Lite info

I måndags var jag i Göteborg på Mp-Väst möte för att på tisdagen vara i Vänerborg och förbereda mig för HSU-möte !
Jag hade på tisagen möte med Moderaternas Martin Andreasson och detta utmynnande i att han vill stödja vår motion gällande att tillföra komplementärmedicinskt kompetens i Progam och Prioriteringsrådet som leda av Peter Lönnroth .
Han är tjänsteman och detta rådet är understält Hälso och sjukvårds avdelningen, som ligger direkt under Hälso och sjukvårdsutskottet.
Detta råd ser över alla nya behandlingsformer i VG-regionen och detta gör det intressant att få in expertis inom det komplementär medicinska området men det vill inte majaoriteten i sitt svar utan de vill kontakta detta område vid behov,,, de uttrycker i svaret i fall.
På mötet på onsdagen sade M ja till motionen tillsammans med V utifrån ett yttrande som jag och Tony hade arbetat fram på tisdagen tillsammans med Martin Andreasson.
Kul att samverka med M i regionen och det var första gången som detta hänt inom sjukvårdsområdet på detta sättet i Regionen.
Nu går motionen vidare tlll regionstyrelse och sedan till regionfullmäktige,
Jag vet att även sjukvårdspartiet stöder motionen och det känns bra att vi har en bred opposition nu inom detta område vilket vi tidigare inte haft !

Annars var det inte mycket nytt på HSU. Man informerade om rehabiliteringen och finsam och att det är brist på information. Man informerade om detta med att stärka Regionens CVU .. Centrum för verksamhets utveckling och de jobbar nu specifikt med detta med att sjukhusvården utveckling av att minska infektionsrisken på sjukhusen !
En handlingsplan ska arbetas fram. Man informerade om Vårdgarantin och att vi ligger på mellan 75-80% ca i uppfyllelse, Man går igenom strukturen inom detta utifrån att remissförfarandet ska gå bättre -- är ej i dag datoriserat ! Man har nu en broschyr som ska ges till patienterna utifrån deras rättigheter inom Vårdgarantin,
Det  var frågetecken gällande att BUP i Nu-sjukvården (Uddevalla) har en mycket låg statistik på ca 50% att ta emot patienter inom 3 veckor... man ska särskilt se på detta ,,,
Sedan var det information gällande smittspårning då alla som var hjärt eller cancer sjuka innan 92 och fick blod som ej kontrollerades för Hepatit C ( Läs Göteborgsposten) skall erbjudas gratis provtagning på vc gällande detta.
Man gör nu en spårning via handläsning av journaler för många vet ju heller inte om detta om de var för tidigt födda så kanske det handlade om en matsked blod.. detta handlar om  en patientgrupp på något under 20 000 ,, smittskyddsenheten jobbar med detta !

I går träffade jag också min tränarkollega Hanna och vi lade upp programmert fram till träningslägret 5 till 6 april.
Vi ska presentera detta den 16 januari,, för tjejerna !

Nu kommer jag att vara ledig och åka på ishockey och bandy resa med Gunnar mellan lördag och tisdag,,

ha det gott¨
Göran

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback