GL nytt

Nu är det 25/1 och vi har verkligen rivstartat i den politiska ledningen i regionen vilket det känns hur bra som helst att tillhöra och vi jobbar ju nu för att utifrån de ekonomiska villkoren få fram vad vi gemensamt vill göra utefter den politiska överenskommelsen i vår kommande budget.

Det är väldigt intressant att vara med på detta arbete och jag tar gäran in synpunkter av er läsare kring;

Folkhälsa, miljö, regional utveckling,kollektivtrafiken,  kultur, hälso och sjukvård. ekonomi/ övergripande.

vi har en nuvarande skattenivå på 10,45 och det kommer ju bli en skatteväxling gällande att regionen 2012 övertar hela ansvaret för kollektivtrafiken mm. Detta beräknas på 43 öre. ( ca 1,5 miljarder i intäkt)

Det känns mycket bra i samverkan med S och V och specifikt gällande sjukvården och mitt arbete i HSU så känns det mycket gott.

ordförande Helene Eliasson (s) har börjat på ett mycket bra sätt och skapat en god samverkan hos oss i den politiska ledningen på hälso och sjukvårdsutskotts nivå.

Servicenämnden har gått igång och mitt första möte med denna blir den 10/11 februari i Falköping där vi bl,a ska diskutera mat mm.

I kommunen har vi lagt de politiska direktiven som som var grund till den plattform till valet och som genom arbetades efter valet till uppdragsbeskrivningar.
Va de gäller finns beskrivet på denna blogg dat.nov 10.

Det känns som sagt bra att ha påbörjat det politiska hantverksarbetet såväl i regionen som i kommunen och kul att vi rödgröna jobbar ihop !!