lite funderingar

 En dag i politken är kanske inte särskilt spännande men det finns en spännade person i varje politiker och jag gillar att möta människor och min filosofi är att man lär sig alltid något i varje mänskligt möte om man själv är öppen för detta !


Var i Vänersborg på Hälso och sjukvårdsutkottet och det var trevligt som vanligt ! Alla politiker där är vädigt duktiga tycker jag och det bidrar alltid med något konstruktivt i dialogen. Jag tycker att folkpartiets ,tillika ordförande för utskottet, Jonas Andersson är mycket skicklig i sitt sätt att agera politiskt och jag försöker lära mig av honom faktiskt !

Han har en förmåga att fastän han stakar ut riktningen och har störst makt att få alla oavsett parti känna att de kan vara med och bidraga och han är öppen för nya saker som sker på själva mötet och det är inte allt för sällan som han får alla att nå en gemensam ståndpunkt efter en diolog där alla fått säga sitt och han sammanfattat på ett sådant sätt att alla kan känna sig tillfreds med beslutet !

Jag gillar personer med `fingerspitsgefuhl`fingerspetskänsla`och det har Jonas Andersson !

Hsu hanterade i dag en juridisk svårighet när det gäller ny stalig lag gällande de som har eget inom nationella taxan (ca 100 personer inom sjukgymnastiken/läkarna) som skulle kunna innebära att de skulle kunna stå utan möjlighet att ha etablering längre,) HSU tog inget beslut utan Jonas fick alla att avvakta till nästa gång efter en längre diskussion ! Det gäller att se till att dessa sjukgymnaster/läkare inte faller i ett svart hål samtidigt som det gäller att följa lagen !

Vi diskuterade också detta med info satsningarna gällandde Vårdvalet inom primärvården där jag uttrykte behovet av en bra sådan även om ekonomin är som det är så gäller det att inse att detta är en viktig sak ! Efter en dialog där alla sa sitt så lyckades Jonas göra en bra sammanfattning där de som ville spara mycket på infon och de som jag inte alls kunde köpa en variant där man något sänker ambitionen från 90% till 80 % av folk som ska känna till detta och med detta så skulle ända infoambitionen vara realtivt hög !


När det gäller vår ambition att lägga ner Kärnkraften så vill jag det fortfarande och jag anser att partiet fortfarande vill detta trots denna uppgörelse med S och V som talar om att vi ska avveckla utifrån den möjlighet som finns (överskott av el )

Vi ska också göra ett omtag inför varje mandatperiod gällande avvecklingen !

Alliansen vill ju bygga nya 10 reaktorer , vilket innebär enligt mitt tänk att vi kommer att inom kommande 100 års perioden vara beroende av kärnkraftsel ! Detta är helt fel och gör att vi inte kommer att kunna utveckla det förnyelsebara i den takt vi gröna vill ! Jag förstår de som enligt linje 3 vill avveckla direkt men vi gröna har nu sett till att detta kommer att kunna ske inom en snar framtid vilket absolut hade varit kört om S gått med Alliansen i detta ! Heder till Mona Sahlin att hon stått emot Metall mm inom sin egen rörelse !

Jag har sagt det tidigare att klarar vi grönröda inte att hålla ihop så kommer vi att för en lång framtid framöver vara styrda av en grå Allians och det vill väl ingen grön politiker !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback