Kort och gott

76717-104 Tal ska vara korta , tydliga och skarpa.
Än har jag en del att lära mig när det gäller detta och ni som vill komma och se mig i talarstolen får komma till Kommunfullmäktige nu på måndag klockan 18,15 i LIdbeckska huset.

I dag har jag vilat och varit på badhuset och haft det trevligt som vanligt på detta fantastiska bad. Vi har ett av landets billigaste inträden och detta hoppas jag ska få forsatta få vara på detta sättet .

I morgon åker jag till Stockholm som jag sagt tidigare---------

Ha en trevlig helg..

Göran 

Hallo !

76717-129 
Jag vill uttrycka min spontana glädje när jag fick höra att Laila Åkerberg (Mölndal) kandiderar till ordförande posten i MP-Väst . Hon och jag jobbade mycket bra ihop under förra mandatperioden i regionen ; 2002-2006.
Beslut i frågan tas på Mp Väst årsmöte lördagen den 12 april.

Det är alltid mycket spännande att få vara med i en längre förhandlingsrunda som den om vår framtida Vg-primärvård, som jag nu har varit sedan i november 07. Efter telefonmötet i går känns det mycket bra och det finns en stor majoritet kring en linje som kommer att presenteras i samband med Hälso och sjukvårdsutskottets möte i Vänersborg onsdagen den 2,e april. Jag har lärt mig väldigt mycket under denna förhandlingsperiod . Jag återkommer med detaljer på Onsdag.
I Onsdags var det också hälso och sjukvårdsnämnd i Mariestad och Bengt Andersson som är ordförande i nämnden skötte som vanligt mötet på ett bra sätt. Vi antog mål och inriktning och jag fick in ett yrkande om att vi ska stärka vården för de som känner av ett utanförskap som tex Homo, bi och trans området samt för flyktingar.
samt att de lokala folkhälsoarbetet skall förbättras i stället för bör. Alliansen lade ett eget yrkande där de fick in en del av sina också. De hade ett yrkande om vårdval där jag avstod då det nu finns ett arbete som ännu ej är klart och som presenteras nu på onsdag den 2/4. Det känns bra på nämnden och att jag följer HSU,s arbete verkar så sakterliga ha stärkt min roll i nämnden vilket känns inspirerande..

I går kväll var det också lokalmöte gällande vår nya lokal i Skövde vid högskolan . Det var jag , Sture, Christoffer och Bernt. Det känns mycket bra att lokalen på något över 100m2 nu snart är helt klar samt att denna lokal kommer att bli mycket betydelsefull för oss i MP Skaraborg och Mp Skövde i valet då får vu anatalet röster i Skövde från ca 1100 till det dubbla så kan vi få en riksdagsplats i Skaraborg vilket inte har hänt sedan 94 (Då var skaraborg 17 kommuner, Habo, Mullsjö) . Jag har varit ordförande för Mp Skaraborg sedan April 2002 och nu varit ansvarig för två val och nu är det tredje gången gilt då jag kommer att vara kvar längst till årsmötet 2011 om jag får medlemmarnas stöd. Vi har i dessa riksdagsval fått 2002 ca 5700 röster och 2006 ca 5800 röster = 3,65 % av rösterna och som jag ser det behövs det ca 7500 röster för att nå ett riksdagsmandat och det ska inte vara omöjligt !

I dag så var det arbetsdag i Vänersborg och det var som vanligt trevligt att träffa Stefan, Tony och LIse.. Jag och Stefan diskuterade det sista gällande prmärvården och vi är helt inne på samma linje och sedan så diskuterade jag och Tony vår kommande sjukvårdsbudget och vilka satsningar vi vill ska göras och diskuteras på mötet med min Hälso och sjukvårdgrupp i Göteborg fredagen den 11/3..

Fotbollslaget jobbar på ! Vi var 6 personer ute på vintriga Hagavallen i tisdags och vi fikade och diskuterade kommande träningar och matcher. Vi hoppas få match mot Saleby på Hagavellen på onsdag den 2 april kl 18,30 .. ?,
ha det gott... burr,, det är lite kallt ....
Göran

Göran-info

76717-127

Sent om sider kom vintern men strax är den över och våren är över oss till helgen då jag är i i Stockholm och träffar vår partistyrelse, riksdagsledamöter samt våra språkrör, Maria och Peter .
Vi kommer att vå viktig info om dagsaktuell politik samt framtidsfrågor. Det är alltid viktigt att regionföreträdare möts på detta sättet från hela landet . Det känns mycket positivt med mp just nu pch jag har sedan 98 aldrig varit i en sådan medvind för vårt parti skulle jag vilja säga.

Det händer mycket justn och det är både på det lokalpolitiska planet inför budgeten som vi ska försöka få ihop med S och V och jag kommer att sitta på möten den 7-8/5 samt den 13/5.
Vi partiföreträdare tör S och V och Mp träffas själva efter den 13/5 och här kommer vi knyta ihop säcken .

I dag var det samhällsbyggnadsnämnden och det var som vanligt trevligt och högt till tak då debatten med Sten-Erik Lager och övriga i Alliansen förs på ett mycket livligt sätt då S måste ha med sig både V och Mp i denna nämnd, så det är alltid kul på dessa möten.
Vi höll på mellan 13 till 17,15 och vi var överens i alla beslut till sist. När det gäller hamstaden så har vi nu ett styrdokument där stryrgryppen består av Jonas Sundström (S) och Hasse Rasetorp (M) samt Kjell Hedvall och Carin Lexmon så det är våra två största partier som kommer att styra detta arbete framöver och jag som är försiktigt pessimistisk i att de ska klara allt detta inom snar framtid får väl önska dem all lycka i detta arbete.
När det gäller Berlings motion gällande skolskjussar så avvaktade jag efter debatt med att lyfta fråga om att det ska var Samhällsbyggnadsnämnden som fastslår riktlinjer för skolskjussar till Ks och Kf. Jag har med mig S-V i sbn i denna fråga. När det gäller avståndsfrågan så får detta diskuteras övergripligt i budgeten.

I morgon har jag hälso och sjukvårdsnämnden i Maristad samt möte om den nya lokalen för skaraborg och Skövde (mp) kl 18 och sedan är det telefonmöte om utvecklingen av primärvården och jag vill fastän att det stog i Gp i dag gällande ett vårdvalsystem i Regionen under 09 inte göra några mer uttalande just nu då vi inte är klara än och målet är väl att Hälso och sjukvårdsutskottet den 2/4 ska komma fram till något,, Ni får info här om detta och det kommer att vara intressant vill jag lova !

Detta var lite info
Ha det gott
Göran

Hallo !

Hoppas er påsk varit god då min varit det och nu börjar politiken igen med förmöte inför samhällsbyggnadsnämnden i morgon med S och V.

Jag jobbar särskilt med skolskjussfrågan just nu då vi ska i nämnden besvara en sådan motion från mina kollegor ! Berlings !

Jag får tacka en alldeles särskild person för viktig stöd i denna fråga !

I veckan så har jag också Hälso och sjukvårdsnämnd samt möte med Mp Skaraborg och i helgen åker jag till Stockholm för möte med förtroenderådet med partistyrelsen och riksdagsgruppen samt förståss våra språkrör!

kommer informera om detta !

ha det gott


Göran


HIPP HIPP HURRA !

76717-72 Grattis Gunnar på din födelsedag den 20/3 08

Mna kan säga att detta med livet alltid har sina olika svängar och gårdagen var en sådan !
Min moder som haft ``the flue ``i en vecka åkte till Guldvingen och fick sedan åka in till Sjukhuset för ytterligare koll !
Det gick bra och hon fick sedan åka hem.(Men vid röntgen så var det en kvinna som jobbade där som berättade att hon kände igen mig och min tvillingsyster (Vi var med mor på sjukhuset tillsammans med Lottas son Theo)
då hon själv var på BB när jag och Lotta föddes och hon mindes mor så väl med oss två på var sin arm ! )
Tänka sig att livet går i cirkel på något sätt och det får en att fundera på att allt har ett sammanhang och livet liksom hela tiden på olika sätt påminner en om detta !

Var sent om sider på Gunnars trevliga kalas och lyckades med konstycket att skriva fel på en 1 x 2 lapp så mina 11 rätt blev 7 när Gert rättade det hela ! Kolla in Gunnars trevliga hemsida och se bilderna på kalajset
www.gunnarkarlqvist.se

Jobbade i natt så nu är det bara att slagga lite,...

Göran

Nytt !

Hej I dag var det Hälso och sjukvårdsutkottet på NÄL på sjukhuset i Trollhättan. Vi fick blandannat information av Sten Axelsson som är sjukvårdsdirektör för NU-sjukvården. Om deras arbete med Nu sjukvårdens plan 2010.
Det är helt klart att man ser sjukhuset som ett med två byggnader med 25 km mellanrum...
Man vill blandannat ha trauma-enheten till Näl från Uddevala sjukhus 2009. Detta kommer det att bli debatt om !

Annars så fortsätter primärvårdsutvecklingssamtalen ! 

I dag tränade jag damlaget på konstgräset på framnäs . Det var 11 tjejer och det var en bra träning...
Nästa träning blir på tisdag på Hagavallen..

På kvällen var det möte med Mp Lidköping och vi var på Garströms fik. Det var jag , Kerstin Maria Stalin. Herman, Rustan, Sten och Saime (Ny medlem,) GU Lidköping via Herman fick nycklarna till lokalen på Hagagatan 14 d källarlokal 11. Mycket trevligt att gu är igång i Lidköping och Herman och Saime verkar engagerade.. Kul på alla sätt-
Jag och Rustan åker som ombud till Mp årsmöte den 12/13 april. Vårt nästa möte i Mp Lidköping blir den 24/4 ...
Vi ska vara på Torget med Mp  Vara den 17/5,,, samt vara med Jordgubbens dag den 28/6 i Vara.. Kul att det händer lite i lokalföreningen,,

Nu vill jag önska er alla läsare av denna blogg en trevlig Påsk !

Göran

Region nytt

Primärvårdsdiskussionerna är i gång ordentligt  och efter gårdagens telefonmöte med representanter från regionfullmäktigegruppen så känner jag mig stärkt i det jag har jobbat med sedan jag som gruppledare för Mp gick in i denna process i november 2007 aktivt!

Vi som är hälso och sjukvårdsgruppledare från partierna i Regionfullmäktige träffades i dag för diskussioner...

Återkommer med info kring detta !

I morgon kommer jag att vara på HSU I Trollhättan och få information gällande Nu-sjukvården (Norra Älfsborgsområdet).

Ha det gott

Kul på stadt !

76717-95

Var på stadt ( Harrys) i går med Kjell och vi kollade melodifestivalen samt språkade om lite av varje ,typ om  reser och politician  ! Det var trevligt och många människor pratade med oss blandannat en kvinna som sjunger på läckö och som haft monter på turistmässan i Göteborg där man promotat ARN ! ( Därav bilden ) !
Både jag och Kjell tykte att nog att rätt låt vann !

Träffade oxå en person som läser min blogg ganska ofta och det var trevligt då hon också skriver var dag och flera gånger t.o.m ! Jag lovade att skicka en hälsning genom bloggen !

I dag vann mitt damlag, Kållandsö GoIf mot Järpås med 2-1 ( 1-0) Hanna och Sandra gjorde våra mål på snygga skott. Vi gjorde 1-0 och 2-1.... Det var andra raka vinsten så det känns verkligen bra hittintills !

Nu ser jag fram mot en bra påskvecka,,,
politik på måndag i Göteborg och på tisdag i Vänersborg om primärvården---
På onsdag är det fotbollsträning på konstgräset och sedan möte med MP Lidköping,,,

ha det gott
Göran

Lite av varje

76717-125

Lidköping är vackert oavsett årstid och då inte minst vårt kära torg !  Jag var glad i går när jag läste min NLT och såg att kultur och fritid går på Mp,s linje att vilja flytta Biblioteket till Sockerbruket och detta talade jag om till Ronny på tidningen oxå ! 
Lidköping är under viss förändring med tanke på både arenan, framnäsutvecklingen från ev kulturhus och hotell till hamnstaden. Vi ska fixa en strandpromenad och vi ska ordna till Stenportsgatan.

Jag var på möte med 30 vårdförbundare i torsdags och det handlar om det löneavtal vi nu ska knyta med SKL. (sveriges kommuner och landsting).
Många sjuksköterskor inte minst i regionen är missnöjde med den senaste årens löneutveckling och det finns faktiskt sjuksköterskor som får lägre ingångslön än undersköterskor i Regionen. Nu vill vårdförbundet blandannat ha ett lägsta lön och detta är ju bra men kan bli kostbart för de landsting/regionen som har många ssk,are med låg lägsta lön. Man vill också kvotera nattjänster med 1.5 samt förbättra ersättningen på obestämd arbetstid (kvällar/natt/helger).. Alla var glada och inspirerade på mötet och vi får se vad detta kan bli så småningom när det centrala avtalet är klart och det ska skrivas lokala avtal !

I dag är det den stora dagen för schlager-festival anhängare,,, !

ha det gott
Göran  

kort/långt ????

76717-124

hej på er alla bloggisar !  Det är verkligen intressant att följa debatt-trådarna på Lidköpingsnytt och det var kul att mitt inlägg , fick Observer att tydliggöra sig i fråga om ``familjen```som faktiskt diskuterats livligt bland politiker den sista tiden och Kjell Hedvall har verkligen gjort ett lysande inlägg i detta måste jag säga !

Jag får tacka för kommentarerna från Gunnar och work a holic, med att säga att det känns ok att vara något kortklipt och låta håret få växa igen, men kanske kortare tid än de 600 dagarna jag väntade nu- Min frisörska klagade faktiskt på mig , men jag talade om att jag var med i Arn-films inspelning 2007 och avvaktade därför med klippning av håret, men att jag har oxå en viss ambivalens gällande detta med kort och lång hår och jag vet faktiskt fortfarande inte var jag står i denna fråga ! Men många har haft åsikter genom åren från moder till arbetskamrater, fotbollsvänner och flickvänner ,,mm !

Det känns som året rusar fram och nu är det snart April och påsk väntar runt om hörnet ! Våren har börjat att spira och dagarna blir ljusare och livet känns skönare !
Jag vill passa på att önska er vänner som kollegor en bra påsk framöver !

Göran

Hallo !

76717-123

Hej på er alla bloggisar och andra nya läsare av denna politiska blogg och vad har då hant sedan sist jag skrev ?
Jag har blivit omvald som ordförande i Mp Skaraborg på ett trevligt årsmöte i Gullspång i söndags och det innebär att jag gör mitt 7 verksamhetsår som detta och jag kan max ha ytterligare 4 år på denna post . En intressant aspekt är att vi jag började 2002 den sista mars och var samma år med på kongressen i Sundsvall när Maria och Peter blev nuvalda språkrör. De har verkligen växt i mina ögon och det sista som har hänt med initiativ i bl,a Eu frågan visar på en ny styrka hos våra ledare i en förberedelse för att vi ska kunna ingå i en grönröd regering.
Jag har ju samtidig fått glädjen att sitta i en grönröd/rödgrön majoritet i Lidköping sedan valet och i dag var det kommunstyrelse och jag var ordinarie då en av de ordinarie ledamoterna från S var borta och jag tycker att det kändes gott att faktiskt känna att man har en viss betydelse i vardagspolitiken och detta är ju meningen när man aktiverar sig politiskt att kunna få något att säga till om !
Vi har annars i dag tagit inriktningsbeslutet på ks nivå och mitt tillägg om att detta beslut inte innehåller några politiska prioriteringar utan det kommer sedan blev majoritetens tilläggsbeslut samt att vi vill att nämnderna redogör för konsekvensen av 1%  besparing 09-10 ...
Oppositionen( Alliansen) vill först spara 1,3 % i stället för våra 0,5 % samt att de vill att nämnderna ska både visa på vad 1 % besparingar 09-10 men därtill vidtaga åtgärder ! ( Kommer man från Alliansen sida att hålla denna linje tills budgeten tas i kommunfullmäktige i juni , kan ju vän av ordning fråga säg..

Hur som helst så är det budgetberedning 6-7/5 samt budgetmöte med S och V den 13 maj och sedan så är det ks i slutet av maj och slutligen juni kommunfullmäktige som fastställer budgeten och investeringarna för 09-10 och 11.

Jag återkommer om info framöver i detta,,,

Annars så är det full fart nu då jag kommer att kandidera till vice ordförande i Mp väst efter att ha fått skaraborgs förtroende att få ett mandat i denna styrelse och jag tror att min erfarenhet i partiarbetet kommer att vara betydelsefull om jag får förtroendet på Mp väst årsmöte den 12 april i Vänersborg.

Fotbollen är kul och inspirerande och jag och min kollega Hanna samtalade i dag om bl,a kommande träningsmatch mot Järpås på söndag kl 14 på konstgräset,, Vi ska träna i morgon....

I morgon är det oxå medborgarträff på parketten där majåkers området är inbjudna och vad jag förstår så är ca 360 föranmälda,, ska bli kul !

På torsdag ska först till Skövde och träffa kassören Ulf von Corswandt i mp skaraborg och diskutera kommande verksamhetsår..och sedan så är det träff med vårdförbundet om kommade lönekrav...
Kommunen budgeterar i inriktningen totalt 3,7 % för åren 2009-10-11...
Jag är nog tveksam om detta klarar sig,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


ha det gott..

Göran

Kort info

hej på er !

I går var jag ordförande på MP Norras (gamla älfsborg) årsmöte med ett 30 tals närvarande och 29 ombud.,
Detta var på gymnasieskolan i Ale kommun och det var mycket trevligt och förhandlingarna fördes mellan kl 11 till 15 ca och sedan träffades den nya ledningsgruppen kort.
De planerar att anordna en resa till Gotland och Almedalen i sommar (mellan 8/7 till 11/7) såsom vi i skaraborg gjorde förra året.

Nu ska jag åka till mitt eget årsmöte i Skaraborg i Gullspång.. Ska bli trevligt. Vi har besök av Peter Rådberg(Riksdagsman)och Linne Haglund (ombudsman gu-väst)

Ha det gott

Göran

Nyheter

Hej på er alla bloggisar !
Man kan säga att det är mycket att göra just nu , men det är också insirerande nu när våren börjar spirar !

utmaningarna framöver är intressanta på många sätt och hur det sedan kommer att bli står på något sätt skrivit i stjärnorna !

1 : Vi ska ta inriktningen i kommunstyrelsen på den kommunala budgeten på 1,7 miljarder ca och över 170 millioner i investeringar ..
Inga politiska ställningstagande görs direkt medan vissa markeringar förståss !

2 Den kommande primärvården och dess utveckling ,, Vi ska ha möte den 18 mars och sedan kommer det att vara beslutsmöte den 2,e april

3 Interna årsmöten.. På lördag ska jag sitta ordförande på Mp Norras valkretsårsmöte i Ale(gamla Älfsborg) kanske 50 personer kommer.. På söndag är det min valkrets där jag är ordförande Mp Skaraborg som har årsmöte i Gullspång och den 12/13 April är det årsmöte på Mp Västragötalandsnivån


Jag ¨återkommer med rapporter i detta ovanstående förståss

ha det gott
Göran

Hallo

hej på er !

I dag är det demokratiråd och det är bara bra att demokratin debatteras på Lidköpingsnytt och vi kan alltid utveckla den hela tiden , både den parlamentariska samt direktdemokratiska inslag..

Jag var i Vänersborg i tisdag/onsdag och jobbade med primärvården och dess utveckling ! Det kommer att bli intressant framöver vill jag lova !

Jag återkommer med info förståss. !

Vi höres


GL

Hej !

76717-76

Jag får erkänna att jag i senhöstas när jag hade med ovanstående bild gissade på att vi skulle få lite vinter trots klimatförändringarna men ack så fel jag hade och jag undrar om denna vinterbild åter kommer att kunna tas på lidan framöver,, !!!!!

Jag tycker att det är tråkigt att vi inte har haft någon vinter utan en enda lång höst med ständig mörker nästan och regn och blåst. Man får försöka vänja sig med detta !

I dag var jag i Göteborg på Mp Väst mötet och vi tog beslut om Årsmötet den 12 April och utbildningsdagen den 13 April. Jag själv kommer att vara med och prata om våra hälso och sjukvårdsfrågor i Regionen på utbildningsdagen. Vi beslutade om att årsmötet ska servera vegetariskt och jag fick ge mig på denna punkt då jag hade hoppas på lite kött men that`s life ,,,,,
Vi hade en liten debatt kring detta ! På Mp Skaraborgs möte den 9,e mars kommer i alla fall kött att serveras. och vegetariskt och vegan mat ! Detta göres även på våra Riks kongresser !

Jag ska också vara ordförande på Mp Norras årsmöte i Ale nästa lördag och de ska bli kul och stimulerande !
Norra är gamla Älfsborgs landsting som då var delat i Norra och södra.. Men från Ale till Norra Dalsland inräckes i detta område med Alingsås, Trollhättan och Vänersborg som största kommuner !
Det blir första gången jag antar ett sådant uppdrag att leda en valkrets årsmöte så vi får vl se vad betyget säger efter detta !

I morgon bär det iväg till Vänersborg !

vi höres

Göran

ps Gunnar är både min kollega samt en av mina bättre vänner och hans hemsida är ett föredöme för de som arbetar med hemsidor och bloggar,. 

Inför kommande vecka

76717-92

Detta är några av mina vänner från Arn-films inspelningen som jag var med på i slutet av april 2007 och nu den 14 till 16 mars är det medeltida fest i Göteborg så kanske ni träffar några av dem. Jag själv kan inte vara med pga tidsbrist men kanske kollar in det en dag.. vi får se..

Jag hade en kul fest i går och min kollega Gunnar är duktig att ta kort,,, !!

I dag var jag och tränade mina tjejer och vi sprang i 40 minuter,, det var 7 tjejer från laget (Många är fortfarande sjuka) Nu på onsdag är det spinning 45 minuter och på söndag är det löptest på stenporten ,, ska bli kul...

I politiken är det möte med Mp Väst i Göteborg på måndag och där ska vi besluta om planeringen kring vårt årsmöte i Vänersborg den 12-13 April.
På Tisdag är jag i Vänersborg på regionstyrelsen samt möte med Hälso och sjukvårdsutskottet om primärvårdens utveckling.
På Torsdag är jag på möte i Vänersborg på förmiddag med Stefan kristianson och på eftermiddag är jag i Lidköping på demokratirådet.
På söndag är det sedan Mp Skaraborgs Årsmöte,,, Där det blir val av nu styrelse och jag som ordförande sedan 2002 kandiderar till omval,, Återkommer om detta och mer framöver,,,

På tisdag den 11 mars är det heldag med kommunsttyrelsen och då tar vi inriktningarna inför budgeten  2009-10 och 11...
Vi vill satsa på kollektivtrafiken, klimatfrågan ,mm återkommer i denna fråga förståss,,

Ha det gott
Göran

Hej alla !

76717-97

Miljöpartister gillar väl samma saker som alla andra eller är vi annorlunda ! Jag tror inte detta om man tänker på 300 000 tusen som röstar på oss men ser man på olika företrädare så kan de ju finnas olika perspektiv . Jag är tes kommen in i mp 98 för dess progressivitet i sexualpolitiken, demokratin och socialpolitiken i stort och inte från miljösektorn och detta är ett faktum som är intressant studera när vi kommer till våra årliga kongresser
där man verkligen kan se skillnader i hur människor är vilket i sig är mycket positivt och spännande och ger en växt och dynamik i partiet,,,

Nu är vi förenade i klimatpolitiken och det är klart att denna fråga kräver ansvar men det kan inte innebära att man ska skuldsätta alla bilåkare eller köttätare utan vi ska hjälpas åt att ställa om vårt samhälle som ej är beroende av oljan mm, ! Denna bild får symbolisera detta !

I går var jag i Göteborg och var med på invigningen av vår gemensamma lokal på Ekelundsgatan 4-.- Mp Göteborg, gu Göteborg, gu Väst. Mp Väst, Mp Riks........
Vi var ca 70 pers,, 60 från Göteborg och jag var själv från Skaraborg men i mitt tacktal så hyllade jag att vi  nu gör detta i Göteborg och detta ska nu vara navet i kommande valrörelse 2010...

På förmiddagen var jag och Gunvor G (Riksdagsman) på Institutet för stressmedicin (ISM) Vi fick träffa deras hela stab på 5 personer,,, Verksamheten är unik i Sverige och ligger under regionstyrelsen,, kostnad 15 millioner per år och de både forskar på utmattningssyndrom(UMS) Remiteras från primärvården och forskar på detta !
Man har nu färdigstält ett vårdprogram för primärvården främst för denna patientgrupp som har (UMS) .
Mycket intressanta två timmar,,,
Detta område är mycket viktigt och i dag ser man att ca 58 % kan komma tillbaka till arbete efter 2 år av deras patienter! En viktig del i forskningen är att  kognitiv terapi och fysisk aktivitet är mycket viktig..
Vi i mp jobbar ju mycket med denna fråga och jag kommer att följa iSM , s arbete framöver !

Ja det om detta,,. ikväll är det fest och jag ska vara utklädd till en Karibisk strandraggare ...hon jag går dit med kommer att vara pirat,,,,

Ha en skön helg,..

Göran