GL nytt


Nu väntar 4 dagar i Skottland med Hälso och sjukvårdutskottet samt tjänstemännen för att vi ska få en omvärlsorientering i skottsk hälso o sjukvård samt så sitter vi i ett arbete med vår egen Vg primärvård och kommande beslut gällande hur vårt system ska se ut efter den nya lagstiftningen där pengarna följer individen i primärvården.
Jag ser fram emot att lära mig nya saker samt att diskutera framtida hälso och sjukvård och dess behov.


Annars så händer det en del på hemmaplan med vår ekonomi pga det finansiella läget men jag anser att vi i Lidköping har en stark ekonomi att gå in i en lågkonjungtur med och att vi ska klara detta utan att detta ska märkas på vår så viktiga välfärd. Nu ska vi diskutera våra investeringarna för 2010 och själklart krävs det att vi hushållar med pengarna och tänker långsiktigt med allt vi gör och här vill jag nämna hamnstadsprojektet. Jag tror att detta projekt har allt att vinna méd en sansad tidplan på alla sätt och jag tror att detta kommer vi nog komma fram till alla partier i detta ekonomiska läget !
Gällande våra klimatåtgärder i kommunen så räknar jag med att dessa hållbara satsningar drivs på utan problem.

Jag kommer att missa kommunfullmäktige på måndag men Veronica och Josef går så det blir mycket bra. Där kommer man bland annat ta folkhälso planen som vill prioritera våra ungdomar vilket vi i Mp ser som mkt viktigt! Man ska också anta Biosfärsansökan vilket oxå är bra på alla sätt och viktiga långsiktiga pengar för landsbygds utveckling i våra tre kommuner(lidköping-Mariestad och Götens ) på ett hållbart sätt..

Ha det gott
Göran

Gl nytt

Min tvillingsyster är en av de människor jag beundrar här i detta livet och hennes glädje och kärlek till livet var fantastisk att se förra året när hon kom hem från Vietnam med sin då nästan 3 åriga adoptivson förra året på hösten.

I dag får jag höra att Socialministern bestämt att Regeringen efter att det fått ta del av en rapport från USA att det pågår ogentligheter med barnen i Vietnamn att de skall STOPPA alla adoptioner och detta mot adoptionscentrums vilja.
Jag tycker att det känns mycket konstigt och jag hoppas att detta i så fall bara blir av tillfällig natur då jag har hört så mycket positivt av hur de jobbar med detta i Vietnamn tidigare och faktum är att det var Vietnamn som tidigare i år beslutade att stoppa USA,a möjlighet att adoptera från landet pga misstänkt kriminalitet !

Dagen i dag var trevlig. Jag var i Skövde och lyssnade på vad sjukvården gör för att stärka sin kvalitet.
På kvällen träffade jag kamraterna på jobbet och vi satte chemat fram till mitten av januari,.,

ha det gott
Göran


gl nytt

Hej på er alla som läser denna blogg av och till och jag gillar att ni kommenterar ! Jag har varit på regionfullmäktige i två dagar. I måndag så var det en miljö/klimat dag och det var mycket intressant . De som talade var : Stefan Edman, John Holmberg, Pär Holmgren , Elisabeth Lindgren . Regionfullmäktige ska ju om ett år ta ett program som heter smart energi och detta sköts av miljönämndens ordförande Per Olov Blom och jag hoppas att det verkligen ska innebära att vi som region med våra kommuner ska vara klimatledande region inte bara i Sverige utan i hela Eu. !
Om alla lyssnade på alla talare och då inte minst den ´kände metoreologen Pär Holmgren så ska detta inte vara ett problem. Hans budskap var att det inte räcker att prata 10 till 40 % minskning utan egentligen krävs det nui ett STOP ! AV co2 utsläppen inom en snar framtid ! Jag tykte det verkade som om tom Moderaterna lyssnade på detta om än om deras gruppledare Johnny Magnusson verkade bekymrad av budskapet och var ute och gick lite i korridoren.. måhända orolig att hans grupp skulle påverkas för mycket av detta budskap !

I dag var det regionfullmäktige mellan kl 10 till 15,45 och jag var uppe och hade en fråga till Jonas Andersson (HSU,s ordförande) om den höga läkemedelskonsumtionen i vår region vilket oroade både mig och han vilket jag hoppades på med min fråga samt att jag hoppas på att det tas krafttag framöver gällande detta när handlingsplanen är klar senare i höst. Jag talade oxå om det av rf godkända programmet om fetrma och hade en förhoppning att den verkligen skulle ge den effekt som den stipulerar !

ha det gott

GL nytt

Hej på er alla bloggisar ! Jag hoppas att allt är bra med er läsare och att ni trots de mörkare tider ser positivt på tillvaron.
Jag gör det för partiet då vi nu i helgen på extra kongressen har antagit en vallplattform som verkligen kommer att gillas
av väljarna när vi går till val 2009 den 7 juni. Nu har vi äntligen den trovärdighet som behövs för vår Eu kritiska linje att juni listan inte kommer att komma in i parlamentet ! Detta pågrund av att vi inte längre driver eu-utträdet !
Lyssna gärna på denna Radiointervju    med mig och andra gjord av radio Göteborg !

Annars var det också kommunoch landstingsdagar lördag/söndag och det var intressant att diskutera vårdvals frågor samt frågeställningar om barna fattigdom mm .
Festen var trevlig då vi hade Carokie ! Angela och Cristina var fantastiska ! Inte bara deras sång utan att de ordnade detta ! Bra för sammanhållningen i partiet !
Jag sjöng ggr 3
1 gång med Lazlo (Hoppas att han inte är borta för länge från partiet ) Brevet från kolonin !
2 gången med tjejen (Madde) Hon stod för sångrösten och jag för dansen.. och det blev succe !
Vi sjöng flickorna på Tv 2 samt Sånt är livet !
Vi vann inte idoltävlingen då juryn ( Magnus, Grön ungdoms språkrör, Yvonne ) fick ensam rätt på att döma ! ler ---
Roland Von Malmborg och gu killarna Göran och kompani vann tillsammans...
Detta var den roligaste festen sedan 2006.. i Borås... kolla min blogg om detta,, Då var det bandet Peps Persson som vi rockade loss till och denn festen är --still number one !

Ha det gott
Nu väntas två dagar regionfullmäktige i Vänersborg !
En klimat/miljödag och en besluts dag !

Kort kort GL nytt

Gårdagen var en trevlig dag på många sätt :

Jag var med på debatt sidan i NLT tillsammans med Mp Varas Stens Sundvall om betydelsen av reälla satsningar på kollektivtrafiken samt att jag var med i NLT och Skaraborgslänstidningen i frågan om Arvodesfrågan och att Majoriteten i elfte timmen avslagit arvodeshöjningen till följd av fler oraker men inte minst tack vare den kritik som varit från oss i Mp.
Det är viktigt att komma fram i Media och få fram viktiga budskap om man inte gör det så kan man inte påverka opinionen vilket är mycket viktigt för oss i politiken !

Jag har mycket framför mig det får bli en kortis-.-.

ha det gott

Göran nytt

 (Arenan som ska byggas är lite större än denna stuga !)

Äntligen byggstart av Vår Lidköpings Arena-sparbanken som skall om allt gå väl vara klar till annandagsbandyn 2009 om vädret tillåter (Inte för kallt) förståss ! 
Det var en solig dag när klockan var 11,30 och Kjell och Carin tog ett spadtag för starten av bygget tillsammans med sparbankens representant Håkan.
Jag sade till Kjell att - Dagen soliga väder kanske symboliserar ett lyckat projekt framöver där vi verkligen kommer att lyckas med vår Arena både för idrotten och evenemangen.


Jag måste säga att det känns spännande att vara med i politiken denna höst och inte minst för det som händer på riks där vi nu ska starta arbetsgrupper med S och förhoppningsvis V framöver med det är också kul att finnas med i det regionala arbetet när vi nu ska formera morgondagens primärvård ! Här är tyvärr inte V med på båten ännu !
I kommunen så ser jag fram mot ett fördjupat arbete med majoriteten och det känns som det är på gång !

I dag är jag i Vänersborg där vi ska ha ett seminarie om Vg primärvård ! På torsdag är det regionfullmäktigemöte gruppmöte för Mp och där ska gruppen få ett mer ingående information gällande primärvårdsarbetet som ska kommas att ta beslut i Rf den 2 december !

ha det gott
Göran

Äntligen klart med Resecentrum .... och kanske framtidens Informationsc?I dag var jag festklädd då Lidköping invigde sitt Resecentrum !
Kjell Hedvall och Västrafiks ordförande Leif Blomqvist (Båda S ) invigningstalade på ett bra sätt och knöt symboliskt ett band mellan tåg och buss. De båda talarna pratade varmt om behovet av ökad kollektivtrafik !

Det var över 1000 personer där under dagen och jag talade lite med västrafiks lokala representanter som berättade att de nu skulle vilja få en ökad stats trafik i Lidköping. Vi har inte ens 20 % av Skövdes totala statsbuss resor på ett år och nu vill man utreda såsom man gjorde i Skövde för en del sedan förutsättningar för förstärkt trafik i Lidköpinmg på sikt.
Jag ser det som mycket positivt ! Jag ser att när vi nu i Lidköping har detta resecentrum (Kommun-Region-Eu och stat har gett bidrag ) för en kostnad för ca 30 millioner kommer att ha en mycket bra grund till att utveckla vår kollektivtrafik ännu mera !


Jag förstår Carinas kommentar men utökas kollektivtrafiksmöjligheterna så påverkar det allas möjligheter att gå från bil till buss/tåg och jag vill öka min andel här ! Exakt men co2 utsläpp får ses på totalen och jag bor själv i en lägenhet och har mycket litet energiutnyttjande ! Jag har politiska uppdrag i Regionen som till ytan är mycket stor och nu är det så att jag har en tjej på landsbygden i Bollebygd ! Så det finns en mening med mitt resande oavsett trafikslag om man säger så men man ska ha detta med Co2 med sig hela tiden och visst kan man känna det dåliga samvetet av och till och det är bra att du gör kommentaren ! Min tjej åkte hem i dag kl 15,20 och får åka tåg över Göteborg till 17,10 och sedan ta buss 100 från Göteborg till Bollebygd ca 18 till 18,45 för att sedan ta bilen hem tlll huset och vara hemma ca 19,15 !
Detta innebär 4 timmars resa med kollektivtrafiken som med bil Lidköping-Bollebygd = 130 km tar ca 1 h 45 minuter !
Som ni förstår så är det viktigt att förstärka kollektitrafiken !

I dag visades även Sockerbruket upp sin bästa sida med öppet hus där det bjöds på gratis fika och kanelbulle och vi fick också se den ytan som det är tänkt att Biblioteket ska vara på ! Mycket bra ställe och jag hoppas att Peter Silow (talesman för Lidköpings framtid) var där och såg att det faktiskt finns fantastiska möjligheter där !
Jag tycker att det är fantastiskt med kombinationen Resecentrum-Informationscentrum !


Jag såg att jag fått frågan gällande detta med det eventuella slutet på att (Tåget på älfsborgsbanan) ska stoppa i Vedum är hittintills ett förslag av en tjänstemanna grupp och det ska upp i Västrafiks politiska styrelse och vi i Mp är emot detta och kommer agera mot detta ! Vi har en  representant där Solil Brunberg .,.mail
soili.brunberg@mp.se, som kan mailas om man vill veta mer! Man kan ju oxå på lokalplanet försöka skapa opinion mot detta ! Vara kommun bör agera tycker jag ! Jag återkommer med mer info om detta !

Ha det gott
Göran

Tips matchen
Sverige -Portugal 1-0

GÖRAN NYTT


Hej på er alla bloggisar !   Finanskrisen rasar och Mp gifter sig --med S ! Jag är säker på att vi två partier tillsammans kan formera en långsiktig politik (ännu bättre om V oxå kom med)som ger en stabil grund att stå på för att klara kommande ekonomiska nedgångar !
Det är bra att vi ska tänka över 10 år i den politik som de 5 arbetsgrupperna ska formera och presentera om ca 15 månader. Jag bedömmer också att klarar vi att få fram detta så kommer väljarna att ge förtroende för en rödgrön politik i framtiden och förkasta den gråa Allianspolitiken ! Jag återkommer om detta förståss !(Jag tycker att V ska vara med och hopas att de snart kommer med !) Vi har ett gott sammarbete med S-V och Mp i Lidköping !

I går var jag , Tony och Laila på Hälsans Hus i Landvetter och besökte deras chefer samt patientgruppen där för att informera om kommande primärvårdsreform ! Det var ett trevligt samtal och det ser ljust ut för denna verksamhet att kunna få en auktorisation som jag bedömmer det ! De har en varmvattenbassäng samt allt annat där som behövs för en vårdcentral och de inriktar sig särskilt på hälso inriktad vård ! De har ett utifrån ett grön synsätt mycket bra helhetsperspektiv där det hälso inriktade är i focus ! Hälsans Hus har tidigare haft vårdavtal med nämnden i området men har det inte nu !  Jag hoppas att det ska gå bra för dem i framtiden !

I går kväll var det möte i Skövde med kongressgruppen där vi bestämde vissa saker inför rikskongressen på Billingen den 15-17 maj 2009 tillsammans med Teresia som är kongress samordnare ! Jag ska vara funktionärsansvarig och om ni läser detta och är intresserade att vara funktionär (Allt betalt =boende/mat/fest/resa) så kontakta mig..
goran.larsson@mp.se

Jag befinner mig nu på jobbet i Vänersborg och diskuterar en debattartickel med Tony gällande Hälsans Hus mm !
I morgon är det invigning av resecentrum i Lidköping.. ska bli kul !

ha det gott
Göran

Göran nytt


En dag där jag framför allt tänker på Johnny Fröjd som på ett mycket fint sätt begravdes i dag !
Hans minne kommer jag alltid bevara levande och våra gemensamma samtal om vårat samarbete i Lidköping var mycket positiva och engagerande och jag kommer sakna dessa !

Jag har glädjen att informera er bloggläsare om följande :

PRESSMEDDELANDE

SOCIALDEMOKRATERNA

MILJÖPARTIET DE GRÖNA

den 8 oktober 2008

RÖDGRÖNT SAMARBETE FÖR FRAMTIDEN

I dag berättade socialdemokraternas ordförande Mona Sahlin och miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson att de båda partierna inleder ett långsiktigt och fördjupat gemensamt politiskt samarbete - ett rödgrönt samarbete för framtiden. Två mål sätts upp för samarbetet. För det första att tillsammans forma en långsiktig gemensam inriktning för politiken för det kommande decenniet, till och med år 2020, inte bara för den kommande mandatperioden. För det andra att tillsammans utmana den moderatstyrda regeringen om regeringsmakten, och därmed efter valet 2010 få väljarnas stöd för en samarbetsregering mellan socialdemokraterna och miljöpartiet de gröna.

Under ett och ett halvt år har socialdemokraterna och miljöpartiet vidareutvecklat relationerna mellan de två partierna och mellan dess respektive partiledningar. I bagaget finns också två mandatperioder med 15 gemensamma budgetar som givit Sverige en bra ekonomisk utveckling, stora reallöneökningar, låg inflation, mycket stora kunskapsinvesteringar och en tätposition i det internationella miljöarbetet. De bägge partierna är övertygade om att Sverige kan återvinna framtidstro och konkurrenskraft. Den utveckling vi nu ser med färre jobb, stora varsel, ett ras i välfärdens kvalitet och växande socialbidragsberoende går att bryta. Men det förutsätter att Sverige byter regering och byter politisk färdriktning.

- Det vi idag presenterar är ett samarbete mellan två självständiga partier som är mer långsiktigt än vad vi tidigare sett exempel på i svensk politik. Ett rödgrönt fördjupat samarbete mellan socialdemokraterna och miljöpartiet kan kombinera en stark och kraftfull politik för fler jobb, ökad rättvisa och god ekonomisk utveckling med en modern miljöpolitik och global solidaritet som också sträcker sig över generationerna. Det hoppas vi kunna genomföra i regeringsställning, kommenterar Mona Sahlin tillsammans med Maria Wetterstrand och Peter Eriksson.

Redan under hösten kommer de bägge partierna samarbeta inom fem gemensamma arbetsgrupper, som kommer att vara i full gång innan årsskiftet. I början av 2010 kommer arbetsgrupperna att presentera resultatet; en långsiktig politisk inriktning som sträcker sig fram emot år 2020. Detta kommer i sin tur att läggas till grund för en gemensam regeringsplattform som presenteras för väljarna inför valrörelsen 2010. Men redan inom kort kommer de bägge partierna intensifiera antalet samarbetsinitiativ i Riksdagen, vilket pågår ända fram till valdagen. Redan förra veckan presenterade partierna ett gemensamt program om "utbildning för arbete" omfattandes investeringar om 10 miljarder kronor. Med start den 22 oktober inleds också en samarbetsturné i Sverige med socialdemokraternas partiledare och språkrören för miljöpartiet. I december hålls nya möten där partiledningarna träffar respektive partis styrelse.

- Nu har vi två år på oss att försöka vinna och förtjäna förtroende hos svenska folket, både som enskilda partier och som nytt och framtidsinriktat regeringsalternativ. Det är på valdagen det avgörs. Mellan valen har vi opinionsundersökningarna. Som det ser ut nu i samtliga opinionsmätningar är socialdemokraterna tillsammans med miljöpartiet ett mer trovärdigt regeringsalternativ i väljarnas ögon än de fyra borgerliga partierna, säger Mona Sahlin, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson.

- Det räcker inte att vara bra i en valrörelse, som moderatalliansen, man måste kunna regera också. Vi är kritiska till deras misstag att de för fyra år sedan började låsa fast politiken i detalj i en helt annan konjunktur, som man nu trots kraftigt försämrade tider håller fast vid. Man förordar mer av samma politik trots att den inte fungerar. Man är instängd i en felaktig politik. Vi är också kritiska till att moderatalliansen låst fast Sverige hårt vid blockpolitiken. Det som tycktes vara en fördel i en valrörelse, gör det nu svårare att hitta lösningar över blockgränserna som kan skapa stabilitet i viktiga frågor. Inte heller det misstaget tänker vi göra om, avslutar Mona Sahlin, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson. 


Nu börjas det bygga !

En dag går fort fran skulle jag vilja säga !

Först så var det frukost hos mor min och sedan var det kommunstyrelsemöte och det var kul som vanligt att träffa mina kollegor där !
Det viktigaste beslutet vi tog idag var att vi nu tog det sista politiska beslutet för att igångsätta byggande av evenemangshallen ! Vi kom ner till de 217 millioner som Kf sade i sitt beslut den 30/6 ( Alla sade ja = 10 förutom 1 =Fp)
Vi fick ner 5 millioner på beräknade anläggningskostander(Backgårdens bygg har fått anbudet) och 5 millioner på en avsikts förklaring med Villa och att de tillsammans med andra föreningar ska göra ideelt arbete med loger/omklädningsrum mm och driva under sina arrangemang försäljning mm mm ! Detta kommer att vara klart innan aprils utgång 2009 !
Det första Kf beslutet i detta ärende togs 2007 och detta sade jag då:

Rapport från fullmäktige den 19/3 

kommunfullmäktige att enhetligt säga ja till alla tre underliggande ärende :
Jag var uppe i detta ärende och sade blandannat :
- Förprojektering för utveckling av anläggningar inom ågårdens idrottsområde.
Jag påpekade detta med att detta projekt inte kan få kosta för mycket att det sker i samspel med andra aktörer och att vi har en huvudfinansiär . Jag tyckte det var viktigt med att vi ser till alla i detta projekt: elit som bredd idrott, flickor som pojkar och män som kvinnor. Vi stärker idrotten i Lidköping och vi möjliggör för utökat rörlighet och aktivitet vilket är hälsobringande och positivt för alla i kommunen. Vi tar detta projekt etappvis och vi börjar med utvecklingen av en bandyhall som kan nyttjas till annat men främst för bandyn.
Alla partier står enade för detta projekt och det har varit positivt samt att vi nu till hösten kommer att komma till beslut gällande först och främst evanemangshallen och kostnaden måste vara rimlig i förhållande till andra saker som skola vård och omsorg samt även viktiga kultur och miljö satsningar framjent !

Jag är i dag mycket nöjd med beslutet och jag är säker att vi ska klara utmaningen att driva en av Sveriges modernaste inomhusarenor med denna storlek in i framtiden på ett sådant sätt att inte detta ska innbära minus för vår välfärd utan tvärtom !

Under eftermiddagen var jag med på Samhällsbyggandsnämnden där vi beslutade om att vi ska anlägga ett naturreservat på Östra sannorna vilket jag är mycket nöjd med ! Jag är säker på att allt fler kommer att hitta till detta fina område och upptäcka dess fantastiska naturvärde !
Beslutet ska gå via kommunstyrelsen till kommunfullmäktige ! sensommaren 2010 kan det stå klart ! Jag kommer inte på något sätt att säga ja till ytterligare siktgator !  Om du är moderat så är det bra att du vet detta för ledande företrädare för den (Hasse Rasetorp) vill arbeta för detta !

På kvällen var jag och Gunnar på Brunsbo tillsammans med våra kollegor för att fira av vår avgående chef Barbro Friberg ! Det var trevligt och jag önskar Barbro Lycka till framöver !

Ha det gott
Göran

Viktig info !

Viktig Mp information :

RESULTATET AV MEDLEMSOMRÖSTNINGEN OM EU-UTTRÄDE

Miljöpartiet ska inte längre förorda att Sverige ska lämna EU. Det blev resultatet av den medlemsomröstning som har pågått under september månad. Med siffrorna 55,6 procent mot 44,4 har partilinjen ändrats. Röstdeltagandet var 46,5 procent, vilket innebär att 3 641 personer har röstat.


SIFFROR FRÅN MEDLEMSOMRÖSTNINGEN

Antal röstberättigade (medlemsantalet den 30 juni): 7 828
Antal som röstade: 3 641, 46,5 procent
Nej-röster (nej till utträde): 2 012, 55,6 procent
Ja-röster: (ja till utträde): 1 609, 44,4 procent
Ogiltiga: 20 stycken
Skillnad mellan ja och nej: 11,2 procent


SPRÅKRÖREN:
PARTIDEMOKRATI PÅ ALLVAR

Nu är medlemsomröstningen avslutad. Resultatet blev ett byte av partilinje. Miljöpartiet ska inte längre förorda att Sverige ska lämna EU. Tack alla ni som har deltagit i omröstningen och på de 20 debatter över hela landet som har arrangerats!

Över 3600 medlemmar har röstat. Det motsvarar 46,5 procent av de röstberättigade, alltså nästan varannan medlem. Det är en siffra som överträffat våra förväntningar. Den stora vinnaren är inte den ena eller andra sidan, utan partiets interndemokrati.

Vi har båda deltagit på några av alla de debatter och diskussioner som arrangerats runt om i partiet. Det kanske mest glädjande vi tagit med oss från dessa har varit den positiva stämningen. Vi miljöpartister har olika åsikter i utträdesfrågan och kommer säkert att fortsätta ha det. Vi hoppas ändå att alla känner att man kan vara grön och medlem oavsett åsikt om detta.

Röstsiffrorna blev 55,6 för nej-sidan mot 44,4 för ja-sidan. Det är ett tydligt utslag. Men vi ser det också som en tydlig signal att partiet ska vara fortsatt tydligt och grundläggande EU-kritiskt.

Vi vill att Miljöpartiet ska vara ett allt större EU-kritiskt paraply under vilket olika åsikter om utträdet ryms. Vår EU-kritik ska stå lika stark som innan. Vi vill ha en folkomröstning om Lissabonfördraget och arbetar aktivt mot att Sverige ska gå med i EMU. Vi vill skärpa klimatpolitiken och riva ner murarna mot omvärlden som EU:s ledare gömmer sig bakom. Vi jobbar för att politiska beslut ska tas så nära människor som möjligt. Samtidigt ska vi driva en aktiv politik i EU-parlamentet för att förändra det EU som finns i dag.

Genom att lämna över beslutet i denna principiellt viktiga fråga till medlemmarna har Miljöpartiet visat de andra partierna att hos oss betyder medlemskapet mer än en trevlig tidning i brevlådan och kaffe på partilokalen. Den som är medlem hos oss kan också personligen få makt över partiets utveckling.  

Vi är övertygade om att det bästa sättet att få fler och engagerade medlemmar är att stärka medlemskapet. När andra partier försöker med supportrar och andra jippon, satsar vi nu på att fylla medlemskapet med ett starkare innehåll. Sedan den 30 juni, när röstlängden för denna omröstning fastställdes, så har cirka 800 nya personer blivit medlemmar i Miljöpartiet. Välkomna.

Inför senaste kongressen genomfördes ett brett rådslag bland medlemmarna om de sociala trygghetssystemen. Resultatet blev en politik för arbetslivstrygghet, som vi nu aktivt driver. Nu har vi haft medlemsomröstning om svenskt utträde ur EU. Nästa omröstning sker i januari då vi tillsammans ska rösta om listan till EU-parlamentet.  

Det drar ihop sig till EU-valrörelse. Några av oss kanske ses redan på extrakongressen om några veckor.  

Peter Eriksson
Maria Wetterstrand


Jag anser att detta inte är ett överraskande resultat omän att jag inte trodde att det skulle svänt så fort i medlemskåren att nej sidan skulle vinna men jag som röstade för ett nej anser att resultatet medger att vi nu ska rikta in oss mot att ha en kraftfull negativ eu-politik och trovärdigheten i denna politik kommer att bli så mycket större nu !

Göran

info

I morgon vid kl 10,00 kommer Maria, Peter och Ulf Holm presentera resultatet av vår interna medlemsomröstning gällande om vi ska driva frågan om att lämna eu eller inte. Vad jag förstår så blir det nog jämnt så vi får se om det blir Ja = driva frågan om att lämna eu alternativt Nej = Inte längre driva frågan om att lämne eu.

Jag har sagt Nej i omröstningen men som sagt vi får se vad det blir !


Helgen var trevlig då vårt Västra götalandsmöte i Herrljunga med ca 40 deltagare blev mycket bra och trevligt.
Soili-Birgitta informerade om vår regionala politik gällande kollektivtrafiken
och Max och Lise gjorde bra info. om klimatkampanjen..

ha det gott
Göran


Kort och gott

Är i Bollebygd och träffar tjejen ! Denna helg kommer att bli trevlig då vi ska till Örebro och träffa min familj. Min tvillingsysters son Theo fylde 4,a den 27 september och det ska firas ordentligt !!! Han föddes i Vietnamn och är ensamadopterad av Lottta och han är så fantastisk glad och härlig !

Först så är det politik förståss.. Mp Vg anordnar klimatmöte för Mp,are i herrljunga i morgon med över 35 anmälda ! Birgitta Losman och Soili Brunberg ska prata kollektivtrafik och Västrafik på förmiddagen och sedan på eftermiddagen ska Lise Nordin och Max Andersson prata riks/region klimatkampanj !
Det är viktigt att vi träffas så här kanppt två år innan valet och det känns mycket positivt just nu !

Ha det gott

Göran