Miljöarbetet bra i Borås enligt M ,,, tillhör Mp Alliansen på deras hemsida ?

Min fråga är ?

Sammarbetar inte Alliansen med Miljöpartiet !
Men på Moderaternas hemsida osynligörs detta !
Jag kan tycka att detta är något flagrant !
Vad tycket Mp,are i Borås ?I den aktuella debatten får klimatfrågan stort utrymme och inte sällan kritiseras moderaterna för att inte engagera sig i frågan. I Borås däremot är det moderaterna som tillsammans med allianspartierna går i spetsen för utveckling av stadens miljöarbete. Ett mål är att bli en helt fossilfri stad före 2014. Borås stad är redan nu självförsörjande på biogas till sina egna bilar och bussar.

Göran

Kom fram till Degerberg

76717-61

Hej alla läsare

Jag önskar er en trevlig helg,,,,,,

I går var jag i Göteborg och hade möte med min sjukvårdsgrupp
samtidigt som vi info. om det kommande bygger av Angereds Närsjukhus...

mycket bra,,,

I dag avslutade jag min fotbollssäsong med att gå mellan mina klubbbars matche-arenor pga ett förlorad vad.
se tidigare inlägg om detta.
Det gick bra och jag kom fram vilket denna bild visar!

Åker till Bryssel i morgon..
Jag återkommer på tordag med bloggandet

Ta hand om er där ute

Göran

Ps    Tack
gunnar för att du fick mig att fullfölja marchen på ca 2 mil mellan Hagavallen och DegerbergHallo där

76717-60

Jag vill tacka alla som kommenterar min blogg vilket ger mig inspiration och får mig att vilja förbättra mig. När det gäller Sussi och detta inlägg om psykiatrin så ska jag titta på detta och se vad jag kan göra. Tack så mycket för informationen. Jag vill gärna ha information eller andra kommentarer om vad jag ska ta upp.  Jag försöker förbättra min blogg och behöver er hjäp med detta ,.,

En dag som denna var jag på Lidbeckska huset och fick tillsammans med folk , tjänstemän och politiker från Vårgårda, Likdköping, Mariestad och Götene bra föreläsningar en hel dag om det sociala kapitalets betydelse för det framtida samhället. En som föreläste var Lasse Eriksson, fd skådespelare och stå-uppare.. Han hade ett härligt engagerat och spännande föredrag om människan i dag och hur utvecklingen påverkar våra beteenden i det sociala sammanhanget.. Han var naturligtvis mycket humoristisk också vilket jag tykte gjorde en extra piff på föreläsningen... Dagen avslutades med att presentera de projekt in det sociala kapitalet som ska ledas av de olika kommunerna de närmaste två åren..
För oss i Lidköping är det ett när det gäller Rörstrands utvecklingen och ett som vi i Demokratirådet ska styra som handlar om att få in medborgare i den fysiska planeringen. Vi har möte i demokratirådet nu den 5/10 och vi ska då titta på denna planering vidare. Per Erik Ullberg som är tjänsteman leder arbetet för alla projekten i alla kommun erna och han sitter även som tjänsteman i D-rådet.
Jag tycker det ska bli spännande med detta arbete framöver. Jag tror att det kommer att finnas ett stort intresse för våra medborgare att deltaga aktivt i den fysiska planeringen .

I kväll var jag annars på Kållandsö och var med på årets sista träning på gräset och som jag sade så har jag nu på något sätt varit med i seniorfotbollen sedan 1981.. Så det är några år skulle man kunna säga.... På lördag har mitt b-lag sin sista match för året och det som är kul är att vi tack vare att vi vann vår förra match i förra veckan nu har undvikit sista platsen hur det än går på lördagens match... Jag själv har spelat de sista två matcherna som libero då vi haft ett mycket ungt lag med spelare mellan 14 till 18 år. Man borde sluta vid min ålder men fotboll är så fantastiskt kul och ger en så trevlig social samvaro så jag har lovat min broder att fortsätta ett år till som B-lags ledare .. Jag ni som läser bloggen vet att jag ska gå mellan Hagavallen och Degerberg på lördag,,, ca 23 kilometer.. Jag kommer nog att vara på Degerberg vid ca 16 tiden lagom till Rackebys andra halvlek mot Hangelösa ! 

Ha det gott


Göran

Personligt

Detta med att ta vara på dagen är viktigt när man har mycket att tänka på och mitt liv rusar ganska fort just nu och då är det viktigt med närhet till familj och vänner och ett  kort sms kan räcka .. typ allt ok mm !

Jag har många bollar i luften just nu vilket jag gillar samtidigt som jag är medveten om att det handlar om personlig förmåga och möjlighet att balansera ens psykiska och fysiska styrka,

Jag jobbar mycket med personlig reflektion och försöker återställa balans var dag genom att ta en kort paus, som en slags återställare !

Jag försöker också se möjligheterna framför hindren samt att jag tror att detta försöker andra också göra och jag vill också sända en hälsning till alla att man genom att visa förståelse och vara förlåtande vinner mycket som människa .

Man lär sig att föstå att livet har sina sidor och när man går vidare från personliga relationer så är det viktigt att visa hänsyn till sig själv och den andre  och vara förstående för sitvationen för tiden ger  distans till sig själv och då kan man också mogna som person och utveckla något positivt !
I varje relation finns positiva saker och denna insyn mognar efter en tid och då kan man faktiskt känna stolthet för sig själv !

Detta  med att gå skilda vägar är aldrig lätt utan kräver att man har stor respekt och förståelse för varandra. 

Jag har sett att man nu på TV visar program om kvinnor som skiljer sig och jag tycker det är bra att människor talar öppet om detta för då sprider det ringar på vattnet och detta i sig skapar ökat förståelse för hur det är att vara i en sitvation när man skiljer sig eller avslutar en relation. 

Det är därför jag vill skriva om detta för det är ju så att man i Sverige efter Norge tror jag är värdsmästare på skiljsmässor.. Detta är en del av den moderna tiden och allas vilja till att leva ett självständigt liv oberoende av andra och jag anser själv att en relation är levande så länge den grundar sig på kärlek och när denna kärlek på något eller annat sätt dunstar så kan det alldrig vara fel att relationen avslutas . 
Sedan så kan man ju alltid diskutera hur mycket man ska kämpa för relationen...

Jag själv inser att kärleken kan förändras ... men jag tror att vänskap kan bestå , fastän det kan ta lite tid efter att , en relation avslutas.. Man ju mindre prestige man har ju lättare är det att efter ett tag bli vänner... 


Jag hoppas ni mår bra där ute,,,

Göran

ps 
Jag hälsar ibland tyst !
 

HSU i Vänersborg..--En dag  i Vänersborg går mot sitt slut.. I dag åkte jag kl 08 till Vänersborg för att lyssna på Hälso och sjukvårdsutskottets möte som varade mellan kl 09 till kl 15 och det är alltid intressant att lyssna till de informationer regionens högsta hälso och sjukvårdsnivå får.

Det är på gång att för ca 10 millioner införa ett kunskapscentrum för våld i nära relationer , vilket är mycklet viktigt , som jag ser det och den ska vara belägen i Göteborg.

Vi vet att Peter Eriksson vårt språkrör ofta tagit upp frågeställningar hur vi ska göra det bättre  för människor som blir utsatta för våld i nära relationer vilket främdeles är kvinnor.
Det är meningen att den ska vara en metodutvecklare och forskningsanknytet inom detta område.
Förslaget skall behandlas på nästa Hälso och sjukvårdsutskott. Information om detta kan ni sedan hämta på Vg-regionens hemsida.


När det övriga saker så antog nu HSU den av regionfullmäktige i juni återremmiterade Regionala utvecklingsplanen för Barn och Ungdomspsykiatrin. Med några smärre justeringar .. Man förtydligade detta med att ingen inom vården skall ta sitt liv.  Detta genom att stärka det förebyggande perspektivet... detta tog jag upp i dialog i fullmäktige när den blev återrimmieterad. Man skrev också in detta med att stärka de barnpsykiatriska teamen ..
Nu var hela HSU överrens då M och Kd fått in lite vad de återremmiterade om. '
Så vi får väl se hur denna debatt kommer att bli den 16/17 oktober i Vänersborg... i RF = regionfullmäktige ...(Blev inte Göteborg...för dyrt)

Detta var några intressanta beslutsärenden .. Annars så informerades det om dyra viktiga läkemedel för bl,a svåra canserdiagnoser , där pengar för 100 millioner fördelas i detta område . Vi fick också en dragning om detta med SOS och utvecklingen av detta, vilket är viktigt att hålla sig ajour om.-.återkommer i detta ,,,,

Det var annars en munter och trevlig stämning på mötet som som vanligt sköttes på ett bra sätt av dess ordförande Jonas Andersson (Fp)...
Vi fick också en dragning om kommande besök i Bryssel from 30/9 tom 3/10--
chemat är späckat med bl,a information om folkhälsopolitik mm. Vi får också en genomgång över Belgiska sjukvårdsystemet (Försäkringskassestyrd) samt över det Holländsska då vi ska besöka ett sjukhus där som jobbar mycket bra framtidsinriktat.. Vi hade en dragning av Svante Lifengren som är utvecklare inom SKAS organisationen. Skaraborgs-sjukhus..) och Doktor,,( har själv stött på honom som sjuksköterske-elev på 90 talet på sjukhuset i Lidköping.. Svante skall med på resan f.ö-
svante pratade om ett modernt processinriktat sjukvårdsorganisation där patienten står i focus ,, Vi skall besöka detta sjukhuset som jobbar enligt denna modellen han beskrev, vilket ska bli intressant förståss,,
Jag kommer förståss att informara om Bryssel besöket via bloggen...
Det är viktigt att vara omväldsorienterad inom inte minst hälso o sjukvårdsområdet.


Ja dagen på residentet avslutade jag med att fika med Tony och diskutera framtidsfrågor samt olika perspektiv på hur man ska för fram vår Hälso o sjukvårdspolitk .. Jag sitter ju som Politisk sekreterare i HSU och har enbart rätt att ställa frågor vid dragningar (vilket är bra förståss) men inte komma med förslag eller annat, vilket gör att jag bevakar HSU,s arbete och sedan bedömmer hur jag som gruppledare för Mp,s hälso och sjukvårdsfrågor skall nyttja informationen samt sprida det till vår egna hälso och sjukvårdgrupp i våra 12 hälso och sjukvårdsnämnder.
detta är ett mycket trevligt uppdrag men som sagt var visst hade det varit bättre om vi suttit med en plats i HSU--
Förra mandatperioden hade vi en adjungerad post.- Då kunde vi komma med förslag mm-- Ej rösta förståss.

Det var lite trevligt att när jag och Tony satt och fikade så kom (moderaternas man i HSU) Martin Andreasson fram och pratade lite allmänt om kommande resa i Bryssel samt frågor som är på g,e i Regionens hälso o sjukvårdspolitik..- Alltid trevligt att på detta sättet utbyta ord med andra oppositionspartier...
Man det är klart att jag som sammarbetar md S och V i Lidköping känner mig naturligt närmre med dessa partier men allt kan ju hända i politikens värld heter det ju-- !


Ja nu är det sent och jag funderar på kommande möten i morgon är det vdemokratidag på Lidbeckska om socialt kapital och på Fredag bär det i väg till Göteborg på vårt hälso och sjukvård.-grupps möte..--Om bl,a angereda närsjukhus..

Ha det gott där ute

Göran

ps tack för inläggen om min lilla promenad och visst detta med uppmärksamhet avskräcker inte på något sätt--
När det gäller detta med skolskjussar så kommer vi i majoritets gruppen diskutera detta förståss.. med tanke på Alliansens utspel via Henrik i dag) Jag är övertygad om att vi kommer att komma till ebn bra lösning för våra medborgare...

Smått och gått

76717-57


hej !
Ett debattinlägg skall var tydlig, saklig och framåtskridande. Jag ser det som viktigt att vara objektiv samt också visa respekt till dem man pratar till.

I dag vill jag prata om kommande utmaning då jag på lördag efter att mitt B-lag på Kållandsö har spelat skall traska till degerberg för att jag inte kunde hålla igen min stora käft (Som Glenn Hysen sade) jag förlorade vadet och får nu fullfölja detta med att göra denna gångtur. Det var trevligt att detta har uppmärksammas så från rakeby håll då en spelare i laget ringde mig och sade att de ville veta när detta skulle ske !
Ja det blir i alla fall en gångtur för hälsa och att bevara den samt så kan man ju se det som hur viktigt det är med föreningsengagemang och jag är medlem i både Kållandsö och Rackeby.
Dessa föreningar behöver varandra och har av och till sammarbetat inom ungdomssidan mm.
Jag ser det som viktigt att man håller god kontakt framöver och utvecklar sammarbete. Så man kan ju se denna gångtur som en pråpå för brobyggande mellan två grannföreningar inför framtiden.
Det krävs mycket av föreningar och allt fler får göra mycket mer inom föreningar. Min broder är en sådan i Kållandsö och han som ringde mig från Rackeby är en sådan i den föreningen.
Jag återkommer med rapport och bilder från denna gångtur som startar ca kl 13 från hagavallen....
Alla som vill följa med är naturligtvis välkommen...

I går var det fullmäktige och Linda och Josef var där och jag var på fotboll med kamrat Gunnar och det tråkiga var att Elfsborg förlorade med 2-1 trots ledning med 1-0.
Annars var det mycket trevligt och jag hoppas fortfarande att Elfsborg kommer att vinna allsvenskan.
Vi ska dit med Kållandsö den 20 oktober då Elfsborg möter Örebro.

I morgon är det hälso och sjukvårdsutskottet (HSU)och på torsdag är det demokrati seminarium på Lidbeckska om Socialt Kapital.. Fredag är jag på vår regional hälso o sjukvårdsgruppsmöte i Göteborg... Vi ska prata om det nya När-sjukhuset i Angered,..
Ja på lördag så är det gångmarchen och sedan på söndag är jag med HSU i Bryssal tom Onsdag...

ja det går verkligen fort med allt och det är viktigt att reflektera också så jag var i dag som vanligt på Badhuset och bastade och simmade... På tisdagar och Torsdagar är det ju halva priset = 17 kr för kommunanstälda. Mycket bra för friskvården eller hur...

föresten så träffade jag på Jonas sundström vid gamla stadens torg och vi pratade i ca 45 minuter om framtiden och kommande frågor som skolskjussarna , ,,mm
Vi har ett gott samverkan och detta ska vi fortsätta att ha framöver .
Sedan så är det viktigt att man lär sig av saker och utvecklar och förbättrar det som behövs.
det är inte minst viktigt att ha dessa samtal när man kan ..
politik är ett ständigt arbete på alla plan och detta med samtala på detta sättet som vi nu gjorde är en del i det politiska arbetet

Göran

Förlorat vad ger hälso-vinst


Jag har alltid gillat detta med att av och till sticka ut hakan och nu gjorde jag detta i samband med Kållandsö-Rackeby matchen-- Att om matchen slutade oavgjort eller förlust för Kållandsö så skulle jag gå tiil Degerberg-till Hagavallen och nu blev det som det blev att RIK vände att 0-1 underläge till vinst 2-1 .

Min sjuksköterskekollega och nära Kamrat Gunnar följde med på matchen och kommer att följa upp att jag genomför det jag sagt. Se hans hemsida

www.gunnarkarkarqvist.se 

Jag återkommer i detta förståss.


Annars så har helgen varit trevlig . I morgon är det kommunfullmäktige och då kommer mina kollegor Linda Berling och Josef Kjellqvist att gå.
lyssna gärna på närradion mellan kl 18,15 till ca 20,00 . 93,8 på fm bandet.

Jag är ledig och åker med Gunnar och tittar på Elfsborg-Hammarby...

Så nu vet ni att jag kan avvara det politiska någon gång och att det är för fotboll är nog inte så konstigt eller hur !

Jag tackar Carina för inlägget. Vi har ett mycket bra arbetslag.

I morgon ska jag till Vänersborg och träffa min regionpolitik kollegor.
Det blir lite planeringsarbete inför Eu-parlaments resan samt att se över planeringen i höst i hälso o sjukvårdspolitiken.

ha det så gott alla där ute---

Göran

I Talarstolen i Regionfullmäktige

76717-57

Hej !
För er som följer mig och min politriska bana så är detta nu en bild från den Webb tv sända regionfullmäktige den 18 september i Vänersborg. Ja så här ser det ut när jag uppträder i talarstolen . Det är ju en del av den politiska uppdraget att uppträda i talarstolen och detta kan ibland kännas bra ibland mindre bra., Men jag har varit med nu sedan 2002 i Regionfullmäktige som har ca 8 -10 möten/ är så jag har bu hunnit med ca 50 uppträdande i denna talarstol i Regionfullmäktige och börjar känna mig mer hemtam i denna än i början förståss.

Det är viktigt att behålla lugnet och vara klar och tydlig samt visa god respekt till de man talar till. Även om vi är meningsmotståndare så vill ju alla utifrån sin utgångspunkt väl och detta är ju den demokratiska dialogens hjärta.

Ja det var lite om detta.,...

Göran

Lite rapport mm


Ja det händer saker kan man säga både i politiken och det privata. Jag kommer att åka till Bryssel för först gången i mitt liv mellan den 30 september till den 3,e oktober med Regionens Hälso o sjukvårdsutskott för att få mig en bild över Eu,s hälso och sjukvårdspolitik och detta är viktigt att få en förståelse för i och med att Sverige är en del av Eu sedan 1994 och Västra Götalands regionen är aktiva inte minst när det gäller utvecklingen av folkhälsopolitiken inom Eu. Jag återkommer med rapport .

I går så var det annars beredning i kommunens arbetsutskott där vi träffade förvaltningschefer från , Utbildningsnämnden, Barn och skolnämnden och Teknisk service samt inom Kommunledningskontoret ; Fastighet, Arbetsmarknadscentralen mm.

Vår Förvaltningschef Pär Nyström gjorde sitt sista framträdande för politken i Lidköping innan han nu i Oktober blir statsdelschef i Majorna i Göteborg, Han tackade för sig och lovordade oss att han som chef fått bra utrymme att agera och att han trivdes mycket bra. Han har varit chef i något över 6 år. Jag önskade honom lycka till . Han hade redan träffat Eva Obenius som är en från Mp som sitter som politiker i statsdelsnämnden (i presidiet) och fått ett bra intryck.

Annars så jobbar skolan på bra och man vill utveckla förskolan och utbilda mer förskolelärare. Man fortsätter minska grupperna , ligger på ca 20 i dag, Man ska ju nu bygga förskolan i Råda Mosse samt sedan på Sjölunda och det känns mycket bra med Lidköpings satsning på förskolan.
Annars så är det så att man satsar vidare på att stärka elevernas kunskap i Svenska , Engelska och Matte samt öka andelen som klarar godkänt etter grundskolan.

Jag tycker dessa möten är viktigt med förvaltningschefer och ansvariga politker. Det är viktrigt med dialog och ständig utveckling.

På kvällen hade vi ett lite stormigt men kul MP-möte hemma hos mig..
Vi var 9 personer och vi kom fram till att godkänna vårt lokala handlingsprogram samt att vi ska lägga ut den på hemsidan.,.,kommer snart,..
Vi kommer att trycka upp ex för 3000 kr och dela ut den till intresserade,,
Vi ska vara på torget den 27 Oktober på förmiddag och prata klimatpolitik.. återkommer om detta.
Linda ska tillsammans med Veronika lägga en motion om  humanare skolskjussregler..
Vi diskuterade kring detta och vi kom fram till att detta var det bästa,,,
Vi kommer att försöka åka på studie besök i November för att höra hur en kommun som är i framkant jobbar med miljöarbetet.
Detta var lite axplock,.. Jag bjöd också parftiet på mitt 40 års kalas,.

Jag tycker att det ska vara ordentliga diskussioner och det var det och det känns bra att vi har en bra aktivitet i partiet som nu
Vi utvärderade sammarbetet med S och V och kom fram till att vi känner oss väl mottagna på möten mm , Men att vi kan karska upp oss mer och bli mer synliga och detta ska vi göra framöver ..
Vi sade också nej till att införa det så kallade kommunala vårdnadsbidraget med huvuargumentet att det slår fel och gör att kvinnan binds ännu mer till hemmet samt att ensamståennde med barn inte kan nyttja det alls,

I natt jobbade jag och på morgonen var jag på miljöombudsmöte..
Vi har ett mycket bra miljöledningssystem arbete och jag är miljökontaktperson i detta arbete för sjuksköterskorna.,.

I morgon är det den näst sista fotbollsmatchen för i år för mitt B-lag och detta ska bli intressant då vi möter Jung b lag och det handlar om vem som ska bli nästsist eller sist i serien,.,(En match återstår) men klarar vi en poäng så är vi nog säkra ,, Blir vi sist åker vi ut,..,
På Söndag möter Kållandsö A Lag Rackeby och detta är prestige,,. Jag har ju lovar att gå ganska långt och kållandsö tappar poäng.,,.Vi får se om jag får äta upp detta,.,. !
Det har tydligen uppmärksammats mer än vag jag trott!

Ha det gott alla där ute
En trevlig helh önskas
Göran,

Rapport


En dag i Mariestad som hälso och sjukvårdspolitiker var som vanligt intressant .

Jag sitter i hälso och sjukvårdsnämnden 9 som har ansvaret för sjukvården i västra skaraborg- Essunga, Vara, Grästorp, Lidköping, Skara, Götene och Falköping(Floby) Det finns inom detta området , ett antal folktandvårds enheter, 10 vårdcentraler och två sjukhus(Lidköping, Falköping) samt att man har samverkan med den kommunala hälso och sjukvården. Det som händer nu är att vi ska bestämma vårdinnehållet till 2008 i dialog med verksamheterna i sjukvården och detta kommer att beslutas på mötena i slutet av oktober om det är klart med beställningarna då. Det finns en del orosmoln som verksamheterna har men jag uppfattade att det nog ska kunna sys ihop avtal med ; Tandvården, handikapp, primärvården och länssjukvården.
Jag återkommer med info i detta.
Jag kan annars informera om att det har skickas en skrivelse gällande den ambulanssitvation som var under de uppmärksammade händelserna i början av maj samt två till under sommaren , Där man vill att ägaren(Regionstyrelsen/ HSU) av SOS alarm som har en styrelse och är ett bolag ,skall gå till botten i ärendet för att utesluta att det inte finns något systemfel i sos organisationen . Detta är mycket viktigt tycker jag och ställer mig självklart bakom den av presidiet skickade skrivelsen. Bengt Andersson (c) ordförande, Bertil Jonsson (m) 2,a vice ordförande, och Hasse Andersson (s) 1,a vice ordförande.
Jag tycker att det är en bra och öppen dialog i denna nämnd och jag själv var mycket aktiv i mina frågeställningar när SOS adminstrativ personal besökte oss i nämnden i slutet av Maj och där de medgav vikten av dialog mellan ägaren (regionstyrelsen) och SOS -alarm..
Därför så känns det bra med denna skrivelse och krav på vidare utredning.

Detta om detta.. Vi har ju representanter i samtliga kommuners folkhälsoråd och det är alltid intressant att höra på våra representanters informationen från respektive folkhälsoråd.

I kväll har jag sedan varit på badhuset och simmat och bastat vilket var välbehövligt....

I morgon ska jag vara med kommunstyrelsens arbetsutskott och lyssna på förvaltningarnas chefer-ekonom samt ordförande och vice om budgetläget. Alltid intressant och viktigt med dialogen mellan politiken och verksamheten.

ha det gott där ute

Göran

Svar till BjörnBjörn Gustavsson undrar om detta med Alliansens besinskattehöjning på ca 29 öre så är det ju aå att det drabbar olika beroende på inkomst.


Vi vill sänka inkomstskatten och höja avgifter på miljö-ovänliga saker.- Ändliga energislag är sådan
a typ : Olja, Kol och naturgas.......
Men sänka skatt på miljövänliga saker - förnyelsebara energislag som : Biogas, Sol, vind och vatten mm.
Detta innebär ju att vi tex inte har skattelättnader på typ drivmedlet Biogas samt att man subventionerar parkeringsavgifter i många kommuner också i Lidköping . Lägre skatt på miljöbilar mm mm.

Många som köper en ny bil köper en miljöbil. Effekten av högre bensinpris samt lägre biogaspris leder till att fler väljer biogasdrivna bilar ,,,

Jag det var lite svar på din fråga Björn

Mp kallar en grön ekonomisk styrning för Grön skatte växling..

återkom gärna

Göran

Personliga reflektioner

76717-56

Hej på er alla läsare som faktiskt har ökat med det dubbla den senaste tiden när jag blivit mer personlig !
Detta är ett intressant faktum och jag kan ju inte annat än att fortsätta med kombinationen privat/politik så får vi se hur denna sida utvecklas framöver.

Jag avslutade denna kväll med att handla på Matmagasinet och det var mycket treevligt att höra från en i kassan att man nu kör för fullt med försäljningen och jag lovade att fortsätta att vara stammis. Det är ju så att i samband med den kris som var för Matmagasinen tidigare i vår så lovade jag att handla på Matmagasinet och har jag lovat något så fullföljer jag detta sådan är jag och detta är detsamma med andra saker . Det innebär att jag förändrar inte löften bara för att vissa förutsättningar ändras och detta gäller även på det personliga planet.

Det innebär att ha curage och stå för man säger och inte kunna ändra sig för att det passar sig bättre egentligen. Har man lovat så får man stå sitt kast och jag är nog lite envis också och det behövs av och till !
Jag gillar förresten att handla i medelstora affärer som Matmagasinen där man kan få lite trevlig kundkontakt med personalen.
Detta med att hålla vad man lovar innebär ju också när man sagt att man ska bjuda någon på en fest t,ex så ändrar man inte detta heller om personliga förutsättningar ändras så det innebär att min kommande 40 års fest som jag faktiskt har varit osäker på och var mycket nära att inställa pga av händelser som för mig var oförutsägbara och jag för en gång skull , sviktade något i mitt tilltroende till livet ! Men faktiskt efter gruppmötet i Måndags med S, så skedde en sak,ett löfte som jag var tvungen att fullfölja,  som fick mig att fortsätta planeringen mot mitt 40 års kalas som jag har tänkt skall fira av de 40 år jag levat och ge en ett glädjeskutt in i den härliga framtiden.
Detta innebär att de människor som kommit mig nära , eller på annat sätt påverkat mig under ,dessa 40 år kommer att få en inbjudan . jag kommer att hålla de löften när det gäller inbjudan som jag gett.

Jag vill påminna alla att livet inte är perfekt och ingen är perfekt och man måste förstå att livet går vidare och låta saker som varit mindra bra glömmas och se till det goda. Har man haft det gott tillsammans någon gång så är det detta som ska minnas inte det andra tråkiga avskedet mm mm.
Jag är ju en optimist och tror på att alla vill var detta fastän man inte alltid lyckas tå tidens oturliga omständigheter gör att saker blir konstiga och dumma av och till.
Jag tror också på att förlåta och gå¨vidare och att vad kan inte vara bättre än en härlig fest
där alla bara vill vara glada !

Jag återkommer som sagt med detta !

Jag vill hälsa min broder att han hade en mycket trevlig kräftskiva i lördags och att alla som var där hade det mycket trevligt och människor som annars inte möts hade det mycket trevligt tillsammans.

I dag var jag annars på regionfullmäktige i Vänersborg och talade om att man inte ska diskriminera lesbiska som vill bli insiminerade. Jag talade om behovet av att utveckla vårr politiska system när det gäller hur vi styr verksamheterna. Beställar utförar modellen, samt att jag talade för människor som har Autism, ADHD att det finns en altrenativ behandlingsform som heter Tomatis-metoden som är en ljudtränings- behandlingsform som man nu har i Strömstad på BUP men inte i övriga Regionen , jag ville med min motion sprida denna metod men den fick avslag då den inte har vetenskapliga bevisade resultat ,och att man ser den verksamhet som finns på BUP i Strömstad som en forskningsprojekt. Jag ville att man snarast skall följa upp denna metod i Regionen för att få den godkänd och har därför skrivit en motion i denna riktning.
Jag återkommer i detta.
Jag lät en person kolla mig på Webb Tv under dagen och bedömma mit framträdande och jag fick ok och det kändes bra.

Japp nu får jag sluta knappa på tangenterna för i dag

ta det lugnt där ute

Göran

Kommande vecka

76717-55


I dag är det söndag och jag ser fram mot veckan som kommer. Jag kommer att gå till Regionfullmäktige på tisdag vilket kommer att bli spännande då jag ska ta en fråga som handlar om lesbiskas rätt till insimination på SU.
Lyssna gärna på radion på förmiddag som sänder från hela regionfullmäkteg från kl 10,00 till 18,00.
Min fråga kommer jag att ställa vi ca 10.05 . det är Lidköpings närradio som sänder på 93.8 FM--
Skriv gärna kommentarer på denna sidan vad ni tycker efter att jag framträtt i regionfullmäktige..
Jag kommer också att gå upp på en motion jag lagt om alternativa behandlingsformer inom psykiatrin..
Det handlar om en speciell metod Tomatis-metoden som man behandlar barn med på Strömstads sjukhus som är en specifik ljudträning som man har haft framgång med på barn med adhd och autistiska drag.
Jag vet att det är många som söker sig till denna behandlingsform och vill med denna motion sprida information om att denna metod finns och skulle kunna nyttjas inom hela regionen. Lyssna gärna på eftermiddagen också någon gång mellan 14 till 16 skulle jag förmoda.

I morgon har vi förmöte i Vänersborg inför regionfullmäkige... Vi går igenom att handlingar och bestämmer vem som skall gå upp i talarstolen.

Annars så har helgen varit god och jag är särskild glad att höra att det går mycket bra för en person.

ha det gott där ute

Göran

Sammarbete är viktigt

76717-35

Lidköping har en underbar natur och är ju en fantastisk kommun i sig och det är lätt att trivas här både som anstäld samt politiker och i det privata då det finns en härlig positiv anda som är lösningsinriktad inför framtiden.

I går så befann jag mig i Göteborg och gjorde tillsammans med vår regionkanslist och några representanter från vår styrelse studiebeök på två objekt som skulle var möjliga som lokal för organisationen MP i VästraGötaland.
Vi föll för en av dessa objekt och det var mycket trevligt att inriktingen från Mp i Göteborg blev just denna som av vår Regionkanslist beskrevs som en `drömarbetsplats`...
Meningen är att på denna arbetsplats skall ombudsmännen (främst kvinnor dock) från Mp-Väst, Mp Göteborg. Grön Ungdom Göteborg och Grön Ungdom Väst samt en ombudsman från Mp Riks.
Jag tror att kommer detta gå i lås så blir det väl nyttjade pengar och vi kommer att kunna skapa en bra samverkan för Mp i Västra Götalands bästa och liksom de första raderna jag skrev om som handlade om Lidköping så skulle detta kunna bli fallet hos oss i partiet på alla nivåer i Västra Götalan, vilket jag ser som fantastisk inför kommande val 2010. Där Mp ska fördubbla sitt väljarunderlag eller i alla fall nästan på alla nivåer och jag tror att detta blit möjligt för det finns ett härligt go i partiet för tillfället..
Hur det blev med lokal mm återkommer jag , men det ser bra ut som sagt var.

I dag var jag på socialförsäkringsnämnden på förmiddag samt sedan så besökte jag badhuset förståss och simmade några längder tillsammans med en trevlig kollega från nämnden faktiskt som jag stötte på där,,

det var kul och överraskande att se Linda Berling i tidningen NLT.  Linda som är småbarnförälder ville med detta påvisa en möjlighet att förstärka skolskjussarna och ska skriva en motion om detta själv och detta skrev tidningen om och detta ger ju förståss jobb för mig som sitter i berörd nämnd .. samhällsbyggnadsnämnden -- frågan är viktig då LInda vill att vi ska se över kriterierna för när skolskjussen ska hämta barnen och på vilken distans från själva bussen man ska ha eller inte,
detta är ett eget initiativ och detta visar på engagemang och vilja som vå så behöver inom politiken och detta ska gillas . Linda kommer att lägga denna motion på nästa fullmäktige.
jag tycker att det är kul att höra kommentarer från vissa från våra sammarbetspartier i detta, men jag tycker man ska ha helhetssyn och vara glad att människor agerar och vill något och inte bara klagar.
Jag tar åt mig av kritiken som sitter i berörd nämnd och så får vi se vad vi kan göra och det beror ju också på den tilldelning i budget som kommunfullmäktige ger oss.
Jag återkommer i frågan.

Föresten så vill jag ge en eloge till ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden för hans sätt att leda vår samverkansgrupp och nämnden i sig som verkligen är ett mandomsprov att leda med tanke på de starka personer som Allianspartierna har där...
Jag gillar att vara i denna nämnd då det faktiskt händer något där och det är fastän diskutionernn ibland går på högvarv så är det högt till tak och god stämning !

ha det gott alla där ute

Göran

Ardennerhästen Brunte kör oss miljöpartister

76717-52

I förrgår var jag och min moder i Sätra(i Karlsborg) och åkte tillsammans med andra miljöpartister Häst och vagn som man
gjorde innan bilen men denna häst används fortfarande aktivt i skogsbruk. Symboliserar altsä både historia och framtid då det moderna skogsbruket har behov av hästar som kommer fram o svår teräng.

Det är ett bra exempel på biogas drivning av människor.....

Göran

En ny dag i politikens tjänst

76717-51

Hej på er alla mina blogg läsare ! 

I dag har det varit samhällsbyggnad nämnd och det var trevligt och intensivt som vanligt.

Vi beslutade om , att ansöka pengar från kommunfullmäktige på 2.5 millioner för en nu parkeringsplats på Spiken.

Det var en intensiv diskusion  om detta ärende på ca en timma. Den lär fortsätta i kommunfullmäktige,.
Sten Erik Lager var aktiv värre ! Vi får se vad det månde bliva...

På kvällen dömde jag fotboll ute på kållandsö mellan deras p 16 lag som mötte Arentorp.
4-2 blev det för i en bra och hård match för bortalaget. Det är alltid kul, och dömma ungdomsfotboll.


Dagen började annars hos min moder(frukost) som är vår äldsta medlem i Lidköping, född 33 i Tyskland.
Sitter i skattenämnden.
Sedan så var jog hos vår medlem Mirozlawa (från Polen)    som sitter i Miljö och byggnadsnämnden. Vi pratade och gick igenom vårt lokala handlingsprogram som är gediget och detaljerat och skall presenteras på vårt möte i Mp Lidköping den 20 september.

Göran

En Dag i politikens tjänst

76717-22

Att jobba hårt en dag i politken är både trevligt och intressant.. Jag var i dag först på möte i Vänersborg med vår grupp där; Stefan, Birgitta , Tony, Lise och jag och jag presenterade blandannat en motion för att stärka det komplementärmedicinska inslaget i regionen. Presenteras på regionfullmäktige nu på tisdag i Vänersborg.
Lyssna gärna på närradion som direktsänder mötet. 93.8 mhz. på FM.

Sedan var det att åka till Göteborg och möte med Mp Västra Götaland för att främst diskutera gällande samlokaliseringen med ; mp Göteborg, Grön ungdom i Väst samt Göteborg och mp Riks.
Detta är viktig uppgift då vi har en heltidsanstäld i Mp Västra Götaland ; Madeleine Johansson som skall arbeta för oss där och det gäller att ta hänsyn till arbetsplatsen i förhållande till arbetsmiljö och att det ska vara lätt att arbeta där samt att nå post mm. Vi ska också ha en bra expidition . Mötet blev mycket bra och på onsdag så skall man titta på lokaler för att beslut slutligen är möjlig att fattas.
Det kommer att bli bra med dan samverkan vi kommer att kunna ha och det är viktigt att vi utvecklar den inför det som ska bli vårt rekordval alla tider .. 2010----

Efter detta blev det att åka till Lidköping för att ha förmöte inför Samhällsbyggnadsnämnden i morgon med S-V och Mp gruppen..  ordförande i gruppen och samhällsbyggnadsnämnden är Jonas Sundström (S) som jag tycker gör ett mycket bra jobb och vi har en bra dialog tillsamms vilket är viktigt i vårat sammarbete..
På mötet i morgon ska vi blandannat anta trafikförsörjningsplanen som beskriver hur vi ser på vår lokaltrafik.
Här nämns blandannat en ny lokallinje 2009 samt att ska utvärdera den kostnadsfria lördagstrafiken samt analysera den. Jag själv hoppas att detta ska bli lyckat och kunna fortsätta. Men detta beslut kommer inte kunna tas föränn nästa år. Nuvarande försök löper ut i maj 2008.
Jag själv informerade om demokratirådets intresse när gäller att få in medborgare i den fysiska planeringsprocessen.
Samt gällande vindkraften och intresse från annan part med kommunen. Återkommer i detta och annat förståss.


Ta det lugnt där ute

Göran Veckan som gått

76717-49

Den första ordentliga politikerveckan har gått och det känns bra skulle jag vilja säga efter det i mångt och mycket varit en stormande sommar inte minst på det privata planet.

Lidköping är litet och jag är inte en helt okänd person och det innebär att när jag varit ute på olika platser om det privata och detta är ju alltid en påminnelse, men jag vill se det positiva och jag vet att det går bra och jag känner stor glädje för detta ! 
Det är ju så att man måste jobba med sig själv hela tiden för att behålla det positiva tänkandet och det finns alltid saker som extra prövar detta , men jag har nu gått igenom något som jag alldrig tidigare gått igenom och detta har slutat med att jag faktiskt har än större anledning att se det positiva före det negativa. Detta innebär att man ibland måste åsidosätta sina egna behov och klarar man sig igenom detta så blir man starkare och vågar se saker mer positivt än tidigare. Det är genom att gå igenom svåra saker och det kan ju vara svåra fysiska saker men självklart oxå psykiska saker som gör livet tufft men som sagt klarar man sig igenom detta så stärker man sig som person  och mognar . Denna sitvation har också föranlett mig att börja skriva om mitt.. se tidigare blogg inlägg..


Jag har annars varit i Stockholm i fredags på gruppledarnärverk för region och landstingspolitiker och där vara våra Riksdagsmän Tomas Nilen och Gunvor g Ericsson... som jobbar med sjukvårdsfrågor....
Det som är pågång är detta med att vi ska diskutera vilket socialförsäkringssystem mp ska jobba med framöver och detta sköts av Gunvor G.. Det kommer att förekomma 8 stora möten runt om i Sverige..
Hur stort grundtrygghetsnivå ska vi ha och hur skall vi utveckla vår nuvarande system.. Norge jobbar på en gemensam modell mellan samtliga trygghetssystem.. En dörr in... alltså till fösäkringskassan, socialen och arbetsförmedlingen.. Vi får se vad det blir...Jag själv är inte klar med hur jag ser på det.. återkommer..

Tomas jobbar med detta med hur vi ska förhålla oss till detta med Läkemedel och hur kostnaden på 10 talet år har ökat från 23 millioner till 35 millioner. Meningen är att vi ska utveckla en propposition till Riksdagen i frågan..'
Det behövs en ökat helhetssyn inom  området . Vi gröna vill få in detta med utvecklingen av fysisk aktivitet på recept. Vi måste se över konsekvenser för den överkonsumtion som finns samt med konsekvenser för mediciner som rinner ut i vår natur.. Vi behöver ta ett nationelt grepp i frågan.
Det var lite axplock från detta möte...

Jag har sedan varit ledig i helgen,. I dag var jag med min moder i Karlsborg, Undenäs i Sätre och fick åka häst och vagn. Hästen var en ardenner,, Vi besökte en gammal sågverk.. Som använde sig av vattenkraft för att få energi för sågen samtidigt som vi Miljöpartister slog ett slag på ett roligt sätt för biogasen ... eller hur. Media var där och fotade oss så läs SLA i morgon---

I veckan så ska jag till Vänersborg på förmiddag och till Göteborg på eftermiddag(Möte med styrelsen i Regionen för Mp)  och sedan ska jag på förmöte på kvällen inför samhälsbyggnadsnämnden som är på Tisdag,.. På onsdag så ska jag till Hälso och sjukvårdsutskottet och sedan till Göteborg för att kolla på lokaler för en eventuell kommande gemensam lokal mellan Mp i Väst och Göteborg...

japp.. det var lite från mig

Ha det gott där ute

Göran

Ps
Jag och Kjell tittade på Sverige -Danmark i Lördags(Harrys sportbar) och i och med resultatet så var vi båda nöjda med tanke på Kjells danska släktskap----ler

En politisk dagbok för den 6/9

76717-48

Från ledigheten på vår vackra västkust till dagen där jag först var i Vänersborg och träffade min regionkamrater: Stefan, Tony och Lise och planera kommande aktiviteter för min hälso och sjukvårdsgrupp.

Vi kommer att ha ett möte i slutet av september på Angereds Närsjkuhus. Vilket blir mycket intressant att se hur det är under utveckling där. Återkommer med rapport förståss om detta.
Vi kommer sedan under Vårtermin besöka Borås och Södra Älfsborgs Sjukhus som har kommit mycket långt i ledning och organisation av personalen, viilket är viktigt att lära sig från. Samt att vi kommer att besöka sjukhuset i Uddevalla för att diskutera sjukhus i förändring.
På höstterminen så gäller det ett besök på Vårdcentralen i Åmål samt senare på Ht på kärnsjukhuset i Skövde.
Det är viktigt att vi som politiker håller oss ajour med den så kallade verkligheten och vad som händer och sker utifrån de av oss fattade politiska besluten.
Detta var på förmiddagen ..
Sedan så bar det iväg till Lidköping och Demokratirådet där jag för första gången i mitt politiska liv på ett externt möte fick hoppa in som ordförande då både ordinarie och vice inte var där. Detta var kul och vi var inte så många så det hela förlöp mer än väl bra tykte jag då vi varf överrens att nu sätta fart med den av kommunstyrelsen faststälda handlingsplanen för Demokratirådet. Vi vill skapa bättre förutsättningar för engagemang och delaktighet. Vi vill se på fysisk planering och då ta med medborgarna i detta. Ledstjärnan i detta är bl,a den så kallade Toronto-modellen¨där man lät samtliga medborgare vara med och tycka till om deras hamnområde, Detta VAR MYCKET LYCKAT.

I Oktober ska vi ta konkreta beslut från handlingsplanen och då bl,a peka ut det område i Lidköpings fysiska planerings process som vi vill ha med invånarna på.
Jag återkommer efter detta möte med fler informationer.

Efter detta möte bar det iväg till styrelsemöte med Skaraborgs styrelse i Mp, som jag är ordförande för.
Vi tittade på en lokal när högskolan i Skövde på ca 110 m2 som är på källarplan men mycket bra lokal.
Vi tog sedan beslut att vi ska ha inriktingen att vara med och delfinansiera lokalen som kommer att vara vår i Oktober. Mycket viktigt beslut i planeringen inför valet. Skaraborg kommer att ha en lokal att utgå ifrån igen, vilket vi inte haft sedan 90 talet då vår senaste riksdagsman valdes in för oss nämligen Annika Nordgren. Jag hoppas att vi till val 2010 åter kan få en riksdagsman från vår valkrets.

Jag är nu åter hemma efter en lång och bra dag. Politik tar tid men i dag har det varit mycket positiva möten samt beslut som känns bra att uppleva så då känns det gott.

Ta hand om er där ute

Göran

ps Ni som märkt att jag blivit mer framåt och personliog ska veta att detta var efter rådgivning från min förra flickvän som tykte det var tråkigt att läsa allt för opersonliga inlägg..
Jag håller med faktiskt....
I dag kl 05.55 bär det i väg till Stockholm och gruppledarmöte för region och landstingspolitiker.


Havet och människan

76717-47

Att avsluta badsommaren vid havet när hösten är pågång var ett måste och vem älskar inte vår vackra västkust. Så många konstnärer och musiker har fått sin inspiration av havet och dess vidunderlighet. Jag minns tex en sång :
Ta mig till havet och gör mig så lycklig.......

Jag har alltid funnit inspiration i naturen och dess enorma kraft och havet ger energi i dess kraft och obändighet. Människan är verkligen liten i jämförelse med havet och dess storhet.

Man blir ödmjuk för naturens skönhet och styrka och blir medveten hur viktigt det är att vår natur får en möjlighet att överleva för kommande generationer att få uppleva. Vi måste lära oss att leva i balans med vår natur för att själva öveleva och vi måste hindra den överdrivna exploatering som i dag utförs i världen och även i Sverige.

Livet är till för alla , människor, djur och växter. Det är lätt att säga det men vi måste hela tiden arbeta hårt för det.

Jag tror att det är viktigt att människor kommer ut i vår natur och upplever den för att också kunna kä
nna förståelse för den.

Ta det lugnt där ute !

Göran

ps Jag hoppas mina goda tankar når fram i dag..............

Reflektioner denna regniga höstdag

76717-46

En dag som denna när regnet faller ner så känns det höst men varför miströsta när man kan göra något. Jag var på badhuset och bastade och simmade. Tycker verkligen att vi ska satsa på vårt fina badhus. Just nu så har man tagit ner båda hopptornen då de behövdes restaureras. Sedan så har man gjort iordning dambastun under sommaren.  Jag har också ordnat med biljetter till Elfsborg-Örebro den 20 oktober kl 16 för Kållandsö GoIF.
Det kan nog bli en viktig match för båda lagen tror jag. Jag hoppas själv att Elfsborg vinner ligan och att Örebro klarar sig kvar och det är mitt tips att det blikr så också.

J
I dag så var jag på fotbollsträning i Kållandsö och nu har jag ont i hela kroppen. Man börjar nog bli för gammal för detta men kul är det och man vilja behålla ungdomen.Jag tror på det goda och faktiskt alla har vi varir nyfödda barn med samma behov av närhet och kärlek. Sedan så påverkas vi på livets väg och av och till så hamnar människor på villospår och behöver ledas rätt av att i grunden öppet, demokratisk och humanistisk samhälle.
Jag kämpar för det demokratiska och öppna samhället och alla ska ha sin rätt  att vara som hon eller han vill så länge man inte skadar eller på något sätt förtrycker andra.
Detta är inte alltid så självklart som man kan tro utan man måste alltid bekämpa antidemokratiska krafter som Ny Nazismen mm. Det öppna samhället kräver att alla oavsett religion, kön, sexualitet, funktionshinder och etnisk bakgrund. Ska ha en självklar rätt att verka öppet i ett tolerant samhälle. Men vi behöver alltid se till oss själva. Hur tolerant är jag själv egentligen ?
visar jag förståelse för andra ?
lyssnar jag på andra ?
visar jag sådan öppenhet att människor blir öppna mot mig ?
hur uttrycker jag mig i frågor som homosexualitet, bisexualitet eller transsexualitet ?

Jag jobbar med HBT frågorna och tycker det är viktigt att vi politiker gör detta !

Ta det lugnt där ute

Göran 
 
ps
Läs dagens Aftonbladet om hjältar som hjäper andra vid svåra sitvationen som olyckor mm.
Jag beundrar verkligen dessa människor vilket jag också skrivit om på denna blogg tidigare.
Jag tänker på morgondagen och önskar allt gott för denna dag.

En 40 års kris,.. myt eller verklighet

76717-45

Jag har i dag varit i Vänersborg och diskuterat kommande frågor inom Regionpolitiken.
Vi i miljöpartiet skall diskutera västtrafiks kommande organisation i Västra Götaland.
Alla bussar och tåg i Regionen drivs av Västrafik och den är mycket viktig att den fungerar bra till vettiga priser.
Vi har nu problem med organisation samt ekonomin.
Jag återkommer i detta.

Jag var också med på en intervju gällande vilket nätverk jag har i min kommun. Det är ju så att man stöter på människor med makt när man är inom politiken och tjejen från Stockholms Universtät gjör en sociologisk studie i detta. Den blir kvar inom två år. Ska bli spännande att se resultatet.
Jag träffar många inom mitt politisak samt mitt arbete som sjuksköterska i kommunen men det är mycket få jag har i mitt personliga nätverk.
Jag åtrekommer när studien är klar om detta.

Jag hann också med att vara på styrelsemöte i kållanndsö GoIF där jag sitter som ersättare i styrelsen.
Vi beslutade blandannat att jag ska vara ansvarig att ordna en fotbollsresa till en Elfsborg match om det går att ordna,,
Jag gillar att vara med i en idrottsförening som Kållandsö och det känns också väldigt meningsfult om man säger så.

Nu sitter jag på förnatten och ska komma med ett avslöjande.. !

Jag håller på och försöker skriva en berättelse om en del av mitt liv mitt i den så kallade 40 årskrisen. ( Myt eller verklig )
. Jag hoppas få klart den inom ett halvår.
Jag skriver detta för att jag ska få pressen på mig att få den klar.
Inte för att mitt liv är mer intressant än någon annans men jag själv tycker det är en utmaning som jag är i behov av just nu..

Ja thats all people

Godnatt alla där ute
och förlåt varanda innan sömnen
Det gör jag i mina egna tankar !

Göran

Söndags-snack

76717-7


Jag sitter och bloggar igen så här på söndag eftermiddag och tykte det var kul att skriva lite.

Jag har jusr varit och dömnt en Flick 14 match ute på Degerberg i Rackeby och det var som vanligt mycket trevligt.
Jag tycker att tjejer spelar mer moget än killar i samma ålder då de inte alls lägger enirgi på att gnälla på motståndaren eller för den delen mot domaren.

Vädret var mulet till halvklart och ca 10 sekundmeter i vindkasten vilket förståss påverkade matchen.
Men det var en jämn match mellan Rackeby och Trollhättan där Trollhättan till sist vann med 4-2..
Rackeby hade medvind i första halvlek och ledde med 2-0 men innan halvlekens slut så stod det 2-2.

Jag kollade lite på Vm-friidrotten som avslutades i Japan i dag. Sverige lyckas ta ett guld och inga fler medaljer vilket var ett misslyckande.
Carolina Klyft är fantastisk och som hon vann 7-kampen med ett nytt Europa rekord.

Jag tycker om symbolisera det positiva inom elitidrottandet på många sätt med hennes öppenhet och ärlighet.

Jag hoppar söndagen blir bra för er alla där ute

Göran

Örebro en vacker stad

Är i Örebro och träffar mina syskon och dess familjer.

BarnenTheo och Simon är härliga och det är full fart hela tiden kan man säga.

Örebro är en trevlig stad och det är kul att Kinnekulletåget nu har direkt förbindelse till Örebro central.

Jag är ofta här och fastän olikheterna mellan Lidköping och Örebro så kan man säga att båda är riktiga städer med vackra centrum med Örebro och dess slott och vi med vårt fantastiska torg och Rådhuset.

Jag har mycket att göra framöver.

På Söndag så är det fotbollsdömning av ett flicklag i Rackeby (F 14) och på kvällen är det mitt B-lag som  spelar borta mot Trässberg.
På måndag är jag i Vänersborg
På tisdag är jag bortrest- F.ö den 5/9 denna dag och jag skall sända extra tankar till en person för att allt ska gå bra !
På onsdag skall skaraborgs styrelse träffas och titta på en lokal i Skövde i närheten av stationen .
 Torsdag är jag i Vänersborg.
jag åker till Stockholm på möte på fredag/lördag.

Som ni ser så går en vecka framåt fort och nu kommer det bli allt med politik framöver.
Om ni som läser min blogg har funderingar på något så är det bara att skicka in en kommentar.

Ha det gott där ute

Göran