VAL 2018

Hej och tack du fantastiska gröna medlem!

Vilka hjälteinsatser ni alla har gjort i valrörelsen! Vi klarade riksdagsspärren med en marginal på ungefär två röster per medlem. Varje kampanjtillfälle, varje samtal, varje utdelad folder och varje skickat meddelande har gjort skillnad. TACK!

De senaste åren har många partier i regeringsställning runt om i Europa straffats hårt, men trots ett tufft utgångsläge och många starka krafter som mobiliserat emot oss så bet vi oss kvar i riksdagen. Det hade vi aldrig klarat utan den enorma kraftsamling vi gjorde tillsammans i valspurten!


Bidra med reflektioner
Samtidigt har vi minskat, och många regioner och kommuner har tuffa resultat att hantera. Nu väntar en period av analys och eftertanke. Samtidigt ska resultatet på alla nivåer hanteras och rösterna förvaltas på bästa sätt. Information om valutvärderingen är redan utskickad. Du hittar notisen även på engagera.mp.se: 
https://engagera.mp.se/nyheter/valrorelsen-ar-over-bra-kampat-alla-grona/ Bidra gärna med dina reflektioner! Vi kommer även att ha löpande kontakt med distrikt och avdelningar i eftervalsarbetet.

Värva nya medlemmar
Nu behöver vi också mobilisera och sätta tänderna i det nya politiska landskapet. Partistyrelsen har inlett arbetet med att lägga en plan för detta. Alla kommer att behövas, och vi behöver bli fler! En av de viktigaste uppgifterna man kan göra nu är att värva nya medlemmar. Många känner att de vill engagera sig – de personerna ska vi välkomna till den gröna rörelsen.

Ta hand om varandra!
Tillsammans fortsätter vi kampen för en bättre värld. Klimatet kan inte vänta, och medmänsklighet och demokrati behöver försvaras varje dag. Vi behövs mer än någonsin och vi kommer aldrig att ge oss.

Ta hand om varandra och på återhörande,

Amanda Lind, partisekreterare
Marléne Tamlin, partistyrelsens sammankallande

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback