har gett en ny dimention till mitt liv och jag och Peter var ju på 1,a filmens premiär i Lidköping på juldagen och jag kommenterade detta i Lidköping med att säga att filmen är mycket sevärd och bra ! Den har det där lilla extra som jag ser det hela.. Nästa film om ARN kommer till hösten 2008 och där finns ju jag med som sagt som statist (Adelsman och dansare ) på ARN och CECILIAS brölopp !
Jag lovar att denna 2,a film kommer att bli lika sevärd som den första !

Jag har haft ett bra Mp år tycker jag på både den kommunala och regionala planet och detta har uppmärksammats på olika sätt av media så jag ser fram mot det nya året inom politiken.

Jag vill påstå att jag har haft ett mycket gott år med 40 års kalaset som en riktig pärla ! Tack alla som gjorde detta så bra för mig...

Göran

Vädret har slått en saltomortal

76717-99

Varför denna bild denna 28 december 2007 ,, Jo i natt så låg tempraturen på natten när jag jobbade mellan 7 till 10 grader plus och denna värme är ju vanlig nattetid på tidig höst och sen vår och bilden är tagen i slutet av september och med detta vill jag påvisa att visst är dessa klimatförändringar i allra högsta grad påtagliga.
Det är ju  mer mer så att December har blivit en senhöst månad istället för vintermånad.

När jag var ung på 70 och 80 talet så var vintermånaderna december tom Mars emedan jag skulle säga att i dag är det Januari och Februari enbart !

Fortsätter det på detta sättet så skulle det kanske bli så att år 2025 så existerar inte vintern längre på våra breddgrader i den mening som vi deffinierar den i dag ! Kanske så kommer ovanstående bild kunna vara vanlig i november !


Ha det gott
Göran

JULOTTA och ARN


Hej på er som läser denna blogg även i jultider !

Min jul har varit bra och det var ju trevlig att både gå på en fin julotta i går efter jobbet samt att gå på ARN-premiären i Lidköping !

Jag uttalade mig aldrig om filmen i förra inlägget men ni som är intresserade kan läsa morgondagens NLT!
Ni kan ju gärna själva kommentera filmen och förståss min kommentar !

Jag återkommer med synpunkter om filmen i morgondagens korta blogg..


Må så gott denna sista juledag 2007 !

Göran

ARN-premiär

76717-98

När jag gick in på bion i Lidköping i dag kl 15,30 så var det fult med människor i salongen och det fanns medeltida -Arn människor där som sjöng och allt var väldigt trevligt inför denna premiär för ARN-filmen här i Lidköping.

NLT var där med fotograf och nöjesreporter Sandra och jag och min vän Peter blev fotade och interjuvade före fimen och Peter som hade läst alla böckerna innan för många år sedan pratade om detta och att han nu så fram mot filmen medan jag talade om min roll som statist i film 2 på ARN,s och Cicilias giftermål och att jag verkligen blev glad att få vara med i filmen och såg nu fram mot att de film 1 på bioduken !
Vi kommer att bli uppringda efter filmen i morgon för att berätta om vad vi båda tykte om filmen som vi skulle se .

Göran

ARN-JUL

76717-95


Jag vill med detta inlägg passa på att önska alla en riktigt bra jul och nyårs tid med allt trevligt detta innebär. Jag hoppas ni passar på att titta på Arn-filmen och bjud då med er någon.
Jag och min vän Peter skall gå på juldagen på 16,00 föreställningen !
Min roll som statist hade jag dock i den andra filmen, för det är först då som Arn och Cicilia gifter sig efter att Arn har varit utomlands i 20 år ! Jag lovar er att denna kärlekshistoria är sevärd och tänke er själva-- Skulle ni vara beredda att vänta 20 år på någon som ni håller kär ?

Ha nu en riktigt bra JUL:::::

Göran

Jul och Nyårs kort till er alla `bloggisar` från mig.

76717-67

Hej på er alla som läser denna bloggsida !

Jag vill passa på att önska eder en skön och avkopplande jul och ett fantastiskt och kreativt nytt år 2008 !

Tänk att ett år går så fort och det är väl så att dagarna bara rusar fram och som Lundell skrev i en låttext -
Man rusar blint på vägen !

Det är därför mycket viktigt med glädje och närhet till nära och kära och att man tar hand om den tid som nu kommer för stillhet och reflektion så att man kan ta vara på de dagar som hela tiden kommer och går.

Man kan ju läsa en bok, gå på bio, fika med vänner, gå ut på vandring i vår natur och mycket , mycket mer för att ,  kort sagt ta vara på sig själv och de behov man har.
Man kan ju också skriva dikter eller för den delen en berättelse som kan bli en bok som Arn-böckerna !

Alla människor har sin unika begåvning och talang men vi behöver få höra det också så passa på och ge varandra berömm på olika sätt. Jag tror att vi är dåliga på det allt som oftast i den vardagliga stressen.

Mitt liv rusar vidare men jag behöver reflektera och på det sättet medvetandegöra saker hos mig själv som kan göra mig gott framöver.

Ta nu hand om er så hörs vi framöver !

er bloggare

GöranPersonligt


Jag måste skriva att den gångna tidenn har varit fantastisk på många sätt och jag vill verkligen tacka alla från. familj, vänner, partikamrater, vänner från andra partier, arbetskamrater, arbetsgivare för att ni gett mig ett sådant gott 40 års-firande. !

Jag känner mig glad inför framtiden men också ödmjukare på något sätt med det liv jag har nu och vill forma i framtiden !
Jag vill vara glad , öppen och se saker positivt även om det ibland kanske inte är det !

Ni som nu följer min blogg vet att jag blandar politik med personliga reflektioner av och till !

I förrgår när jag vid 14 tiden gick in på min bank så såg jag min f.d flickvän för första gången sedan i juli och jag blev mycket glad att hon verkar så bra och det kändes nästan overkligt att se henne så bra med tanke på den resa som hon varit med om och jag vill med dessa ord önska henne en god jul och err riktigt gott nytt år !

Jag kommer ju själv att gå in i ett nytt år snart och jag kommer att innan dess försöka göra något av en årsreflektion så väl politiskt som personligt och tämka lite om framtiden och vad den kan tänka sig bära med sig !
Återkommer då med analys om detta med expressens utspel om mp och Alliansen mm mm !
Kom gärna med kommentarer om detta och fråga gärna saker ni vill jag ska skriva om !

Ha det gott

Göran

kort och gott

Läs denna artickel ; http://www.expressen.se/ledare/dahl/1.974504/              alliansen-borde-flirta-med-mp

 kommentera gärna !

Jag återkommer med egen analys i detta !


Tack alla ni som kommenterar mina inlägg det är kul !

Tack Peder för ditt uppträdande på festen med Anders och detta kan ni ju göra igen förståss!
Andra tykte ni var mycket bra ! Samt jag förståss,, !
Jag kommer att vara med den 2,a Arn- filmen som har start till hösten 2008..
Jag är med i giftermålscenen mellan Cicilia och Arn

Göran

Jag som statist i Arn-filmen

76717-95

Jag hoppas alla passar på att se Arnfilmen !

Göran

Ks och ARn

Det var en trevlig dag med ; Kommunstyrelsen där vi var på Rörstarnd och fick oss en bra information om Rörstrandsfabriks satsningen.

Rörstrand har i dag ca 400 000 besökare var år och är det enskilda största besöksobjekt vi har i Västragötaland efter Göteborg.
Det arbete som görs nu via Gunnar Hansson och Per Erik Ullberg är en av de mest intressanta vi har i LIdköping som vi i MP kraftfult stödjer.
'VI kommer att bli ett kommande nav i Keramik Sverige och för den del i världen om detta går i lås men politiken måste visa vilja och mod i detta !
Det finns utvecklingspengar t om 2010 och här kommer både regionen och eu in i bilden via Nutek-

Det var trevligt på julavslutningen med kommunstyrelsen och jag vill önska alla i denna en riktig god jul och gott nytt år.

En rolig sak var att vi fick gehör i vår motion när det gäller att det behövs en av nämnden beslutat plan som ska var riktlinjer för den handlingsplan som verksamhetén tar fram.
Mycket positivt.

Nu är det snart jul och nyårsledighet så jag vill passa på att önska alla mina `bloggisar`en riktig bra sådan..
Jag har nu ca 25 till 35 enskilda datorer inne på min blogg var dag så jag får fundera på hur denna sida ska utvecklas framöver .,., kom gärna med goda tips...

Jag är ju med i Arn-filmen som statist och alla har ju märkt att den hade världspremiär i går och jag kommer att se på den på juldagen kl 16 i Lidköping,,,
Jag var med och spelade in giftermålet mellan Cicilia och Arn som kommer att visas i den andra filmen som har start i nästa höst vad jag förstår,,
'Jag kommer att visa en bild från detta på nästa blogg...

Göran

Lite kort

Hej !

Det var trevligt att ringa runt till en del festdeltagare och höra att de tykte festen var trevlig så nu får vi se när jag kan ordna en liknande fest nästa gång.
Jag hörde att det fanns intresse från Bollebygd att få dit The Politician efter deras fantastiska spelning.

Det behövs nog för att få upp stämningen i det ibland törnrosasovande bollebygdska politiska livet.
I dag är det avslutning med kommunstyrelsen... Med avslutningsmiddag.
Ska bli trevligt.


Göran

Härlig 40 årsfest i lördags på Hagavallen,,


Det var en fantastisk trevlig fest i går på Hagavallen då jag firade min 40 års dag och jag vill tacka alla som kom ca 60 personer som gjorde denna fest så bra och minnesvärd för mig.

Tack Gunnar för de fina foton du tog ..kolla på hans hemsida,,
www.gunnarkarlqvist.se

Jag vill tacka er alla för de fina presenterna och tack Peder och Anders för ert framträdande om mig ! Det var riktigt kul ,,,
Tack till mina bröder ; Grobbe och Steffan och min tvillingsyster Lotta för deras sätt att arrangera festen, tillsammans med Grobbes fru Gunilla och Steffans sambo Åsa.
Samt till sist till min moder Margaretas arbete med maten som alla gillade. Ett stort tack till dig.

Jag vill till sist tacka the politicians för en fantastisk spelning... Ni var riktigt bra och jag hoppas ni fortsätter att spela många år till.

Fetsen var slut vid 02,30 tiden och det verkade som alla var mycket nöjda med festen och jag hoppas nu att alla ni som deltog får en fantastisk härlig jul och nyårshelg.

Göran

Lite av varje

76717-93   
Detta är mina kvälls och nattsjuksköterskekollegor som firade mig den 12 december !
Tack ska ni ha än en gång och ni är mina bästa arbetskollegor jag haft !

I kväll blir det fest på hagavallen och det ska bli kul att ha min familj, släkt och vänner på plats på hagavallen !
Livet som jag levt ska firas ut och nu ska jag in i den gyllene medelåldern och det ska kännas gott !

Sedan jag skrev senast har jag på dagen den 13,e varit i Mariestad på det vackra Residentet på årets sista Hälso och sjukvårdsnämnds möte. Vi had inte så många ärenden men vi gav pris till Skara Kommuns flyktingarbete de arbetar aktivt med ett hälso förebyggande arbete vilket jag tykte var mycket bra.
Vi fick en god mat och sedan fick jag en fin blomma från nämndens ordförande Bengt Andersson (C) pga min 40 årsdag och jag som trodde att man var tvungen att bli 50,e först men jag är yngst i nämnden och blev mycket glad för detta och jag känner att jag är uppskattad för mitt erbete omän att Bengt trykte på hälsa och hälsobefrämjande aktiviteter i sitt tal och jag skojade och höll in min lilla mage lite extra ! Sa att jag ska hålla efter denna till ett gott skratt i nämnden !
På kvällen var jag på kommunfullmäktige och där vi firade att alla de som jobbat 25 år i kommunen och av dessa så var det Irene (vår i vård och omsorg) som jag särskilt grattade !
Det var god mat och fin sång från årets lucia med tärnor,,,
Vår ordförande i kommunfullmätige Marita Bengtsson höll som vanligt ett bra tal om detta med tiden och vad som hände för 25 år sedan...lokalt som i världen.. Jag har varit med på minst 8 av dessa avslutningar sedan jag kom in i kommunfullmäktige 1998 och Marita har hållit lika bra tal sedan dess och jag har faktiskt blivit bra bevandrad i vad som hände för ca 25 år sedan allt sedan 1998 .... Jag gillar nutidshistoria som detta är !

I går på dagen var jag och Clabbe (v) i Skara och träffa ca 90 gymnasieungdomar tillsammans med 5 andra regionpolitiker, mellan kl 10,30 och 12,15..
Jag talade kollektivtrafik eller rättare sagt ungdomarna gjorde detta med mig..
De vill ha mer turer på kväller och helger och lägre priser vilket glädjer mig.
Jag blev interjuvad av Skaraborgstidningen och passade på att strö beröm till den engagerade ungdomen i dessa frågor och det är viktigt att vi tar till vara ders åsikter mm..
Det har under hösten pågått dessa demokratitorgsmöten på många av Regionens gymnasiskoler och alla frågor och synpunkter skall samlas in ( man hade en sekreterare vi varje torg ) och besvaras av politker senare i nästa år
Dessa ska sedan läggas ut på en demokratisida på Vg-regionens hemsida..
Jag gillar dessa typer av möten och hoppas detta fortsätter framöver !

I kväll var jag sedan vakt på min kollega Gunnar,s sons discofest för årskurs 1-3 och 4-6 på Östbyskolan och detta gick mycket bra mellan kl 18 till 22 varade detta och alla trivdes mycket bra,, !

Japp detta var lite från mig !
godnatt

Göran

40 år ! gyllene medelåldern !


Jag föddes kl 05.40 på Lidköpings BB ca 20 minuter före min syster. Denna dag var den 12 december 1967.

Nu är det snart lucia dagen men innan dess vill jag tacka alla mina sjuksköterskekollegor som gjort min kväll fantastisk trevlig och som jag sade till er. Jag har alldrig haft så trevliga arbetskamrater tidigare och ni får mig verkligen att trivas.. Tack med hela mitt hjärta.,
Jag fick fina presenter och min kollega Gunnar tog som vanligt trevliga kort, som ni kommer att kunna se på hans hemsida inom kort.
Jag vill också stack min chef för att hon är en bra arbetsgivare och för presenten..

På lördag har jag ju min fest på hagavallen vilken ska bli mycket trevligt och jag ser verkligen fram mot den !
Jag är alltid orolig inför hur personliga interjuver ska bli men NLT fick verkligen fram bra saker i de 45 minuter långa samtalet mellan mig och reportern Urban. Jag hade innan dess oroat min moder men hon tykte den var ok liksom min broder.

Jag skrev om den innan och ni som nu har kommenterat den har pratat  om detta med vad uttrycket modern singel ska betyda ; Jag skulle vilja säga att i mitt liv som jag nu har vandrat i 40 år över 1300 dagar så möter man så många vackra människor som kommit och en del har också gått sin väg och alla dessa möten har utvecklat mig som människa och jag har en ständig nyfikenhet på människan och varje ny människa jag får möte på olika plan förståss är som en ny resa i rymden då vi alla har så mycket att tillföra varandra.
Jag har aldrig trott på att man kan äga någon utan man färdas tillsammans och den tid, som man gör det ska man hela tiden försöka göra så gott som möjligt och då ska man tänka på att det finns olika typer möten.
Jag vill också säga att de möten jag inte längre har med människor jag verkligen gillat är tråkiga att jag inte länge har men samtidigt så tar jag med mig de vackra från dessa relationer och försöker glömma det som var negativt.

Har man en gång känt kärlek till någon så kan detta inte försvinna utan den lever kvar och tar man lärdom av detta in till nya möten samtidigt som man kan vara öppen för olika typer av möten så är man modern anser jag. Lever man samtidigt inte tillsammans med någon så är ordet singel vackrare än ensam mm mm. Detta utesluter inte att man är på väg att färdas in i något nytt och vackert  !

Annars så har det sedan i söndags hänt en del i politiken .. I måndags var det kommunfullmäktige och jag var trött då jag först varit på möte med Mp i Västra götaland i Göreborg. Det var ett intensivt möte som vanligt på denna nivå. Vi återremiterade mycket som vanligt. Vi kom dock fram till att ha årsmötet i Vänersborg den 12 till 13 April.

På fullmäktige i Lidköping beslutade vi om inriktning på investeringarna. Jag tog upp detta med kommande behov av klimatinvesteringarna . Sedan talade jag om behovet av äldreboenden i framtiden.
Vi lämnade in en motion om detta på kommunfullmäktige.

Efter detta möte hade vi träff alla gruppledare för partierna i kommunfullmäktige om hallen och det vi kom fram till var att vi ska utreda hela projektet för att få ner kostnaderna . Beslutsunderlag ska vara klara i februari 2008.
Detta innebär beslut i kommunfullmäktige i mars eller april.

I går var jag först i Vänersborg på morgonen och där bestämde HSU att man ska handla upp alarmeringstjänsten enhetligt och inte delat som Westma hade tänkt. 
I dag har SOS avtal fram till 2009-01-31. Detta var ett bra beslut tycker jag..

På eftermiddagen hade vi möte med samhällsbyggnadsnämnden och det var trevligt och samtalsrikt som vanligt.
På kvällen var det julmiddag för oss i samhällsbyggnad och miljönämnden. Det var trevligt att sitta och prata med förvaltningschefen på middagen.

I dag har jag handlat kläder till festen samt fått trevliga grattis sms från vänner, nära och kära.,
Tack alla !

mvh
Göran Larsson 

Tankar och lite info


Hej på er bloggläsare !

Nu börjar det gå mot jul och det är väl många som känner av både fantastisk glädje men också sorg.
Samtalade med en kamrat i partiet i dag som nu känner av att han förlorade sin dotter för snart ett år sedan på ett tragiskt sätt.

Jag känner djupt för människor som han och stannade själv upp lite och tänkte på detta att glädjas med varandra men också  att detta med att dela varandras sorg är viktigt i en social gemenskap .

Julen väcker känslor då det är vår största familje högtid och vi vill att det ska vara så bra men minnen väckes också till liv om det hänt något i familjen och man måste vara lyhörd för detta inom familjen men också i en social gemenskap.

I dag var det arbetsmöte i Skövde om vår nya lokal som vi hoppas kunna inviga den 5 april nästa år.
Den ska vara ett nav för MP-Skaraborgs och Mp- Skövdes satsning mot valet 2010 och det känns trevligt att vara med om detta de kommande åren fram till valet. Jag är ju ordförande i Mp-skaraborg och har så varit sedan 2002 och som längst kan jag sitta fram till 2011 vilket kanske kan bli så om ingen annan vill ha posten innan.
Detta avgjöres vid varje årsmöte och vi ska ha vårat i Gullspång (troligtvis) den 15 Mars 2008.


Ha det gott

Göran

kort och gott...


Då var 40 års interjuven avklarad med NLT , så ni som gillar att läsa om mig eller för den skullen bara tycker att det är kul på något sätt... varsågodal...

Jag pratar lite om uppväxten i Rackeby.....
-att jag blev som jag blev--
jag pratar om fotbollen
- som jag aldrig kommer att sluta med...
jag pratar om politken
- jag gillade politiken lika mycket som idrotten redan som 7 åring ,,,,
 
Jag pratar om mitt vårdyrke...
- tycker om att möta människor för de ger en så mycket....
 
Jag pratar om arngrejen...
- oväntat och kul

Jag använder ord som --- modern singel, gyllene medelåldern

Så mina bloggisar .. Läs familjesidan på NLT på måndag ....
kommentera gärna på denna sida om den....

I dag var jag annars på mitt nästsista möte med socialförsäkringsnämnden,.. sista blir den 20 december..

På eftermiddagen så var det Demokratiråd och på mitt förslag valdes Jonny Fröjd ( S ) till ordförande.
 Vi diskuterade behovet av en egen budget vilket vi nu kommer att begära för 2008-09-10-
Vi diskuterade projektet hamnstaden villket medborgarna skall deltaga i på etapp 2 och 3
Vi diskuterade medborgarpanelen som vi med SKL har i uppdrag att jobba med i Lidköping under 2008.
Vi ska ha en representativ grupp på ca 250 till 500 personer i Lidköping att göra detta...
Vi diskuterade nästa års medborgardialoger som vi ska ta beslut om på nästa möte,,
Vi vill också finnas med på LIdköpingsnytts hemsida då det är bra att medborgarna kan nå oss..
Vi ska oxå utveckla Lidköping kommuns hemsida och där har vi Sveriges bästa enligt SKL.: Umeå som förebild för att nå två vägs kommunikation.
Till nästa år planerar vi att ha 6 möten och ett utvecklingsmöte för gruppen.
Jag tycket det är trevligt att vara med i denna grupp och ser fram mot nästa års arbete...

På kvällen var det fackeltåg och överlämning av de 3900 namnunderskrifter mot ungdomsvåldet som Gunnar Sandberg har fått. Hans engagemang har varit mycket bra och Maritha Bengtsson som är kommunfullmäktiges ordförande tackade Gunnar för engagemanget och att det är nu vi måste arbeta vidare på att motverka det onödiga våldet på alla möjliga sätt---- Jag håller med och Ragionen startar i 2008 ett kompetenscentrum om våld i nära relationer bl.a--
Vi var 75 personer i tåget och det var nog lite färre än jag tänkt mig. Från Mp var vi 2 personer. Jag och Herman från GU Lidköping.   Men de 3900 underskrifterna visar att det finns en vilja att ta itu med ungdomsvåldet.

Mellan kl 18,30 till 20 hade vi MP-möte och vi var 6 personer på plats.
Vi beslutade om att jag vi ska lämna in en gruppmotion om att utreda möjligheterna till sjönära : korttid,serviice och äldre boende. Detta på förslag från Mirozlawa T Hansson som sitter som ersättare i miljlö och byggnadsnämnden.

Vi diskuterade arenan och mitt mandat att förhandla om..
Jag ska ju träffa alla gruppledare på måndag så jag återkommer i dettta.
Vi beslutade att vi ska ha årsmötet den 21/2 2008. kl 18 till 21,00.

För er som följer mig och min framfart så ser det politiska livet ut så här innan jul:

Lördag kl 10 till 14   : Mp skaraborg möte i den nya lokalen.
söndag  kl 18,30 till 20 Förmöte i samhällsbyggnadsnämnden (S-V och Mp)
Måndag kl 10 till 15  MP Västragötaland möte i Göteborg
Måndag kl 18 till 21 kommunfullmäktige+ Möte om hallen
tisdag kl 08,30 till 9,30 Hälso och sjukvårdsutskottet i vänersborg
tisdag   kl 13 till 17 + lullunch kväll   samhällsbyggnadsnämnden
onsdag 
torsdag   Hälso och sjukvårdsnämnden i Mariestad på dagen
torssdag  kommunfullmäktige på kvällen ,, Anstälda får 25 årsgåva.. anstälda 1982... 
lördag       politiicien spelar på min 40 årsfest.. kul ska detta bli.....
tisdag       kommunstyrelsemöte på förmiddag  med lunch
torsdag    Socialförsäkringsnämnden... den sista mötet.. presskonferens om detta kl 11,30 utanför FK.

puh  efter dettta så är det jul och nyårsledigt och det kommer att kännas gott....

Lite av varje från politiken.....

76717-89

Hej på er alla bloggisar.. Nu är det snart jul men ändå full fart i debatten vilket är kul på alla sätt.
Jag har varit i Vänersborg på möte måndag, tisdag och onsdag..

PÅ måndagen var jag på förmöte inför regionfullmäktige och åkte sedan till Lidköping för att närvara på möte med S inför kommunstyrelsens arbetsutskott.
Där framkom det som sedan beslöts i KSAU, gällande att samtiga partier ska träffas gällande hallen nu på måndag och jag är ju den som företräder MP i denna fråga och vi är ju tydliga angående detta med att vi ska få ner kostnaderna på projektet, samt mer sposorer mm-- återkommer i detta.
MIn kollega Linda Berling kommer att svara G Appelqvist . Hans synsätt på oss i allmänhet är fördomsfull och förlegat emedan hans syn på vår inställning i evanemangshalls frågan är hans men hans tolkningar i fråga om oss felaktig. Jag bedömmer att vi ligger rätt i denna fråga om en variant av arena som är hållbar ekonomiskt och för den delen utifrån fritidsperspektivet. Nu ska vi inleda diskussion mellan samtliga partier på måndag så jag avvaktar nu vidare debatt i denna fråga tills det kommit fram något som vi förhoppningsvis är eniga om, vilket jag tykt från början. Läs tidigare blogginlägg om detta.

På gårdagens regionfullmäktige så Debatterade jag mot nedläggningen av Malögården .
behandlingshem för ungdomar mellan 13-18 åt med svåra traumatiska upplevelser innan 2 års åldern som gett psykiatriska problem.
Jag hade en interpellation i detta och fick stöd av KD-sjukvårdspartiet och Moderaterna, vilket i sig är ovanligt för mig men i detta fallet mycket bra och jag tycker att Monica Selin (Kd) och Martin Andreasson (M) hade mycket bra inlägg till stöd för interpellationen som motsatte sig denna nedläggning som ska ske till årsskiftet .
Nu sjukvårdens styrelse har beslutat detta och de tänker inte ändra sig !
- Jag sade att jag kommer att återkomma i detta ärende på något sätt.

Jag var också med och debatterade i frågan när det gäller att bibehålla Karlsborgsbanan och utreda möjligheten till trafikering med tåg mellan Skövde och Karlsborg igen. Detta sade följande partier nej till !
S-C-Fp och M
Vi som sade ja var : Mp-V-Kd och sjukvårdspartiet, Detta räkte inte utan det blev tyvärr avslag vilket jag djuot beklagar.

I dag var det hälso och sjukvårdsutskottet på Ronum !

Det är så att SOS-kontrakt med regionen går ut 2009-12-31 och  nu 2 år innan måste HSU som ska besluta i detta ärende när det blir dax gå ut med upphandling av detta. Detta ska ske den 11/12 på extra HSU-möte.

Som alla vet har det varit en del insidenter i skaraborg under året som satt samspelet mellan sos och våra 5 ambulansorganisationer under påfrestningar som, vilket nu är utredda av Robert Sinclair på hälso och sjukvårdsavdelningen.. Det är så att man vill lära sig av dem vilket är bra och här i ingår den olyckan  som var den 5 maj då jag själv var personligen involverad i , då jag kände den olycksdrabbade väl och vi var i NLT den 24 juni,
Man vill att man ska utveckla insidentrapporter i samverkan mellan sos och ambulansorganisationerna i regionen för att skapa ett lärande och utvecklande.
Detta är mycket bra och nu vill man också inför kommande upphandling stärka alarmeringsfunktionen .
Detta är bra och det visar att man lär sig i organisationen vilket jag känner stor tillfredställelse med förståss.

Vi diskuterar annars primärvårdens utveckling . Det finns en särskild grupp på uppdrag av oss som ska komma fram med material som ska vara underlag för beslut om en utveckling av primärvården på våren 2008. Jag välkomnar detta arbete och återkommer förståss i detta.

Vi diskuterade också detta med läkemedelskostnaderna i Regionen på 4 milliarder och att dess kostnader förmodas öka med 6 % per år i stället för vad man i budget säger på 3.5 %.
Man har ett särskilt arbete i detta oxå vilket styrs av regionens läkemedels-kommite som ska redovisa förslag till förbättringar inom detta område för att kunna få bukt på kostnaderna , som annars riskerar besparingar inom annan verksamhet i rgeionen.
SKAS verksamhet kostnad med de 4 sjukhusen kostar drygt 3 milliarder om drar bort kostnaderna för läkemdel.
Då förstår ni som läser detta behovet av att se över läkemdelskostnaderna.
Beslut inom detta område kommer oxå till våren 2008 och jag återkommer förståss..

Ja detta var lite kort och gott från dessa intensiva dager i politikens värld. I morgon så är det intervju med NLT och sedan socialförsäkringsnämnd och på eftermiddag är det demokratirådet för att sedan avsluta med möte på kvällen med MP -Lidköping.
Glöm inte fackeltåget mot ungdomsvåldet från kl 17 med start från sockerbruket,,,

ha det gott ni alla mina bloggläsare `

Göran

Kort och gott


hej på er alla mina bloggläsare,.

En intressant vecka är på gång...

I morgon så är det möte med Mp,s regionfullmäktigegrupp inför tisdagens regiofullmäktige . (Sista för året)
Jag kommer att ställa en interpellationsfråga till ordförande i Nu-sjukvårdens styrelse om vad som ska göras för att garantera rätt vård till dem nu som drabbas efter att Malögården -- BUP-behandlingshem för barn/ungdomar med svår psykiatrisk diagnos efter trauma innan 2års ålder, stänger och går över till öppna behandlingsformer efter den 31 /12 07.
- Lyssna gärna på denna debatt i radio , närradion = 93,8 alt västragötalandsregionens webb tv.
Detta kommer att ske någon gång efter kl 10 till kl 11.

På kvällen har jag förmöte med S inför kommunstyrelsens arbetsutskott , där man ska diskutera fortsatt behandling av hallfrågan.
Jag tycker att alla partier framöver ska vara med i ärendets hantering innan beslut formuleras för att vi på detta sättet ska kunna försöka få ihop det hela med alla partier,,Men nu säger ju KD ja till Evanemangshallen som M och Fp, men dessa partier får ihop 19 mandat av 51 så majoriteten ligger linjen att se över projektets kostander och få in andra sponsorer mm- Återkommer i detta.

På tisdag har jag som sagt regionfullmäktige och på Onsdag har jag Hälso och sjukvårdsutskottet samt på torsdag blir jag interjuvad av familjesidan inför min 40 årsdag..12/12 av NLT för att efter detta gå på mitt sista möte med Socialförsäkringsnämnden som jag suttit i sedan 2002.
Dessa blir ju nedlagda efter årsskiftet . Efter detta kommer tjänstemän ta beslut som sjukersättning, livränta, bilstöd mm mm. Tycker inte att detta är bra men så är det.
Besynnerligt tyst om den största försäkringskassereformen sedan decennier i svensk välfärds sektor.
Jag återkommer med info om detta.

Ha det gott där ute...

Göran