Hej !

76717-108

Hej på er bloggisar och andra,,, är åter i skogen och har hjälpt till och flytta saker från MP-väst gamla kansli..
symboliserad av denna bild,,ler,,,Nä den låg i Borås och vi flyttade saker mm till Göteborg och Ekelundsgatan 4,,
Jag och Regionkanslisten,.Madde , ( Jag sitter i Mp väst styrelse ) hyrde en Van och gjorde detta ! Allt flöt på utmärkt och nu på måndag har vi 1,a mötet med mp väst styrelse på Ekelundsgatan !

Läste Kjells blogg och jag kan hålla med honom när det gäller ekonomer och deras sätt att skrämma oss politiker med att det alltid per deffinition blir sämre tider men vi måste ha en helhetssyn som politiker och här ingår det ekonomiska ,,, samt det sociala och ekologiska utifrån ett hållbarhets koncept !

Vi ska i juni sätta ner foten för 2009...

Vi ska bedömma om 21,09 kr / inv räcker att ta ut i skatt...
Vi ska bedömma om vi kan ta ut 73 millioner från förväntad vinst på kapitalet
Vi ska lägga en driftrbudget på upp mot 1 .7 miljarder kr.
Vi ska investera för 180 miljoner förutom det som gäller evanemangshallen som vi ska besluta om i kommunfullmäktige i typ april/maj,,
kostnad ca 100 miljoner... drift  ? vi ska få info på tisdag,..,., återkommer... !

Jag vill påpeka att höjs skatten med 10 öre så får man ut 6,7 millioner till,,driften,
Jag vill också påpeka att vårt Gullspångskapital har gått från ca 1.6 milljarder till 1,5 miljarder på en månad ( Jan 08)
Vi i Mp har sagt att vi kan inte skära i skola vård omsorg.. drift/ år.. ca 1,25 miljarder inkl. gymnasiet,,,
utifrån en satsning på Arenan....

Jag återkommer förståss med budgetinfo !

Ha det gott
Göran

Hej där !

76717-106

Nu har jag varit på kommunfullmäktige i måndags där jag var uppe i debatten om det beslutade Viktoriahuset där vi ska få ett naturrum på Läckö och det blir bra ! Det ska käna som adminstration samt restaurang mm och det ska bli intressant att se när detta invigs. Det är den avgående landshövdingen Göte Bernardsson som har ordnat detta. Tillsammans med regionen och hovet har lämnat ut namnet ,,, Vi betalar några millioner i investering medan regionen står för den årliga driften på ca 1 million..Turister kommer att få se vilken fin natur och skärgård vi har och jag sade detta om det hållbara samt att vi behöver utveckla kollektivtrafiken samt möjliggöra en cykeleled till läckö.
Läs dagens NLT om detta och det kommenteras även av Lidköpingsnytt !
Veronica var uppe i vår motion om att det behövs en kommunalplan för IV-programmet,, och detta blev beslutet efter att Marita Bengtsson yrkat på detta istället för handlingsplan... kul att vi fick igenom denna ! Bra för iv-programmet !

PÅ tisdag och onsdag har jag varit på Lidbeckska-huset och fått höra redovisningar från varje nämndordförande /förvaltningsordförande om deras verksamhet och frågeställningar inför framtiden och detta inleder budgetprocessen som avslutas med att vi beslutar om budget i Juni månad.
Mycket att träffa alla och få en dialog. Jag dokumenterade allt så att jag noggrant kan gå igenom alla för gruppen inför förhandlingar om budget md S och V.
När det gäller evanemangshallen så får vi dragning på tisdag den 5 februari. Återkommer med info om detta.

I Nlt i dag så får jag respons från Appelqvist som ogillar min inställning om E 20 och 2 plus 1 väg och det är ok men han drar orimliga växlar när han säger att jag i och med detta uttalande i NLT till stöd för vägverket skulle ställa mig mot en utbyggnad av västra stammbanan,, vilket är rent nonsens. Jag ska svara honom..

Hade träning med damlaget på korpen och vi var 18 med mig,, mkt bra,,,vi hade styrka samt spinning på ca 70 minuter lett av en kvinnlig ledare......
Jag var nog tröttast av alla,.,,,, ler
träffade Marita Bengtsson / Ordförande i kommunfullmäktige på korpen oxå... bra att ledande politiker tränar,,,

Nu är jag i skogen och ska imorgon hjälpa till och flytta kansliet till det nya på Ekelundsgaten 4,a  i Göteborg--

Detta var lite kort rappat om veckan,,, återkommer med analyser om vår kommunala budget mm'

Göran

Apropå klimatsmart leverne

76717-69

Kom att tänka på när jag åkte med hästen Brunte i samband med detta med att handla klimatsmart och det är klart att tillbaka till häst och vagn är ju inte det framtida klimatsamhällets signum men visst skulle ökade inslag av detta vara trevliga eller hur !

Tack Johan för kommentaren och tack nyfiken för kommentaren och vad händer då idag ?

Jag ska träna mitt damlag vid 18 tiden till 20. Det blir löpning på stenportens spår samt styrke och konditionsträning inomhus !
Jag har nu tillsammans med Hannah haft två träningar och första gången var vi 17 och andra 11 inklusive tränare så vi är nöjda med upptakten. Nu på tisdag så är det serieträff med de andra ledarna för DIV 5 damlag i denna serie ! VI ska lägga in våra matchdagar ! 
Jag kommer att rapportera på denna sida om damlaget för jag tror det kan vara intressant för er blogg läsare !

Göran

Lidköpingsnytt

Följ gärna debatterna på Lidköpingsnytt, och kommentera gärna här också.

Hej

Kära Com-Hem användare i Lidköping, som har skrivit två inlägg till mig här nu.
Jag tycker om att folk kommenterar sedan får man gärna vara anonym, men jag tror inte att det
finns någon som jag har otalt med, mer än att man kan ha olika politiska uppfattningar och
prioriteringar här i livet.

Jag har jobbat i natt, och ska så göra i ytterligare två nätter. Vill härmed hänvisa till en bra kommentar på ett debattinlägg på
Borås Tidnings nätupplaga. 

kort och nytt

Nu är det helg och i dag var det demokratiråd som jag deltog på en timma av 3.
pga nattarbete.Vi beslutade om årets aktivitetsplan som jag ska redogöra för mer i detalj för framöver.

Ha en bra helg

Göran

Hallo

76717-110 Mp-Kongressen är i Östersund den 23-25/5
                                               Bild Kjell Hedvall från SKL-kongressen i Västerås
En dag i politikens tjänst ! 
Först var jag i Vänersborg och pratade med Stefan Kristiansson och Tony Johansson och samtalade om primärvårdens utveckling och det arbete som är på gång i Hälso och sjukvårdsutskottet. Det kan bli beslut den 2/4 i utskottet ! 
Jag , Tony och Birgit ska träffa representanter för Mp Skåne den 7/2 och vi ska diskutera primärvården och detta kommer vi också att göra med Hälso och sjukvårdsgruppen den 15/2 när vi har studiebesök på SÄS! Södra Älvsborgs sjukhus i Borås och träffa sjukhusledningen bl,a !
Sedan så kommer vi att diskutera detta vidare den 18/2 med fullmäktigegruppen och då får vi också besök av en tjänsteman kl 09,00 !

Sedan så var jag i MP Vara och träffade Solweig,Knut,Helge, Jeanette tillsammans med min mor och diskuterade framtiden inför deras årsmöte den 24/2 kl 10,30 .
Jag är med i Mp Varas valberedning med Knut och Jeanette och vi ska höras om en vecka igen innan vi blir klara med vårt förslag !
Vi i Mp Lidköping stöttar mp Vara och vi ska utveckla vårt sammarbete !

Göran

Hej Gunnar

76717-109 Gunnar Karlqvist min vän och kollega och cyklist !

Tränade damlaget hårt i kväll ; Intervalllöpning 2 km samt simning ca 1000 meter och är trött nu så jag kommer ej ikväll ! Jag får kolla efter kassen .,.. ?  ursäkta
Ska bli kul med Mancheter resan ,, Vilket derby ! Den 10 februari !

Annars så håller jag med Kjell i hans argumentering gällande isen och allt mildare vintrar !
Kul om han gör sin sida än mer personlig tycker jag !


Sov gott

Göran

ps Hälsa strulan,... någon arebetskompis måntro,, alltid roligt med kommentarer


I morgon bär det i Väg till Vänersborg och sedan till Vara för politik !

Kort och gott


Hej Johan och tack för påpekandet ,, slarvigt av mig !

Hoppas du kan komma den 15 februari på hälso och sjukvårdsgruppen !

Självklart är det så att jag är med i Arn-film del 2 ! Giftermålet mellan Arn och Cecilia !
Hoppas du kollar på den !

I går var jag först på studiebesök hos komplementärmedicinaren Modigs i Götene som har en medicinsk laser på stressad och stel muskelatur ! Mycket intressant ska följa up detta senare !
Jag var sedan på primärvårdsseminarie i Vänesrsborg om primärvårdssystemets utveckling som skall ev gå till beslut den 2/4 och med i inriktning mot den 1/1 09,.,..
Vi ska ta upp detta i gruppen den 15/2 och med Rf gruppen den 18/2,,,
återkommer om detta !

I dag var jag i Gtb på seminarie om beställar och utförar systemet ! Bra och intresseväckande men tyvärr så blir det inget större nämnde utb,.denna gång !

Nu är jag på väg att träna damlaget !

Göran

Funderingar och ett naturfoto !

76717-108

Jag gillar miljöer som denna därimot så kanske jag är lite för stor för denna vackra hydda så vackert beläget i detta fina naturområde i vårt fantastiska Västra Götaland som jag har fått representera sedan jag blev invald i regionfullmäktige 2002.  Jag blev ju omvald 2006 och det känns bara bra att få fortsätta i regionfullmäktige !

Jag vill uttrycka ett stort stöd för det min kollega Tony skrev om detta med att ha förståelse för varandra och se varandra som resurser med varierande kvaliteter som så väl behövs.
Jag och Tony har ett etablerat och kreativt sammarbete som jag tror skulle kunna vara en styrka även för partiet på riks nivå !

Göran


Kort och gott

Sitter på residentet i Vänersborg och jobbar !
 
I går tränade jag damlaget för första gången och det var 17 personer och vi sprang 2,5 km samt tränade inomhus en timme ca. På onsdag blir det badhuset.. Kul att vara i gång !

När det gäller politiken och min och Tonys gemensamma kandidatur till partistyrelsen så är det ju så att det är mycket viktigt att man nu innan Kongressen tar sitt beslut får stöd ute hos våra ca 43 mp kommuner i Västra Götaland för att deras valda ombud eventuelt sedan kan komma att ge oss deras stöd.

Det är så att det är varje valkrets 29 st i Sverige som på sina årsmötet röstar fram sina valberedare som bildar riksvalberedningen med 15 ordinarie och 14 ersättare. Som till kongressen kommer med ett förslag till partistyrelsen på mellan 15 till 21 personer.

På själva kongressen får de från kommunerna valda ombuden rösta på samma antal på som riksvalberedningen förslår om inget annat beslutas på kongressen !
Jag har ju varit mycket aktiv i regionen sedan 2002 både externt men även internt då jag varit ordförande i Mp skaraborg sedan 2002. Så jag hoppas naturligtvis på stöd inte minst inom Västragötaland både för mig och Tony när vi nu gemensamt kandiderar till detta uppdrag !

Jag är ju lite av en tävlingsmänniska så söker jag något så blir jag självfallet besviken om jag inte blir invald !
Men kommer Tony in och inte jag så är jag nöjd med detta då vi kandiderar gemensamt  !
Jag tycker denna process är viktig så jag kommer att fortlöpande informera om den på min blogg för jag tror att
det kan vara intressant i demokratisyfte !

Göran

Vart är klimatet på väg

76717-107


Jag kan inte annat än att fundera på viket klimat vi är på väg till efter att jag i dag vaknat upp  och det är ca 7 grader varmt ute och lite blåsigt ännu efter den övergående stormen som glädjeligen inte har gett några större olyckor denna gången .

I Lidköping kommer vi få svårt att bibehålla en utomhusbana för isidrotter och för att rädda bandyn mm så måste vi bygga in den inomhus !

Ja vi kommer verkligen att få en del klimatprövningar framöver som påverkar vårt vardagliga liv på olika sätt !

Göran

Med anledning av kommentar


Tack Gunnar för din kommentar .,,  jag ska säga att jag ärligt uppskattar våra reser och skojade lite med min kära mor om detta att jag var så trött och jag vet ju varför .. ler  

Detta med att åka ut två vänner som vi är fantastiskt roligt och det ger väldigt mycket för mig och jag ser fram mot vår resa till Manchester den 8 feb till  den 11 feb för att se debyt där den 10,e

mvh

Göran

Info om i går


Hej alla bloggisar,,,,,, bloggar från skogen om man säger så !

Vaknade i dag med NLT och Kjell Hedvalls uttalande om Evanemangshallen och det eventuelt kommande beslutet att släcka den nuvarande Arenan pga för höga kostnader per år om man bygger inomhushallen.
Jag pratade om detta med Bo Eliasson och Bertil Arvidsson samt även med Kjell Hedvall,
Jag ska träffa Socialdemokraterna på måndag kl 18,30 så då får vi diskutera mera. Ringde även runt lite och pratade med mina kollegor ; Josef Kjellqvist samt Alexandra Ryberg och diskuterade detta och det är väl så att detta kan bli faktumet att man måste välja om vi ska kunna bygga denna Evanemangshall pga vi ska kunna klara kostnaderna per år och inte behöva spara i skola vård och omsorg. Vi i Mp kommer att ha årsmöte den 21 februari och då samtidigt besluta om vårt ställningstagande i detta !
Det är bra att man diskuterar  med isalliansen om detta så vi vet deras ställningstagande .
Nu har det redovisats i NLT från den av oss gruppledare anmodade utredningen innan vi hade information om detta och det var inte bra tycker jag men får accepteras pga frågans heta natur och medias intresse.
Det är svårt för vårt kommunalråd att inte uttala sig så jag har förståelse för detta !

I dag var jag annars i Göteborg på en folkhälsokonferens som var mycket givande !
Vi var flera hundra politiker och tjänstemän och flera Mp,are vilket var kul. Det övergripande handlande om tillväxt och folkhälsa och dess gemensamma nämnare. Mycket bra föredragshållare som Gunnar Detterberg som diskuterade detta med vår demografikurva och behov av fler i jobb på ett mycket intressant sätt. Han kommer ut  med en bok i februari som kan vara intressant för er som gillar övergripande samhällsekonimiska frågeställningar ! Vi hade föredrad om mäns våld i nära relationer samt även om kultur i arbetslivet,,,
Vi fick också höra kommunalrådet från Vara  och från  Tjörn berätta hur de ser på folkhälsa utifrån tillväxtvariabeln.

Ha det gott

Göran

 

Nu drar det i gång

76717-106

Nu när det gått 18 dagar in i januari och efter att ha haft lite ledighet som jag beskrivit i tidigare inlägg så startar nu politiken upp på allvar och jag har i dag varit i Sätra i Undenäs vid sjön viken och träffat vår kassör i Mp skaraborg ; Ulf von Corswandt , och diskuterat vår budget och kommande verksamhet i valkretsen.
Detta året är ett förberdande år inför de två kommande valåren 2009 och 2010. Ep-valet samt ordinarie val .
Jag som ordförande har det samordnade uppdraget att se till att vår organisation står sig starkt inför dessa valår . Vi kommer att inviga vår gemensamma lokal i skövde vid högskolan den 7,e juni i år.

I morgon så åker jag tlll Göteborg på regionens årliga folkhälsokonferens och den brukar vara intressant så det ser jag fram mot samt att jag träffar egna partikollegor samt från andra partier vilket är bra så här inför politiska vårterminens start.

Annars så startade jag upp mitt tränarskap i går med ett bra möte med nästan 20 tjejer och jag och Hanna informerade om programmet fram till April. Det kändes positivt på alla sätt så det ska bli kul med träningen på söndag på stenporten kl 18 till 20,,inkluderande löpning och styrketräning--

ha det gott och trevlig helg
Göran,

kort och gott


Hej på er alla bloggisar som läser denna lilla blogg som nu stadigt läses mellan 25 till 35 var dag och det känns bra. Har varit på resande fot sedan i lördags med kollega och kamrat Gunnar så ett ordentligt reportage med bilder kommer att dyka upp på hans hemsida : 
www.gunnarkarlqvist.se/


Vi har varit i kända orter som Södertälje, Stockholm, Gävle och sandviken och sett på de fina isidrotterna bandy och ishockey. Jag passade på att se byggarbetsplatsen på byggnationen av Görhanssons Multiidrottsarena !  Bra namn förresten !  
Vi har också passat på och ta ett badpass i Gävles badhus som hade en 25 meters bassäng och lite annat typ rutchkana mm mm.-. Men priset utan styrketräning = 100 kr ,, !  Så vi ska nog inte vara helt missnöjda med vår anläggning och dess pris inkl. styrketräning = 35 kr..

Jag är nu på väg hem igen  ! 

ha det gott

Göran

ps tack Tony ,, ja av och till så kan man väl ändå hitta in till borgerligheten när det passar utifall att de söker nå oss som i frågan om komplementärmedicin motionen !  men jag förstår din point,, spännande med primärvårdsfrågan ?

Känns gott att jag är trovärdig i mina grönröda ambitioner!

image105


Göran Larsson testad av Axess  Partikompass.

På väg till partistyrelsen ?

76717-75


Livet är en resa som ständigt antar nya skepnader i form av nya utmaningar och varför inte försöka när möjligheten uppenbarar sig.
Jag har varit aktiv i MP sedan senhöst 1997 efter förfrågan av Janne utanför en butik och på tisdagskvällen den 8/1 blev jag uppringd av Herr Bäcklund och som man säger... On the road it is !

Nu börjar ett race som avslutas på Kongressen i Östersund lördagen den 24 maj när omröstningen gällande vilka som ska sitta i partistyrelsen avgörs !
Vän av ordning kan väl undra vad jag ska göra där ?
Vad jag förstår så har skaraborg aldrig haft en person i partistyrelsen samt så har vi heller inte haft någon i riksdagen sedan Annika Nordgren Christensen 1994-1998 !
Så det kanske är dags nu och när man nu blir tillfrågad så kändes det inspirerande att anta denna utmaning !

Vill ni veta mer om mig så klipper jag här in min presentation från Mp Lidköpings hemsida !

Namn: Göran Larsson
Yrke: sjuksköterska
Medlem i Mp sedan: 1998
Uppdrag: ledamot i Kommunfullmäktige

Viktigaste politiska frågor:
hälso- och sjukvårdsfrågor, äldre- och handikappomsorg, sociala frågor - motverka missbrukproblem, segregering, diskrimination och, arbetslöshet , verka för hälsosam och meningsfull fritid för barn, ungdomar och vuxna, verka för jämställdhet på alla nivåer, inte minst inom flick- och pojksporter.

Jag har sedan barnsben haft ett stort samhällsintresse och följde faktiskt, som tioåring, riksdagsdebatter med Olof Palme vid slutet av 70 talet, med samma engagemang som när jag tittade på en spännande fotbollsmatch.

Jag har sett allas rätt att leva ett innehållsrikt liv som mycket viktigt. De sociala frågorna var mig alltid nära och det har alltid varit viktigt för mig att stå på den lilla människans sida. Kanske det är så att min tyskfödda moders kamp för att skapa en god uppväxt åt oss fyra barn på den svenska landsbygden efter min faders tidiga död, när jag var fyra år, har påverkat min vilja att kämpa politiskt för den lilla människans möjligheter i samhället.

Mina utbildningar har gått på det sociala spåret. Jag läste först samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet för att senare läsa till sjuksköterska med psykiatrisk kompetens samt även sociologi på A och B nivå.

I november 97, utanför en affär, fick jag förfrågan av Janne (en medlem i Mp), om jag kunde tänka mig att verka politiskt för miljöpartiet, lokalt, här i Lidköping. Jag tackade omedelbart ja, då jag under några år hade börjat fundera på att engagera mig och hade under valen 88, 91 och 94 gett Mp i Lidköping min röst. Då hade jag inte minst läst om tvillingarna Berlings starka engagemang och tyckte att det utgjorde ett viktigt inslag för att utveckla demokratin i Lidköping.

I miljöpartiet fanns ett intressant nytänkande angående demokratin och dess utveckling, som jag tyckte saknades hos de andra partierna. Jag kände att i miljöpartiet fanns det mycket av de värderingar gällande människan och hennes rätt till ett gott socialt liv som är viktiga för mig.

Efter valet 1998 blev jag invald som ersättare för Janne i fullmäktige och när han slutade så blev jag ordinarie ledamot i kommunfullmäktige och gjorde mitt första möte i december -98 och tog direkt tjuren vid hornen och gick upp till talarstolen och diskuterade förstärkt socialt arbete inom missbruksvården.

Jag anser att jag ska ge min röst åt de som själva inte har den möjligheten och känner mig privilegierad av att få chansen att tala inför de som bestämmer. I dag sitter jag som ersättare i Kommunfullmäktige i Lidköping och som ordinarie i Regionfullmäktige och tycker fortfarande att det politiska arbetet är värt mina prioriteringar i livet och tycker att det ska bli mycket spännande med det kommande valet. Jag är innerst inne mycket tacksam över att jag fått möjlighet att deltaga i det politiska samtalet, vilket kanske inte hade hänt om jag inte hade fått en förfrågan 1997.


Lite info

I måndags var jag i Göteborg på Mp-Väst möte för att på tisdagen vara i Vänerborg och förbereda mig för HSU-möte !
Jag hade på tisagen möte med Moderaternas Martin Andreasson och detta utmynnande i att han vill stödja vår motion gällande att tillföra komplementärmedicinskt kompetens i Progam och Prioriteringsrådet som leda av Peter Lönnroth .
Han är tjänsteman och detta rådet är understält Hälso och sjukvårds avdelningen, som ligger direkt under Hälso och sjukvårdsutskottet.
Detta råd ser över alla nya behandlingsformer i VG-regionen och detta gör det intressant att få in expertis inom det komplementär medicinska området men det vill inte majaoriteten i sitt svar utan de vill kontakta detta område vid behov,,, de uttrycker i svaret i fall.
På mötet på onsdagen sade M ja till motionen tillsammans med V utifrån ett yttrande som jag och Tony hade arbetat fram på tisdagen tillsammans med Martin Andreasson.
Kul att samverka med M i regionen och det var första gången som detta hänt inom sjukvårdsområdet på detta sättet i Regionen.
Nu går motionen vidare tlll regionstyrelse och sedan till regionfullmäktige,
Jag vet att även sjukvårdspartiet stöder motionen och det känns bra att vi har en bred opposition nu inom detta område vilket vi tidigare inte haft !

Annars var det inte mycket nytt på HSU. Man informerade om rehabiliteringen och finsam och att det är brist på information. Man informerade om detta med att stärka Regionens CVU .. Centrum för verksamhets utveckling och de jobbar nu specifikt med detta med att sjukhusvården utveckling av att minska infektionsrisken på sjukhusen !
En handlingsplan ska arbetas fram. Man informerade om Vårdgarantin och att vi ligger på mellan 75-80% ca i uppfyllelse, Man går igenom strukturen inom detta utifrån att remissförfarandet ska gå bättre -- är ej i dag datoriserat ! Man har nu en broschyr som ska ges till patienterna utifrån deras rättigheter inom Vårdgarantin,
Det  var frågetecken gällande att BUP i Nu-sjukvården (Uddevalla) har en mycket låg statistik på ca 50% att ta emot patienter inom 3 veckor... man ska särskilt se på detta ,,,
Sedan var det information gällande smittspårning då alla som var hjärt eller cancer sjuka innan 92 och fick blod som ej kontrollerades för Hepatit C ( Läs Göteborgsposten) skall erbjudas gratis provtagning på vc gällande detta.
Man gör nu en spårning via handläsning av journaler för många vet ju heller inte om detta om de var för tidigt födda så kanske det handlade om en matsked blod.. detta handlar om  en patientgrupp på något under 20 000 ,, smittskyddsenheten jobbar med detta !

I går träffade jag också min tränarkollega Hanna och vi lade upp programmert fram till träningslägret 5 till 6 april.
Vi ska presentera detta den 16 januari,, för tjejerna !

Nu kommer jag att vara ledig och åka på ishockey och bandy resa med Gunnar mellan lördag och tisdag,,

ha det gott¨
Göran

ARN FILM MM

76717-92

Tack Gunnar för ditt smarta inlägg o Arn-filmen.. Här kommer ytterligare ett foto av de du kallar rumpnissar, men visst är de snygga som Norrmän !
För mig efter 2 besök på denna film så består intrycket av att detta är en bra Svensk film mycket väl i klass med den senaste storfilmen av Bergman ; Fanny och Alexander !
Det kan ske kommer att kunna bli en oskarsnominering för bästa utländska film ! 

I dag var jag på Mp-Väst möte där vi fick till en del bra beslut ! Vi hade möte mellan kl 14 till 19 och detta mycket pga vi nu diskuterar en budget för 2008 samt nya stadgar för MP Väst organisationen ! Beslut tas på Årsmötet den 12 April i Vänersborg.
Det är ju så att ett parti behöver en väl fungerande intern organisation och som jag tidigare skrivit på denna blogg så ska vi from 1/2 flytta in i en gemensam lokal med MP Göteborg mfl. Jag tror att detta är bra då vår anställde också får kollegor på sitt jobb vilket i sig måste vara berikande !

I morgon ska jag vara i Vänersborg vid 10,30 tiden och jobba med mina sjukvårdsfrågor och planera året !
Det är Hälso och sjukvårdsutskott på onsdag och då kommer en motion gällande komplementärmedicin upp som jag har skrivit !

Ha det gott

Göran

Politik mm


Hej !

Jag befinnner mig nu i en kommun med mer skog än Lidköping emedan jag också åkte igenom kommuner såsom Vara som väl knappt har 50 % av den statsnära skog Lidköping har.

Jag tror på att vi måste lära oss av våra fel och brister och detta gör också en kommun och frågeställningar som nu har kommit från Klang och Larsson och jag på olika sätt försökt besvara är viktiga och är man en lärande organisation så kommer vi att bli bättre och få en bättre kvalitet kontinuerligt i takt med allt högre stälda krav i ett öppet demokratiskt samhälle.

Läs mitt sista inlägg denna debatt som jag har med Klang och Larsson inom detta ämne på Lidköpingsnytt senare i dag.

I dag kommer jag att börja mötes året med att gå på MP väst möte i Göteborg mellan kl 14 till kl 18 och sedan blir det nog en bio..

I går såg jag på ARN-filmen igen och sannerligen den blev i mina ögon ännu bättre !

ha det gott
Göran

Hallo där.. nu är debatten igång..

Nu är debatten i gång och det är kul på alla sätt samt mycket stimulerande !

läs mitt svar på Lidköpingsnytt gällande Klang och Jörgens frågeställningar i morgon... !

kommentera gärna detta och annat under detta året !

i dag har jag då blivit klar som tränare för Kållandsö damlag i div 5 tillsammans med Hannah ..
det ska bli mycket intressant på alla sätt !

ha en bra tretton helg,,, och så kör vi igång debatten...
som är igång men kommer att acentueras !

ha det gott där ute

Göran


IS frågan


Tack Tony för ditt snabba svar på kristinas fråga och jag håller med dig i fråga om att Tomas Nihlen är en mycket kompetent Riksdagsman för Mp. Han bor i Umeå och han känner förresten den berömda fotbollspelaren Marta mycket väl.
Läs mer om detta på min blogg om Almedalen 2006.

Jag läste förresten Kjells blogg och jag hoppas det löser sig i Vänerhamnfrågan och jag är dock mer orolig än kommunalrådet !

Jag vill också säga att frågan om nytt köldmedium för isstadion snart är gamal som gatan och jag förstår faktiskt inte att detta är löst för nu kan altså själva framtiden för isstadion ligga i fatet utifrån den nya Arenan beroende på en kostnad som denna invetestering för med sig.
ha det gott

Göran

Ett nytt blad..

76717-98 Tack alla ni 9,e trevliga gäster som gjorde nyårsfesten mycket trivsam !

I dag den 1/1 2008 så börjag vi nu ett nytt år och vänder blad som man kan uttrycka det hela !
Jag vill se det som ett år med positiva möjligheter utifrån de frågor som ligger framför som ska lösas på olika sätt både på den regionala och kommunala planet !

Jag är säker på att vår majoritet i kommunen kommer att klara frågorna på alla bästa sätt och sedan så gäller det ju att vi har en flexibilitet och förmåga att se olikheterna och dess spännvid men samtidigt kan jämka och hitta bästa gemensamma lösningar och detta har vi lyckas med hittintills och kommer att kunna göra det framöver oxå !

Jag vill önska mina kollegor från S och V ett bra 2008 och se ses vi ju efter trettondagshelgen..
Naturligtvis önskar jag även oppositionen och deras representanter en god fortsättning för 2008.

Jag vill till sist säga att jag gillade Arn-filmen och den är lite av vår egna Ivanhoe !
Jag är glad att så många går på filmen och det känns som jag har rätt med att det skulle bli en succe !
Härligt för svensk film och härligt för kommunerna i Skaraborg som har satsat på detta inkl. Lidköping samt Regionen i Västra Götaland !

ha det gott nu

Göran