sommarsnackis

Tack Marita för ditt mycket viktiga inlägg om detta med självmord och självskadebeteende.

Jag kommer naturligtvis att arbeta starkt med deta framöver och inte släppa det förrän det nås resultat inom detta område som det fortfarande verkar vara så svårt att ta upp politiskt.


Jag har ju både min kommunala och regionalpolitiska uppgift och det är klart att området psykiskt välbefinnande innefattar både de politiska områdena !


Regnet faller kan man säga och blötperioden sträcker sig nu ca 6 veckor och detta är ju inte helt normalt eller hur och de såkallade klimatförändringarna är ju här och detta kan väl inte ens Göran Hägg förneka,... men med en dåres envishet så verkar det ju så... jag tror nog att det är mest retorik från en som kan detta område, så jag är lugn i tron att Göran , min namne innerst inne har en oro för detta med klimatförändringarna.....

Tony Johansson har en mycket bra blogg och den är naturligtvis mycket välskriven från denna formuleringarnas mästare..Ha en god semester Tony...

Sedan så ska jag komma med en nyhet från denna blogg...

Jag ska låta mig sommarinterjuvas av min kollega Gunnar ,,, detta kommer sedan att följas av andra intervjuver hoppas jag.,.. så hoppas detta kan vara av intresse,,

Göran

Sommar snackis

76717-27


hej !

I förrgår så ringde skaraborgslän och intervjuvade mig om mitt bloggande och hur jag såg på det framöver och kortfattat så handlar väl min blogg om att för de intreserade ge en bild av mig både som människa och politiker samt skildra den politiska vardagens arbete . Jag tror att en deltidspolitiker som mig kan visa vägen för andra människor att välja det politiska arbetet .  Jag kommer väl att fortsätta detta bloggande åtminstånde denna mandatperiod för det är ju så att det är ju på denna period jag har politiska uppdrag och vad som händer efter detta står skrivit i stjärnorna.

När det gäller att kommentera andra bloggare så är det kul och inte minst Kjell Hedvalls mycket innehållsrika sådana när han nu låter andra som Carina Olsson komma in och skriva  börjar ju bloggen snart bli något annat än bara det personliga utan snart mer som en personlig hemsida där det finns andra som skriver också,,

Är detta den politiska bloggens utveckling eller inte.. en väg i allla fall...

Ja livet rullar på i arbetets tecken och jag vill hälsa alla människor där ute en riktig bra fortsatt sommar,,,


vi höres

Reflektioner i Sommaren som känns som höst eller ?


Ingen dag i livet är ju självklar utan måste i sig fyllas med ett innehåll och det är ju upp till var och en att göra det utifrån hans eller hennes förutsättningar.

Jag anser att alla människor ska ha sin självklara rättighet att få göra hur han eller hon vill med sitt liv  och detta är i sig grundläggande i våra mänskliga rättigheter.

Det är många människor som på på olika sätt orättvist inte kan få göra detta på grund av att det råder diktatur och förtryck i samhällen och detta måste självklart bekämpas och den enda metod är att demokratisera välden ännu mera.

Varför skriver jag detta !

Jo det är ju också så att det finns många människor i Sverige som måste ges stöd och hjälp för att de skall kunna ha en bra livskvalitet och detta anser jag är självklart i ett välfärdssamhälle som vårt men det finns de som ramlar mellan stolarna och de är tyvärr många nysvenskar som rest hit på grund av förföljelse, krig och annat. Därför så krävs det att vi utvecklar vårt integrationsprogram så att våra nya Svenskar lättare kommer in i samhället.

Det finns också funktionshindrade som inte kan nyttja samhället på grund av dålig tillgänglighet mm . Att få vända i dörren pga anläggningen inte är handikappsanpassat är ett symtom på bristande respekt och förståelse på de funktionshindrades krav att få leva och verka precis som vem som helst !

I dag åkte jag ut till mit bad smultronställe-Sandviken (skalunda) vid 18 tiden och för att vara en sommardag så kan man väl säga att den egentligen var mer lik en tidig höst dag , då  det var mycket regntunga moln (uppehåll) samt att vinden blåste på så vågorna rullade fram, och ingen själ fanns på badplatsen så när jag hoppade i det 18 gradiga , vågiga vattnet så kändes det både härligt men samtidigt så såg man respektfult på naturen och dess fantastiska krafter .

Att simma ut mot flotten på den badplats som jag först bevistade som två åring och som min moder berättat utan oro , från en brygga hoppat rätt ut och naturligtvis sjunkit under vattenytan men jag fick ju hjälp, så man kan ju lugnt säga att vatten skrämmer mig inte utan lockar mig om man säger så.

Känslan man får som 39 åring är den glädje man känner inom säg att kunna få göra detta fortfarande att bara hänge sig åt det mest fantastiska av allt-vår underbara natur, är för mig något absolut nödvändigt och ger mig kraft i livet.  Jag anser att alla människor ska kunna få göra det de känner för och därför när jag simmat ut på denna flotte , ca 50 meter från land så kände jag mycket starkt för alla de som på ett eller annat sätt inte kan göra det som de absolut känner för att göra !

När jag stod där ensam på flotten och tittade ut mot vänerns fantastiska natur så tänkte jag med ett mycket varmt hjärta på en person som jag så önskar precis detta som ovan beskrivit.

För mig är känslan av frihet den stora kärleken och jag unnar alla människor detta !

Göran

Tankar i sommaren


Tillbaka i arbete efter semestern och det har varit en mycket trevlig semester , där jag varit hemma i vackra Lidköping i en vecka och sedan på Gotland på Almedals veckan i 5 dagar och sedan i Tyskland i Bardowiik , nära Luneburg i 6 dagar.

Jag gillar att göra omväxlande saker och detta ska man ju passa på att göra på semestern , eller hur.

Man kommer också ifrån det vardagliga och då inte minst politiken som faktiskt är viktigt för att man ska orka med politiken i längden.


Nu ligger ju politken i sommarvila om än att det händer saker hela tiden ocvh det skrivs mycket . Detta med att en skribent på fria ord ( NLT) vill att Stora Levene ska tillhöra Lidköping är ju intressant men inte rätt väg att gå tycker jag.
Det är bättre att Vara kommunpolitiker tar detta på allvar och agerar för att utveckla Stora Levene tycker jag.

Jag kommer att när politiken kommer i gång i slutet av augusti ta upp detta med hur vi ska ställa om vår energi behov till förnyelsebara ännu snabbare,, Vi har kommit en bra bit i Lidköping, men jag har en del tankar om detta med vindkraftverksutvecklingen och kommunens engagemang i detta som jag ska lyfta med våra sammarbetspartier,,,,

När det gäller detta med bloggandet och antalet som läser min så ligger jag nu på ca 100 i veckan och detta kan naturligtvis inte mätas med kommunalrådets Kjell Hedvalls som vad jag förstår ligger på över 1000, men då ska man betänka att S hade ca 9000 röster i kommunen medan Mp hade ca 900 så utifrån dessa siffror så tycker jag att jag har ok med läsare jämförbart med Kjells.

Hur man sedan ska se på vad bloggen syftar till så är min mer som en kommunikations sätt mot befolkningen, där jag inbjuder de som är intreserade på ett mer detaljerat sätt följa mig och få information om mig som person och ideer och åsikter som jag har.
Jag har ingen direkt tanke att utveckla den på det sättet som Kjell säger sig vilja göra och redan gör med sin blogg , men om han skulle utveckla den ytterligare ett steg til nättidning så innebär det något helt annat förståss än en egne blogg , som spottar ut egna subjektiva ideer, åsikter, reflektioner mm..

Det som är viktigt är att man uppdaterar bloggen kontinuerligt samt att man har ett varierat sätt att uttrycka sig på.
Att man kan komma med ideer som är intressant för andra än en själv och uttala sig i olika frågor som man jobbar med.

Jag tror att bloggande kommer att fortsätta under en ganska lång period framöver inom den politiska arenan och att det är ett av flera instrument att nå ut till människor på..
Jag tycker att det är viktigt att politiker försöker blogga och på det sättet visa vem de är, vilket ger ökad insyn för människor i den politiska vardagen.---
Det skulle vara trevligt om fler kommunpolitiker än jag och Kjell bloggade..
Det skulle vara intressant om samtlga ordföranden i våra nämnder gjorde detta ,, Det skulle öka insynen och kännedomen om den kommunala politiken i LIdköping---
Så sätt gärna igång,..
Jonas Sundström orförande för samhällsbyggnadsnämnden mfl

ha det gott
Göran

Semester inlägg


Sommar, sommar. sommar,

Det är så programmet sommarprataren börjar och man kan ju undra när jag själv får den möjligheten , vad jag själv skulle prata om !

Kanske skulle Lidköping ha sin egen sommarradioprogram där de Lidköpingsbor som ville skulle kunna få prata en timma till invånarna i Lidköping.

Ja en sak skulle alla prata om och det är detta med vädret. Just denna sommar skulle man verkligen göra detta när nu regnet faller dagligen sedan början av juni här i denna vår fantastiska stad.

Jag skulle också prata om vår fantastiska natur och vikten att ta hand om den på bästa möjliga sätt....
Sedan så skulle jag prata om detta med vårt behov av att mötas och utbyta erfarenheter med varandra. Den bästa skolan jag haft är andra människor som jag mött på livets väg som gett mig kunskap och förståelse om livet .

Jag skulle också diskutera detta med medborgarnas behov av att få komma till tals och faktiskt bestämma över sin framtid.

Ja detta var en liten tankesnurra om man nu skulle få gång detta med sommarpratare i Lidköping..

Annars så går livet på dessa regniga semester dag som jag och min flickvän Kija spenderar tillsammans, vilket är härligt.


ha det gott alla läsare och god sommar till er alla

göran