Birgitta Losman talar på 1,a maj i Lidköping

http://www.youtube.com/watch?v=2EYMfdtcQbQ

2010 Helene Stiernstrand
2011 Kommer Birgitta Losman att tala på 1,a maj i Lidköping !

Omvalet i Västragötalandsregionen med 1, maj och MP Losman


Kom till Lidköping nu den 1,a maj och var med och manifestera med MP. S, V och LO mot att privatisera Lidköpings sjukhus, bättre och billigare kollektivtrafik !

Vi går från Torget kl 13,30(samling) avmarsch vid kl 14.
Till Folketspark och där kommer Gert Inge Andersson S ( regionstyrelsens ordörande ) Birgitta Losman Mp ( regionutvecklingsnämndens ordförande) och Claes Göran Borg V ( Hälso och sjukvårdsnämnden Västra Skaraborgs ordförande ) att tala från kl 15,20 ca.....


Nu gäller det att väljarna vaknar och går till valurnorna från den 5/5 till den 15/5 !

Vi måste motverka en Moderat ledd regering i regionen med risk för stora utförsäljningar mm !

Omvalet i Västragötalandsregionen


Äntligen val i gen och härligt att gå in i en valspurtrörelse i detta regionval 11.
Jag har väl funderat en del på hur detta skall te sig men nu börjar energin att komma och det har väl också att göra med att konturerna hur valet ska organiseras nu är med tydliga och vad som ska göras och hinns med på denna så korta tid som man haft på sig att organisera detta omval i regionen !

MP skaraborgs valsedlar är nu på plats och skall delas ut till kommunansvariga på 1,a maj där vi tillsammans med S och V skall tåga under parollen ! Nej till privatisering av Lidköpings sjukhus samt bättre och billigare kollektivtrafik !

Jag själv kommer att ha debatter i radion den 2/5 kl 16 till 18 sänds denna debatt i samtliga lokalradiokanaler i regionen !
Därefter är det debatt den 3/5 kl 18 i Borås högskola om framtidens hälso och sjukvård och till sist den 11/5 kl 12 i Göteborg !

Det kommer att vara slutdebatt i Västnytt den 12/5 kl 17,30 ,,,Följ denna !!

MP Lidköping kommer att ha valvaka på Rhodos kl 20  den 15/5..Vi bjuder på mat till medlemmar som kommer !!

MP Lidköping kommer att kampanja på torget o resecentrum !!!  Onsdag/lördag o tisdag / torsdag i V18 och V 19 !

MP har den bästa politiken för ett modernare Västragötaland och en röst på oss är en röst på en bättre kollektivtrafik och en bättre förebyggande vård !

Omvalet 5/5 till 15/5 !!


MP,s huvudfrågor i detta omval är ;'

Kollektivtrafik
kollektivtrafik
kollektivtrafik
förebyggande hälso och sjukvård !!

Vi måste få debatten att handla om vikten av kollektivtrafiken och att den är oumbärlig för att vi ska kunna skapa en rundare och klimatvänligare region !

Vi har stora fantastiska möjligheter i och med att vi nu kan införa en enhetstaxesystem inom västtrafik !

Jag hoppas ni yngre väljare inser att en röst på oss gröna i detta omval är en garanti för att att föstärka kollektivtrafiken !


Storkök i Västragötalandsregionen


Det kommer alldrig att bli ett enda storkök i VG regionen för våra 19 sjukhus. Detta är ett omvalslöfte från mig och jag är ju tillika vice ordförande i Servicenämnde som håller i utredningen av framtidens måltider samt också utnämnd kontaktperson för just detta område tillsammans med två till.

Det är mycket underligt hur man kunnat få till att nuvarande demoanläggning i Falköping skulle kunna bli detta storkök, men det beror på kommunikationsbrist mellan den tidigare servicenämnden och dåvarande regionstyrelsen.

Det blev också så att det vara många som talade med pressen då det var valrörelse och maten berör alltid och det är oerhört viktigt hur man kommunicerar ut olika saker så att man blir tydlig med vad som gäller så att man inte kan missuppfattas.

Jag anser att frågan om mat är en av de viktigaste av allt för våra patienter och därför är det ohållbart att vi i dag med våra 13 kök som servar ca 5 milliner portioner till 19 sjukhus inte kan tillgodose mat under dygnet alla timmar till våra patienter.
Vi i servicenämnden ser detta som en oerhört viktig utvecklingsfråga som vi nu driver i utredningen framtidens måltider.

Vi har i dag stora uppenbara brister och det gäller också våra dåliga kök som vi har i dag samt omoderna system på våra avdelningar där våra patienter ligger.

Vi har många som komme till akuten och är där i många timmar med anhöriga utan att erbjudas mat vilket är oaceptabelt.

Debatten om maten på våra sjukhus borde också handla om den dåliga servicen vi erbjuder i dag med fast matdagser fast matsedel,,08-13-17  detta skall vara dygnet runt med flera matvarianter som erbjudande och då också på våra akutmottagningar.

Jag hoppas verkligen att debatten nu kan breddas till att se helheten och inte bara köken i sig. Jag vill se att
de långliggande patienterna skall vara guldkort utifrån maten och att anhöriga också erbjudes.

Vi måste se maten som en del i en vårdkedja och detta innebär att varja vårdavdelning är en del av en köksmatkedja som den inte är i dag. Detta innebär att servicesektorn gällande maten kan bli den expertis som på olika sätt sköter detta i samverkan med vårdpersonalen f.ö.

Att maten skall upphandlas mer nära och mer ekologiskt är självklara delar. Att matens kantinssystem måste bli mycket bättre än dagens för att för patienten dygnet runt när han eller hon så önskar kan känna upplevelse av maten.

Det kommer att bli en större seminare gällande servicesektorn i regionen och dess 3800 anstälda olika utmaningar efter valet och här kommer den kommande regionledningen få staka ut viktiga inriktningar för framtiden. 

Omval 11


Nu börjar snart slutspurten och det känns bra !

2/5 debatt i radio
3/5 debatt i Borås om sjukvården
11/5 debatt i Göteborg om sjukvården

1/5 är det majtal av Birgitta Losman i Lidköping på Folketspark !
kom och lyssna !!

Glad påsk !

ps Ingen Centralkök i denna region !!!

Omval 11 i Västragötaland den 5/5 till den 15/5


Regionvalet 2011 närmar sig och det är dags för alla att sätta sig in i detta så viktiga val och rösta !
Ta nu chansen att påverka hur du vill se din vård och andras eller för den delen din kollektivtrafik och andras eller för den delen din kultur som det som läcköslott erbjuder till dig elller andras !

Så glöm inte att rösta och rösta gärna grönt om du prioriterar den nära och förebyggande vården och en väl utvecklad kollektivtrafiken !

Omval 11 i Västragötaland den 5/5 till den 15/5


Kul ska det vara att gå till val och det känns nu extra bra att se i sista opinionsmätningen där vi i MP ligger på nästan 10 % av rösterna !
Det är också så att vi rödgröna nu har för första gången på ett år ett övertag på några tiondelar av en % !

Hur valet skall bli i regionen utifrån detta är inte så lätt att sia om men jag ska göra ett försök !

M                      FP                 C                 Kd

27 %                7,5 %           4,8 %           4,3 %                    

41 mandat       10 mandat      6 mandat     5 mandat   =   62 mandat


S                    MP                 V                                         Sjukvårdspartiet

32 %               9,4 %           5,1 %                                        6,5  %

50 mandat       12 mandat    8 mandat      =    70 mandat     9 mandat    


sd               Vägvalet

3,9 %           3,1 %

4 mandat     4 mandat                           Totalt 149 mandatOmval 11 den 5/5 till 15/5


Åsa Romson höll ett inspirerande tal framför många mp.are på Hertig Johans torg i Skövde i samband med att mp i regionen hade valupptakt inför stundande regionala omval i Västragötalandsregionen !
Det var en solig lördag på torget och det fanns många soldyrkande Skövde bor som jag tror upplevde våren för första gången på riktigt samt fick nu höra och uppleva att valrörelsen är på gång !

Jag förstår att väljarna upplever att det inte är lätt att känna att det snart är val i denna stora region då 1,2 millioner väljare ska gå till valurnorna från den 5/5 till den 15/5 !
Valet handlar om hur vi vill se utvecklingen av våra 19 sjukhus, ca 200 vårdcentraler och 200 tandvårdskliniker mm !
Det handlar också om vilken kollektivtrafik som västrafik ska erbjuda medborgarna nu när regionen från den 1/1 2012 tar över ägandet av Västtrafik med en skatteväxling på 43 öre som följd !
Vi har en regionalt utvecklings ansvar i samverkan med de 49 kommunerna för att vi ska ha en hållbar utveckling i regionen ! o inte att glömma en viktig miljönämnd som jobbar i samverkan med kommunerna gällande att klimatanpassa de kommunala och regionala verksamheterna ! o ej heller att glömma en kulturnämnd som verkar för att vi ska ha ett rikt kulturutbud mm i hela vår region !

Det handlar om nästa 50000 anstälda det är väl nästan alla känner någon som har beröring med ngn som är verksam inom regionen !

Jag hoppas ni väljare kommer att bry er om detta så viktiga val , då det handlar om er egen närmiljö och hur ni vill forma er sjukvård och kollektivtrafik !

Att inte bry sig om detta .. det tror jag inte på utan bara man få reda på vad vi 8 regionfullmäktige partier vill och andra så kommer man att kunna ta ställning och vill man att vi skla drivas mot en klimatvänligare region och en hälsosammare sådan så hoppas jag den gröna valösedeln ligger väl till pass..

ring mig gärna om ni som väljare undrar ngt ..mobil 0730 204260
maila
goran.larsson@mp.se
eller skriv på denna blogg eller hitta mig på facebock !

för mig är detta omval att se som ett nyval precis som Sören Holmberg sade ! Ta nu chansen att bry er om den blå valsedeln med ett litet annorlunda utformande (efter en ny lag ) !!

Varje röst räknas och du har chansen att påverka din egen närmiljö precis som när du röstar i din kommun !
Västragötaland är din egen kommun oxå..tänk på detta !

Omval 11

Hej alla MP  skaraborgare och andra intresserade !

 

Nu kör vi hårt i detta omval till Regionfullmäktige den 15 maj. Förröstningen öpnnar den 5/5 och för att ni ska veta var de är i era kommuner så är det bara att gå in på valmyndighetens hemsida och kolla detta.

Kampanjen från regionen sida har börjat med lite komunbesök för att träffa media mm ! Gällande Skaraborg så har jag följande planering :

9/4 Skövde och valkick offen !

15/4 Vara och Skara

27/4 Nosebro marknad

1/5 Lidköping och från Torget kl 13,30 manifestation med S och V samt tal i folketspark av MP representant .( kul om många kan komma och vara med)

3/5 Karlsborg .. karslborgsbanan i fokus !

4/5 Kinnekulletågs maifestation Lidköping, Mariestad och Gullspång (Hova)

5/5 Götene och Töreboda

6/5 Tidaholm, Tibro och Hjo

 

Falköping är inte planerat klart vid dags läge !

 

Gällande denna lilla skaraborgs runda från min sida och Ulrika och Joakim så är det frågor så ring mig på 0730 204260 !

 

Nu kör vi hårt för att klara målsättningen i skaraborg på ytterligare ett mandat för oss i regionfullmäktige !

 

Vänligen

 

Göran Larsson


Omval 11 i Västragötalandsregionen den 5,e till 15,e maj !


Jag vill vädja till alla som gilla val att se till att ge reklam till detta omval 11 i regionen !

Vi har 300 000 resenärer var dag och jag ör en av dem i vår stora region samt att vi har 19 sjukhus ca 200 vård/tand centraler mm ! Vi är ca 50 000 anstälda på en budgetomfång på ca 45 miljarder och en skatt på 10,45 som till 2012 i och med övertagandet av Västtrafik för regionens räkning kommer att bli 10,88 efter en skatteväxling med kommunerna på 43 öre !

Vi har ett regionfullmäktige på 149 ledmöter  där fördelningen i dag är :

SAP 47
M   39
FP  12
MP 11
Kd  9
V    9
C   8
SJV 7  ( varav 3 vildar )
SD  7

MP har en bra politik för hälsa och kollektivtrafik och för en klimatomställning mm !

Rösta och påverka i detta så viktiga omval 11

Omval 11


Omval 11 är alltså beteckningen på valet till regionfullmäktige i Västragötalande den 15 maj-
Förröstningen börjar den 5/5 och valet avslutas den 15/5 ..

Mitt tips i nuläget är att vi ska nå mellan 55% till 60 % valdeltagande !
Jag bedömmer att partiernas mobilisering när själva valspurten börjar den 1/5 kommer att få upp valdeltagandet till denna nivå !