sommarnyttHej alla bloggisar (ca 10-15) som nu denna sommar går in på denna sida var dag . Datorlivet går väl också på semester om man säger så men vissa kanske tar med datorn på stranden !
Bilden jag publicerar är ett typiskt windows fel ... ler

Man kan ju i och för sig diskutera länge över windows operativa system och dess brister och det vore kul att få lite kommentarer om detta !

Ja nu är det sista dagen på juli och vi går mot hösten,,,, nä vi har väl minst 2 och halv månad sommar kvar !

I dag är jag i Bollebygd och upplever en vacker sommardag i sjuhärad och det är väl nästan lika bra som i skarbörg !

Jag har börjat komma igång med mitt engagemang i det politiska och har de senaste dagarna publicerat två artiklar på
Lidköpingsnytt
Om Eu utträdet och vattenkvalitetsfrågan i kinneviken !

Jag har i denna vecka börjat träna mitt damlag Kållandsö damlag efter ett 4 veckors sommaruppehåll och på dessa träningar har två tjejer Maria och Cissi tränat samt i går kom 7  F 17 tjejer som har cup på söndag och det var kul att träna med dem !  Det börjar på allvar nästa vecka då höstsäsongen startar måndag den 11 augusti borta mot Järpås damlag. Vi ligger två i serien .

Ha nu en fin Augusti och ni som har semester får se till och njuta någon vecka till !
Jag jobbar 11 nättter till innan jag får lite ledigt igen.. ska kolla OS fårståss och sedan går ju politiken så sakt igång igen samt fotbollen mm mm !
Den 5 augusti fyller tjejen år samt den 8 e augusti så gifter sig Linda (Mp) ,Jag och tjejen är bjuden och det ska bli fantastiskt på alla sätt !

Göran

SommarinläggHej på er alla som läser min blogg denna härliga sommar ! Bilden kan väl symbolisera engagemang och vilja och det är jag beredd att visa när nu det politiska arbetet snart kommer i gång på både kommunal och regional nivå.
Jag hoppas att vi inom Mp kan fortsätta att gå framåt i opinionen ( ligger nu på 6-7 %)

Det ska bli kul med den kommande politiker veckan i Lidköping som Mp startar den 9 augusti kl 11 till 13 , Vi kommer att erbjuda musik , fika och tal mm ! Vi har bjudit in S och V som är våra sammarbetspartier att närvara på vår dag !
Det är så att vi har ett för Lidköping viktigt sammarbete som jag ser bör förstärkas än mer för att vi ska visa att Alliansen i Lidköping inte är ett alternativ på något sätt när det gäller att styra lidköping in i framtiden !

Miljöpolitiken har hittintills satt Lidköping på kartan på ett positivt sätt då vi fått naturskyddsföreningen utmärkelse som 2,a bästa stad i Sverige efter Trollhättan !
Jag ser positivt på många sätt på utvecklingen av biogasanläggningen som ska vara klart under året 2010.
V i har nu fått resultatet på utredningen när det gäller vattnet (Kinneviken ) och vad som behöver göras och det ser jag som en mycket viktig sak framöver när det gäller vår utrinning av dagvatten som behöver justeras !

Jag jobbar hårt som sjuksköterska just nu och har gjort 16 nätter sedan 4 juli och har ca 12 kvar innan jag får viss ledighet och vi har ju de olympiska spelen framför oss .(8 augusti och tre veckor framöver)
Mitt tips just nu är .. 2 guld-4 silver och 5 brons... !

Ha det gott och njut av sommaren

Göran


Sommarnytt

Äntligen är den riktiga sommaren här!
Jag har trots intensiva arbetspass hunnit träffa min tjejs bror i Mellerud, väldigt trevligt och inte minst kul att få se deras sjöbodar.
Jag och T och M hade en livlig diskussion om det framtida samhället, kommunerna verkar ju vilja flytta ut i sjöarna!
Frågan är framöver hur många som har råd att bo på den här typen av strandnära bostäder stugor m.m.
Vi konstaterade att det är nog inte till för alla.
Vi har ju vår kommande hamnstadsutveckling i Lidköping. Kom gärna och besök oss på mp:s dag under den kommande politikerveckan. Vi finns på Iqbaltorget klockan 11 den 9 augusti.
Passa på och njut av den kommande högsommarveckan.

Göran

Varje soluppgång är symbol för livet i sig !Sommaren är fantastisk och jag hoppas ni njuter av både upp och solnedgångar som denna bild speglar.
Jag sitter hos min tjej och ska snart åka i väg till hennes faders födelsedag .

Man kan ju säga att varje dag är ett liv och för varje gång det är soluppgång så påbörjas ett liv och vad jag vet så finns det ju i djurlivet, såsom våra dagssländor !
Det är viktigt att förstå sig på symboliken i livet och jag tycker att vi skulle vara bättre på att ta vara på dagen och leva här och nu och det är väl meningen när vi firar någons födelsedag !

Jag jobbar för fult annars som sjuksköterska natt i kommunen och det är ett mycket trevligt jobb och jag vill ge en eloge till alla duktiga medarbetare ; sjuksköterskor, underskötreskor, vårdbiträden mm ! Alla gör ett fantastiskt jobb med att ta hand om de gamla och andra i kommunen som behöver stöd och hjälp på våra boenden, korttiden, gruppboenden eller i sitt egna hem !
Nu framöver kommer jag att jobba ca 15 nätter på 3 veckor då det är semestertider så kan man gå in extra och jobba vilket jag gärna gör !

Politiken är väl på semester även om det händer nå lite av och till ! När det gäller änghagen och dess handelsområde så är det ok att inte stänga livsmedelsförsäljningsmöjligheterna men vi ska veta av riskerna med detta att närliggande handel i centrum i tex gammelstaden kan få det svårt !
Från Mp var vi mycket negativa till detta med skararondellen som det inte blev av och det känns bättre med Änghagen och jag kommer att följa arbetet med detta då jag sitter i samhällsbyggnadsnämnden !
Viktigt är att alla ska kunna komma dit och då måste kollektivtrafiken vara prioriterat där tycker jag och kunna åka in på området ? Räcker väl inte med nuvarande hållplats ? Återkommer om detta !

Göran

Livet är härligtHej!
Detta är ju först och främst en politisk blogg men har ju av och till varit personlig.
Jag och min mor Margrete och Madde hade en väldigt trevlig resa ihop till Tyskland/Danmark där vi bodde i Bardowick min mors fördelseort 1933.
Livet är just nu fantastiskt på alla sätt och jag hopas att det ska fortsätta på detta sättet.
Jag och tjejen åker i morgon till havet och badar för vad vore livet utan att uppleva havet och dess fantastiska natur.
Jobbar nu för fullt men den 9 augusti kommer vi att starta upp igen i politiken då mp startar upp  den nya politikerveckan arrangerad av Lidköpingsnytts Smittberg.
Ni kan träffa oss lördagen mellan klockan 11-13 på Icbaltorget framför Särnmarkshuset i Lidköping.
Nu kommer jag att h aen politisk semester och kommer därför inte att vara så aktiv på denna blogg, men återkommer med politiska händelser i augusti igen.
Jag vill önska er alla en riktigtt fantastisk semester/sommar, ta nu chansen att vila upp er och få ny energi!!
Göran

semester känsla

En fantastisk sommardag har gått till ända !
Bad på svalnäs i 40 graders solsken med lite kallt vatten (16 grader) men bra att svalka huden med då jag/m/t hade det riktigt varm några timmar !

På kvällen grillade vi hos min moder med mina kära vänner: Gunnar, Gustav och Maria samt med min broder Steffan och hans sambo Åsa med son Simon och det var väldigt trevligt och nu känner man verkligen att man kan njuta av sommaren och det känns inte så jobbigt att börja jobba i morgon  kl 21,15 till 07,15.

Göran

Grattis Kjell Hedvall

Jag var och grattade vårt nu 56 åriga kommunalråd i förrgår när han hade öppethus och det var mycket trevligt och jag önskar vårt kommunalråd allt gott i fortsättningen och jag tycker att samverkan mellan S och Mp i Lidköping fungerar mycket bra och jag bedömmer att nu när vi har halvtid snart under mandatperioden att ett fortsatt sammarbete över nästa val är fullt möjligt och jag tror att Lidköpings medborgare ser positivt på detta.

Jag har några dagar kvar¨på semestern så jag ska utnyttja dagen med M/T och bada i Sandviken i morgon !

Ha det så skönt och njut av sommaren !

Göran

Hallfrågan är svår men beslutet var på alla sätt det enda rätta och debatten borde nu handla om hur vi ska göra det så bra som möjligt med denna hall för alla i lidköping och inte för eller emot.

Bandy/Evenemangshallen okejad ! Sparbankens Arena !

Hej på er alla mina härliga bloggläsare !

Jag var tillbaka från min fantastiska tysklandsresa sent på söndagskväll och var i går kväll i gång med det politiska igen och kommunfullmäktige, där vi tog beslutet om att invetestera i en Bandy/ Evenemangshall för nästan 160 millioner kronor och detta gör att Sparbanken investerar i denna arena med 70 millioner
, samt att de lägger pengar i driften med 2 millioner per år i trr år !

Detta gör att kommunen kommer att lägga ca 13 millioner i drift de första tre åren och sedan kommer kostnaden ligga på ca 15 millioner vilket ligger i samma kostnadsram som Västerår kommun har för sin redan byggda Arena !
Jag bedömmer att detta är en positiv investering för framtiden och att vi kommer att få in fler inom driften när Arenan har kommit i bruk.

Jag berömde Kjell och Carin för deras viktiga arbete att få detta i lås ! Bra att de har prioriterat samförståndsandan !
M, V, Kd, Mp sade i enighet ja som parti.
Inom S avstog en person.
Fp sade nej = 2 personer
C sade en nej av 5 personer.
 Sammantaget sade 47 ja, 3 nej och 1 avstog.

Kjall Hjalmarsson yrkade på ett tilläggsyrkande gällande att man inte ska bygga så att solceller utesluts samt att en sådan invetstering i så fall inte ska belasta ekonomin på själva hallbygget.
Jag gick upp och biföll detta yrkande vilket sedemera fanns sitt gillande av samtliga i fullmäktige ! kul och bra utifrån ett hållbarhetsperspektiv vilket jag påpekade i mitt tal om detta !

Stämningen var trevlig i kommunfullmäktige och nu vill jag önska samtliga i kommunfullmäktige en trevlig sommar/semester och ett särskilt grattis till Kjell Hedvall som fyller år i dag !

Göran