Grattis Tony Johanson

   Tiden går men jag skulle vilja ge följande present till min Partikollega Tony Johansson (Mellerud) och kollega på Reisidentet i Vänersborg. Mycket bättre kollega kan man inte ha ska ni veta ! Kunnig, trevlig, glad mm mm.. !

Till Tony som fyller år i dag så ger jag en semester ut till spetsen av denna Istidsmorän(Hindens-rev tillsammans med mig och de han vill ska medfölja !


Ha en fin hellg Tony !

mvh

Göran Larsson

HIPP HIPP HURRA !

Hållbarhetsseminarie och annat

      Detta är en bild från årets kongress i Östersund i maj och det trevliga är att vi nu ska ha extrakongress gällande Europaparlamentsvalet i oktober (16-17) i Göteborg. Det är alltid trevligt när vi samlas så många miljöpartister tillsammans och det är lite intressant i år då vi nu diskuterar Eu-utträdet elller inte. Vi kommer att på kongressen antaga valplattform för valet och min uppfattning är klar att vi inte som förra valet ska driva utträdet ! Jag bedömmer att gör vi inte detta så har vi 2 mandat i stället för 1 efter valet den 13 juni 2009.
Medlemsomröstningen kommer att hållas from den 7 sept till 30 sept. Det kommer att vara debatter mellan respektive Nej och Ja sidan . Nej betyder att man vill ta bort utträdet ! Lennart Olsen är kampanjgeneral för denna sida vilken jag tillhör och Merete Kapstad för Ja sidan som då vill ha kvar utträdes kravet.

I göteborg den 6 september i Folkeshus kommer Ulf Holm för Ja sidan debattera mot Peter Eriksson för nej sidan och det ska bli mycket intressant att höra hur de båda debatterar utifrån sitt ställningstagande !
Jag tycker att det är viktigt med att vi skapar en ömsesidig förståelse för varandra och att vi egentligen i grund och botten vill föra fram vår gröna progressiva europapolitik som vi gemensamt delar emedan vi bedömmer olika gällande om själva eu-utträdets paragrafen ska vara kvar eller inte.

I dag har jag möte i Göteborg med Mp västra götalands styrelse och  går hade vi ett seminarie i vår lokal (skaraborg/skövde) om hållbarhet där vi hade Skövdes Leif Johansson C som är kommunalråd med ansvar för miljöfrågor och annat som berättade om deras i hans tycke aktiva politk när det gäller stärka kollektivtrafiken, planera för energisnålhet och bli av med oljeberoendet samt utveckla biogastillverkningen på upp till 40 Gw per år (Lidköpings nya anläggning kommer upp till 30 Gw och Falköpings upp till 10 Gw) Mycket spännande utveckling och Leif hoppades på att mp och c kunde förstärka sammarbetet på distriktsnivå framöver vilket jag tykte verkade intressant !
Vi hade två tjänstemän där .. En från Skövde/skaraborg Pascal och en från Falköping Ida och båda är mycket entusiastiska med detta med biogas utvecklingen och det är mycket positivt. Dagens bilpark med biogas i skaraborg är under 1000 (några bussar i Falköping) men när anläggningarna vid 2010 är klara så kan vi snart nå över 8000 bilar samt på sikt ska vi kunna försörja en bilpark på 130 000 på biogas.. sedan i nästa steg kommer vätgasen i kombination med biogasen.. (I dag är det 6 biogasmackar i skaraborg men på sikt ska detta bli mångfald mer förståss !)
För oss i Mp är denna hållbarhets utveckling i skaraborg mycket positivt och att flera kommner som ; Lidköping, Skövde och Falköping vill gå i framkant !
Vi var mpare från : Vara, Lidköping, Götene, Falköping,Skövde, Karlsborg och Tidaholm på plats i går kväll.. Känns bra på alla sätt,,

ha det gott
Göran

Regionnytt

 Jag i min Hälso och sjukvårdsgruppledar uniform!

hej på er !  I dag är jag i Vänersborg och planerar tillsammans med Tony  våra Hälso och sjukvårddgruppsmöten fram till Valet den 19/9 2010.
Vi i mp vill ju vara långsiktiga och då krävs det även detta i vår planering !
Här kommer den :

Mötesplanering fram till valet 2010

26/9-08 Hälso- och sjukvårdsgrupp, Åmål

Tema: Primärvård i glesbygd

21/11 Hälso- och sjukvårdsgrupp  Skövde / KSS  UTGÅR

16/1-09 Hälso- och sjukvårdsgrupp, Skövde/KSS

Tema: Om Skas - hur fungerar "professionella" utförarastyrelser

20/3-09 Hälso- och sjukvårdsgrupp, Uddvalla/NU

Tema: NU- sjukvård i förändring, vårdval, budget-10

13/11-09 Hälso- och sjukvårdsgrupp, Tranemo Vårdcentral

Tema: Vårdval i landsbygden, hur fungerar det i praktiken?

22/1-10 Hälso- och sjukvårdsgrupp Angereds Närsjukhus

Tema: Närsjukvård i storstad -återkoppling från sept-07, prioriteringar inför valet samt budget -11

23/4-10 Hälso- och sjukvårdsgrupp, OSLO, Nye Ahus

Tema: Framtidens sjukvård (obligatorisk anmälan för att delta)

13/8-10 Hälso- och sjukvårdsgrupp, Alingsås

(sista mötet med nuvarande HSG)

Valspurt och kampanjstart (med gruppens egna flygblad)


Ha det gott/
Göran

Kolla Arnfilmen

hej på er kära bloggisar !  Idag såg jag och M-J och P på Arn filmen 2 och jag tyckte väl att den första är bäst men de andra tyckte denna 2,a filmen var den bättre.. Arn ska väl också tack dessa herrar som spelade norrmän i filmen för segern mot Danskar och Sverrar !

Intervju

Jane : Filmen var bättre än 1,an och Göran hade mustasch
Peter : Filmen var bättre än 1,a och den är sorglig men vacker och lockar fram en del tårar. Göran gjorde an bra insats som dansande medeltids-snubbe !
Madde: Fulländat mästerverk. Vacker,varm och samtidigt grym film som skildar vår Västgöta historia väl. Göran gjorde en fantastisk insats i sin dräkt !

Jag tackar er för kommentarerna..,

regionnytt,, mm

  Den 22/8 Går som sagt Arn-filmen av stapeln i Lidköping och jag har nu köpt biljetter för lördagens (23/8) föreställning för tjejen och hennes dotter med kille.. Så här var jag klädd som statist...¨Ni som ser på filmen och läser denna sida kan väl kommentera filmen och inte minst giftermålscenen som spelades in på 2 dagar med 626 tagningar... Vi får väl se om jag ses,...

I dag är jag i vänersborg och sitter på mitt rum där min kollega Tony sitter hos mig samt att vi nu har besök av Vänsterns pol.sekr. Nilkas, Vi är övererens i många hälso och sjukvårdsfrågor men en fråga skiljer oss ännu är väl det som handlar o själva vårdvalet inom medborgarnas primärvård.
- Niklas håller till viss del med om detta och tycker att vi i Mp kunde kommit överens med dem om vi inte var bundna till positionspapprets del om vårdvalet ,, kallar det `borgerligt bjäfs`

Ja vi får väl se vad blir av det hela men att vi båda partier prioriterar primärvården det står helt klart för mig och i slutändan så kanske vi inte kommer att stå så långt ifrån varandra när vi kommer att gå till beslut i Rf den 2 december

Göran

Lite nyheterArn-filmen 2 har premiär den22 augusti och dessa herrar var bla med på inspelningen av giftermåls-scenen mellan Cicilia och Arn. Jag var ju själv med i denna scen som ni som kollar på filmen kan se framöver.

Nu är politiken snart i full gång.. Möte med region-kamraterna i Vänersborg i dag och senare i dag möte med de som jobbar med Kongressen i Skövde för mp 2009.

Det kommer att ske mycket i politiken i höst som detta med vårdvals beslut i reformen om medborgarnas primärvård samt mycket mer... Jag återkommer förståss på denna sida om regionala samt kommunala nyheter ,,

I går blev det stryk för andra matchen i rad för mina damer i Kållandsö GoIF,, borta mot Ardala med 1-0 ,,
Nu har vi 4,a matcher kvar i serien och jag hoppas i alla fall på någon vinst till..

Vi höres

Göran

kort och gottÄr hos tjejen i vackra sjuhäradsbygden som är allt annat än platt vilket denna bild kan symbolisera.
Ja nu har snart den första politikerveckan i Lidköping avslutas när Kd nu är klara kl 13 i dag och det har varit mycket
 givande.
Från Mp,s sida så lovade vi fortsatt stark satsning på miljö och klimatpolitiken och vi ser i dag bara samverkan med i 1,a hand S som enda alternativ för att nå en majoritet i Lidköping efter val 10 tillsammans med V om de vill vara med förståss men de lovade ju att jobba på det som de uttrykte det !
V vill satsa på kulturhus i Lidköping och det är inget som vi i Mp ställer oss emot om pengarna finns. Vi har ju utvecklingen av sockerbruket som jag anser vara ett kulturhus och sedan har vi diskussionen om framnäs och parken området med en ev etablering av en kongressarena med att det finns intresse från privata finansiärer att ev etablera ett hotell ! Vi i Mp har inte tagit ställning helt i dessa frågeställningar med framnäsområdet !

Ja så läste jag Kjells blogg om Arn-filmen som redan haft smygpremiär innan den riktiga den 22 och han verkade nöjd och jag är säker på att det kommer jag att vara också i och med att den 1,a var så bra ! Att jag sedan hade setts av Kjell på filmen under bröloppet -- var ju lite kul -- ja menar att man inte retuscherats pga dålig dans och annat-- ler !

Ha en fin dag !

Göran

kort och gotthej på er ! 

I dag ska det bli världpremiär på ARN-filmen 2 och som sagt så är jag med i denna 2,a arn-film som statist på Arns och Cecilias brölopp som dansare och adelsman. Det ska väl vara ca 6 minuter från denna scen så det ska bli kul att se hur den blev när man var så nära alla skådespelare och inte minst Sofia Ahlin och Joakim Nätterqvist.
Många frågar (senast i dag när jag slutade jobbet på galeasen efter natten)om jag syns i filmen och jag svarar att det kan man inte veta men det var hur trevligt som helst att vara nära sveriges största filmproduktion genom tiderna.

Vad jag förstår så kommer Kjell Hedvall att gå så han får väl se om han upptäcker mig,.bla alla festdeltagare på denna bröloppsfest.
Jag var jum med tjejen på Linda (mp) och Patriks brölopp 080808 och det var fest fram till kl 05,30 på lördagsmorgon emedan jag och madde åkte hem vid 04 .... det var ett fantastiskt fint brölopp och jag vill önska Linda och Patrik all lycka i framtiden !

Politikerveckan går vidare och i går var mp inbjudna på SAP,s dag på Icbaltorget och det var trevligt emedan jag blev lite fundersam på V och Bo Eliasson något kraftfulla ton gällande en viss skeptis på sammarbetet men att de ska jobba hårt på att få till det ! V jobbbade hårt för hallen och vi sa nej till vårdbidrag och vi privatiserar inget i skola , vård och omsorg .,. allt som vår ök. säger har vi gjort eller gör.,. så jag blev vär lite konfunderad men jag vill absolut fortsätta sammarbetet med V !
Jag tog som vanligt upp klimatfrågan som en mycket prioriterad fråga ! Jag är glad att nu Kjell med mer ponduns än tidigare tar upp miljöfrågorna ,, kul !

i Morgon kommer jag att vara på Icbaltorget,. då V har sin dag,,. vi ses kanske om någon har lust att komma .. vore kul !
Göran 

kort och gott


Debatten är i gång på politikerveckan och i morgon så finns vi på plats när S står för ansvaret på icbaltorget.
Det vore trevligt om det kunde komma många dit . Start kl 15 till kl 18.

Mp har ett viktgt arbete framöver när det gäller omställningspolitiken från oljeberoendet till icke oljeberoendet och jag kommer att lägga mycket kraft bakom detta inom kommunalpolitiken det kommande året. 08/09.

Göran

Fantastisk start ...på politikerveckan i Lidköping

    Fantastisk start på politikerveckan.

Jag fick alltså starta den första dagen på politikerveckan i Lidköping och det var trevligt väder och bra stämning på Icbaltorget.  Vi i Mp hade bjudit in våra sammarbetspatier S och V att få tala också för att påvisa vårt sammarbete i Lidköping. Kjell Hedvall var mycket tydlig när han menade ett han såg detta sammarbetet som ett långsiktigt sådant och Cristina var också tydlig med detta med förbihållet om att vi ska bibehålla våra kommunala verksamheter i kommunalt ägo = (skola,vård och omsorg) och det har jag och Mp i Lidköping inga problem med !

Jag vill tacka ; Sten, Jenny och Solveig från Mp Vara, Madde, Peter och Jane från mp Bollebygd, Christoffer från Mp Skövde, Bo Lennart från Mp Borås för att de var med på vår dag i går.
Gå gärna i

Tack Gunnar/Gustav för att du kom lyssnade och fotade !

http://gunnarkarlqvist,se/

Läs gärna Lidköpingsnytt

http://lidköpingsnytt,nu/

När det Gäller Sd så sade jag följande i mitt tal :

Mina vänner jag lovar att jag inte kommer att vara tyst i debatten mot Svergedemokraterna på varken den kommunala eller regionala nivån och jag uppmanar alla att ha politisk mod och inte fega ur för det som står på spel om partier som Sverigedomokraterna får ett 'än större fotfäste i politiken än i dag.!

Är i grund och botten vår välfärd och dess demokrati


Jag kommer att ta debatten med dig också Tobias , ?
Min fråga till dig är hur ser du på det mångkulturella samhället ?


Göranps lyssna gärna på skaraborgsradion ,p4.. jag tror det kommer i morgon kl 08,, de intervjuvade mig,på lördagen.
jag pratade om hur viktigt det är för politiken och demokratin med denna typ av evenemang !

Grattis Madde

 (foto Madeleine )

Garttis vill jag säga till min stora kärlek Madeleine på hennes dag ..

Nu börjar politiken rulla i gång och i dag träffade jag Socialdemokraternas kommunala gruppledare Kenneth Lundell samt Kjell Hedvall och vi diskuterade inför den kommande politiker veckan.
http://lidköpingsnytt.nu/
Vi ska samverka på våra dagar och påvisa det sammarbete vi har och inför framtiden !
Vi har ju en Allians (m,fp,c,kd)i Lidköping som i dag verkar vara stabil och utifrån de förutsättningar se vi framåt !
Nu på lördag så startar vi i Mp upp kl 11-13.--
huvudanförandet ska jag hålla kl 12,30 till ca 12,40 och sedan så låter jag våra kollegor från V och S komma till tals
genom att vi interjuvas om de framtida viktiga frågeställningarna !
Kul ska detta bli och jag har bjudit hit Mp.are från regionen,,.
Jag har med anledning av detta blivit intervjuvad av skaraborgs läns tidning !
Ni som läser detta hoppas jag har möjlighet att kika till Icbaltorget på lördag.
Ha det gott
Göran