Kommentar



I går så gratulerade jag min kollega från (S) Kjell Hedvall , för deras val av ny partiledare, Mona Sahlin, och att S nu ska bygga vidare på det gröna folkhemmet.

Här behöver S ett starkt sammarbetsparti som (Mp) och det är väl så att, det rödgröna sammarbete som nu finns här i Lidköping , har en viktig betydelse även i detta sammanhang.

Lidköping går i en grön riktning och det är viktigt att vi fortsätter jobbet att minska vårt beroende av fossila bränslen genom , byte av fordonsparken till miljöbilar som vi gjort till stor del , genom biogastappen och kommande biogasanläggning, samt att vi nyttjar fjärrvärme från värmeverket. Vi skapar också förutsättningar för vindkraftverk i kommunen. Vi har 17 på plats och 2 till är på gång, samt ytterligare framöver.
Vi jobbar med ett miljöcertifiseringssystem i kommunen . Vi jobbar också på att utreda vattenkvaliteten och se vad vi ska göra för att förbättra den. Vi har vackra områden som är fredade för kommande generationer, som råda ås. östra sannorna , hindensrev mm mm.
Lidköping är ett grönt exempel som behöver förstärka sitt gröna varumärke än mera inom t.ex turism, upphandling och närproducerat och ekologiskt odlade produkter.
Vi skapar förutsättningar för ökat kollektivtrafik genom avgiftsfri lördagstrafik på statsbussarna och vi ska bygga ett modernt resecentrum och det planeras att öka busslinjerna med ytterligare en mot sjölunda.
Vi vill öka användandet av kinnekulletåget än mera.

Jag har stora förhoppningar på S nu och deras vilja att satsa på den gröna politiken och ett hållbart samhälle och här kommer ni att ha ett starkt stöd i Miljöpartiet.
Sverige behöver ett progresivt rödgrönt styre inte en grå alliansstyre.

/ GL


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback