Budget mm

Härliga två dagar med budgetberedningen där vi träffat alla våra förvaltningschefer för våra 9,e nämnder och dess politiska ledning och sammantaget så ser det faktiskt mer positivt ut än vad jag trott innan.
Vi har problem med utbildningsnämnden och dess kostnader för bygget och vi måste se över detta så att inte det blir besparingar på kuratorer mm inom förvaltningen.
Vi har ett överskott inom barn och skola på 25 millioner + deras egna för i 2007 på 5 millioner som är bra att ha då det är tydligt att vi vill fortsätta att satsa som vi gör på förskolan och våra landsbygdsskoler trots nedg´ången av elever på grunskolan.
Det ser bar ut inom Vård och omsorg samt inom samhällsbyggnadsnämnden med dess kollektivtrafiksatsningar,,
Det är också viktigt att Miljö och bygg ges pengar så att samtliga i nämnden , ordinarie som ersättare kan gå !

När det teknisk service ser det bra ut ,.. och även inom kultur och fritid..

När det gäller socialnämnden så är det viktigt med den ungdomssatsning de tänkt sig göra genom ungdomsboendet Falken.

Kommunstyrelsen klarar sig väl också .. och övergripande ser kommunekonomin bättre ut med den sanaste beräkningen från SKL,, bra  !

Vi träffas nu S-V och mp den 13,e kl 19 .... Det känns bra och vi kommer att kunna få ihop en bra röd/grön budget för 2009-10-11...


I dag var jag i Göteborg på ett trafikmöte där vi bestämnde att remissen gällande ägarskapet som ägarrådet ska besluta om den 21/8 . för västrafik bör innehålla alternativ till ett enägarskap från Regionens sida men ändå annorlunda än dagens 50 ägar modell.49 kommuner och regionen.. utan kanske ett senario med 5 delregionalt system-.-(återkommer med detta) Vi ska också ha ett partimöte i frågan i september ! ¨

I kväll möter mitt damlag Jung i Jung kl 19 . så håll tummarna,..,..


Göran

I kväll blir

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback