MP har god valvind !

    MP Går framåt !

Vi låg 2006 inför valet på opinionsmätningar mellan 3,6 till 5,6 % och hamnade på ca 5,2 % där vi i skaraborg hade 3,69 % och i Lidköping 4,17 % (3,96 i kommunvalet)
Nu har vi legat på mellan 10 till 7 % i lång tid och det skulle innebära som jag ser det :
Att vi i riket får 9,1 % och i Skaraborg 7,5 % ( 7,2 % i kommunvalet )

MP valspurtar nu med att på fredag kväll manifestera mot främlingsfientligheten kl 18 ! Välkommen att vara med !
s-v o mp arrangerar ! Vi samlas på Folkan !

På lördag förmiddag är vi från kl 08 till kl 13 vid husvagnen och bjuder på rättvist och ekologiskt kaffe mm !

I går var jag från kl 05,30 på resecentrum till kl 10 och jag hade med mig en installation av en isbjörn som symboliserar klimatkrisen i världen och svårigheten för isbjörnen att överleva tack vare den smältande isen !'

Jag känner att det fortfarande är ovisst men att vi rödgröna ska kunna vinna både lokalt och nationelt !
Vi rödgröna  i Lidköping tar matchen mot främlingsfientligheten för ett mångkulturelt samhälle !

Kommentarer
Postat av: Victoria Banck

Hej! Vi är fyra ungdomar från De La Gardiegymnasiet som träffade dig förra torsdagen 9/9. Vi hade några frågor om jämställdhet som du sa att du kunde besvara via mail. Vi hoppas att du har tid för det skulle hjälpa oss mycket med vårt arbete.



Hur arbetarn ni med frågan jämställdhet?



Vad tycker i om lönerna kvinnor v.s män?



Hur stor vikt lägger ni på frågan jämställdhet?



Hur skulle ni säga att det ser ut i vår komun Lidköping?



Vad tycker ni om invandringen i Sverige?



Tack så mycket för hjälpen, vi vore glada för svar så snabbt som möjligt för det skall bli kul att läsa svaren!

Med vänliga hälsningar Victoria Banck

2010-09-16 @ 10:21:19
Postat av: Göran Larssons

Hej !

Här kommer lite svar !

ring gärna

0730 204260

om ni vill ha förtydligande eller kompleteringar !



Hur arbetarn ni med frågan jämställdhet?

MP anser att det finns en strukturell diskriminering av kvinnor och därför så måste vi nyttja styrmedel som kvotering till bolagstyrelser, familjelagstifning som medverkar till jämställdhet mm ! Det måste finns jämställdhetsplaner och vi vill se så kallade jämtegrerade budgetar i kommunerna ! Vi vill att vi ska stödja jämnstäldhet i utbildningssystemet genom att stimulera kvinnor att söka sig till mansdomminerade utbildningar och tvärtom ! Det är därför fel att ta bort kvoteringssystem att för de båda könen kunna söka utbildningar in i mans eller kvinno domminerade utbildningar som Alliansen gjort ! Jag kom in på sjuksköterskeutbildningen pga detta kvoteringssystem där mitt betyg från gymnasiet plussades upp med 0,7 !

I dag är vi av ca 80 sjuksköterskor i kommunen och 10 manliga sjuksköterskor !

Frågan om vården är också intressant där det fortfarande är så att vi underbehandlar kvinnosjukdomar och att vi missas särskilda symtom på hjärtinfarkt på kvinnor mer så det måste bli mer forskning i området !



Vad tycker i om lönerna kvinnor v.s män?

MP anser att detta skall vara en självklarhet och vi accepterar inte att det är så att det i dag är så att kvinnor fastän de är lika kvalificerade har 90 % av mannens lön ! Det ska finnas en kommunalhandlingsplan för detta samt att vi måste skärpa kontrollen så att man inte lönediskriminerar kvinnan. De offentliga arbetsgivarna måste bli bättre på detta och det kräva mer tydligt arbete med detta och sedan så kan det inte få vara så att det är så att männen med vissa yrken som kräver samma utbildning som kvinnor med andra yrken har klart sämre lönebildning !

Hur stor vikt lägger ni på frågan jämställdhet?

Mycket stor och MP vill att samhället på alla nivåer: nationelt, regionalt och lokalt jobbar aktivt med frågan !



Hur skulle ni säga att det ser ut i vår komun Lidköping?

Det finns bra saker med att vi har en bra välfärd och bra skolor och att vi jobbar aktivt med lönefrågan utifrån könsfrågan men vi har mycket att göra för ett mer aktivt och stukturerat medverka till ett mer jämnstält samhälle!

Här krävs att vi jämtegrerar vår budget på ca 2 milljarder kronor ! Att vi gör utbildningsinsatser till alla vår välfärdspersonal ( 4400) och att det vid varje arbetsplaner finns särkilda jämnstäldhetsplaner som följs upp av den årliga budgeten och utvärderas så att politiken blir mer medveten om den verkliga jämstäldheten !

Hur satar vi inom fritiden .. Jämför bandyn mot Hästar ! mm mm !

Vad tycker ni om invandringen i Sverige

Vi är ett måmgkulturelt samhälle och vi vinner så mycket på det var dag och vi ska på alla sätt motverka främlingsfientlinga krafter och ni som läser detta mm är hjärtligt välkomna till folkets hus kl 18 i dag för att marchera till Rörstrand för att visa vårt motstånd mot främlingsfientligheten för fredlig samexistens och kärlek !

2010-09-17 @ 00:34:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback