Lite av varje

76717-125

Lidköping är vackert oavsett årstid och då inte minst vårt kära torg !  Jag var glad i går när jag läste min NLT och såg att kultur och fritid går på Mp,s linje att vilja flytta Biblioteket till Sockerbruket och detta talade jag om till Ronny på tidningen oxå ! 
Lidköping är under viss förändring med tanke på både arenan, framnäsutvecklingen från ev kulturhus och hotell till hamnstaden. Vi ska fixa en strandpromenad och vi ska ordna till Stenportsgatan.

Jag var på möte med 30 vårdförbundare i torsdags och det handlar om det löneavtal vi nu ska knyta med SKL. (sveriges kommuner och landsting).
Många sjuksköterskor inte minst i regionen är missnöjde med den senaste årens löneutveckling och det finns faktiskt sjuksköterskor som får lägre ingångslön än undersköterskor i Regionen. Nu vill vårdförbundet blandannat ha ett lägsta lön och detta är ju bra men kan bli kostbart för de landsting/regionen som har många ssk,are med låg lägsta lön. Man vill också kvotera nattjänster med 1.5 samt förbättra ersättningen på obestämd arbetstid (kvällar/natt/helger).. Alla var glada och inspirerade på mötet och vi får se vad detta kan bli så småningom när det centrala avtalet är klart och det ska skrivas lokala avtal !

I dag är det den stora dagen för schlager-festival anhängare,,, !

ha det gott
Göran  

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Jag och Carina har en liten undran. Vad menar du med "ersättningen på obestämd arbetstid"/ler/?
Natthälsning från Solhaga
Gunnar & Carina
Två av dom 30 vårdförbundarna som du var på möte med.

Postat av: Gunnar

Min hemsida innehåller otaliga inslag med Göran. Bland annat den här 'profilen' från 2003!
(Se länken ovan!)
Morgonhälsning
Gunnar

Postat av: Gunnar

Sorry, länken ska se ut så här! Dvs det saknades '.htm' i slutet.
Gunnar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback