Gösslunda skolans framtid beslutas det om i morgon fm


Miljöpartiet har väl alldrig varit så angripit lokalt som i denna tid pga av att vi ska låta 60 elever och ca 30 förskoleelever flytta 2,5 kilometer till en annan skola som har tomma lokaler, vid namn Stenhammarskolan.

En man(C) sade i dag till mig att han ska se till att varken S eller Mp ska få några röster till nästa val i Gösslunda området !
Vi hade ca 55 röster i sunnersbergsområdet 2006 mot ca 35 2002 och min gissning är att vi landar någon stans inom detta härad i val 10 också !

Jag har väl alldrig varit så tydlig utåt förut i en fråga som nu ändå så säges det att man inte är det ! Gösslunda har varit en bra skola men tiden är nu inne att stänga denna då vi minskar i elevantal samt har tomma lokaler på Stenhammar.
Vi måste ta ett beslut pga att vi ska spara 6,5 millioner i år på skolan i år.
Valet är att göra en strukturförändring eller att permitera personal.

Mp väljer då strukturförändringen som ändå inte är så farlig då Stenhammarskolan ligger så nära Gösslunda.
Tro mig.,. Detta är inget lätt beslut men vi sitter i majoriteten och vi har att ta ansvar !
Centern är i opposition och jag kan förstå att de vill tydliggöra sina politiska prioriteringar i detta men jag är väl lite överraskad över att de agerar så hårt utifrån att det trots allt inte handlar om en landsbygdskola klass 1 till 6. Här är vi och C överens.. Våra sådana skolor skall vi ha kvar..
Gösslunda är en 1 till 3' med förskola på ca 30 barn som är en stadsnära skola !

Jag tycker att det är bra att engagemanget finns hos föräldrar och jag tror att det har betydelse utifrån att vi ska göra Stenhammar skolan så bra som möjligt för dem och engagemang är alltid betydelsefult.

I morgon kl 12 vet vi exakt vad Barn och skolnämndens 11 politiker har beslutat ! Veronica Berling är vår representant och jag tycker det hedrar henne att hon tagit debatten innan öppet på lidköpingsnytt. Här vill jag också berömma Mario Melani från S som gjort likaså¨. Marianne Nilsson från C har ju haft eget möte med allmänheten och deklarerade där att de var det enda partiet som säger nej. (Hur hon nu visste det 10 dagar innan detta  beslut ska komma i morgon.
Betränk att inget är avgjort förrän ordförandes klubba dunkar i bordet i morgon fm i denna fråga..
Jag kommer att informera er om beslutet och hur man röstade i morgon...


Kommentarer
Postat av: Gunnar

Hej Göran!

...ähum...aldrig stavas väl alldrig med två L. Alltid stavas däremot alltid med två L/ler/

Nåja, jag hoppas att det idag fattas ett beslut som medför önskad besparing!

Kamratlig Hälsning

Gunnar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback