GL nytt


Måndagens kvällsmöte mellan oss i majoriteten var mycket trevlig och det känns som vi är på gång ordentligt inför detta val och det är ju bara så att vi ska vinna detta val för inte kan vi låta alliansen styra varken Lidköping eller riket !

Det behövs en hållbar välfärd och miljö/klimat politik och detta är jag säker på kommer att gillas av våra röstberättigade !

Det som avgör ett val är inte personer utan innehållet i politiken och detta kommer väljarna att ta sina ställningstagande om när de går och ska rösta f.r.o.m den 1 september (förröstningen börjar) tills själva valdagen den 19 september !

Nu är det sommar och till helgen startar den årliga almedals veckan och självklart ska de olika partiernas tal bli intressant att lyssna på !

Nu måsta väl alliansen börja tala om va de vill och inte bara snacka negativt om vad vi vill !
När väljarna upptäcker Alliansens grunda underlag till politik då kommer valet sannerligen bli enkel i valet mellan oss rödgröna eller alliansen !
 

underbar midsommar med vissa kommentarer

Midsommar och solen lyser på en klarblå himmel här i vackra flahult i Bollebygd kommun. Det känns som man vill ingjuta varje minut av detta då man vet att den svenska sommaren inte är den längsta !

Nu är det inte långt kvar till valet och mätningarna duggar tätt och alla visar att vi gröna kommer att fördubblas som parti och göra vårt bästa valresultat någonsin !

Jag tror och hoppas att vi rödgröna skall överta regeringsmakten men då gäller det att vi kämpar in i kaklet för att förklara vår klimat och välfärdspolitik för framtiden som ska sätta rätt riktning på Sverige igen !

I Lidköping ska vi koncentrera oss på att visa att vi har gjort det bra och att vi vet att Lidköpingsborna är nölda på många sätt med den förda politiken byggd på en stark välfärdsektor men utvecklat miljö och klimatarbete !
Jag känner att det finns en stor tilltro till oss rödgröna i kommunen och de som lyssnade på senaste budgetdebatt från i måndags är nog ännu mer säkra på oss som regeringsdugliga för kommunen !

Alliansens vill ej beskriva vad de ska spara på när de gäller de 20 millioner som de har i sparbeting !
Jag kommer att fråga dem ända in i kaklet för att få ett svar ! Vinner de valet så gäller ju deras budget och då måste det avkrävas svar från dem eller hur ?
Men deras taktik är att inte säga något och tror att de ska kunna vinna på den allmänna opionsuppgången för M !

Bra att vi nu får en folkomrästning gällande om vårt beslut som alla partier var för förutom M var rätt eller ej om att 2012 flytta bibiloteket till Sockerbruket eller ej !

Ha en härlig midsommarhelg

Budgeten fastställes i kommunen för kommande 3 åren i dag !

I dag är det kommunfullmäktige med Budget beslut för 2011-12-13, med start från klockan 10 och det har varit trevligt hittintills då vi gröna är så väl representerade av både mig, Veronica som kf ledamöter samt av våra gäster Anna Ejstes Kelemen och Helene Stiernstrand.

Vi har i dag att besluta om vårt rödgröna majoritets förslag som bl.a innebär en satsning på 9 millioner på vår kollektivtrafik i staden !
Till fler linjer med utökat trafik från 2011 och att vi 2013 kommer att ha styv 20 minuters trafik.

- jag sade att nu kommer vi gå från bland de sämsta kollektivtrafik kommuner i Sverige till att vara med bland de ledande bland kommuner i vår storlek.

Alla partier är nu med på detta vilket är härligt då detta inte riktigt varit fallet förut !

Alliansens budget innebär en skattesänkning med 30 öre = 20 millioner i minskade kommunala intäkter samt en besparing på 10 millioner och ett uppdrag att tjänstemännen ska ta fram ett besparingsförslag på 20 millioner !
Man vill inte berätta på vad man ska spara på inom välfärden  !

Vi inom de rödgröna vill inte spara alls utan jobba vidare med att utveckla våra välfärdstjänster med höga miljö och klimat ambitioner..Kärnkraften ska byggas ut enligt Alliansen !


Riksdagsdebatten gällande ändrad lagstiftning kring kärnkraften pågår ännu men det blir väl tyvärr så att de 2 curagefulla centerpartisterna som sagt att de ska rösta nej till alliansens förslag att tillåta nybyggnation av 10 kärnkraftverksreaktorer inte är tillräckligt !

Vi rödgröna säger nej och vinner vi valet så kommer vi återställa denna lagstiftning till det som gäller nu = Inga nya reaktorer får byggas i Sverige !


Budgetdebatten i regionfullmäktige i gång !

Nu är det två dagars debatt i Vänersborg i regionfullmäktige om budgeten på nästan 40 miljarder !

sjukvården (18 sjukhus, ca 200 vårdcentraler, ca 200 tanvårdskliniker mm , miljö, kultur, regionalutveckling och kollektivtrafiken (västtrafik med 300 000 reser/dag.)
ca 50 000 anstälda ..kräver sin debatt !

Det finns majoritetens huvudförslag (s-fp-c) som innebär fortsatt besparing på 1% i sjukvården( 300 millioner) och bibehållande av samma skattenivå 10,45..
MP,s förslag som utan att vi satt skattesatsen i dags läge innebär 10,95 (50 öring i skattehöjning)
vi satsar på kollektivtrafiken med lägre kostnad på bl,a regionen runt ! vi säger nej till att spara 1 % i sjukvården samt att vi satsar stort på hälsa !

KD o M har liknande budgetförslag med besparing 1 % i sjukvården samt bibehållen skatt 10,45

V Vill satsa mer på sjukvården och lägger 1/2 % besparing (150 millioner) och kollektivtrafiken . De vill höja skatten med 25 öre !

Nii kan följa debatten from eftermiddag till i morgon eftermiddag på nätet och närradion (93.8 mhz)


SCB,s siffror ..Härligt 50,2 % Rödgrönt mot 44,2 % Alliansen...


Nu är vi i vinnarposition och jag hade rätt i min tro men det blev ännu bättre siffror...


VG ÖSTRA/SKARABORG

C 5,6 (-3,7)

FP 4,2, (-0,8)

M 27,3, (-2,0)

KD 7,0, (+2,0)

MP 5,6, (+2,0)

S 42,0, (+4,9)

V 4,9, (+1,3)

ÖVR 3,5, (-2,9

Riket

Socialdemokraterna

33,8

- 3,6

Miljöpartiet

10,7

+ 3,0

Vänsterpartiet

5,6

+ 1,0

Moderaterna

29,2

+ 2,2

Folkpartiet

5,8

- 1 ,1

Centerpartiet

4,6

- 0,8

Kristdemokraterna

4,5

0

Sverigedemokraterna

3,9


VAL 10

http://www.tcotidningen.se/sa-rostar-tco-s-fackligt-aktiva

Kolla denna mätning och det ger en förhoppning om en rödgrön valseger !

På torsdag kl 09,30 kommer resultatet från scb,s partisympatisörsmätning och den kommer säga en del !

10000 är tillfrågade om bästa parti och här kommer nu mina egna siffror först !

S 33,6 % MP 9.4 % V 5.6 % = 48, 6 %

M 28,6 % FP 7,4 % C 5,1 % KD 4,3 % = 45,4 %

SD = 3,4 %
Övriga 2,6 %

I Skaraborg

S 37,6 % MP 5.4 % V 5,6 %    48,6 %

M 28 % FP 6 % C 7,5 % KD 5 %  46.5 %

SD 3,4 %
Övriga 1.5 %

I dag tog S-V och MP initiativet med att utreda att ha en folkomröstning om Biblioteket på kommunstyrelsens arbetsutskott och frågan kommer nu till ett extra kommunstyrelse innan kommunfullmäktige den 21 juni !
Beslut om det ska bli en historisk folkomröstning i Lidköping fattas av de 51 ledamöterna i kommunfullmäktige den 21 juni..
Jag tycker att detta är det enda rätta att göra !

Grön framgång

Kommunstyrelsen faststälde S-V o MP,s budget för 11-12-13

Det blir satsningar på skola, vård och omsorg som är så viktiga i dessa tider samt extra till socialen .

Det blir också så att vi lade till ett extra beslut att frågan om utvecklingen av kollektivtrafiken till 2011 ¨skall tas som extraärende med syfte mot att nå 20 minuterstrafik mot dagens 30 till 60 minuterstrafik..

Härlig framgång för oss gröna !!!!!!!!!!!!!!!!