Hållbarhetsseminarie och annat

      Detta är en bild från årets kongress i Östersund i maj och det trevliga är att vi nu ska ha extrakongress gällande Europaparlamentsvalet i oktober (16-17) i Göteborg. Det är alltid trevligt när vi samlas så många miljöpartister tillsammans och det är lite intressant i år då vi nu diskuterar Eu-utträdet elller inte. Vi kommer att på kongressen antaga valplattform för valet och min uppfattning är klar att vi inte som förra valet ska driva utträdet ! Jag bedömmer att gör vi inte detta så har vi 2 mandat i stället för 1 efter valet den 13 juni 2009.
Medlemsomröstningen kommer att hållas from den 7 sept till 30 sept. Det kommer att vara debatter mellan respektive Nej och Ja sidan . Nej betyder att man vill ta bort utträdet ! Lennart Olsen är kampanjgeneral för denna sida vilken jag tillhör och Merete Kapstad för Ja sidan som då vill ha kvar utträdes kravet.

I göteborg den 6 september i Folkeshus kommer Ulf Holm för Ja sidan debattera mot Peter Eriksson för nej sidan och det ska bli mycket intressant att höra hur de båda debatterar utifrån sitt ställningstagande !
Jag tycker att det är viktigt med att vi skapar en ömsesidig förståelse för varandra och att vi egentligen i grund och botten vill föra fram vår gröna progressiva europapolitik som vi gemensamt delar emedan vi bedömmer olika gällande om själva eu-utträdets paragrafen ska vara kvar eller inte.

I dag har jag möte i Göteborg med Mp västra götalands styrelse och  går hade vi ett seminarie i vår lokal (skaraborg/skövde) om hållbarhet där vi hade Skövdes Leif Johansson C som är kommunalråd med ansvar för miljöfrågor och annat som berättade om deras i hans tycke aktiva politk när det gäller stärka kollektivtrafiken, planera för energisnålhet och bli av med oljeberoendet samt utveckla biogastillverkningen på upp till 40 Gw per år (Lidköpings nya anläggning kommer upp till 30 Gw och Falköpings upp till 10 Gw) Mycket spännande utveckling och Leif hoppades på att mp och c kunde förstärka sammarbetet på distriktsnivå framöver vilket jag tykte verkade intressant !
Vi hade två tjänstemän där .. En från Skövde/skaraborg Pascal och en från Falköping Ida och båda är mycket entusiastiska med detta med biogas utvecklingen och det är mycket positivt. Dagens bilpark med biogas i skaraborg är under 1000 (några bussar i Falköping) men när anläggningarna vid 2010 är klara så kan vi snart nå över 8000 bilar samt på sikt ska vi kunna försörja en bilpark på 130 000 på biogas.. sedan i nästa steg kommer vätgasen i kombination med biogasen.. (I dag är det 6 biogasmackar i skaraborg men på sikt ska detta bli mångfald mer förståss !)
För oss i Mp är denna hållbarhets utveckling i skaraborg mycket positivt och att flera kommner som ; Lidköping, Skövde och Falköping vill gå i framkant !
Vi var mpare från : Vara, Lidköping, Götene, Falköping,Skövde, Karlsborg och Tidaholm på plats i går kväll.. Känns bra på alla sätt,,

ha det gott
Göran

Kommentarer
Postat av: Tom Andersson

Du är härmed utmanad. Följ länken.http://tom-andersson.blogspot.com/2008/08/utmanad.html


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback