kort o gott

Tisdag kväll och världen avvaktar representanthusets beslut om en garanti på 700 miljarder dollar för att rädda Wallstreet ! Först sade man nej pga av rädslan att som senator inte bli vald den 4 november i valet till Kongressen !

Jag bedömmer att det kommer att bli att beslut senare i veckan och då lugnar nog världens börser ner sig en aning så att vi slipper börsrashysteri runt om i världen ! Lidköpings ekonomi är ju intressant då vi har ett stort kapital som har et
t ca värde på 1,6 miljarder ! Nu har naturligtvis värdet sjunkit med ca 100 millioner och det är självklart om det skulle bli ett fritt fall på börsen pga att politiken i USA är obeslutsam pga kommande val ! Men vi kan nog vara lugna då jag nästan till 100 % bedömmer att det blir att beslut i USA !

Vi måste dock vara lugna i lidköping och några nya större investeringar framöver får man avvakta med i nuläget ! Jag och Kjell är överrens om detta som jag bedömmer det ! Vi går in i en avmattning en tid framöver och det innebär att vi måste vara ansvarsfulla och noggranna med vår ekonomi i Lidköping !

Jag ska fixa att du får lite bilder Emma om någon vecka ! Vore kul att fixa ett möte mellan våra avdelningar (Lidköping-Hallsberg)

Politiken rullar vidare . Jag var i Vänersborg i går och träffade gänget i regionen: Birgitta, Stefan och Tony med Lise på telefon . Vi diskuterade kommande regionstyrelse men också lite kring älfsborgsbanan . En styrgrupp vill till nästa höst 09 ta bort 10 stationen(små) och fös skaraborgs del handlar det om Vedum ! Vi i Mp ska diskutera detta på vår klimatdag i Herrljunga den 4 oktober ! Vi ser det som farligt att allt för snabbt bara för att man vill öka tempot på banan minska den regionala närtrafikeringen ! Man vill ersätta detta med busstrafik ? Jag som ordförande för skaraborg är orolig för stationen i Vedum !

I morgon åker jag och kollega Gunnar med våra andra kollegor till en dag på Spat i Lundsbrunn och sedan på kvällen har Mp Lidköping möte !

ha det gott
Göran

Fr -- Nytt

Maria Wetterstrand var på ett mycket gott humör och hade också sina två barn på plats när hon tillsammans med Peter , beskrev att S riktningen ligger bra till och de båda verkade mycket nöjda och jag tyckte att det är ju historiskt att lilla Mp genom sin sedan efter 2 år liggande strategi om samverkan med S nu inom en snar framtid kan få till denna samvarkan !
Inget är klart ännu men det är förståss allmänt känt vad Mp vill gällande att vi efter val 10 vill ingå en regering med först och främst S ! Jag pratade med Peter lite själv om hur det var och han var mycket nöjd och jag upplevde att det snart kommer ett genombrott ! Vi pratade lite om det som Tv programmet agenda pratade om och det  var lite kul att höra Peters kommentarer , ler !

Mikaela Valtersson berättade om budget förslaget och det verkar vara de klassiska satsningarna på ; Järnväg, grön skatteväxling, biologisk mångfald mm ! Budgeten är inte helt klar ännu så jag kan inte vara direkt tydlig men när det häller ett budget tak för statens finanser så vill man ha detta förståss ! Budgeten kommer också ta upp detta med skattenivå och hur vi ska förhålla oss till Borgs tänk här mm !  men håll er vakna på presentationen av vår budget !

Jag tykte också att vi ska få någon form av stöd när det gäller Hushållsutskicket från riks, men f.ö kan det vara mer flexibelt system än tidigare. Vår politiska sekreterare Agneta och jag diskuterade detta samt med Max reier !
Partistyrelsen tar beslut om valplan i början av november så vi får se hur det blir med Hushållsutskicket och annat.

God natt
Göran

Lång dag


En dag som började i Bollebygd till Åmål och till sist i Stockholm håller på att ta sitt slut.Det var trevligt att träffa mina kamrater från våra Hälso och sjukvårdsnämnderna i dag !
Vi pratade om vad som händer i våra 12 hälso och sjukvårdnämnder inför 2009 !  Vårdgarantin är det problem med och detta kommer att särskilt diskuteras framöver i skaraborgsnämnderna !

Vi träffade sedan en läkare från primärvården som var chef för Dalslandsområdets primärvård,  som informerade om nuläget och vi diskuterade kring framtiden för vårdcentralerna!
Han var tydlig med att det är bra att inte få pengar för besök utan för kvalitet som det nu arbetas med inom Vg Primärvård som ska genomföras i nästa år !

På eftermiddagen diskuterade vi vår missbruksvård i regionen och vi kom fram till att vi ska skriva ihop något till budgeten 2009 och kanske ett större PM ! Vi har inget direkt på området och vi behöver tydliggöra vår politik på detta område ! Jag informerade om det arbetet som göres inom Vg primärvård och att det slutliga förslaget ej är klart ännu mem att det ser ok ut i processen hittils !

I morgon och övermorgon är jag i Stockholm ¨på förtroende rådet och partistyrelsen på söndag ! Återkommer med info !

Sov gott
Göran

tack Gunnar !

Bilden symboliserar ett vinterlandskap och skulle kunna vara en bild i sjuhäradsbygden ! Jag tror trots klimatförändringar att det blir en riktig vinter 08/09 och det skulle verkligen uppskattas av mig som älskat riktiga vintrar i min ungdom !

Tack kollega / vän  Gunnar Karlqvist för din kommentar om det uppdrag som tränare jag haft för Kållandsö GoIf detta år ! Jag går stärkt från denna säsong och ser fram mot nya prövningar inom fotbollen omän inte som tränare för damlaget utan som domare för ungdomslag under nästa säsong !

ha det gott
Göran

Kort och gott

 Cicilia(madde) Arn (Göran) Arns-häst(Rebecka) bild Teres !
Livet är större än politik och det krävs att man gör andra saker av och till som att gå ut och gå ! Som denna bild visar! I den vackra skogen i Gesebol !

Annars så är det sjukvårdsgruppsmöte i Åmål i morgon där vi ska besöka en vårdcentral ! Sedan bär det av till Stockholm och möte med distriktföreträdare-riksdagsgruppen och partistyrelsen . Våra språkrör är där förståss och ska prata om budgeten för nästa år , sammarbetet med andra partier mm.. återkommer med info !

i går avslutade jag fotbollsäsongen med att döma min brorsdotter Hanna och hennes F 10 lag mot LIF f 10 och det blev förlust med några mål men kul var det ! 

Ha det gott
Göran
Uttalade mig till skaraborgsläns tidningen om detta med avslaget på mitt Hbt yrkande tillsammans med V. Kolla den gärna framöver !

kort och gott

Dagarna går i rask takt och politiken är igång ordentligt om man säger så .
Jag var i dag på Hälso och sjukvårdsnämnd där vi beslutade om skaraborgs vård på den västra sidan för 2009.
Uppgörelsen för primärvården blev klar och jag godkände den men fick inte igenom  mitt och Clabbes tilläggsyrkande om förstärkt kunskap om H.B.T (Homo,bi och trans sexuella) inom primärvården samt om förstärkt arbete med apotekare i vårdkedjan. Gällande Ambulansverksamheten i Skaraborg så godkände jag omstruktureringen för hur ambulansen ska jobba i skaraborg.

På måndagens kommunfullmäktige var jag uppe och pratade om att det skulle vara fantastiskt bra att kunna ha biblioteket på sockerbruket i framtiden vilket också blev beslutet. Om det nu blir så får vi se då vi vet att bibliotekets hyres kontrakt går ut 2012 på nuvarande plats så vi får se !

På tisdagen var jag med budgetberedningen (en från var parti) och träffade representanter från : Kultur och fritid, Socialnämnd, Teknisk service, samhällsbyggnadsnämnd och räddningsnämnden om utvärderings runda hur läget ser ut i år inför nästa år :
Kollektivtrafiken har en befarad kostnadsökning med 1 million 2009.
Ungdomsboendet falken ska ses över.
Ekologisk mjölk från danmark för dyrt och kanske inte bra ur klimatsynvinkel.
Målet på 25 % ekologiskt för 2010 står kvar,, spagetti kanske
Vi ska omstrukturera ciel på ågården och flytta den ev ! ( konvux ?)
Ekonomin är tuff och vi är beroende av värdsekonomin.. Vårt kapital sänk på 100 million kan vi vara lugna med men det finns risker naturligvis men vi måste vara sparsamma 2009.-- Det gäller alla verksamheter är väl budskapet !

Det var lite kort från mig-
Göran


kort och gottPå lördag så avslutar jag mitt engagemang som fotbollstränare tillsammans med tränarkollega Hanna och lagledare Sara för
Kållandsö GoIf damlag i Div 5 med att vi ska ha en avslutningsfest på bowlingbaren på kvällen. Jag vill ge en stor eloge till alla både spelare och ledare för ett trevligt år i kamratskapens tecken samt tacka styrelsen för stödet. Målsättningen att vinna serien når vi tyvärr inte men vi har kommit ett steg närme gentemot året innan. Vi kommer antingen sluta 3,4 eller 5,a i serien. Vi möter Skara i sista matchen på lördag .
Nästa år har jag sagt att jag kan stå till tjänst med att döma ungdomsfotboll för mina två klubbar Kållandsö GoIf och Rackeby Ik.

I politiken så var jag i går i Borås och lyssnade på en debatt mellan Max Andersson och Mats Pertoft om vi ska lämna Eu eller inte. Vi var ca 20 talet på plats och det var gott humör och trevlig stämning, Jag känner allt mer att oavsett reslutat (klart den 6,e oktober) så kommer vi att stå oss eniga och starka mot Eu-parlaments valet 2009 omän att jag för tydlighetens skull önskar ett nej resultat = att vi i Mp säger nej till att driva utträdeskravet !

Ha det gott
Göran

Politik och livet

Hej på er alla bloggisar !

Jag måste erkänna att det har varit en stund av eftertanke i mitt politiska liv efter Johnnys tragiska bortgång . Vad är egentligen värt något och vad är det som driver en.
Jag tror att det är viktigt att stanna upp och fundera på olika perspektiv av och till.

Jag gillar att vara engagerad och kommer väl att vara så i politiken ett ganska bra tag till. Jag tror inte minst Johnny hade viljat detta som var en sådan engagerad person och viljestark som politiker.

På måndag den 22 är det kommunfullmäktige i Lidköping och det kommer att att kännas jobbigt då Johnny hade en plats där och nu står den tom.
Men livet går vidare hur orättvist det än kan kännas ibland och så också mitt politiska arbete och det kommer att bli en del som hände på den kommunala och regionala sidan i höst.

Mp kommer att säga ja till att låta biblioteket få flytta till Sockerbruket på måndag !
Mp kommer att lägga en gruppmotion om hälsans stig nu på måndag( promenader som ger info om hälsoaspekter på olika sätt.
Kom gärna till Lidbecksa huset kl 18,15 på måndag.
I måndags var det samhällsbyggandesnämnd och där beslutade vi om att se till att det blir 30 minuters trafik på lördagar from invigningen den 11 oktober. Vi beslutade om att slå ihop skol /skolskjutstider så att vi nyttjar bussarna bätre genom att skolstart blir antingen 8 eller 8,45 i stället för dagens 8,30 för alla. På detta sätte utnyttjar vi bussarna bättre och kan ha 12 i stället för 18. Förändringen sker from hösterminen 2009.. Det ska nu kommuniseras ut enligt en särskild plan och det är väl i satt i sten att skoluppetiderna är helt klara ännu ! VI får se !
Jag gillar åtgärden men den ska följas upp förståss..

Mp i regionen kommer att säga nej till det höjda arvodeskravet på 6000 kr till regionråden ! Vi ville ha ett betydligt lägre belopp till höjning. M-C-Fp och S säger ja till höjningen som det kommer att beslutas om på regionfullmäktige i mitten av oktober.-.-

ha det gott
göran

I ledsamhet..........

Jag vill i dag skänka mina tankar till Johnny Fröjd (S) som avlidit hastigt efter en operation.
Det känns ledsamt och sorgligt och orättvist !
En person mitt i livet som så hårt har arbetat för samhället och dess utveckling i många många år är värld all min uppskattning och som varit inspirationskälla för mig som person pga sitt helhjärtade engagemang !

Vi har det sista året suttit tillsammans i demokratirådet och jag har under en kort tid fört många samtal med honom och nu är han borta.. En förlust för mig och alla andra och för hela vårt samhälle !
Vi behöver människor som Johnny som så helhjärtat engagerar sig i samhället !

Göran

regeringens lilla klimatsatsning

Läs denna webbsite om regeringens miljö/klimat satsningar som det blev lite av trots stora ord !
Gå också Västra Götalandsregionens webbplats och lyssna på dagens debatt. (webbtv)

mvh
Göran Larsson

kort infoEn debatt i regionfullmäktige är kul på alla sätt och det var spännande att debattera mot herrarna Roland Andersson (S) om regionförstoring och Jonas Andersson om besparingskravet(Fp).
Mina frågor blev besvarade av Roland att man först vill få nuvarande område permanentat vilket jag var nöjd med och Jonas höll inte med mig om att besparingskravet är ett besparingskrav utan bara ett effektiviseringskrav och detta kan ni höra om på efterhand på webb tv på regionens hemsida !
Jag debatterade mot Karin Engdahl (S) om  min motion gällande regionala riktlinjer gällande vår personal. Här fick jag avslag, vilket jag tykte var tråkigtförståss..
 

Rf i dag

Ska på regionfullmäktige i dag !
 Lyssna gärna på närradion 93,8
alternativt gå in på webb-tv på regionens hemsida !

Jag ska ställa en fråga till Hälso och sjukvårdsansvarig Jonas Andersson Fp om hotade nedskärningar inom hälso och sjukvården !
Samt en till Roland Andersson gällande regionförstoring med de nya Värmlandskommunerna (5) som vill till oss till 2011.
Jag ska oxå upp och prata om min  motion gällande regionala riktlinjer för hur man arbetar med omorganisationer i vår organisation !

Vi höres !

mvh

Göran

Jag säger nej till att ha kvar utträdeskravet!

Ett viktigt argument till att vi inte ska argumentera för att gå ur Eu längre är att vi ska lägga fokus på att förändra  inom Eu tiil valet den 13 juni 2009 .
Ska vi ha största möjliga kraft i vår gröna politik i Eu så har vi inte råd av att hela tiden försvagas i vår trovärdighet, gällande att vi anklagas för att inte vilja vara i Eu överhuvudtaget, så varför ska man lyssna på oss !

kort och gott

   Kongress 2008 i Östersund.
På mötet i går så valdes jag in som ombud för Lidköping på kommande Ep-parlamenents kongress den 17 till 18 oktober. Vi ska där anta en valplattform. Det stora som händer i partiet nu är medlemsomröstningen där våra ca 8500 medlemmar ska ta ställning om vi fortfarande i vårt partiprogramm ska ha kvar ut ur Eu elller inte. Denna omröstning kommer att ske from nu tom den 30 sept. Den 6 oktober så meddelas valet. Jag själv förordar att vi inte ska ha kvar skrivningen ut ur EU och hoppas med andra ord att Nej sidan vinner . Min tro just nu är att det är ett knapp övertag för Nej sidan och nu ska det ju bli ett antal debatter runt om i landet och och det blandannat i morgon i Göteborg där Nej sidan representeras av vårt språkrör Peter Eriksson och Ja sidan av riksdagsman Ulf Holm. Denna debatt är öppen för media så om ni har Gp ellet Gt så kanske ni kan läsa om detta under söndagen.
Jag fick också stöd av Mp lidköping i min kandidatur till att vara med på listan till Ep-parlamentet vilket det också ska bli en omröstning om i nov/ dec där medlemmarna får rösta !

Veckan har gått fort med möten i tisdag med kommunstyrelsen och möte i går med hälso och sjukvårdsnämnden.

Ha det gott

Göran

kort o gott

Hej på er alla bloggisar !

Nu kör vi hårt kan man säga i det politiska !
I dag åker jag till sthlm för möte med sjukvårdsgruppledare för Mp i hela landet samt vår riksdagsman Tomas Nihlen.
Jag ska få lyssna på Toivo Heino som är ansvarig tjänsteman för riks när det gäller vårdvalet som ska bli ett riksdagsbeslut senare i höst och det ser ut som om det blir tvingande och det sätter alla landsting som nu inte arbetar med frågan i ett tuft läge om man säger så. Vi Vg regionen jobbar ju sedan snart ett år med frågan tillsammans med Region Skåne så ligger vi bra till , men jag vill säga att jag vill inte ha ett tvingande system från riks men vi som vet hur Allians regeringen arbetar vet att så blir nog fallet !

På tisdag är det kommunstyrelse i Lidköping och då ska vi diskutera en satsning vindkraft på över 20 st på Hasslösa fältet,, mkt positivt,,.
På Torsdag är det hälso och sjukvårdsnämnd i Mariestad och nu börjar diskussion om 2009 och vårdutbud..

Jag det händer mycket ..
I september så är det mp-medlemsval om ja att ha kvar utträdet och nej att ta bort det till Eu..
Jag säger nej.. se 

www.nejtilluttradeskravet.se
ha det gott
Göran