MP


Miljöpartiet var tillsammans med V mycket tydligt mot cityairlineprojektet 2009 och det beroende partiets tydliga principiella motstånd mot passagerarflyg inom en 50 mils radie.
Jag yrkade emot att kommunen skulle utreda möjligheten i kommunstyrelsen och MP hade en kampanj emot projektet på torget mitt i vintern 2010 .

MP är i majoriteten och måste ta ansvar och gällande flygplatsbolaget så vill vi utreda kommunens engagemang  , men vi har ett ekonomiskt ansvar och det var ett beslut att behålla bolaget och hantera flygplatsen som förnärvarande är ett fritids flygfält .
MP tog ansvar och vi har under mandatperioden fått till en ny buss linje 9 som kommunen betalar . 
Detta var ett beslut som togs på medlemsmöte ocb var en del av budgeten 2012 , där vi satsade extre på skolan .

Det är så att vi har beslutat om att utreda en nytt systen för avfalls hantering där vi ska sortera sopor , samt utreda en sammanslagning av teknisk service verksamheter ocb Värmeverket AB till ett energi bolag för att bättre nå klimat och energi målen enligt fastställd klimat och energiplan i kommunfullmäktige 2013 .
Det är så att MP vill utveckla ett systen som medverkar aktivt till att kommunen minskar sina sopor enligt avfallstrappan och vi har som parti slagit fast vikten av att Värmeverket AB är ett hel ägt kommunalt bolag son garant för att kunna agera mer aktivt i utvecklingsfrågor som nu är på gång .

MP har haft medlemsmöten där bolagets tjänstemän var hos oss i april förra året och det har funnits en aktiv dialog omkring dessa frågor inom MP.
Det är självklart så att MP inte vill att vi ska ha ett systen som medverkar till beroendet att bränna så mycket sopor så mycket och det är därför vi jobbat så hårt för en strukturell förändring av vår avfallshantering samt att utreda ett energi verk som kan aktivt verka för målsättningen om minska sopförbränningen och sortera bl,à maten.

Det är så att det är enkelt att stå i opposition men svårt att vara i majoritet , men det är bara på det sättet man kan nå konkreta politiska framgångar och detta har MP i Lidköping verkar för.
Det är våra väljares vilja att vi ska nå konkreta resultat av vår politik ocb vi har valt att i majoritet med S och V få till en politik för hållbar välfärd och min bedömning är att det fungerar mycket bra .

MP måste som ansvarsfull parti i majoriteten verka för helheten och ocb det är så att det inte alltid går så fort som vi viljat men partiet har tagit ansvar för 7 års kommunbudgetar sedan 2006 och det har stärkt välfärden som miljö och klimat politiken ocb dessa budgetar har MP som parti på medlemsmöten antagit .

Jag respektera alla som vill verka politiskt ocb det är ju så att vill nu representanter för det nya partiet utveckla Lidköping ännu snabbare i en hållbar riktning så är ju detta MP,s prioriterade politik så ju fler som vill åt samma håll destå bättre . 
Det är väl så att man kan vilja exakt samma sak men vara väldig oenig om hur man ska göra och så är det i livet och ibland så kan saker och ting överraska oss alla , så låt  oss hoppas på ett ännu starkare vilja till ett hållbart Lidköping efter kommunvalet 14/9 !
Göran Larsson MP

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback