info-göran

76717-137 

Inte för att jag tror att folk längre uppfattar mp som  ett parti där man vill att alla ska åka häst och v agn men klimatfrågan är kanske inte lika het i debatten ´just nu men visst tjänar denna bild som en påminnelse om att att vi måste ändra vår nuvarande livsstil för att vi på sikt ska klara av livet här på den enda värld med livsbetingelser som vi faktiskt känner till ! 

Nu går vi in i budgettider och på två dager ska vi träffa 8 nämnder (kultur och fritid är klara  se kjells bloggO)
i dag och torsdag och efter detta åker jag till Carina i skogen,, (in den waldt) Jag är som Kjell förhoppningsfull för framtiden och tror att vi skal klara utmaningarna gällande : resecentrum, kollektivtrafikens utveckling, bibliotek till Sockerbruk, arenan och våra kärnområdens utveckling ; skola , vård och omsorg..   mm ,,,,kravet om besparingar ser jag inte ska behöva genomföras på någon bred front och ska inte drabba den som är resurssvag på något sätt.

Det ska bli kul att höra vad som säges och vad framtiden står inför oss för utmaningar enligt förvaltningarna,,, jag återkommer i denna blogg om detta förståss..

I går var det kommunstyrelse och alla var eniga i de 14 olika besluts punkterna .,. sedan fick vi en dragning från konsulter från en utrednings byrå inom evanemangsturism från Göteborg , gällande marknaden för evanemang här ! Vi måste sikta in oss på de lokala möjlighterna och nischa in oss ,,typ, båt, fiske mässor och typ idrottsevanemang i innebandy,..,hästhopp mm men inte tänka mega arrangemang direkt.,. Vi ska tänka på de ca 350 000 som bor i vårt närområde och skapa ett tänk utifrån vårt läge.. De var försiktigt positiva och nu kommer ju utredningens resultat snart på kostnads beräkningar av hallen,,
Den 13 maj är detg möte mellan S-V och Mp som sagt och då ska vi försöka vaska fram en budget som på många sätt är känd men vi har vissa prio frågor för politiken,,.framöver
1 Sparbeting eller ej
2 investeringsram,.. bibehållen eller justering
3 extra satsningar inom den förebyggande sektorn, typ på unga vuxna som min kollega skriver om på lIdköpingsnytt..
mm mm..) återkommer i detta förståss,,

På eftermiddagen i går var jag i Vänersborg och det var det första seminariet med tjänstemanna gruppen inom Vg -vårdval där vi har ambitionen att införa ett sådant system den 1/4 2009.,..
tjänsemannen beskrev hur de startat upp arbetet med krav och utvecklings boken som ska var grunden för godkännande av kommande enheter i det nya systemet.,,
Man fortsätter att sammarbeta med Skåne och sjukvårdsdirektören sade att man kanske ska skapa en gemensam medicinskt revisionsenhet ,,, (Mycket bra tror jag)
Man har startat upp till 9,e arbetsgrupper med sammanlagt ca 75 tjänstemän i,, och man har en bred utgångspunkt vilket känns mycket bra... alla partirepreentanter var försiktigt positiva förutom V ,,. som sagt nej till positionspappret,, ,, Tidschemat är att man ska ta beslut i Rf den 2/12 08 för att kunna starta den 1/4..
Ska bli en intressant färd att åka på,, Vi ska nästa gång ta upp olika knäckfrågor.,... typ basuppdraget,,
hur flexibelt,.,.. mm mm. återkommer i detta.,.

ha det så gott mm

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Hej Göran!
Tur att du 'flydde till Bollebygd' i eftermiddag!
I den sena eftermiddagens solvärme med obetydliga vindar var jag 'vild på tramporna' under en yster tur som tog mig t.o.r. till Spikens fiskeläger.
Kvällshälsning från Magdalenagatan
Gunnar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback