Vänersjöfarten i fokus

Vänersjöfarten är viktig fråga för nationen och självkart ska vi satsa på denna..

Miljööverdomstolen har sagt nej till att stänga mynningen för Göta Älv i Göteborg med en så kallad låg gång och cykel bro

Detta är bra förståss--!

Vi anser att frågan om utvecklingen av Vänersjöfarten är en prioriterad fråga och vi anser att den har såväl nationell som regional betydelse.

Vi har en positiv utveckling inom Vänerhamn och dess största hamnar som är i Karlstad och Lidköping och vi i Mp Lidköping vill verka för ökade andel transporter via sjöfarten
och detta inte minst ur ett klimat perspektiv, där vi vill flytta transporter från väg till sjö. Detta minskar Co2 utsläppen betydligt.
Det är av stor betydelse att inga nya broförbindelser hindrar denna för oss så viktiga sjöfartsutveckling.
Svaret är alltså mycket tydligt för oss att lokala Göteborgs intressen gällande broövergångar inte på något sätt kan prioriteras före sjöfarten och dess behov av tillgängliga vattenförbindelser från Göta älvs mynning till Vänern.
Broar får byggas utifrån detta perspektiv ! Detta gör att allt för låga broar inte kan byggas över Göta Älv i Göteborg !

Vi har också tydliggjort behovet av att bygga om slussarna i Trollhättan utifrån att vi ser att vänersjöfartens betydelse i framtiden kommer att öka för väner kommunerna !



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback