GL nytt

Miljöpartiet i Regionen är först ut av alla partier att presentera sin budget :

1 Vi vill ha höjd skatt med 50 öre (10,45 till 10,95) ger ca 1,4 miljarder.
2 Vi säger nej till sparbeting 1 % = 350 millioner på vården.
3 Vi vill klimatsatsa på kollektivtrafiken på 400 millioner under 3 år.
4 Vi säger nej till att ta av vårt kapital på 4,8 miljarder pga av att det riskerar stora ekonomiska bekymmer på lång sikt.
5 Vi vill satsa på en förebyggande hälso och sjukvård med 7,5 millioner !

Detta har kommit ut i regionens media nu sedan vår presskonferens i Onsdags. Mp i regionen visar framfötterna då vi vill visa på en lösning först av alla partier inför budgeten 2010 med plan 11-12, Vi pratar om nästan 37 miljarder i totalbudget 2010. Vi vet att finanskrisen trycker ner lågkonjunkturen ordentligt och årets resultat 09 ger ett minus på 900 millioner och klart över 1 miljard 2010..
Majoriteten S-Fp och C talar om att nyttja kapitalet vilket verkligen är att äventyra Västragötalandsregionens stabila ekonomi på lång sikt och att vi i regionen kommer att få höja skatte ännu mer tillsammans med sparbeting. I dag finns det ett sparbeting på 1% i regionen som vi i Mp är i mot för det motverkar sitt eget syfte då det försvårar de strukturförändringar som är ett måste för att klara morgondagens hälso och sjukvård !

Jag och kongressgruppen lokalt har nu fixtat det mesta med funktionärerna inför kongressen i Skövde 15 maj till 17 maj och allt känns så fantastiskt bra och vi har en personalstab på 41 personer om ska ta hand om ca 550 pers under dessa dagar,,Vi har som mål om att bli den servicevänligaste kongressen i historien
Vi börjar redan den 14 ,e på torsdagen med en lokal presskonferens för att serva den lokala media under dessa dager !

I gär var jag på¨europaparlamentsdagar i Skövde och traffade gymnasieelever och det var också två debatter som jag deltog på där jag tryckte på att sätter man klimatfrågan som prio 1 så finns det bara ett parti nämligen Miljöpartiet ! Det gick hem ska jag säga! Flera kom fram och sade att de ska lägga sin röst på mp i detta valet !

Ha en fin helg !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback