Budgetdebatten i regionfullmäktige i gång !

Nu är det två dagars debatt i Vänersborg i regionfullmäktige om budgeten på nästan 40 miljarder !

sjukvården (18 sjukhus, ca 200 vårdcentraler, ca 200 tanvårdskliniker mm , miljö, kultur, regionalutveckling och kollektivtrafiken (västtrafik med 300 000 reser/dag.)
ca 50 000 anstälda ..kräver sin debatt !

Det finns majoritetens huvudförslag (s-fp-c) som innebär fortsatt besparing på 1% i sjukvården( 300 millioner) och bibehållande av samma skattenivå 10,45..
MP,s förslag som utan att vi satt skattesatsen i dags läge innebär 10,95 (50 öring i skattehöjning)
vi satsar på kollektivtrafiken med lägre kostnad på bl,a regionen runt ! vi säger nej till att spara 1 % i sjukvården samt att vi satsar stort på hälsa !

KD o M har liknande budgetförslag med besparing 1 % i sjukvården samt bibehållen skatt 10,45

V Vill satsa mer på sjukvården och lägger 1/2 % besparing (150 millioner) och kollektivtrafiken . De vill höja skatten med 25 öre !

Nii kan följa debatten from eftermiddag till i morgon eftermiddag på nätet och närradion (93.8 mhz)


Kommentarer
Postat av: Tandlös mamma som går på tjack

Vad är eran lösning för de stackare som ingen tandvårdsförsäkring har? Ni liksom sossesvinen tog bort våra uteliggares möjligheter till ett drägligt liv. Ni kan gnälla om miljö o fan o hans moster men vafan gör ni för de som är längst ner i den sociala skalan? De som inga tänder har,de som lider av dödliga sjukdomar,de som ej kan fixa mat på bordet till sina egna barn,de som aldrig i helvetet kan få rutavdrag,de som dör för att ni struntar i det,de som vilka ni vägrar att se med era gröna kryptonit ögon?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback