VAL 2010


Nu är vi redan inne i oktober och då mindre än 12 månader kvar till ett många sätt för Sveriges framtida styrning avgörande val då jag tror att genom en seger för de rödgröna så kommer Alliansen att spricka och då också det långsiktiga hotet mot ett två parti system där ideologiska och ideburna partier som MP betydelse minskar.

Jag ser vårat rödgröna sammarbete som ett verkligt sådant och absolut ingen process mot ett sammangifte såsom vissa vill få det till med Alliansen.

Det är bråda tider nu skulle jag vilja säga. Vi kommer att ha klart de nominerade till våra riks/region listor den 11 oktober för att dessa ska tillkännages till våra medlemmar i skaraborg . Beslutet om hur listan ska se ut fastställes alltså den 14 november i Skövde kl 10 till kl 16.
Det ser mycket positivt ut då vi har många intresserade och jag känner verkligen att vi kommer att kunna göra ett rekordval 2010 i skaraborg där målsättningen är att nå 2 regionfullmäktigemandat samt 1 riksdagsmandat.
I Lidköping ska vi fastställa vår lista på Garströms den 1 november kl 14 til kl 16,30. Det ser bra ut och vi har en målsättning att gå från 2 till 4 mandat och det kan gå men det innebär mycket jobb och det känns som att folk är beredda att göra ett jobb i valrörelsen.

Politiskt så träffas vi nu S-V-Mp den 12 oktober för att diskutera budgeten och saker inför valet förståss.
Vi är tre självständiga partier som har som målsättning att få fortätta driva Lidköping gemensamt och det innebär inte att vi är överrens i alla frågor där t,ex vi i MP är ett draglok i frågor kring miljö/mat, barn-ungdomar -demokrati och vi vill hela tiden komma så långt fram som möjligt och det är ju så med samverkan att man får acceptera att vika sig i vissa frågor annars så fungera ju ingen samverkan alls.

Det kommer bli ett mycket spännande år framgent men jag är mycket positiv fortfarande till en rödgrön seger såväl i Lidköping som på riks.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback