rapport

Hej !

I dag var det Häls och sjukvårdsnämnd för västra skaraborg och vi antog överrenskommelserna för sjukhus och vårdcentralvård mm,..
Jag hade ett yrkande om Homo-bi-transexuellas behov av förstärkt bemötande i vården utifrån att man ska arrangera en utbildningsinsats inom området tillsmmans med Vänsterns Claes-  Göran Borg som tyvärr avslogs.

Jag kommer att återkomma i detta ärende !
När det gäller RF så var det MP, V och sjukvårdspartiet som stöttade denna motion gällande HBT frågor samt två till . (25 st)

I går var det HSU (Hälso och sjukvårdsutskottet) i Vänersborg som bland annat fick informationer om det nationella arbetet med vårdgarantin att man försöker bedömma ex när gråstarr op skall göras och då har man sagt att det skall vara på nivå 1 till nivå 3 och ej nivå 4 och detta har sparat fler tusen sådan operationer i riket inkluderande vår region förståss..
Man tog även upp att en person from 1/1-08 skall få ersättning vid instäld operation..
Ett ärende som kommer är frågan om ny organisation inom sos,,, återkommer om detta till nästa möte då ärendet återremmiterades,,
Man informerade om detta med psykiatrin där man bl,a vill utveckla vårdprogram och avvikelsehanteringen. Man vill följa upp psykiatrins öppen och sluten vård bättra framöver och det kommer att komma statistik på vårddagarr mm 3 ggr per år framöver,, Det är inga problem med vårdgarantin inom området..
Min motion gällande detta med den ökade läkemedelskonsumtionen av neuroleptika togs upp utan diskussion på mötet och jag att svaret ger en beskrivning att det görs en del som är ok men att jag återkommer framöver med en åsikt om svaret som skall gå till Regionstyrelsen och sedan till regionfullmäktige,,

Ja det är hög fart i politken och det är kul att denna vecka både radio och tidningarna skrivit om min motion gällande HBT frågor och denna fråga är en sak jag vill driva på i regionen så om någon läsare från majoriteten läser detta så ska ni veta att jag ger mig inte lätt !

Den 1//11 har vi gruppmöte i Lidköping och då får vi blandannat diskutera arenahallen och dess kostnader,,
Jag ska på möte på lördag gällande socialförsäkringssystemet i Sverige,, Mp ska lägga en nationell motion i ärendet framöver och det hålls nu rådslag i partiet om detta.. Gunvor g Eriksson håller i derra. Riksdagsledamot för mp..
På söndag träffas s-v-mp,,, och pratar investeringar mm..

Jag nu är politiken verkligen i gång men jag har lite privatliv också faktiskt och snart fyller jag 40 !

Ha det bra

Göran

Kommentarer
Postat av: Gunnar

.....och jag åker med familjen till Färingsö i eftermiddag. På lördag ämnar jag och Gustav åka ill Gävle och se matchen Brynäs vs Mora.
Vacker Höstdagshälsning
Gunnar
Ps glöm inte att betala in avgiften till Vätternrundan. Jag tänkte anmäla 'vårt team' på söndag eller måndag.

Postat av: Ancie

Önskar dig en trevlig helg! Och Välkommen till 40+ klubben sen ;)

2007-10-25 @ 22:59:42
Postat av: Gunnar

Godmorgon Larsson (som snart fyller fyra decennium)!
Jag ser att du har en hektisk helg framför dig med politik både lördag och söndag.
Ville bara berätta en liten 'lustig historia'. Som du vet besegrade Blåvitt AIK med 1-0 i måndags. Målet var omdiskuterat eftersom 'bara linjemannen' såg att bollen passerade mållinjen.
Så jag skrev på ett Villaforum ngt i stil med att 'Guldet nu var på väg till Göteborg samt att IFK dom fick tacka den skarpögde linjemannen Wittberg. Jag skrev även att Aftonbladets Simon Banks hade sagt att dom nu skulle döpa Göteborgs nya arena till Wittberg Arena o jag avslutade det hela med en smilie med 'glimten i ögat'.
För mig var det bara en lättsam kommentar gällande en aktualitet i svensk fotboll.......fast som vanligt 'spårade signaturen GS ur'. Suck den personen har det inte lätt. Det tycks finnas ett psykiskt missnöje under ytan som 'bubblar upp' i alla möjliga situationer.
Jag svarade honom med att om inte han hade uppfattat mitt inlägg som en lättsam kommentar så fick jag be om ursäkt.....fast den artigheten är nog också provocerande eftersom GS - trots 'otaliga övertramp' genom åren - har aldrig bett om ursäkt.
Hälsning från Färingsö
Gunnar
Ps efter Brynäs seger med 5-3 mot Timrå på bortais igår så känns matchen mot Mora imorgon som om att Gävlelaget har fått lite syre i lungorna igen.
Tja, man kan ju alltid hoppas. Jag har två biljetter på familjeläktaren för mig o Gustav.

2007-10-26 @ 09:03:48
URL: http://www.gunnarkarlqvist.se
Postat av: Gunnar

Att åka bil mellan Uppsala och Gävle är att färdas på en bred motorväg genom en svensk skogsnatur i tio mil.
....och hur gick matchen då? Jo, Brynäs lyckades vinna med 4-3 över Mora. Dalmasarnas 3:e mål kom med knappt minuten kvar att spela. I det läget känns slutminuten lång.
Men i dagsläget ligger Brynäs på 10:e plats. Alltså inte på kvalplats. Always look on the bright side of life....
Sen kvällshälsning från Färingsö
Gunnar

2007-10-27 @ 19:56:40
URL: http://www.gunnarkarlqvist.se
Postat av: Gunnar

Det är tidig förmiddag på Färingsö. Solen skiner på dom vackra höstfärgerna. Vi funderar på att åka hem till Karl-Gustav som har ett stort hus med luftig trädgård på Lovön.
Förresten så hade jag sms-kontakt med Grobbe igår. Vi funderar på att skapa en 'vågad o smaskig' tipspromenad för din stora dag på Hagavallen i december.
Brynäs-hälsning
Gunnar

2007-10-28 @ 09:21:05
URL: http://www.gunnarkarlqvist.se
Postat av: Gunnar

Söndag på Färingsö. Vi tog en liten utflykt till Drottningsholm, som ligger på Lovön.
Förmiddagen var så där härligt mild och höstfrisk. Som gjord för att promenera runt i den guldgula lövträdsparken.
När vi bilade åter ut på Färingsö passerade vi flera cyklister......oj, vilken dag för cykelträning.....man riktigt kände den upplyftande känslan av höstluften och energin i cykelns framfart.
Ännu en höstdagshälsning
Gunnar

2007-10-28 @ 12:18:44
URL: http://www.gunnarkarlqvist.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback