2009

  foto Maddes dator !

Vi önskar ett gott nytt 2009
skål !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GOTT NYTT 2009

Denna sista dag på året kommer att vara en mycket trevlig dag, då jag och Madde ska fira sista kvällen för året, för att skåla in det nya året hos min ssk kollega och vän Gunnar med familj !

Ett år har så mycket i bagaget att det knappt gör sig att sammanfatta det på denna sida mer än att göra några nedslag i det !
Det har politiskt varit ett arbetsamt/ trevligt år där jag fått jobba hårt på den kommunala nivån för att hålla i hop vår verksamhet i sammarbete med S och V i vår majoritet !
Vi har lokalt haft evenemangshallen som den stora grejen som slutade i ett beslut i kommunfullmäktige den 29 juni !
217 millioner byggnad skall ny bli en succe mina vänner så det är bara att se möjligheterna med denna kombinerade is och evenemangsarena in i framtiden !
Regionalt så är det arbetet med att få till ett grundåtagande/ resursfördelningssystem till våra ca 140 vårdcentraler utifrån den nya nationella regleringen för primärvården som tvingar oss att införa ett vårdvalssystem som gör att vi skall ingå i det nya lagrummet LOV en ! Lagen om valfrihet som innebär en större möjlighet för privata företag att bedriva primärvård !  Det skall nu till beslut samt genomförande av VG PV i oktober 2009 !

Dessa är de två saker som jag som politiker haft att göra med mest under året ! Annars så har det varit kul att tillsammans med Hanna ha tagit hand om Kållandsö GoIFs damlag i DIv 5,. Vi blev 4,a av 8 a lag..
ca 55 träningar och 18 matcher varav 14 seriematcher ! Kul har det varit men arbetssamt förståss !

Det viktigaste i det privata är förståss min förlovning med Madde den 12 december !

Vad vore livet utan kärlek !
 
Ha nu ett riktigt gott nytt år och lägg det gamla till handlingarna med att ta med det positiva i det och låt det negativa läggas i papperskorgen !

vänligen

Göran Larsson


Min 41,a Julehelg är.. slut

Julafton-dag-annandag är över och jag vill tacka tjejen hennes familj, min mor och syskon med familj för denna för mig 41,a julehelg ! samt övrig släkt och vänner !
 
Nu är vi på väg mot nyåret och det är väl bara att konstatera att ett år har gått och ett nytt föds med allt vad detta året kommer att bära med sig !

Det kommer att bli ett Eu-parlamentsval den 7 juni som jag förhoppningsvis efter att medlemmarna har röstat kommer att finnas på vår mp val lista !
Detta skall bli kul och jag kommer att ägna ganska mycket tid åt detta val på denna bloggsida tom valet !

När det gäller regionen så kommer primärvårdsbeslutet i februari och införandeprocessen att ta mycket tid och som jag ska rappa om !

Det finns oxå en intressant fråga om Västragötalandsregionen ska utökas med Värmland eller inte (16 kommuner ca 250 000 invånare--- 26 vårdcentraler--3 sjukhus ,,skatt = 10.50 -- vi har 10,45 ) Detta kommer jag att rappa om förståss !

I kommunen så jobbar S-V och Mp vidare och här ska jag rappa om frågor kontinuerligt.. Budgeten för 2010-11 och 12 kommer bli en viktigt fråga.. vår skatt är nu 21,09-- vi i majoriteten har nämnt att konjunkturnedgången kan kräva att man måste justera skattesatsen uppåt för att vi inte ska tvingas att skära i vård,skola och omsorg--vilket vi inte vill.. rappar om detta mmmm !

På riket så sitter vi nu i intressanta arbetsgrupper med S och v och det skall komma fram till något till jan/feb 2010.. men saker som kan rappas därifrån kommer att kunna läsas här !
Jag är särskilt intresserad i välfärdsgruppen !

Hoppas att ni bloggisar-- som läser denna lilla blogg .. tycker att den har ett visst värde och att ni kan tänka er att av och till läsa denna sida framgent och gör gärna kommentarer !

Jag vill till sist rikta en eloge till den på min blogg mest flitige kommenteraren Gunnar Karlqvist ..-. som jag och tjejen skall fira nyårsafton hos ! du ska få en liten bloggis uppvaktning Gunnar då !

Njut nu av årets fina sista dagar--
G L

GOD JUL

En sista politisk arbetsvecka för detta året har gått fort då jag under tisdag,onsdag,torsdag var i Vänersborg och har till 90% förhandlat klart den överrenskommelse som finns mellan ; S-M-C-Fp-Kd-Sjv-Mp
Gällande Den nya primärvårdstyrningen i Västragötaland bygd på två av riksdagen faststälda lagar=
LOV= Lagen om Valfrihet , s
Lagen som säger att det är obligatoriskt för landsting/regioner att införa detta system inom primärvården t o m 2010 !
Detta innebär att vi måste införa ett nytt resursfördelningssystem för våra ca 140 vårdenheter där pengarna följer individen.
Det är upp till varje landsting/region att bygga sitt eget system !
Den 14/1 2009 är det Hälso och sjukvårdsutskottet som tar beslut i ärenden som sedan slutligen fastställs i regionfullmäktige den 2/2 2009 !
Jag och Tony har i ett års tid haft ca 10 möten i Vg-pv gruppen som ligger under hälso och sjukvårdsutskottet !
Vi lämnar nu materialet till beslut i vår grupp den 13/1 09 kl 13 till 15 !
Vi har ytterligare ett möte i Vg pv gruppen  den 12/1 09--
Jag kommenterar till press om innehållet from den 14/1 09...
Detta ha varit ett mycket hårt arbete men det har varit mkt lärorikt och givande och vi har hållit en bra gemenskap i gruppen hela tiden-.--! Jag kommer att ha god nytta av denna process framöver i mitt politiska liv !
Nog om detta !

Vi hade i går avslutning i Mp Väst,s styrelse med god mat hemma hos Gunilla Magnusson i Uddevalla ! Hon bor mycket fint i en by ca 10 km utanför staden.. Vi beslutade om kommande budgetförslag till årsmötet i Herrljunga i April samt mycket annat som hör en styrelse till. ! Vi har ju två val framför oss så vi kommer bjuda in våra valkretsstyrelser på möte slutet av januari, samt vi planerar för Eu-parlamentsvalet den 7 juni-- tre seminarier varav ett i Skövde är i planering.. 
Vi avslutade i god stämning och sedan på kvällen var jag på kf,s avslutning där vi också ger 25 års gåvor till dem som jobbat så många år i kommunen (anstälda 1983) Då gick jag på De La Gardiegymnasiet !  Det var mkt trevligt som vanlig .. Vi hade god mat och trevlig underhållning från bandet : Gladpack..(Påvel Rammel låtar)
Köpte en Cd från dessa... ..present- (Bandet är ifrån Främmestads trakten) mkt bra !

ja nu ska jag jobba tre nättre för att sedan ha jul med min tjej och hennes familj samt med min Mor/familj mm .-.-
så bloggen tar hämed jul ledigt och återkommer med ngn form av nyårs tänk.. 
inför nyår--

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ! 

politik kommun/region..

hej från gårdagen = 15/12
En fullmäktige dag som började kl 07 hos tjejen i bollebygd och slutade med tjejen i Lidköping ! Det är livet det när man är särbo !
Jag hämtade min bil i Borås(gröna faran) ... ska bli Peter/Janes bil senare på sommaren 2009..

Fullmäktige blev en `rolig historia` och det var faktiskt lite spännande att få klä sig i rollen som `miljöskurk`!

Vi i mp vill fasa ut Lidköpings oljeberoende så fort som möjligt , vilket vi också gick till val på och detta innebär att jag faktiskt kan tänka mig att säga nej till solenergi  vid ett specifikt ställe pga där finns det `pellets uppvärmning !
Detta gjorde vi i mp i går tillsammans med S !
det gör dock inget att det blir solenergi på Tolsjö-äldreboende och symbolvärden är ju mkt bra !
Annars så var det en del annat i debatten där vågorna gick höga och hemma var jag inte förrän kl 21 efter att skjussat hem Linda till Kållandsö !

I dag var det kommunstyrelse och det var årets sista,. det var kul att höra från Linnea Bengtsson som varit trainee i staden Rockford ! Hon har jobbat med att i deras företagararbete knyta kontakter med Lidköping och det verkar positivt !
VI kommer att fortsätta vårt näringslivssatsning mot Rockford då det handlar om Bioenergi och utvecklingen av detta !

Vi i S-V-mp gruppen kommer att till januari återkomme i bla klimatfrågan ,, mm och ta vissa initiativ.. mkt bra kommer det att bli,... Jag sade i debatten i kf att jag hoppas Lidköping kan bli klimatetta bland Sveriges kommuner inom en snar framtid " på naturskyddsföreningens nationella lista ! Kul att vårt kommunalråd är så engagerad i denna fråga !

Jag kandiderar ju till att vara med på Mp,s lista till Europaparlamentsvalet den 7 juni 2009 !
kolla denna sidahttp://blog.mp.se/eplistan/

Jag var med på förmiddagen på kommunstyrelsen för att sedan åka till Vänersborg och få dragningar av HSU/HSA (Hälso och sjukvårdsutskottet och Hälso och sjukvårdsavdelningen)

som nämndeledamot i Hälso och sjukvårdsnämnden 9 (Västra Skaraborg) Om
hur det nu ska se ut med Vår Vg pv system !
Västra götalandsregionenens primärvårdsystem !
det finns ca 140 vårdcentraler i dag ! Budgeten 2007 var på ca 5.5 miljarder och tittar man på det som ska ligga i själva vårdåtagandet för vårdenheten då är det ca 4,5 miljarder ! Innehållet är inte klart helt och hållet och jag sitter ju med i VGPV,s arbetsgrupp som ligger under HSU ! Och vi har möte i morgon.. (Haft möten om detta nu sedan nov 07 !
Jag har alldrig kunnat så mycket om vår i grunden fantastiska primärvård som nu ska bli bättre för att klara morgondagens utmaningar ! Det kommer bli en lag som fastställs i riksdagen som tvingar samtliga landsting/regioner att införa ett system där pengarna följer individen och att man med detta kommer att få undantag från lagen om offentlig upphandling och i stället ingå i lagen om valfrihet ! Återkommer om detta förståss--

sea you
Göran


tankar

En söndag som denna så fantastisk och underbar ! Madde spelar sitt piano och Teres julpyntar och jag kollar datorn !
Livet är en helhet då allt inkluderas och det är så viktigt att bara kunna vara av och till !

Det är det jag känner i dag och en sådan känsla ska man bara låta sig hållas kvar i för den uppkommer inte jämt !
Ha det fint alla ni där ute som av och till läser denna blogg !

Göran

12 december / Förlovningen med Madde !

Bild : Gunnar Karlqvist !

Här ser ni mig och madde som håller om varandra i goda vänners lag och det känns underbart att nu vara förlovad med madde !
Livet är en underbar resa och den gör man ju som bekant inte ensam !  Tack alla ni som kom på fredagen !
Särskilt tack även till Maddes dotter Jane och hennes förlovade Peter och deras vän Markus !

På lördagen var jag och Madde tillsammans med Mp Lidköping/ Mp Vara och representanter från V och S på torget !
Vi bjöd på pepparkaka och varm glögg ! Det var en kall lucia dag men väldig trevlig.
VI i majoriteten talade också i 30 minuter : jag och Rustan för Mp, Claes Göran Borg för V och Kenneth Lundell för S.
Alla talade om att vi ska stärka vårt samarbete inför valet i kommunen och vi ser det som positivt att detta nu göres på riksplanet mellan våra tre partier ! 

I Mp avslutade vi med att spela spel hemma hos mig = Jag, Madde, Rustan och Herman ! Det var väldigt trevligt och ett kul sätt att avsluta vårt år tillsammans på !

Nu är det fullmäktige på måndag och avslutning på torsdag så de som jobbat 25 år i kommunen ( jag har nu gjort 9,e år ) får en gåva samt att vi i fullmäktige får tillbringa kvällen med dem och äta gott på Lidbeckska !

ha det gott
Göran

Gl nyttDet känns bara bättre och bättre med politiken tycker jag och jag måste erkänna att söndagens presskonferens med S-V och Mp var en politisk höjdare för mig som faktiskt har slagit för detta som orförande i Skaraborgsdistriktet sedan april 2002 !
När jag som ombud för Mp Lidköping i Sundsvall 2002 träffade Peter Eriksson strax innan röstresultatet skulle läggas fram gällande språkrörsvalet, (Då Peter och Maria blev valda) och sade att det blir mycket bra med han som språkrör !
Peter tackade för mitt stöd men ville ju då innan resultatet var klart säga att det blir han ! (Carl Schlyter var motkandidat)

Jag har hela tiden känt att Peter/Maria fört vår gröna rörelse på helt rätt riktning och nu efter att de varit språkrör i 6 år så har de kommit en bra bit på väg att ge Mp en plats i en rödgrön regering !
Samlingsnamnet på vårt sammarbete är `de rödgröna´ vilket jag tycker är ett bra namn !

Jag har jobbat i 4.a nätter som sjuksköterska och jag gillar mitt arbete väldigt mycket och idag pratade jag med min nya chef och det kändes väldigt bra inför framtiden !
Vi hade samhällsbyggnads nämnd i går och nu är vi på väg att få ett `kommunalt naturreservat`på Östra Sannorna till 2010.. Vi antog skötselplanen som skall godkännas i kommunfullmäktige och sedan gå vidare till länsstyrelsen !
Vi antog plan för det nya handelsområdet på Änghagen .. Vi kommer att ha ett så kallat `grönt tak `..! 
Detta ska bli mycket intressant att följa !

På lördag den 13 december är Mp på Nya stadens torg.. Vi har bjudit in våra sammarbetspartier S och V !

Ha det gott !
Göran

S-V-Mp --- Ny regering

En härlig dag för en som kämpat för ett grön/röd hela tiden mellan samtliga av oss inom oppositionen !
S-V-Mp
(samma som vi har här i Lidköping)
Nu ser jag fram mot valet mer än någonsin !  Efter 2010-09-17skall denna Alliansregering förpassas till historien !Ett ungdomspaket för framtiden

Miljöpartiet de Gröna, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet presenterar ett gemensamt regeringsalternativ inför valet 2010 och en politik för att möta jobbkrisen.

Pressbild Ohly Sahlin Wetterstr Eriksson, fotograf: Marcus Kurn

  
Hämta pressbild (Foto: Mattias Kurn)

- Jobbkrisen är här. Sedan september har nästan 50 000 personer varslats om uppsägning. Risken är stor att ungdomarna kommer att drabbas extra hårt av krisen. Redan innan höstens varsel var arbetslösheten bland ungdomar hög. Situationen riskerar nu att förvärras när konjunkturen viker samtidigt som historiskt stora ungdomskullar avslutar gymnasiet, säger Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson och Lars Ohly i en gemensam kommentar.

- Regeringen har hittills inte presenterat några aktiva insatser för att möta risken för ökad ungdomsarbetslöshet. Risken är att denna passivitet sår ett frö till en förlorad generation. Sverige har inte råd med en sådan förlust. Jobb till ungdomar kommer därför att vara ett viktigt fokus i vårt rödgröna samarbete, fortsätter partiledarna och språkrören.

Redan idag presenteras ett gemensamt ungdomspaket, som innehåller fyra delar:

1. Traineeprogram i välfärden

Enligt Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) finns det stora behov av nyrekryteringar i den offentliga sektorn inom de närmaste åren, bland annat på grund av pensionsavgångar. Rekryteringsbehovet är stort när det gäller till exempel vårdbiträden och yrkeslärare - men också när det gäller andra yrkesgrupper. Till exempel är var femte kommunal ingenjör över 60 år. I stället för att vänta på att de äldre ta med sig all sin kunskap när det går i pension vill vi nyanställa redan nu, så att de unga som anställs kan få del av sina erfarna kollegors erfarenheter. På så sätt kan vi både locka till oss unga som vill utveckla framtidens välfärdstjänster och överbrygga jobbkrisen.

Vi har alla tre partier tidigare presenterat att vi vill öka statsbidragen till kommunsektorn 2009 och 2010. Nu presenterar vi ett gemensamt förslag om att 1 miljard kronor av dessa 2009 och 2010 ska riktas till traineeprogram i välfärden. Det räcker till cirka 3 000 trainee-platser.

2. Jobbutbildning till unga

Många arbetslösa ungdomar har bristande utbildning. Utvärderingar från Institutet för Arbetsmarknadspolitisk utvärdering (IFAU) visar att yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning är en framgångsrik insats som leder till jobb.

Vi har tidigare lagt fram förslag om att bygga ut den yrkesinriktade arbetsmarknadsutbildningen. Nu lägger vi fram ett gemensamt förslag om att 3 500 årsplatser i yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning ska riktas till unga under 25 år, och avsätter 500 miljoner kronor 2009 och 2010 för detta.

3. Fler utbildningsplatser på komvux, KY och högskola

Trots att ungdomskullarna växer kraftigt under de kommande åren har regeringen minskat antalet studieplatser på både komvux och högskola. Risken är betydande att vi nu står inför ett historiskt trendbrott; att andelen ungdomar som har möjlighet att gå vidare till högre studier för första gången kommer att minska.

Vi vill kraftigt bygga ut både komvux, kvalificerad yrkesutbildning (KY) och högskola. Ungdomar ska både ha möjlighet att komplettera sin gymnasieutbildning ? eller läsa in gymnasiet om de inte tidigare har gjort det. Vi är överens om att bygga ut högskolan med minst 3 685 platser 2009 och 4 418 platser 2010, komvux med minst 4 700 platser 2009 och 7 000 platser 2010 och KY med minst 2 500 platser 2009 och lika många platser 2010.

4. Karriärcoachning och praktik

För att få jobb behöver ungdomar referenser och erfarenheter från arbetslivet. Vi ser stora behov av att långsiktigt brett förbättra kontakterna mellan utbildning och yrkesliv ? både i gymnasieskola, komvux och högskola. Redan nu föreslår vi 100 miljoner kronor för att bygga ut möjligheterna till praktik och karriärrådgivning 2009 och 2010.

FAKTARUTA - UNGDOMSPAKET (miljoner kronor)

(mkr)20092010
Traineeprogram i välfärden1 0001 000
Yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning500500
Komvux400600
Högskola290360
KY (Kvalificerad yrkesutbildning) 187187
Karriärcoachning och praktik100100
TOTALT2 4772 747


FAKTARUTA - UNGDOMSPAKET (platser)


(årsplatser)20092010
Traineeprogram i välfärden3 0003 000
Yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning3 5003 500
Komvux4 7007 000
Högskola3 6854 418
KY (Kvalificerad yrkesutbildning) 2 5002 500
TOTALT17 38520 418


Uppgörelsen om ett ungdomspaket för framtiden har kunnat göras sedan samtalen på partiledarnivå har varit framgångsrika. Samtalen har resulterat i en överenskommelse mellan socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet som följer här i sin helhet:


ÖVERENSKOMMELSE: RESULTAT AV SAMTALEN PÅ PARTILEDARNIVÅ

· I det fördjupade rödgröna politiska samarbetet är partierna överens om att gällande budgetregler accepteras; överskottsmål, budgettak och hantering av investeringar liksom riksdagens penningpolitiska mål samt riksbankens självständiga ställning.

· Det fördjupade rödgröna samarbetet syftar till att begära mandat för en gemensam koalitionsregering efter valet 2010. Samarbetspartierna kommer att som enskilda partier lägga fram egna valmanifest inför väljarna i valrörelsen 2010. Men vi är överens om att utarbeta en gemensam regeringsplattform som ger tydliga och långsiktiga besked inom centrala politiska områden. Även skattefrågan kommer att ha ett gemensamt svar från våra partier i dess väsentliga delar. En gemensam ekonomisk-politisk vårmotion presenteras 2010. Under tiden att arbetsgrupperna tillsätts och arbetar, fortsätter våra partier att samarbeta i riksdagen i lämpliga frågor.

· Valrörelsen 2010, och mandatperioden som därefter följer, kommer att präglas av tre allt annat överskuggande politiska utmaningar med tydliga avtryck i vardagen - som politiken därmed behöver inriktas på att lösa:

För det första jobbkrisen, med varsel, massarbetslöshet och kraftigt försämrad ekonomisk utveckling som följd.
För det andra klimatkrisen, med förstörd miljö och försämrade framtidsutsikter för kommande generationer som yttersta konsekvens.
För det tredje otrygghetskrisen, med sönderslagna trygghetssytem, ett kvalitetsras i vård, omsorg och skola och ökade orättvisor som resultat av nuvarande politiska inriktning.

Samarbetspartierna är fast beslutna att bryta denna utveckling och därför byta politisk inriktning ? för full sysselsättning, ökad rättvisa och bättre miljö. Därmed vill vi återskapa hopp och framtidstro i Sverige. Fem arbetsgrupper tillsätts därför som ska vara i full gång vid årsskiftet och presentera sina resultat våren 2010:

1. Gruppen för jobb och ekonomi; i kampen för jobben finns också möjligheterna till framtida utvecklingskraft i hela landet såväl som för den enskilde individen.

2. Gruppen för klimat och miljö; i kampen mot klimatkrisen ligger också möjligheterna till hållbar utveckling, djärva tekniksprång och många nya jobb.

3. Gruppen för välfärd och rättvisa; i kampen mot orättvisorna finns också möjligheterna till ökad trygghet, förbättrad välfärd och ett Sverige i sammanhållning, i stad såväl som landsbygd.

4. Gruppen för storstadens utmaningar; i strävan efter ett motverka segregationen och växande klyftor finns också möjligheterna att utveckla moderna och trygga städer där människor och kulturer kan mötas.

5. Gruppen för en rättvis och hållbar värld; i strävan efter ett gemensamt ansvarstagande i vår omvärld finns svaren på hur Sverige ska agera aktivt i EU, FN och gentemot omvärlden med en tydlig utrikes- och säkerhetspolitik.

Alla förslag från arbetsgrupperna ska analyseras ur ett barn- och jämställdhetsperspektiv. Politiken ska bryta kvinnors underordning och lyfta fram kvinnors möjligheter. Varje grupp åläggs också att ta fram förslag som kan motverka diskrimineringen av människor i samhället.

Därtill tillsätts en intern arbetsgrupp:

Gruppen för gemensam planering; tre enskilda partier eftersträvar inte att vara överens om allt, men vi är fast beslutna att göra den nuvarande moderatstyrda regeringen och dess politik till gemensam huvudmotståndare i valrörelsen 2010. I det arbetet behövs gemensamma aktiviteter och ett gemensamt förhållningssätt.hälsningar

Göran

GL tankar/nytt


Tiden närmar sig julen och människor börjar så sakta se fram mot denna vackra familjehändelse , där kärleken till livet och all vad det ger oss känns som närmast ! Det är dock mycket viktigt att tänka på de som faktiskt på olika sätt pågrund av ensamhet faktiskt känner tvärtom och mår som sämst under denna helg ! Jag kommer i år att tänka särskilt på denna grupp omänn att jag just nu känner att mitt liv och den kärlek jag får står på topp faktiskt !

På fredag fyller jag 41 år och det är öppet hus för dem som vill komma till mig ,, hemma på vinbergsgatan efter kl 19 !
Tjejen och flera kommer att vara där ,, Denna dag kommer att ha en särskild betydelse,,, kolla tidningen denna fredag !

Regeringen vaknar äntligen upp och kommer med ett stimulans paket (omänn ej tillsäckligt) men ändå pengar till arbetsförmedling mm ! Jag skrev om detta i föregående inlägg och denna kris som har samma tyngd som 1900 talets 30-tals kris .... Den kommer nog ur ett historiskt perspektiv benämnas som 2000 talets svar på denna !
Vi måste nu mer än någonsin utveckla en långsiktig politik och nu hoppas jag att vi kommer att bli alla tre i oppositionen som gör detta ! S-V och Mp har partistyrelsemöte i helgen så på måndag vet vi nog besked hur det ligger med detta , men jag hoppas som sagt var på detta och då inte minst på att jag bedömmer att vi kan inte ha en grön/röd politik som anfalles från två håll om man säger så !!

Den 13 december är Mp på torget på fm och vi har bjudit in våra samvarkanspartier.. S och v på detta !
Jag återkommer mer om detta framöver !

ha det gott
GL

Gl nytt

I går regionfullmäktige och i dag Hälso och sjukvårdsnämnd ,,, ,men i morgon ledig !  Du kan kolla på Vg -regionens hemsida för att följa regionfullmäktige i efterhand.. Jag fick med mig Leif Blomqvist på åsikten att det var fel av Västtrafiks marknadsavdelning att stoppa affischen med två killar och en kondom ! Bra ,,, Jag hoppas nämnda marknadsavdelning inte gör om samma typ av diskriminering i fortsättningen !
jag debaterade också för en skattehöjning på 50 öre så att vi skulle slippa besparingar inom vården !
Detta gick inte igenom .. Nu får vi se vad som sker av de 900 millioner som sjukvården ska spara de kommande 3 åren !
Men kom i håg att MP sade nej till detta !

Det är skönt på alla sätt men visst är det kul att hålla i gång inom politiken omän påfrestande nu i dessa kristider där vi inte minst har en stor kris inom våra bilföretag , SAAB och Volvo, framför oss !
Det finns ungefär ca 120 000 jobb inom vår bilindustri inkusive underleverantörer ! Detta kommer att påverka vår offentliga sektor med ca 700 000 anstälda och inte minst här i västsverige , där både Trollhättan, Göteborg och Skövde har många anstälda !
GM och Ford lär vara tvunga att på något sätt avyttra sina utländska bilbolag för att få kongressens stöd och det krävs nog att den svenska regeringen nu börjar agera mer aktivt frågan på ett brett plan ! Vänta och se håller inte !
Det krävs dialog , omstruktureringar och nya satsningar inom grean inovation ! Här måste samhället göra en insats menar jag ! jag som skattebetalare är beredd att släppa pengar till ett sådant ändamål !

ha det gott


Gl nytt

Efter en ledig helg i Danmark med tjejen och hennes dotter med pojkvän och min moder med mina 3 syskon med resp. familjer så var det nu dags att möta vår regionfullmäktige grupp och diskutera morgondagens handlingar.

Vi hade först en bra information av tjänstemannen Hans Johansson om medborgarnas primärvård och det känns som gruppen är mycket väl insatt i frågeställningarna nu !
Införande tiden är ju satt till den 1/10 2009 så det är sannerligen mycket att göra ... I morgon kl 15 är det en extra information i regionfullmäktige i frågan !
Lyssna gärna på radion = 93,8 mhz !

Annars så gick vi igenom ärendena som är många och jag har en motion om vårdgarantin och en fråga på morgonen gällande UMO:s kampanj för ungdomsmottagningar riktad till västtrafiks ordförande leif Blomqvist om varför man inte på bussar vill ha en affisch med två killar.. där en frågar om _ vill du sätta på en kondom ?
lyssna på detta i morgon.. mellan kl 10 till 12...

Ha det gott

Göran