Folkhälsomedel till RFSL i Borås och Skaraborg

Västra Götalandsregionen folkhälsokommitté har beslutat avsätta folkhälsomedel till RFSL:s föreningar i Borås och Skaraborg. Det är glädjande att folkhälsokommittén avsätter medel till RFSL i Borås och Skaraborg för det förebyggande arbetet inom hiv- prevention, attitydpåverkande arbete och skolinformation.

RFSL Borås får ett stöd på 200 000 kr kan de arbeta med hälsofrämjande arbete, såväl inom den egna organisationen, som genom kunskaps- och attitydpåverkande lokalt arbete i Borås och Sjuhäradsbygden, och RFSL Skaraborg (i Skövde) får ett stöd på 80 000 kr till social verksamhet och kunskaps- och attitydpåverkande arbete i skolan.

Vi vet att utsattheten hos HBT- personer har ökat, i och med att antalet hatbrott ökat. Därför är det extra viktigt att regionen stödjer arbetet med information, så att vi kan förbättra samhällets attityder kring synen på sexualitet.

Besluten innebär också att folkhälsokommittén uppmanar till fortsatta överläggningar med hälso- och sjukvårdskanslierna, RFSL- föreningarna och smittskyddsenheten för att kunna nå en enighet kring hur framtidens bidrag till detta arbetet skall se ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback