BRA JOBBAT::MP RIKS

Förbifarten avgörs i folkomröstning

De rödgröna partierna är överens om en trafikpolitik för Stockholm. Uppgörelsen innebär att en folkomröstning får avgöra den mest grundläggande frågan – byggande av förbifarten eller storsatsning på kollektivtrafiken.

Vägval mellan kollaktivtrafik och motorv, fotograf: cc-by-nc-sa flickr:zen/gamle_swartzen

Uppgörelsen innebär att vi vill hålla en regional folkomröstning i Stockholms län i september 2012. I denna ställs två alternativ emot varandra. Motorvägsförbindelsen Förbifart Stockholm ställs mot en kollektivtrafiklösning bestående av nya spår och stationer för samma kostnad som förbifarten beräknas kosta.

Direkt efter valet tillsätts en särskild utredare som får utreda kollektivtrafiklösningen och föreslå utformning.

Vi är också överens om en stor satsning i Stockholm som innebär investeringar i kollektivtrafik direkt efter valet. Trängselavgifter kommer också att införas på Essingeleden i slutet av 2011. Dessa kommer förhoppningsvis att minska trängseln i stockholmstrafiken redan under nästa mandatperiod.

En långsiktigt framgångsrik politik måste bygga på att man har människor med sig. I och med folkomröstningen får människor chansen att sätta sig in i frågan och välja om de vill satsa pengarna på motorväg eller på kollektivtrafik. Vi tror på våra argument.

Maria Wetterstrand

Peter Eriksson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback