MP är valet om man priorieterar miljöpolitiken i kommunen

Jag kommer att presentera from i dag på denna blogg kortfattat (hänvisning) vårt handlingsprogram och jag börjar med miljö frågan och det är ju bara att konstatera att vill man att dessa frågor skall prioriteras så är det MP som måste bli större och när man läser FP,s valprogram i dag i NLT så fanns det inget ord om miljö och klimat och det är väl inget annat att vänta när dett gäller detta kärnkraft o uranbrytnings positiva parti för den delen !

Miljö och naturvård

Miljöpartiet anser att politikens viktigaste uppgift de närmaste decennierna är att anpassa samhället till

naturens krav och förutsättningar. Mänskliga verksamheter måste anpassas till det som gäller för livet och

livets mångfald. Miljö och naturvård kan inte ses isolerade. Det som sker inom ekonomin och samhället i

övrigt påverkar människans livsmiljö och livsmiljön för naturens alla arter. Trots en omfattande lagstiftning,

internationella överenskommelser, information och utbildning har få miljöproblem blivit lösta, både

internationellt och lokalt. Vår kommun tar i sina verksamheter allt mer hänsyn till miljöpåverkan och arbetet

i denna riktning skall fortsätta.

läs mer på vår hemsida ! http://www.mp.se/templates/Mct_177.aspx?number=207163


Tack för alla trevliga kommentarer och jag mår alldeles utmärkt och ser fram mor valet mer och mer !
Träffade Kjell Hedvall i går och det var trevligt som vanligt och vi är väl överrens om att vi har mycket att göra för att säkra vinsten i valet men det ska bara gå för förlust finns inte på kartan om man säger så !

Den senaste mätningen visar ett ovisst läge med risk för att SD hamnar i vågmästarställning !
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7534843.ab

MP och V är lika stora som de tre mindre borgerliga partierna
S måste går förbi M och det ska de bara göra !


Regnigt Axevalla !


Axevalla den 25/7 var indränkt i regn och det är klart att det var inte lätt att kampanja då men vid ingången till travet så var det många som tog våra broschyrer och det var kul, men att stå där alla partier var placerade var inte lätt då det tak som fanns där inte räkte till, men som sagt vi kunde dela ut vårt medhavda material när alla kom in mellan kl 11 till 12,45.

Sedan var de ju loppet som var på 1 och 1/2 varv och det gick bra får Terese Johansson från gu som belade en säker 5,e plats med noslängd från att slå S men det viktigasta av allt hon krossade Cecilia Widergrens med nästan 3,e längder ! Hon vann ju för 4,a år sedan och hade nu den bästa hästen som då men stackars Cecilia !
Hon ville för mycket och lade sig sent till rätta bakom startbilen och drog direkt när det släptes iväg och kom då först till första kurvan på bortre långsidan och stängde in vår häst smashin spin i dödens men det gjorde att Cecilias häst inte orkade i kurvan före upploppet och tappade allt vilket till sist gjorde att Terese kunde komma ur sin dördens sitvation och komma ut och då gå förbi vår i förhand uttalade huvudparti motståndare ! Kul på alla sätt och en rolig sak i detta vara att spekern uppmärksammade Cecilias första framfart från starten samt att när hon fall tillbaka så sade han--

M och Cecilia faller tillbaka och detta får väl förhoppningsvis inte vara ett tecken på valresultatet Cecilia !

Jag kan förvisso inte spåi spåkulan ! men centern blev 2,a efter rix fm hästen körd av Gert Fylking som hade utmanat alla partier på detta lopp...sedan blev kd 3,a (nu när fylking sagt sig vara en kd,are så kan man väl säga att de blev både 1 o 3,a ) (Hedvall sade till mig att kd,s häst skulle vinna så han hade väl rätt )
S blev 4,a och vi 5,a .....och sist men inte minst eller ? M 6,a !

Jag menar att spåkulan kanske visar att både kd och c kommer att ta röster från M och jag tror ju att M inte blir största parti och faller under 30 % ! loppets resultat ger väl uttryck för detta måhända !

25/7 Axvalla

Nu på söndag så tävlar MP som parti på Axvalla och det blir GU,s Therese Johansson (inte jag denna gången som kommer att sitta sylkin tillsammans med travhästens tränare !

Vi blev sista parti senast och det finns ju klart större chanser att vi kan placera oss bättre denna gången ! Men vi gröna profilerar gärna yngre som också har intressa av hästar och skaraborg har mest hästar / invånare av alla områden i Sverige ! Så vill slå ett slag för hästar och människan och det kan ge många nya jobb på landsbygden framgent o jag är positiv till tänket med Vara Horse Arena utifrån att detta är en viktig genre som vi som samhälle kan satsa mer på och i Lidköping så är det inte minst viktigt att ridklubben kan ges möjligheter att bygga om ridhuset ! Det kommer ett ärende framgent gällande kommunal borgen och kan vi som kommun bygga en Evenemangsarena för inte minst bandyn där det in te direkt kryllar med tjejer så ska vi väl kunna klara av att få till en bra ridanläggning där det inte minst kryllar av tjejer !

Loppet går av stapeln på Axvalla kl 13,30.på söndag,o mp är på plats fråm kl 11 t om kl 18 !

Sommarprat

Sommaren har verkligen tagit sin makt över allt och de flesta har semester inklusive jag själv och det känna så gött att faktiskt ta det lugnt och syssla med annat som att kippa gräset vid sommarstugan i Gesebol !

Men självklart så laddar man upp mot den kommande intensiva valspurten och alldrig har vi gröna legat så bra tiill när vi nu har gått ner i startblocken på detta race som kan liknas vid ett 100 meter race !

Bana 9 Fi med Gudrun har ändå kanske tacke vare detta pengabrinnanade kvalificerat sig till att vara med i slutkampen men kommer att bli ohjälpligt sist  med ca  50 meter kvar när segrarern går i mål ! (knappt 1,4 %)
Bana 8 SD med Jimmie som tyvärr har  kvalificerat sig då  det tyvärr är så att deras frågor inte debbateras alls av de andra och fortsätter det så kommer man att komma in i mål innan snöret har dragits för riksdagen ( knappt 4,1 %)
Bana 7 C med Maud har väl gjort det mesta för att missa snöret till riksdagen inför detta val då man överstrategiskt har lämnat de klassiska gröna landsbygdsfrågorna med kärnkraften till förmån för Federlys höger storstadsliberelism ( knappt 4,5 %)
Bana 6 Kd med Göran har gjort allt för att bredda sig och då tappat sina kärnväljare av klassiska värde konservativa värderinga (hjälper inte med att inte deltaga på pride ) knappt 4,7 %
Bana 5 FP Björklund ska ges eloge för fantastiska kämpa tag att inte bara ses som kapten för Sverige för hårda tag symboliseras av hans skolpolitik till att bli mer av Westerbergs socialliberala vilket verkar gå hem lite . (knappt 8,5 %)
Bana 4 V och Ohly satsar på den trogna vänstern och lanseringen av Välvärdspartiet ger lite ,,,(knappt 6,1 %)


Bans 3 MP Maria o peter men det är denna Maria som har gett den gröna rörelsen en trovärdighet utanför
naturskyddsföreningsmänniskor o fortsätter Maria att vara den lysande gröna politiker stjärnan i klass med Joschka Fischer i tysklande för die grune en gång i tiden så vete stjärnorna var de gröna hamnar ! knappt 9,9 %

Bana 2 M Fredrik är och förblir en gåta om hur denna förtjunta man kunnat bli statsmämma mässig o få medborgarna att tro att han tänker på alla när han i själva verket är en typisk borgerlig politiker inte långt i från Bohman ! men han lyckas inte då herr Littorin tragiska enskilda misslyckande fått bilden av Reinfeldt att blekna hos kvinnorna ! knappt 29,7 %
Bana 1 S Monas tal i Almedalen i klassisk s stil har fått de trogna att lita på henne och detta ger henne snabbheten att gå i mål som segrare då de många S sympatisörerna blir sina egna vallokomotiv ...kanppt 35,1 %

Resultat det kommer att bildas en rödgrön regering som väljer Mona Sahlin som statsminister !

GL sommar

Nu har alla kommunvalsedlar kommit till våra 13 skaraborgska kommuner och nu väntar vi på region/riksdagsvalsedlar ,,

Nu är det två måndader kvar till valet och det känns som det börjar trappa upp och jag tror fortfarande att scb mätningen i juni ligger närmast sanningen och det innebär att vi rödgröna leder och det är mitt tips fortfarande förståss !

Är på kansliet i ´Skövde med mina kollegor Ulf och Ann och det är alltid trevligt att arbeta med dem här i MP skaraborg !

Nu kommer vi köra som det ryker och vi kommer ha stor valupptakt den 14 augusti i Vara men vi är med i Axvalla den 25 juli då vår tävlande i politiker racet är Terese Johansson !MP går mot ett segerval

Idag är det den 12 juli och om snart två månader är det val!
Jag har stora förhoppningar om att opinionsmätningarna som inte varit under 8% sedan juni 2009 kommer att ge os gröna ett resultat som vida överstiger resultatet från 1998 på 5,5%. Vi har alla förutsättningar att spränga 10% vallen, vilket skulle innnebära ca 650 000 röster!
I Skaraborg så hoppas vi naturligtvis på att få vårt första riksdagsmandat sedan 1994. Vi har haft strax under 6000 röster de senaste två valen. Det krävs ca 7500 röster för att nå mandat til riksdagen, och jag hoppas att vi kan nå nästan 10.000 röster, vilket skulle vara ca 8% av rösterna i Skaraborg.
Vi kommer att agera mycket aktivt från och med den 23 augusti. Då kommer vi att finnas på torgen i bland annat Lidköping, Skövde och Falköping. Vill ni veta mer om oss kan ni läsa mer på vår hemsida i
Skaraborg eller i någon av kommunerna, vi gröna har på ett väldigt aktivt sätt skapat ett alternativ till den nuvarande katastrofala regeringen.
MP Lidköpings hemsida hittar ni här.

GL nytt

Tack Maria för frågan och återkomm gärna med frågor samt tack för kommentaren kamrat Gunnar och fantastiskt cyklat av dig..
I motvind från Lidköping till sjömarken ! Jag kan tyvärr inte i kväll men hälsa Gert så mycket !

Fotbolls VM är snart slut och det bestående minnet förutom den blixt fussball från dessa tyskar så är det dessa vovozelas som verkligen har spritt sitt ljud under denna månad som mästerskapet varar--snart varat(11/6 - 11/7) .
Det är härligt med kultur och vi rödgröna i Lidköping vill på alla sätt utveckla den i vår kära hemstad !
Den Sydafrikanska glädjen med dess vovozelas har ju ni spritt sig runt om i världen och det visar hur kulturyttringar bringar inspiration och vi ska alltid på olika sätt låta oss inspireras av olika typer av kulturer och lära oss av detta för det ger utveckling och skapar gemenskap..

Gällande vem som vinner VM.. så är det först och främst hela världen som låter sig inspireras av den och unga människor blir intresserade av att börja spela fotboll och bli en del av denna fantastiska gemenskap som världsfotbollen är ! Det lag som vinner är Tyskland som besegrar Holland med 4-2 i finalen !

Den 25 juli så ställler MP upp på Axvall och kommer att deltaga i det travlopp som heter politikerloppet som nu kommer var ett tandemlopp ! Jag återkommer med vilka som ska köra för oss men det blir hästvana personer till skillnad mot när jag på kardemumma för 4,a år sedan belade den hedrande sista platsen !


gl nytt

Nu börjar almedalen och jag är inte där för första gången sedan 2005. Jag har tänkt att följa det på tv,e och ser fram mot MP,s tal på lördag förståss men även de som ska göras av Lars Ohly i dag och av Mona Sahlin på onsdag förståss !

Moderaterna och dess ledare tillika statsmininster Fredrik talade i dag och han är som vanligt duktig på att dölja de egentliga avsikterna om hur de vill se framtidens samhälle ! Det låter så bra om att vara det samhällsbärande partiet mm, men det handlar ju i själva verket m att de som har ska ha mer och de som har ägande ska ha ökat tillgång till detta och de stackarna som inte har får skylla sig själva , samt att hela miljö o klimat problemet är inte en nationell fråga utan en fråga för de länder som vill göra mindre än oss själva !

Jag själv kommer att ha semester från den 18 juli till början av augusti men svarar gärna på frågor och kontakta mig gärna på mobilen 0730 204260 

Jag har som sagt var en stark känsla av att vi rödgröna ska ro hem detta val så väl i Lidköping som i riket och det var kul att vi rödgröna nu i veckan hade presskonferens om vår ungdomspolitik !
Vi vill verka för förbättrade villkor för barn och ungdomar med probmem samt förbättra såväl fritiden för ungdomar över 16 på sockerbruket med ökade öppettider på helger mm samt förbättra möjligheter till att få jobb mm som ungdom ! Vi accepterar inte nuvarande höga arbetslöshet ,,!

Vi rödgröna i Lidköping har en egen facebockgrupp som du är välkommen att gå med i förståss ! Vi behöver alla medborgare till hjälp för att motverka att Alliansen ska vinna valet såväl lokalt som på riks !

Jag har f.ö som tänk att uppdatera denna blogg veckovis under juli månad om inte andan faller på att skriva mera !