EP Valspurtens 2,a veckaDet känns mycket positivt att vara miljöpartist just nu då det gåt fantastisk bra i valrörelsen,.,.Jag börjar tro på över 10 % av rösterna och 2 mandat.
Vi är de partiet som har störst förtroende i miljö och klimat frågorna och dessa är den fråga som väljarna sätter högst på dagordningen i Sverige i många undersökningar ! Vi säger inte bara vad vi vill göra utan vi handlar också och kommer vi in många MP,are från Sverige så spelar det roll och vi kan göra ännu mer i miljö och klimatfrågan..
Denna vecka ser ut som följer

1/6  Debatt på Tibro gymnasium--kl 10 till kl 11 och kl 13 till kl 14
2/6  Kommunstyrelse och kl 13,45 till 17  Kampanj i Vara och sedan är det BIO i Lidköping ,.,Erin Bronkowisch...gratis inträde kl 18
3/6 Resecentrum kampanj kl 06 till 08,45 sedan torget till kl 10,30 därefter Läcko slott och Kungligt besök
4/6 kampanj i Gullspång/Hova samt i Mariestad och möte Mp skaraborg på kvällen
5/6 Lidköping torg kl 08,30 till 12 sedan Skövde kl  13 till 16,30 och därefter Skara kl 17 till 18
6/6 Lidköping/Falköping/Bollebygd
7/6 Vallokal i Olsfors..Valfest hos Madde..(Bo Lennart är inbjuden förståss och andra som vill !)

I denna vecka så går Mp skaraborgs Radio FM kampanj i gång 1/6 till 7/6 med ca 60 spotta av 20 sek,, Jag har spelat in en text om klimat och fildelningspoliken!
Glöm inte att gå och rösta !!! Ditt val har betydelse och är du klimatsmart välj MP föståss !

MP-- Behövs i Europaparlamentet,,Detta tycker vi.. Du med ?

 • Allmänt om EU

 • 1) Hur ska EU:s alkoholpolitik se ut?

 • Alkohol är inte vilken vara som helst och medlemsländerna måste ges starkare rätt att ur folkhälsoperspektiv kunna fatta egna beslut. Det ska t ex vara möjligt att införa lägre införselkvoter och EU bör höja minimiskatterna på alkohol för att få en minskad gränshandel.

 • 2) Ska en patient ha rätt att få betald sjukvård i ett annat EU-land?

 • Ja. Rätten att söka akut och få betalt i efterskott finns redan och är självklar. För annan vård anser vi att förhandsbesked från landstinget måste krävas så att en planering av vården kan skötas på ett tillfredsställande sätt. Patientsäkerhetsfrågan och försäkringsfrågor måste också lösas på ett tydligt sätt så att alla vet vad som gäller.

 • 3) Vilka regler ska gälla när en EU-medborgare jobbar i ett annat land?

 • De nationella reglerna skall gälla, i t.ex. Sverige skall svenska kollektivavtal, regler och rättigheter gälla lika för alla arbetare oavsett härkomst. Vi kan inte acceptera social dumpning och reglerna måste därför omarbetas i enlighet med detta.

 • 4) Ska internet regleras och i så fall hur?

 • Internet skall inte regleras av EU. Vi värnar om ett fritt Internet och vill tillåta fildelning för icke-kommersiellt bruk dvs. privat bruk utan vinstsyfte. Vi anser att ny teknik som möjliggör att kultur och tex forskningsresultat kan spridas till fler på ett mer effektivt sätt är positivt. Det finns olika förslag för att säkra att artister och musiker får ersättning för sina verk och vi är öppna för flera av dessa förslag. Vi reformerar hellre upphovsrätten än har ett övervakat Internet av kinesiska mått.


 • 5) Hur ska EU:s klimatpolitik se ut?

 • Miljöpartiet anser att EU-länderna ska leva upp till sitt internationella ansvar och anta ett mål om att minska utsläppen med 80 procent till 2020. Frågan om en omställning av transport- och energisystemen måste prioriteras. Det är förnybara energikällor och energieffektivitet som hör framtiden till. Kärnkraften, som EU satsar miljarder kronor på årligen i forskningssyfte, liksom det fossila bränslet, tillhör det gamla föråldrade samhälle vi måste lämna.


 • 6) Vilka länder bör kunna bli medlemmar i EU?

 • Alla länder som uppfyller de krav som ställs på demokrati och mänskliga rättigheter. Miljöpartiet ser positivt på en utvidgning av EU till att omfatta fler länder.


Valrörelse

I går var jag på två debatter . Den första gran-larsson  i Vara på gymnasiet inför ca 200 röstberättigade elever och flera verkade ha intresse att rösta på vår Mp politik som är den enda möjliga om vi ska ha ett grönare och humanare Europa !
Jag fick där hjälp av Grön Ungdom väst språkrör samt Solveig, Mikael med dotter.
De var många som tog vår broschyr `grönt klimatval 2009` .

På kvällen var jag i Åsaka inbjuden av LRF. Debatten höll på i 2 timmar och 15 minuter och jag trykte hårt på att vi har den politiken som gynnar vår skaraborgska bygd och dess landskap. Jag sade också i början att jag var uppväxt på ett lantbruk som min fader drev. De som deltog på denna debatt var : Carina Olsson ,riksdagsman (S), Lars Elindersson , riksdagsman (M), Holger Gustavsson , riksdagsman (Kd), Kent Johansson , regionfullmäktige ledamot (C) och Stig från Junilistan och Anna (Fp) Jag tyckte jag vann debatten då jag fick i gång det jag ville, nämligen att det är skillnader emellan partierna och det är viktigt med en mångfald av partier i Europaparlamentet. Jag var den enda som tydligt sade nej till Euron och hade en debatt med dess främsta anhängare Holger Gustavsson och jag erinrade honom att vi debaterade mot han i Mariestad inför folkomröstningen om euron och jag fick hans argument som han hade då redan att blekna ännu mera inbför den ca 50 personers stora publiken. (främst medelålders-jordbrukare men ock politiker som 4,a från MP: Lars-Ann-Maryam och Wallgren. Falköpings närradio spelade in det hela..
Jag tyckte inte att mina motdebatörer på något sätt verkade så där fantastiskt engagerade utan mer trötta , så min energi blev starkare av detta ! Kent (C) ligger 2,a på Centerns lista så vi får väl se om han kommer in men c får bara 1 mandat som de har nu och för att bli etta så krävs det nog ca 10 till 15 000 personröster för Kent och för att få detta så måste han bli mer energisk ! Lycka till Kent ! Om en Centerpartist kommer in så vill jag att det ska bli du !

Jag har i dag gått på Kjell Hedvall valda bio `Woodstock`! 1969... Avslutningen med Janis Joplin och Bob Marley på den 3 timmars och 30 minuters långa filmen gjorde att man varkligen inte upplevde träsmak i baken.. Denna tre dagars långa festival med kanske 1 million gäster (fritt inträde) var fantastisk att skåda och de små barn som var där 1 till 2 år gjorde att man tänkte att det kunde ju varit mig själv då jag är född 67 !
Bra val Kjell och kul att detta år 2009 få vara med på en kärleks festival som woodstock.. Jag gillar inte knarket på något sätt och filmen är inte på något sätt ett hyllande till detta utan den är en hyllning till vänskapen, fredskapen och kärleken som förmedlades av denna festival... Jag upplever att vi i dagens expert och prestationssamhälle av och till glömmer vad livet i sig är ! Vi behöver se varandra mera och ge varandra mer tid ! Alla människor är av samma värde och i dagens prestationssamhälle så glöms detta lätt av ! Jag gick ifrån Folkan i dag med en känsla av behovet av gemenskap !
Hoppas vi i vårt gemensamma samarbete i majoriteten kan få det vår vision vill : Ett välkomnande och hållbart Lidköping !

Europavalet går nu in i ett slutskede !
I morgon hämtar jag 4000 broschyrer av vårt valmanifest `grönt klimatval` ! Som ska till vara medborgare from lördag tom söndag den 7/6.. Våra gröna väljare bestämmer sig senare än några andra väljare så det gäller att gå `ända in in i kaklet ! Jag är som 22 på vår lista en levande symbol på vikten av att rösta och då på det gröna alternativet ! Jag kommer att synas på följande platser framöver !
Lördag på torget,, 09 till 12
Måndag i Mariestad / ev kväll i Tidaholm
Tisdag em i Vara  ( Min utvalda bio film -- Erin Bronkowisch ! välkomna ska ni alla vara) kl 18,,,,,
Onsdag kl 08 till 11 på torget  (läckö kl 11,30 -16)
torsdag  Gullspång (skaraborgsmöte i Skövde kl 18..
fredag...06-08 resecentrum Lidköping och sedan torget 09 till 12 för att sedan vara i Skövde från kl 13,30...till 16,30 och därefter Skara kl 17 till 18...
lördag   National dagen... ( vid affärer mm så ska vi dela ut i Lidköping /Ev Falköping kl 13 till 16 .. )
Söndag,,. ska stå vid Valplats i Lidköping(går mellan flera)

Tips..    valdeltagande 42,5 %
M = 23 %  S 30,5 %  Fp 10,3 % Mp 9,8 %, C 7,6 % , Piratpartiet  5,2 %
(man) 4            6                 2                2                 1                 1

Vänsterpartiet 5 %, Kristdemokratrena 4,3 %       
(Man)       1                         1                                 

Sd 2,3 %, Junilistan 1.1%  Övriga 1 %

(jag kommer revidera detta tips.. 1/6--och 4/6)

Kommentera gärna !

Gällande Lidköping så tippar jag 40,5 % i röstdeltagande ( 29,875 röstberättigade) Ca 1000 har nu röstat i förröstningen!
I lidköping så har jag följande tips gällande röstfördelning

M  25%   S 32,5%    FP 6,3%, MP 6,8%, C 10,6%, Piratpartiet  3,2% , Vänsterpartiet  7% . Kd  6,3%  . Sd 1,3 % övrigt 1 %

Europaparlamentsvalrörelse

En härlig dag i denna europarlamentsvalrörelse!
Jag var i Götene kl 15,30 och lämnade ut flera hundra broschyrer(klimatval 2009)
Detta var trevligt då det f1nns ett intress för vår partis politik .
Jag upplever att vi kan nå ett rekordval ! Jag tror att vi kan nå upp till 10 % och det är bara en gång tidigare vi nått högre i så fall och det var 94 då MP nådde strax över 17% och vi fick då 4,a mandat !

Vi ska nu nå 2 mandat minst av de 18 Sverige har och det känns som att det ska gå !
Jag var sedan med på en debatt i centrumhuset tillsammans med ; Christer Winbäck (Fp), Lars Elindersson (M), Carina Olsson (S) , Kent Johansson (C), Holger Bengtsson (Kd)
Jag talade om vikten av klimat politiskt ansvar och trykte på det mycket i mina inlägg !
Ivar Virgin var moderator(tidigare med i Europaparlamentet för M. Det var en trevlig debatt utan de klassiska motsättningar som så lätt blir när vi diskuterar vad vi vill nationelt, regionalt och lokalt !
Men jag är tydlig med att det gäller att gå från ord till handling i Miljö/klimatfrågan och där är vi trovärdigast !
Publiken ett 50 tal varav 40 politiker (en MP,are) var mycket lugna och det märktes att de visste vilket parti de röstade på men Götene pressen var där samt journalist från skaraborgstidning och NLT (Götene delen)
Vi får se vad de skriver men jag är nöjd med att ha fått ut mycket infromation när jag var ute på gatorna innan denna debatten..

Nu fortsätter arbetet !
Onsdag-- Vara gymnasiuem; Falköping och lantbruksdebatt på kvällen
Torsdag-
Fredag -
Lördag - På Lidköpings torg..(9-13)
Måndag _ Mariestad/Gullspång
Tisdag-- Kl 14 i Vara och på kvällen i Lidköping BIO som jag har fått välja till Medborgarna att gå gratis på
                                                                                                    (Erin Brokowisch ) Välkommen
Onsdag  morgon torget och från kl 11,30 på Läckö
Torsdag Karlsborg på dagen och sedan möte MP skaraborg på kvällen
Fredag   Skövde kl 07 till 16. 
                Skara  kl 17 till kl 18
Lördag   lIdköping/Falköping 13-17
Söndag Valdag


GL nytt/ debatt !

I dag är det tisdag och nedräkningen börjar till valdagen och det känns mycket bra att vara grön ! Var hos Madde i Helgen och var på torget i Borås och träffade Isabella Lövin ! Hon pratade fiskepolitik (skrivit en bok = Tyst Hav ) Rapport var där och gjorde ett inslag. Jag. Madde och Jane var med på några bilder ! Kolla SVT -play från 19,30 sändningen(lördag)
I går var det kommunfullmäktige och det var trevligt att lyssna på Veronica Berling (duktig talare) när hon förklarde varför vi i i MP sade nej till en Alliansmotion som vill privatisera mycket i våra egna verksamheter ! Kolla Lidköpingsnytt,s reportage på måndag kväll .

Debatt

Miljöpartiet föreslår bland annat ett grönt kort för yrkesfiskare, liknande den jägarexamen som krävs för jakt.

Miljöpartiet siktar på att få fler mandat i EU-parlamentet. Med fler gröna politiker i EU-parlamentet kommer Miljöpartiet att kunna bidra med kunskap och engagemang så att haven kan räddas.

Fisket är det område, vid sidan av jordbruket, där EU förmodligen styr mest. Det finns goda argument för att EU ska ha stort inflytande. Haven och fisken är en gemensam, gränsöverskridande ekonomisk resurs, men också en mycket viktig del av vårt gemensamma ekosystem. Handel och fiskenäring är ofta internationell.

I EU har många av problemen med haven uppmärksammats, även på hög nivå. Trots det har EU:s fiskeripolitik inneburit att rovdriften på fiskbestånden har fått fortsätta. Besluten fattas långt från medborgarna. Det är också så att beslutsprocessen har varit komplicerad att följa för journalister, forskare och miljöengagerade. I dagsläget är det medlemsstaternas jordbruksministrar som bär det största ansvaret. De har hittills prioriterat kortsiktiga ekonomiska intressen och det allmänna intresset har fått stryka på foten.

Miljöpartiet föreslår här ett program som kan utgöra grunden i ett systemskifte i EU:s fiskeripolitik. Ett av förslagen är att EU inför ett grönt kort för fiskare så att den kompetens och kunskap om havet som finns kommer till användning. När fiskaren fått nödvändig kunskap i hur fiskbestånden påverkas av olika fångstmetoder är det mer sannolikt att det går att utveckla näringen så att resursbasen, fisken, finns i hållbara bestånd i framtiden.


Kampanj !!

I går morse var jag ute och kampanjade på Resecentrum här i Lidköping!
Läs artikeln på
Lidköpingsnytt

Äntligen så drar valrörelsen ordentligt i gång !!!!!!!!!!!!!


Miljöpartiet är på gång och valet till Europaparlamentet börjar ju faktiskt den 20/5 då förröstningen startar !
Jag har haft hektiska dagar i och med denna fantastiska kongress samt att jag hade en valdebatt på Axvalla högskola den 18 maj som gick mycket bra och där mina motståndare som Kent Johansson (C) inte på något sätt verkade nå ut bättre hos den relativt unga publiken.
Klimatfrågan och detta med intigritetsfrågan (Ej etablera fildelningsförbudslagar) slår bra hos yngre och jag kunde dela ut valmanifestet `grönt klimatval`till nästan samtliga efter debatten !

Så här ser mitt preliminära program ut :

20/5  på resecentrum kl 06-09
23/5  Torget på em i Borås (vårmarknad) Lövin där
26/5  i Götene kl 15 till 21 (debatt kl 19 i centrumhuset)
27/5 Vara kl 10 till 16 Debatt i skolan , Falköpinmg( Åsaka) kl 18 till 21 Lrf debatt (
30/5 Torget i Lidköping
1/6  Mariestad/ Gullspång kl 09 till kl 15  Lidköping Bio mm from kl 18
3/6  Lidköping kampanj torget kl 06 till kl 09
4/6  Karlsborg kl 10 till kl 16 (Mp skaraborgsmöte kl 18 till 21)
5/6   kl 06 till kl 09 resecentrum i Skövde / Världsmiljödagen i Skövde kl 13 till kl 18
6/6   Kl 07 till kl 11 resecentrum i Lidköping och sedan kl 13 till kl 18 i Falköping !
7/6   Valdagen !  Valvaka på kansliet i skaraborg ?

I morgon så presenterar vi i S-V -Mp grunderna till vår lokala budget efter kl 13 !

KONGRESS PÅ BILLINGEN SKÖVDE EN SUCCE!

Kongressen på Billingen är över och det var fantastiskt trevligt på alla sätt och jag känner stolthet att vi 41 funktionärer kunde se till att ca 550 gäster varav 169 ombud fick en härlig och gästvänlig kongress. Vi fixade ett fantastiskt fik som drevs av Karin Olofsson och mina funktionärer hjälpte till och vi hade härliga ungdomar/ veteraner i plenum(kongresshallen) samt att vi hade fin sevice i matsalen där alla fick stöd. Vi hade också ett härligt gäng som tog hand om barnen samt till sist så hade vi en 8,a manna buss som körde över 1000 resor på tre dagar för att serva våra gäster !

Tack alla mina funktionärer som kanske gjorde denna kongress till den gästvänligaste någonsin !

Jag hade min tjej Madde och hennes barn Jane och Teres som var fantastiska som funktionärer och Janes Kille Peter med kompis Jonsson var också fantastiska samt min moder och Solveig gjorde ett fantastiskt jobb på fiket.,.

Grattis jane på 20 års dagen och lev livet och hoppas du fann dessa dagar som en inspiration för dit liv och att det gav dig saker som stärker dig Jane !!!!!!

Vår lokala manifestation blev en fantastiskt sak där vi fick genomslag för Nej till Uranbrytning i världen och i skaraborg..!
Gå in och kolla rapport play i lördagens sändning ! kl 18,30 !

trött/ glad ! god natt


Budgetprocessen --lång o besvärlig

Svårt läge i ekonomin och vi börjar nu diskutera detta som ska landa i en spikad budget i höst.
120 millioner ska hämtas in som sagt var och vi får se vart det tar vägen.
Vi har sagt att det ska vara 2 % besparing men det innebär att det trots 60 öre i skatt innebär risk för ytterligare besparingar,, men här gäller det att prioritera rätt !
Vi ska träffas på måndag .
S-V-mp
I går och i dag är det budgetberedning där vi träffar alla nämnder för att få reda på hur läget är !
Det finns en stark vilja att ta ansvar där ute i nämnderna och det känna positivt så jag är säker att vi ska klara detta arbeta så att medborgarna ska få det så bra som möjligt i detta kärva läge..
Vi kommer att ha budgetberedning fram till november för att då slutligen spika budgeten !

I veckan är det kongress på Billingen ! Följ detta på tv 24..
15 maj from kl 10 t om 17 maj kl 15,30...
Jag har jobbat hårt med detta som funktionärsanvarig och nu ska det snart gå igäng.. kul !
I

Glöm inte EU valet 7 juni! Jag är 22.a på MP:s lista

Kampanjbanner - Rösta för bättre klimat den 7 juni

GL nytt

Miljöpartiet i Regionen är först ut av alla partier att presentera sin budget :

1 Vi vill ha höjd skatt med 50 öre (10,45 till 10,95) ger ca 1,4 miljarder.
2 Vi säger nej till sparbeting 1 % = 350 millioner på vården.
3 Vi vill klimatsatsa på kollektivtrafiken på 400 millioner under 3 år.
4 Vi säger nej till att ta av vårt kapital på 4,8 miljarder pga av att det riskerar stora ekonomiska bekymmer på lång sikt.
5 Vi vill satsa på en förebyggande hälso och sjukvård med 7,5 millioner !

Detta har kommit ut i regionens media nu sedan vår presskonferens i Onsdags. Mp i regionen visar framfötterna då vi vill visa på en lösning först av alla partier inför budgeten 2010 med plan 11-12, Vi pratar om nästan 37 miljarder i totalbudget 2010. Vi vet att finanskrisen trycker ner lågkonjunkturen ordentligt och årets resultat 09 ger ett minus på 900 millioner och klart över 1 miljard 2010..
Majoriteten S-Fp och C talar om att nyttja kapitalet vilket verkligen är att äventyra Västragötalandsregionens stabila ekonomi på lång sikt och att vi i regionen kommer att få höja skatte ännu mer tillsammans med sparbeting. I dag finns det ett sparbeting på 1% i regionen som vi i Mp är i mot för det motverkar sitt eget syfte då det försvårar de strukturförändringar som är ett måste för att klara morgondagens hälso och sjukvård !

Jag och kongressgruppen lokalt har nu fixtat det mesta med funktionärerna inför kongressen i Skövde 15 maj till 17 maj och allt känns så fantastiskt bra och vi har en personalstab på 41 personer om ska ta hand om ca 550 pers under dessa dagar,,Vi har som mål om att bli den servicevänligaste kongressen i historien
Vi börjar redan den 14 ,e på torsdagen med en lokal presskonferens för att serva den lokala media under dessa dager !

I gär var jag på¨europaparlamentsdagar i Skövde och traffade gymnasieelever och det var också två debatter som jag deltog på där jag tryckte på att sätter man klimatfrågan som prio 1 så finns det bara ett parti nämligen Miljöpartiet ! Det gick hem ska jag säga! Flera kom fram och sade att de ska lägga sin röst på mp i detta valet !

Ha en fin helg !

Gl nytt

I dag träffade jag och Carina Olsson (riksdagslaedamot S) Holger Gustavsson (riksdagsledamot Kd) elever på De La Gardieskolan som är röstberättigade i EP valet den 7 juni och berättade om vikten av att rösta i detta valet och detta ingår i demokratirådets engagemang att öka intresset för detta velet så vi var inte partipolitiska utan vi beskrev objektivt hur viktigt Europaparlamentet är i dag. Jag poängterade detta med Klimat frågan och vikten av Eu nivån för att få till något på Köpenhamnskonferensen i december 2009 !

Det har varit många som lyssnat på mitt tal på you toub på 1,a maj så här kommer det nu i skriven form !

Här är mitt 1,a maj tal

SVERIGE HAR GÅTT PÅ GRUND DÄRFÖR ATT


ALLIANSEN HAR NAVIGERAT FEL


HÅRDA EKONOMISKA STORMAR FAR FRAM ÖVER VÄRLDEN !


 DET ÄR BRÅTTOM. MEN ÄN FINNS DET TID . ATT VÄNDA PÅ DET


AV ALLIANSEN GRUNDSATTA SVERIGE !


VI VILL ATT SVERIGE SKALL DRAS AV GRUNDET OCH SÄTTA


SEGEL FÖR VÄLFÄRDEN OCH FRAMTIDEN IGEN !


SEGLEN SKALL VARA RÖDA OCH GRÖNA OCH KURSEN BABORD !!!!VI MÅSTE FÖRÄNDRA POLITIKEN !! INOM OMRÅDEN SOM :


*SKATTEPOLITIKEN

*MILJÖ/KLIMAT POLITIKEN

*VÄLFÄRDSPOLITIKEN


DE RÖDGRÖNA MÅSTE TA ÖVER RODRET


FÖR SVERIGES FRAMTIDMINA VÄNNER VI ÄR SAMLADE  HÄR PÅ 1, MAJ SOM ÄR OCH


FÖRBLIR ARBETARRÖRELSEN DAG.!


MEN VI ÄR I EN TID DÄR GRÖNA VÄRDERINGAR


HAR EN NATURLIG PLATS ÄVEN PÅ 1,A MAJ


FÖR ATT MED KRAFT OCH BESTÄMDHET GE TYDLIGHET FÖR VÅR


GEMENSAMMA KAMP ATT VINNA VALET 2010 !!


DETTA ÖVER EN  BORGERLIG REGERING SOM FÖRT EN


BAKÅTSTRÄVANDE  POLITIK !

 FÖR SÅVÄL MILJÖ/KLIMATRÖRELSEN SOM FÖR


ARBETARRÖRELSEN !HÄR ÄR DET OCKSÅ VIKTIGT ATT FÖRTYDLIGA ATT VI I DET


RÖDGRÖNA SAMARBETET INTE PÅ NÅGOT SÄTT VILL SAMVERKA


ELLER TA STÖD AV SVERIGEDEMOKRATERNA SOM HAR EN


POLITIK SOM STRIDER MOT VÅRA GRUNDLÄGGANDE RÖD GRÖNA


VÄRDERINGAR OM ETT ÖPPET OCH FRITT HUMANT SVERIGE DÄR


ALLA  OAVSETT BAKGRUND HAR SIN PLATS I DETTA


MULTIKULTURELLA SAMHÄLLE !


VI HAR INTE HÖRT NÅGOT UTTALANDE SOM DETTA FRÅN


ALLIANSEN!


VI SKALL VINNA VALET. DET FINNS INGET ANNAT ALTERNATIV


MEN DÅ MÅSTE ALLA GÖRA SITT YTTERSTA FRAM TILL


VALDAGEN FÖR ATT DETTA SKALL SKE. VI FÅR INTE TRO.ATT VI


KLARAR DET UTAN KAMP.VI HAR VÅRT MILJÖ OCH KLIMAT BUDSKAP !


SOM SKA SÄTTA MILJÖPOLITIKEN I FRAMKANT IGEN


OCH  SVERIGE SKALL ÅTER VARA EN FÖREBILD FÖR ANDRA I


VÄRLDEN !VI HAR VÅRT VÄLFÄRDSBUDSKAP MED EN SKOLA, VÅRD OCH OMSORG. SOM SKA VARA LEDANDE I VÄRLDEN !VI HAR EN POLITIK FÖR ARBETE OCH UTBILDNING


DÄR ALLA SKA GES EN MÖJLIGHET.


INTE FÖR DE 2/3 DELAR SOM DAGENS BORGERLIGA STÖDJER


SOM SKAPAR ORÄTTVISA OCH OJÄMLIKHET


DETTA RISKERAR ATT FÖRA OSS MOT HUR BUSHS STYRDE USA


DENNA ORÄTTVISANS UTVECKLING SÄGER VI RÖDGRÖNA


MED BESTÄMDHET NEJ TILL !


MINA VÄNNER KOMBINATIONEN AV EN GRÖN OCH RÖD


POLITISK PLATTFORM SOM SKA STYRA


LANDET PÅ RÄTT RIKTNING IGEN !


ÄR ETT BUDSKAP VI MÅSTE VARA TYDLIGA MED !


NU MÅSTE VI FÅ NER ALLIANSENS TRASIGA SEGEL


FÖR LANDETS BÄSTA FÖR ATT KUNNA HISSA VÅRA RÖD GRÖNA !


DET ÄR DAGS ATT VISA MEDBORGARNA ATT VI MENAR ALLVAR


ATT VI TILLSAMMANS SKA VINNA SLAGET OM RIKSDAGEN 2010 !


Politik är att vilja och !

Mer än någonsin behövs drömmar, visioner och

brinnande hjärtan i politiken. Mer än någonsin

måste vi bryta upp från ett gammalt och förlegat

tänkande. Mer än någonsin har vi möjlighet att

bygga det goda samhället, där tid inte är bristvara,

där tillväxt handlar om kvalitet och kultur, där vi vågar möta vår nästas ögon därför att vi handlat med respekt för henne - oavsett var hon finns i världen.


Kan vi rödgröna visa upp att vi står för detta så kommer våra medborgare att ge oss sin röst i valet till riksdagen 2010................


TILL SIST VILL JAG PÅMINNA ER OM ATT UPPMANA


DE SOM STÖDJER VÅRA PARTIERS EU POLITIK ATT GÅ OCH RÖSTA I JUNI !


VI BEHÖVER ETT EU PARLAMENT SOM EFTER VALET INTE STYRS


AV HÖGERN!


SÅ MINA VÄNNER SE TILL ATT FOLK GÅR OCH RÖSTAR !


DET SPELAR ROLL !


7 JUNI ! GLÖM INTE DETTA DATUM !TACK FÖR MIG ! DET HAR VARIT HEDRANDE ATT PÅ DENNA


ARBETARRÖRELSENS DAG FÅ TALA SOM GRÖN POLITIKER OM


VIKTEN AV DETTA RÖDGRÖNA SAMMARBETE!


TACK !


1,a maj !

Tack alla ni fantastiska mp,are som gjorde denna dag så fantastiska 1,a maj då MP för första gången i historien var med i ett samordnat tåg med S och V för att manifestera `Byt politik, Byt regering !

Vi var ca 35 mp, are på plats !  och jag skulle uppskatta att tåget var ca 300 personer med inkluderat våra !

Kolla Lidköpingsnytts reportage ! Kolla Tony Johansson reportage på youtoub inom snar framtid samt likaså min ssk kollega Gunnar Karlqvists reportage på hans hemsida !

Jag vill ge en eloge till Herman Andersson tal som Grön Ungdoms representant ! Jag själv tycker väl attt jag fick igenom mitt budskap om att vi ska tro på vårt grön röds budsksp och visa att vi står oss starka mot den gråa Alliansens bakåtsträvar politik !

En dag jag kommer att bära med mig som grön politiker !