Göran-info

76717-127

Sent om sider kom vintern men strax är den över och våren är över oss till helgen då jag är i i Stockholm och träffar vår partistyrelse, riksdagsledamöter samt våra språkrör, Maria och Peter .
Vi kommer att vå viktig info om dagsaktuell politik samt framtidsfrågor. Det är alltid viktigt att regionföreträdare möts på detta sättet från hela landet . Det känns mycket positivt med mp just nu pch jag har sedan 98 aldrig varit i en sådan medvind för vårt parti skulle jag vilja säga.

Det händer mycket justn och det är både på det lokalpolitiska planet inför budgeten som vi ska försöka få ihop med S och V och jag kommer att sitta på möten den 7-8/5 samt den 13/5.
Vi partiföreträdare tör S och V och Mp träffas själva efter den 13/5 och här kommer vi knyta ihop säcken .

I dag var det samhällsbyggnadsnämnden och det var som vanligt trevligt och högt till tak då debatten med Sten-Erik Lager och övriga i Alliansen förs på ett mycket livligt sätt då S måste ha med sig både V och Mp i denna nämnd, så det är alltid kul på dessa möten.
Vi höll på mellan 13 till 17,15 och vi var överens i alla beslut till sist. När det gäller hamstaden så har vi nu ett styrdokument där stryrgryppen består av Jonas Sundström (S) och Hasse Rasetorp (M) samt Kjell Hedvall och Carin Lexmon så det är våra två största partier som kommer att styra detta arbete framöver och jag som är försiktigt pessimistisk i att de ska klara allt detta inom snar framtid får väl önska dem all lycka i detta arbete.
När det gäller Berlings motion gällande skolskjussar så avvaktade jag efter debatt med att lyfta fråga om att det ska var Samhällsbyggnadsnämnden som fastslår riktlinjer för skolskjussar till Ks och Kf. Jag har med mig S-V i sbn i denna fråga. När det gäller avståndsfrågan så får detta diskuteras övergripligt i budgeten.

I morgon har jag hälso och sjukvårdsnämnden i Maristad samt möte om den nya lokalen för skaraborg och Skövde (mp) kl 18 och sedan är det telefonmöte om utvecklingen av primärvården och jag vill fastän att det stog i Gp i dag gällande ett vårdvalsystem i Regionen under 09 inte göra några mer uttalande just nu då vi inte är klara än och målet är väl att Hälso och sjukvårdsutskottet den 2/4 ska komma fram till något,, Ni får info här om detta och det kommer att vara intressant vill jag lova !

Detta var lite info
Ha det gott
Göran

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Trevligt att du vill följa med på spinning igen Göran. När jag kollade bokningen nu på morgonen var dock 17.00-passet fullbokat (jag är bokad), men jag kan bevaka 'utvecklingen' under dagarna som kommer o se ifall det droppar in någon avbokning!
Morgonhälsning från LSS
Gunnar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback