Val spurt med mp.biogas 2006

2006-09-02

En härlig lördag som verkligen inspirerar en att fortsätta med det politiskaarbetet...
 
Jag gick upp mycket tidigt för att ändå se att min Gu kollega i Lidköping hade öppnat vår husvagn först av alla partier, vilket ger oss en känsla av go anda upplever jag...

Vi hade på lördagen besök av  Grön Ungdom Väst och dess språkrör:  LInnea Haglund
som på ett härlig sätt pratade om gröna ungdomsfrågor som utbildning och jobb mm
Vi hade också Grön Ungdom Skaraborg och dess representant Christoffer Green som på ett bra sätt pratade om priorirerade gröna frågor och där han inte minst poängterade att vi mp är det enda parti som driver samma politik , då de andra partierna har skillda frågeställningar gällande ungdomspartiet och moder-partiet. Detta är ett problem då t.ex ssu politik är mycket skild från S i en del frågeställningar och att de då är närmare MP.
Malin Larsson vår mycket duktige riksdagskandidat gjorde ett mycket bra framträdande gällande vår kollektivtrafik , djurskyddsmyndigheten och E 20.
Jag själv hade en dialog med Kjell Hedvall om våra överrenskommelser inom det gröna området i Lidköpings politken inför 2007.
*  Avgiftsfri lördagstrafik för bussarna.
* Bevara Östra Sannorna för kommande generationer.
* Förstärka Vattenkvaliteten i Kinneviken,,Satsningar på några millioner.
* Biogas anläggning och ev biogas tåg framöver
Vi var båda överrens om att de gröna frågorna är mycket viktiga framöver och det skulle vara skillnad om Alliansen vinner det lokala valet inom dess frågor.

Jag var också representant för Mp när handikappsidrottsrörelsen hade en härlig fm i Lördags och det var följande grenar:
Slalom med fotboll ¨på asfallt... vi fick en tredje plats här,,
Skott på innebandymålvakt  ; Gjorde 2 mål och vi var 4 av 8 partier som  fick första platsen här.
Pingis för blinda... Här stälde Martin Fougantin upp och förlorade mot sin mycket duktige motståndare,,

Vi blev som parti 3,a av 8 som ställde upp efter M som vann före C.
Jag vill passa på att tacka handikappsidrottsrörelsen för detta fina arrangemang samt för de fina priserna,, ryggsäck- tshirts mm- och lycka till i ert mycket viktiga arbete framöver...

Det bar sedan i väg till Vara och till en debatt som Rädda Barnen inbjudit oss alla riksdagspartier till om problemet med barn som far illa och de vill införa Barna hus,, /samverkan i utredningar när barn far illa/ barn-ombudsmän...
Jag tog upp att vi hade med frågan om Barns bästa som nr 1 i vårt Valmanifest och att vi vill införliva Barnkonventionen i Svensk Lag och det blev en bra dialog om ljust detta en bra stund efter den inledande 3 minuters rundan ..
Det blev en lugn och bra debatt där alla var rörande överrens om frågans vikt och att det krävs så kallade Barnahus medan vi var ganska tveksamma till barnombudsmän.. Jag lovade att ta med mig frågan och diskutera vidare i partiet,,,
Det var dock bara vi och V som ville sänka rösträtts åldern kommunalt till 16 år...
Jag tycker det gick ok och det var kul att jag kunde tydliggöra att vi satsar på detta i vårt av kongressen faststälda valmanifest,,,,Jag hoppades att vi kunde få igenom detta med att införliva barnkonventionen i Svensk Lag om vi efter valet får mandat att dikutera med S och V sade jag bla,
Det var ett 40 talet representanter för Rädda Barnen där ,70 % kvinnor i medlelåldern, men vi fick också ut vårt valmaterial i form av just valmaifestet och hushållsutskicket till dessa tack vare LInnea som var med på detta möte..
Sedan så bar det i väg till Karnevalen i Mariestad (med Biogasbilen)mellan kl 16 till kl 23,,, vi fick ut ca 1000 info blad om vår politik... enda parti som var riktigt aktivt på detta,,, härligt . samt att vi på kvällen fick tre nya tjejer i 17 års åldern som medlemmar.,.. härligt.,.
Jag och Linnes och Klara Gu Mariestad fixade detta,,,
Under kvällen var det Jag och Malin , Jesper Sandahl från Götene,,,(vi bestämde att biogasbilen kommer den 13/9 kl 16 till Götene och då lägger vi motionen gällende flyktingsamordnare ,,, och har presskonferens)  Nils Farken från Mp Mariestad och Klara från Gu Mariestad...
det kändes härligt och det är kul att vi har många som har intresse för vår politik och detta med biogas och nya miljöjobb skapar intresse för oss kul..

jag var hemma trött och glad vi 24 tiden...

ha det gott alla läsare.
söndagen blir vilodag och för eftertanke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback