Plats 5 på MP Borås Kommunfullmäktigelista! Beslutat 20180224,!

Miljöpartiet visar upp stor bredd och engagemang när listan till kommunfullmäktige idag beslutades.

Inför valet i höst har det varit lätt att fylla MP:s valsedel med engagerade och kompetenta kandidater. -Vi är ett oerhört starkt lag som kommer att kunna visa på fyra år av mycket goda resultat i Boråspolitiken, nu ber vi om förtroende att fortsätta göra vår stad grönare, säger förstanamnet på listan den rutinerade Kjell Hjalmarsson.

- Jag är glad och hedrat över att få detta förtroende för att fortsätta driva Välfärdsfrågorna frågor i en grönare riktning, säger Christina Waldenström nyvald på andra platsen. 

Nomineringsmötet som hölls under lördagen satsade på bredd. De personer som redan sedan tidigare toppar riks- eller regionlista eller är kommunalråd stod tillbaka något.
Jag kandiderade till tredjeplatsen på listan just av det skälet, att bygga ett bra lag som kan vinna val, säger Tom Andersson

Miljöpartiets toppkandidater 
1 Kjell Hjalmarsson 
2 Christina Waldenström
3 Tom Andersson
4 Anna-Karin Gunnarsson
5 Göran Larsson
6 Sumeyya Gencoglu

Listan i sin helhet kommer att publicerat på miljöpartiets lokala hemsida inom kort.

Lämnat Kommunstyrelsen i Lidköping samt MKU!

Mitt sista möte med kommunstyrelsen gjorde jag den 7/2! Har suttit där sedan 2002 då jag efter valet var adjungerad 02-06 och därefter 1 e ersättare i kommunstyrelsen 2006-2010 och därefter ordinarie i kommunstyrelsen 2010-2018 med val 2014 där i mellan!
Lämnar också uppdraget i Miljö och klimatutskottet ( MKU) vars sista möte jag deltog i den 22/2! 
Har suttit i MKU sedan utskottet under kommunstyrelsen infördes (rödgrön  förhandlings resultat efter val 2010) och före det i Demokratiberedningen 2006-2010 under kommunfullmäktige! 

Lämnade uppdraget i kommunstyrelsen formellt i kommunfullmäktige 26/2! 
Till vår nya 1 a namn i partiet; Marianne Bonnevier , som nu blev invald samt nu också den 7/3 på kommunstyrelsen ersätter mig i MKU!