Bröloppsveckan

Min och Maddes gemensamma resa fortsätter i morgon och det känns så där underbart gott när man verkligen känner att livet är ett med allt i nuet och kärleken känns i hela själen och allt vad det innebär.. Tack min vän Gunnar, och grattis förresten på din och din Frus högtidsdag på söndag, för att du på ett sådant fint sätt har speglat min färd till detta brölopp och jag är så glad i att ha en sådan vän som dig ska du veta !

GL,s bröloppsvecka

Hej alla mina blogg vänner.. Nu är det snart dags för en av mitt livs stora dagar. Sitter med Gunnar som så bra har speglat min svensexa inför bröloppet nu på lördag kl 15..med Madeleine kolla hans eminenta hemsida www.gunnarkarlqvist.se ha det gott

GL sommar

2,a dagen på semestern. Vilat ut med fika med Amanda, Moder och Madde efter att i går kollat kulturmurens sista show i statsträdgården med blandannat Kjell Hedvall.Det var musik mellan kl 17 till kl 22 (5 grupper)där avslutningen var gruppen Jonny Kask (svenska låtar inspirerad från Jonny Casch) Bra var det och totalt var väl ett hundratal där i det mulna och regniga vädret. Synd att kulturmuren 1987-2009 går till historien men för att något nytt ska födas inom kulturföreningens delen så kanske detta var ett måste och bilden av en solnedgång får oxå symbolisera en kommande soluppgång.. Jag vill rikta ett tack för det fina som kulturmuren gjort för Lidköping genom åren och som sagt så har ni säkerligen inspirerat någon att starta på¨nytt-- Lidköpings fria kulturförening eller något annat namn !

GL sommar

Förra året var jag och Madde tillsammans med min moder i hennes födelseland, Tyskland och semestrade hos familjen där. Jag har nu en natt kvar innan jag får gå ut på semester efter att ha jobbat 21 nätter efter den 20 juni. Jag trivs alldeles utmärkt med mitt nattjobb och jag har fantastiska arbetskompisar. Men i morgon börjar semestern och denna är alldeles särskilt efterlängtad då den har stor betydelse för mitt privata liv. Jag och Madde kommer ju att gifta oss hemma hos mina svärföräldrar den 1 augusti under närvarande av våra allra närmaste och det känns alldeles fantastiskt ! Vi drar sedan i väg till Åhus några dagar, bara för att må sä där gott och leva i det absoluta nuet ! Politiken är hela tiden närvarande men jag kommer att under den närmaste tiden ha absolut ledigt från detta,då det faktiskt finns saker nu som jag själv prioriterar före som ni förstår.

GL sommar

Det var väldigt trevligt att vara med på Arn,s och Cecilias brölopp på 1100 talet (se arn-filmen del 2) God mat, dryck med fantastisk stämning där det dansades mycket. Som ni ser här så var klädseln annorlunda på den tiden men håll med om att stilen var ok redan då . Livet är en resa och som jag minns det så väntade Cecilia i nästan 20 år på sin Arn och det kan väl kallas äkta kärlek och detta märktes på detta brölopp minsann. Nu är snart tiden inne för ett nytt kapitel för min del och den 1/8 så händer det saker. Livet är fantastiskt och jag unnar alla människor att möta kärlek och lycka och då inte minst i dessa oroliga tider med finans och ekonomisk kris och nu inte minst en större influensa pandemi. Vi lever allt för oftast inte i nuet utan vi ska hela tiden vara aktiva, kreativa och skapande människor som gör saker i detta prestations samhälle. Detta gör att vi glömmer av att tänka på hur det faktiskt är och reflektera om vem man är och vad man vill. Livet är större än det man gör utan vårt värde ligger i att vi är en människa i sig med alla våra olika egenskaper på gott och ont. Nu ska jag jobba 4 nätter till fram till lördag morgon den 25 juli för att sedan inte jobba i vården förän det 29 augusti. Jag känner att det verkligen ska bli skönt att ha denna ledighet .

GL sommar

Jag tycker att vi har ett fantastiskt torg i vår härliga medeltida stad Lidköping. Vi behöver öppna mötesplatser där alla kan mötas för det är genom detta som man skapar dialog , vilket är grunden till demokratin i sig. Det är alltså viktigt att man i alla sveriges ca 290 kommuner verkar för i sin statsplanering att människor kan mötas. Jag arbetar annars på men i går var jag på framnäs utomhusbad och simmade 1000 meter på klart under 30 minuter och det kändes gott att träna lite igen. Jag vill absolut verka för att detta bad kvarstår i kommunen och att vi förstärker badplatsen än mer på sikt. Vi behöver renovera en del här i omklädningsrummen och polen mm men med tanke på att vi har en så fantastisk camping intill och här ifrån kommer många av besökarna så skulle det vara en klar vinst för Lidköping framöver. Till sist så anser jag att vaccinet mot (svininfluensan) N1,H1 eller dess rätta namn, den nya influensan skall vara avgiftsbefriat för alla !

GL sommar

Denna sommar har gett ett fantastiskt badväder och det är bra att vattenkvaliteten är bra . Vi behöver hantera dagvattnet framöver och flytta det från nuvarande utrinningsområde nära badvatten områden i kinneviken. En fråga i kommande budgetprocesser,, Jag själv var och simmade på framnäs bassäng i går.. 400 meter medley. Jag tränar nu inför stundande utmaningar ...

GL sommar

Tack Anna ! Jag och Madde ser fram mot den kommande tiden och vi reser snart till vackra Åhus för att njuta av havsbad mm. Det är annars en del att göra där jag tillsammans med Solveig hämtade alla valsedlar till det kommande kyrkovalet som går av stapeln den 20 september. De finns nu hos min mor för att två veckor innan valet fraktas till skara kyrkovalnämnde som därefter skickar ut våra valsedlar på kyrkomötes och stift nivå till de ca 60 vallokaler som finns inom Skara stifts område. (skaraborg/älfsborg) .. Nu ska jag jobba 9 nätter till för att gå på semester den 25 juli---

GL sommar

Sommaren 2009 har de senaste dagarna visat upp en mulen och regnig väderlek som passar bra för inomhus aktiviteter ! Bilden symboliserar måhända detta omän att jag nog är lite för stor för just denna byggnad men förr var man ju mindre och sov sittande då man trodde man skulle drunkna annars. Mitt besök på 1300 tals byggnaden , Torpa Stenhus , informerade mig om detta. Jag har nu planerat med min M att åka till sydsverige i början av augusti och jag hoppas förstås på en alldeles strålande väderlek. Det är så att många detta finans och klimat krisens år kommer att semestra nära där de bor och det innebär att vi kommer att få en strålande turistutveckling inom Sverige i år vilket glädjer mig. Det finns så mycket vackert att se nära sig som man på något sätt lätt blir blind inför ! Det kommer att bli en renässans för den hemnära turismen detta år 2009 i vårt kära svedala .

GL sommar

Vi är verkligen mitt i den svenska sommaren och det är bara att njuta av detta eller hur ! Jag försöker detta nu när jag har tre dagars ledighet och kan vara i Flahult/Gesebol som verkligen är en fantastisk del av Sverige ca 17 kilomter från Bollebygds centrum. I kväll blir det grillning med vänner och igår var jag på Torpa stenhus och därefter på Hofsnäs. Sveriges historia är fantastiskt att kunna insupa så här på sommaren och jag kan starkt rekommendera ett besök till ovanstående ställen !

GL sommar

Hindensrev är en fantastisk utflyktsmål och där var jag, Jane och Madde förra onsdagen (1/7) Kolla gärna Janes egna blogg ! Jag kan rekommendera alla en utflykt ut dit och sedan kan man ju bada på Lidköpings riviera , Svalnäs, som vi gjorde den 1/7, Jag skulle gärna se möjlighet till turistbusstrafik ut till Hindens/svalnäs framöver ! Jag ska ta ett initiativ i denna fråga framöver då jag tycker att inte bara bilister ska kunna komma ut hit ! Jag har nu jobbat 6 nätter i kommunens tjänst på natten och det är ett fantastiskt arbete jag har då jag får jobba för människor med andra människor. Jag beundrar alla ni vårdarbetare där ute och ni ska verkligen känna att ni gör ett gott arbete för era medmänniskor. Nu är jag i Gesebol och kommer så att vara i tre dagar för att njuta av högsommaren med dess blandade väder för t,f Vi ska planera lite inför framtiden med resa och annat och jag måste säga att sommaren 2009 inte kommer att vara vilken sommar som helst! Jag jobbar ju med kyrkovalet ,den 20 sep ,också och den som anvarar för detta ringde mig i kväll ! Terence Hongslo ! Det handlade om hur många valsedlar jag bestält vilket jag sade var 20 % av befolkningen inom Skara stift = 80 000 ! Vi går ju till val i skara stift inom stiftet, kyrkomötet och en del lokala församlingar, bla Lidköping genom Anna Ejstes kelemen ! Återkommer om detta val förståss i augusti .

sommar med GL

I morses var det sista lilla uppdraget som justerare av protokollet för vårterminens sista samhällsbyggnads mötet. Boreviera kommer att bli en verklighet på lidåkerplanen men jag kommer personligen att verka för att beslutsprocesserna i denna typ av beslut bättras så att inte ledande politiker i Lidköping ska få reda på saker via en tidning. Tack Jane dito...kul att kom och dörren är öppen som det heter,..för dig och peter... jobbar hårt nu-- 6 nätter i rad men på sommaren känns inte nattarbetet alls så tufft då det är så ljust,,,