Val 2006

Ja nu är man igång med arbete igen efter några veckors semester och det är ok så länge man kan njuta av det underbara sommarvädret och vårt fantastiska Lidköping.

Jag måste uttrycka en viss häpnad att måsfrågan kan renders sådan politisk debatt på högsta nivå som den gjort sedan kommunstyrelsen på fråga av Tommy Larsson den 21/6 juni sade att man sak tala med miljö och hälso skydd efter semestern .

Att detta skull bli en politisk viktig fråga i media bevisar väl mer att det saknades annat mer viktigt stoff för media att hantera än att denna fråga i sig skulle vara av sådan betydelse att det skulle vara viktigt för , Västnytt, skaraborgsradion mm mm.

Jag hoppas den kommande valrörelsen kommer att handla om viktiga frågor som hur vi ska klara att vara oljeoberoende innan 2015 och hur den gröna omställning kommer att ge nya jobb.
Vi har vindkraften , etanolen, biogastillverkning .
Det är också vikttigt att vi nu under kommande mandatperiod gör en stor satsning på Vattnet och hur vi ska få en rent sådant.
Andra frågor som skolan och barnomsorgen är naturligtvis mycket viktiga och vi måste ge våra unga en bra start i livet. Små grupper i omsorgen till fler lärare och andra vuxna i skolan.
Det är viktigt att våra äldre kan ha ett så aktivt liv som möjligt oavsett funktionshinder och det vore bra om det etablerades fler alternativ som + 55 boende i Lidköping.

Detta var några exempel på frågor som borde komma upp på dagordningen i kommande valrörelse, som kommer bli mycket jämn på alla nivåer.

Det finns ett borgerligt övertag just nu (riks som i Lidköping) som jag hoppas kommer att vändasi valspurten när det verkligen gäller att visa väljarna vad man vill konkret.
Om frågor gällande , Jänstäldhet, mijön och minska sociala klyftor blir viktiga så kommer vi att vända detta borgerliga övertag . Där finns det föga trovärdighet i den såkallade allians politiken som jag ser det.

Jag hoppas ni alla får en mycket bra semester.....

mvh

Göran

Kommentarer
Postat av: Irena Rodic (S)

Har snubblat på din blogg via lidköpingsnytt :-)
Man kan tro att du är sosse ;-)
Vi prioriterar samma frågor, det blir kul stå på torget och prata om jämställdhet, arbetslöshet, barn och skola samt självklart miljöfrågor vilka är oerhört viktiga för Lidköping som vill profilera sig som biosfärområde.
Ha det gott, Irena!

2006-07-21 @ 13:53:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback