Omval 11


Nu har jag varit i Vänersborg och är strax på väg till Lidköping för kommunfullmäktige,
Där tar vi bland annat årsredovisningen och det känns positivt efter ett sådant bra år !

Kul att MP lidköping gått från 2 till 3 mandat och vi har faktiskt bidragit till att Alliansen nu bara har 21 mandat och S-V-MP har 28 !

Omvalet närmar sig och kul att vi gått med detta enhetstaxan mm !

Nu ska det vara slut med strulet med biljettsustemen.

Ett regionkort på kanske 600 till 500 kr i månaden och en enkelbiljett på kanske 20 till 10 kr !

Bra eller hur !

Omval 11


Nu börjar snart politiken att verkligen `hotta `upp sig i regionen inför Omval 11.

MP har ett stort Val kick off den 9,e april i Skövde på Kulturhuset !

Kl 10 till kl 16 ca. !

Jag kommer vara där förståss.

Jag håller på att planera den skaraborgska kampanjen !

En grön region kräver ett fossilt fritt oberoende av t,ex Kärnkraftsenergin ! Ingen uranbrytnimng i Sverige och för den delen hela världen !

Jag lider med invånarna i Japan efter de fruktansvära effekterna av jordbävning / sunamin men nu inte minst Fukoshimas utsläpp av strålning !!

Vi  måste jobba med att byta ut kärnkraften nu och VG regionen måste tala med regeringen om detta med en samlad röst !

Ringhals är 5 mil fraå Göteborg
Fukoshimas är 25 mil från Tokyo som nu har radioaktivitet i kranvattnet !

stöd Malin Larssons namninsamling ! Jag till livet , Nej till kärnkraft !

Omval 11

Moderaterna i regionen försöker på alla sätt att underminera oss i den nuvarande politiska ledning i regionen.

Det blir ju nästan skrattretande !
Att komma med en särskild rapport som bevis att vi inte har åstakommit något de första 100 dagarna. Jag har för min del redan lagt rapporten där den hör hemma ! I papperskorgen

Det verkar som om Moderaterna blivit smått förvirrade av omvals extas så man tappar all form av sans och balans i debatten.

Jag har stor respekt för uppdraget att som hälso och sjukvårdsgruppledare för MP driva politiken framåt i den politiska ledningen och vi har som jag sagt tidigare i debatten kommit en bra bit på väg att jobba fram en budget som hade visat hur vi ville driva regionen framåt de kommande åren.
Vi har varit tydliga redan med att vi vill satsa på den nära vården genom att vi har ingångsatt utredningen `framtidens hälso och sjukvård ` samt att vi har tagit initiativ till att utveckla vår så viktiga ambulanssjukvård genom införandet av regionala standards och tuffare krav gällande att komma fram till invånarna i tid.
Vi jobbar också hårt med att utveckla vår primärvård , där det styrande instrumentet `krav och kvalitets boken ` kommer att fastställa riktlinjer mm när budgeten skall tas.
Vi jobbar offensivt med dialog till nämnder och styrelser i regionen för att vi hela tiden ska kunna vara på alerten att styra vår stora region i stort och smått.

Moderaterna i regionen har en tråkig attityd som inte på något sätt bidrag till någon form av konstruktivt samtal som vi i den politiska ledningen har ambitionen att ha.

Jag tror väljarna vill veta vad vi som partier vill göra och inte vad vi som partier tycker om varandras politik.

Jag vill inte att vi ska privatisera våra lokalsjukhus i regionen emedan det finns andra regionpolitiker som tycker annorlunda och dessa brukar efter sitt namn ha beteckningen( M ).

Detta tycker jag vore en mycket bra omvalsdebatt.

Jag hoppas slutligen att vi kommer att kunna få en ren och konstruktiv regionpolitisk omvalsdebatt som kommer att kunna tydliggöra politiska skillnader för väljarna så att de går och röstar på valdagen den 15,e maj eller under förröstningen som börjar den 5,e maj.

Göran Larsson (MP)
Hälso och sjukvårdsgruppledare